- Konu Sahibi dderya3484
-
Biz 1 senedir sevgiliyiz,
2 ay önce evlenme teklifi etmisti , 3 gün önce nişanim oldu,
Nişanı evde yaptik fakat evimiz 6+2 ve büyük oldugu için 55 kisi rahat agirlayabildik....
Annemle 10 gun once başladık hazirliklara...
Hersey kusursuz olsun diye elimden geleni yaptim,
Fakat nişan da sevgilimin ailesi hic birsey takmadilar! Sadece ailem ve arkadaslarim takti...kiz evi degil oglan evi gibiydik!
Parasinda pulunda degilim,
bi gümüş küpe bile taksa sevinirdim bilezik degil di yeterdi düşünsünler yeterki !!! kendimi kötü hissettim
Sadece benim akraba ve ailem takinca onlari nişana zorla getirmisler gibi...beni istemediklerini, deger vermediklerini düşünüyorum....
önyargılı olmamak icin 3 gündür direniyorum kendime
Ama ne mümkün
bi karar aldim,
Annem bi sürü hediye (bohça deniliyormuş) yaptiriyordu hic birini vermicem kimseye....
Ve tutacagimiz evde annesi icin bi oda yaptiricaktim istedigi zaman gelip kalsin diye, ondanda vazgectim kimseye oda yaptirmicam dedim...
Sevgilimle nikahi istanbulda daveti memleketlerinde yapariz diyorduk.... onuda istemiyorum sadece istanbulda olsun dedim...
Herseye tamam dedi....
nasil istersen dedi....
(Allah razi olsun ondan)nasil mutlu olcaksan öyle olsun dedi
ve ailesi adına Özür diledi....
Ama ben bu icimdeki "beni istemiyorlar" hissinden kurtulamiyorum...
Bu akşam Sevgilim "annem telefon numarani istiyor vereyimmi askim?" Diye sordu. " ver " diyebildim sadece.
Ama ben nisandan sonra soğudum hepsinden bu beni çok rahatsiz ediyor , gelini olcak kıza bir küçük hediyeyi cok gören kayinvalide bi kız arkadaşımın çeyreği kadar olamadi!!!
Şimdi telimide aldi aricak kesin ama acmak istemiyorum,
hicbirsey yokmuş gibi mi davranmam gerekiyor?
Normalmiydi bu nişan?
Kırıldığımı kendisine söylemek de istemiyorum...
Kesinlikle saygısızlık yapamam, yapmam ama uzak durmak geliyor içimden... sevgilimle cok guzel bi aşk guzel bi ilişkimiz var ama ailesinin Beni istemediğini hissediyorum.
Çokmu büyük hata yapmış olurum böyle davranarak?
Bu arada yıllardır bu sitedeyim... açtığım ilk konu.... Böyle bi konuyla olsun istemezdim ama ilk defa huzursuz ve karmaşık düşüncelerim
Biz 1 senedir sevgiliyiz,
2 ay önce evlenme teklifi etmisti , 3 gün önce nişanim oldu,
Nişanı evde yaptik fakat evimiz 6+2 ve büyük oldugu için 55 kisi rahat agirlayabildik....
Annemle 10 gun once başladık hazirliklara...
Hersey kusursuz olsun diye elimden geleni yaptim,
Fakat nişan da sevgilimin ailesi hic birsey takmadilar! Sadece ailem ve arkadaslarim takti...kiz evi degil oglan evi gibiydik!
Parasinda pulunda degilim,
bi gümüş küpe bile taksa sevinirdim bilezik degil di yeterdi düşünsünler yeterki !!! kendimi kötü hissettim
Sadece benim akraba ve ailem takinca onlari nişana zorla getirmisler gibi...beni istemediklerini, deger vermediklerini düşünüyorum....
önyargılı olmamak icin 3 gündür direniyorum kendime
Ama ne mümkün
bi karar aldim,
Annem bi sürü hediye (bohça deniliyormuş) yaptiriyordu hic birini vermicem kimseye....
Ve tutacagimiz evde annesi icin bi oda yaptiricaktim istedigi zaman gelip kalsin diye, ondanda vazgectim kimseye oda yaptirmicam dedim...
Sevgilimle nikahi istanbulda daveti memleketlerinde yapariz diyorduk.... onuda istemiyorum sadece istanbulda olsun dedim...
Herseye tamam dedi....
nasil istersen dedi....
(Allah razi olsun ondan)nasil mutlu olcaksan öyle olsun dedi
ve ailesi adına Özür diledi....
Ama ben bu icimdeki "beni istemiyorlar" hissinden kurtulamiyorum...
Bu akşam Sevgilim "annem telefon numarani istiyor vereyimmi askim?" Diye sordu. " ver " diyebildim sadece.
Ama ben nisandan sonra soğudum hepsinden bu beni çok rahatsiz ediyor , gelini olcak kıza bir küçük hediyeyi cok gören kayinvalide bi kız arkadaşımın çeyreği kadar olamadi!!!
Şimdi telimide aldi aricak kesin ama acmak istemiyorum,
hicbirsey yokmuş gibi mi davranmam gerekiyor?
Normalmiydi bu nişan?
Kırıldığımı kendisine söylemek de istemiyorum...
Kesinlikle saygısızlık yapamam, yapmam ama uzak durmak geliyor içimden... sevgilimle cok guzel bi aşk guzel bi ilişkimiz var ama ailesinin Beni istemediğini hissediyorum.
Çokmu büyük hata yapmış olurum böyle davranarak?
Bu arada yıllardır bu sitedeyim... açtığım ilk konu.... Böyle bi konuyla olsun istemezdim ama ilk defa huzursuz ve karmaşık düşüncelerim
Seni anlıyorum ama eşinin ailesine bence tavır almamalısın yani şöyle, normalde olduğun gibi gibi davranma yani biraz soğuk ol ama abartma ve saygıyı sakın yitirme sakın. Mesela kv ararsa aç açmamazlık yapma normal konuş yani sesinden anlar zaten ama dediğim gibi abartma. Bu konu çok hassas bir konu inan bana. Sevgilin şu an senden yana gibi duruyor ama bu değişebilir o yüzden abartma diyorum.
evet politik ol nişanlına çok dırdır etme ama onlara buz gibi soğuk ol.
kıme bu gıbı soguk olsun kayınvalıdesınemı?
evet KV sine özellikle gerek yok sıcak olmaya.öyle olmak lazım öylelerine yoksa tepene çıkarlar.
Kötülük kötülük getirir
kız ailesiyle kötü olsunlar o evlilikler cok sallanmıyor
ama erkek ailesi cok önemli
belk durumları yok belki adetleri böyle belki diğer gelinlerine takmadı belki belkş
sadece kendisid eğil anladıgım adarıyla akrabalarıda takmamış birşey
buda bunlarının adetlerinin bu şekilde oldugunu düşündürüyor
hemende gazı vermişin ablacım elti olsaydı konu ne olurud :)
ilk sayfadan sonrasını okuyamadım benzer seyler tekrar etmis,
belki cevaplara acıkladıgın baska durumlar vardır bilmiyorum simdiden kusura bakma.
senin durumunun altın duskunlugu olmadıgı acık fakat sevgi yalnızca takıyla gosterilir diye bir kaide yok,
bence sorun sadece annede degil nisanlının uzak tutmasıyla alakalı,
nisanda elbiseni vs ilgilenemeyebilir ama halini hatrını sormak istese bile cocuk sen karısma demis olabilir gibi geldi bana...
sırf altın takılmadı diye her seyden vazgectigini nerdeyse annesini sildigini soyluyorsun,
o da her seye tamam diyor, cok ilginc!
bunun sucluluk ya da mahcupluk psikolojisinden baska bir nedeni gelmiyor aklıma.
bence nisanlı kendini yetistirmis biri, ist.da hali vakti yerinde, seni de sevip iyi bir ailenin kızını aldım modunda,
fakat ya ailesinden utanıyor eziklik hissediyor ya da kendi ailesiyle sevgi bagı olarak iliskisi zayıf.
direk anneye kızmak yerine anlamayı dene, bir sans ver,
adetten olabilir...
ya da kadın bir hal hatır sorulmak istedi danısılmak istedi onu herkes dıs kapının dıs mandalı yapınca o da kızdı hicbir sey almadı.
belki icine kapanık bir kadın, aldıgı altınları unuttugunu soylemeye cekinmis bile olabilir.
hemen aklına en kotuyu getirip ona gore karar veriyorsun,
enayi ol demiyorum ama kuruntuların gercek degilse cok ayıp etmis olursun, nisanlına da ayıp.
erkek arkadasım ne zaman annesine yanımda biraz sert konussa hemen pesine ben kavga ediyorum, kendi annesine -o kadar onu yetistirmek icin emek veren kadına- saygı duymayan adam kadınlara hic duymaz, eşini hic tanımaz diye...
daha dugun vs olmadan her seyden vazgecip kopruları yıkıyorsunuz.
biraz sakin olun,
mustakbel gelininin telefonunu bile cekinerek ister mi bir anne,
ya da oglu verirken gelinden izin mi alırmıs.
aksine ben tam o an nisanlımla konusur, su tavrın hic normal degil,
bana anlatacakların varsa simdi anlat konuyu acıklıga kavusturalım derdim.
biz kadınları anlamıyorum, oglunu aldım ailesini begenmezsem kapıya koyarım modundayız
(bu senin ozelinde degil genel diyorum, isteyen ustune alır),
kv'den cok ceker dayak veya sozlu siddet gorur de cocukları icin mutlulugu icin iliskiyi keser, bizim jenerasyonun begenmedim gule gule tavrı yeni yetisen cocuklarda nasıl vuku bulacak bilemiyorum
Bosverrr arkadasim ne onlarin sevgilerine nede onlarin altinlarina muhtacsin oyle dilmi? Ne yaparlarsa kendi sanlarina derler buyuklerimiz yaptiklari her destek onlarin kalitesini gosterir ...yapsinoar yapmasinlar sevsinler sevmesinler aman haaa sakin yuz goz olma arkadasim merhaba merhaba bu kadar anne diyebilirsin eklenince ama asla kv annen olmaz olamaz elden anne olmuyor malesef tecrubeyle sabittir mumkun oldugunca mesafeli ol, hem sayginizi da yitirmezsiniz canin cicim olan geljn kv deler sonra kedi kopek oluyor sen bana bunu dedin sende bana bunu yaptin diye cirkin muhabbetler kopan baglar ortaya cikiyor o yuzden en iyisi saygiyi bozmadan az ve oz muhabbet etmek...benim sutten dilim yandi seninde yanmasin....nisaninda hayirli olsun bu arada ....
Çok üzüldüm ve lütfen yanlış anlamayın ama nişanlınız bilmiyormuymuş takı takmayacaklarını , aile arasında hiç mi konuşulmamış,imkanı varsa nişanlınız alsaymış keşke ufakda olsa küpe, bilezik vs.
Kırılmakta haklısınız , rahat insanlarmış belliki, mahçup oluruz diye düşünmemişler ama nişanlınız da da sanki biraz ihmal var , konuşmamış olsalar bile takı konusunu , ailesini tanıyor bu ihtimali göz önünde bulundurmalıydı.
Seni anlıyorum ama eşinin ailesine bence tavır almamalısın yani şöyle, normalde olduğun gibi gibi davranma yani biraz soğuk ol ama abartma ve saygıyı sakın yitirme sakın. Mesela kv ararsa aç açmamazlık yapma normal konuş yani sesinden anlar zaten ama dediğim gibi abartma. Bu konu çok hassas bir konu inan bana. Sevgilin şu an senden yana gibi duruyor ama bu değişebilir o yüzden abartma diyorum.
Duygularimi ifade ettiniz...
Saat 4 buçuk oldu uyuyamiyorum,
Bi kere evlenicem ben, annesine annecim diyebilmeliydim
Simdi bana bu dusunc eleri yasatan insana kayinvalide demek düşüyor... duygudan yoksun adetler böyle olsa gerek
üzüldüm yazıklar olsun diyebiliyorum sadece.hiç mi genç kız olmadılar hiç mi bu işlerin içine girmediler.Ancak iyi tarafı şu ki nişanlın senin yanında ve olayın başında senin gözün açılmış.bak göreceksin çok mutlu olacaksın.aynı şeyleri ben de yaşamıştım.KV eşimin sünnet yorganını çuvala koyup getirmişti bir de leş gibiydi.
evet politik ol nişanlına çok dırdır etme ama onlara buz gibi soğuk ol.
burası türkiye adetler 3 aşağı 5 yukarı aynı.kimse kendini kandırmasın
dur konunu degıstıreyım hangısı daha uzucu bılemedım altın ıncı de uzucu tabı ama benımkı kadar kotu olmamıstır sanırım,
nişanlıgımla aynı renk tuvaletı kv gıydı nısanımda ve tuh goruyormusun sen bılmıyordum rengını pıstı olduk vs gıbı mazeretuydurdu sozde yanlıslık gıbı, olsun dedım, bilerek yapmadınya,
kınamda kırmızı elbıse eşim şokta tabı aynıyız kv ıle( bilmiyorum ben boyle seylere nısandan sonra dıkkat eder oldum herkez ıkız gıbısınız deyınce..) düğün için beyaz degıldır herhalde dedım, hibirsey demedı...
ve düğünumde dantel beyaz elbıse gıydı esım daha salona gırmeden gordu annesını bende tabı biz şoka girdik, eşim: anne gelınlemı asık atıyorsun bu ne rezalet boyle dedı, inanırmısın hala dugun cdmı ızleyemıyorum sınırden....
konunu dagıtmadım umarım, bende hala bunları unutamam mesela....
bence seni istemıyor olabılırler.. cunku normalde kaynana begendıgı gelıne gogsunu gere gere takar kaybetmek ıstemez bence senınkı senı begenmemiş..
ben de evlenenmeden önce anneler günü hediyesini kargoyla gönderirim derdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?