- 7 Kasım 2015
- 298
- 517
- 103
- Konu Sahibi derdime derman
-
Su mehir olayına çok kılım ya ben dini nikah bile yapmadım millet 100 gr mehir istiyo ne aç gözlü insanlar var.Ne alakası var ben 10 gr altın dedim hoca az dedi ama kabul etti hem mehiri istersen kocana helal edebilirsin vermek zorunda kalmaz o zaman
Eve küçük diyor ya işte kocaman değilmiş eşyalar sığmıyormuşSen bu ailenin parasini da yersin, KVyi evinden cikarir evine de oturursun
Bu insanlar da, nisanlin da aptal mi yani gormuyorlar mi ne kadar maddiyatci bir insan oldugunu? Bir sey demiyorlar mi?
Adamlar sana bedava ev verdiler, koskoca ev sen hala bilezik pesindesin.
İnsanlar aç gözlü orası kesin.Su mehir olayına çok kılım ya ben dini nikah bile yapmadım millet 100 gr mehir istiyo ne aç gözlü insanlar var.
Özür dilerim merakımdan soruyorum neden kılsınızSu mehir olayına çok kılım ya ben dini nikah bile yapmadım millet 100 gr mehir istiyo ne aç gözlü insanlar var.
Eşini yüz üstü bırakan, aldatan vb. Sebeplerle eşinden ayrılan adamda sizce allah korkusu veya sevgisi var mıdır ki mehir düşünsün.İnsanlar aç gözlü orası kesin.
Fakat mehir olayı bambaşka bişey. Mehir Allah'ın emridir. Peki neden? Tamamen kadının lehine ve güvencesi için olan bir nedenden dolayı. Zira instagram hayatlarının aksine gerçek hayat öyle toz pembe değil. Ve malumunuz yalnız bir kadının hayata tutunması erkeğin aksine o kadar kolay olmuyor. Bu yüzden herhangi bir olumsuz durumda kadının hayatını yoluna koyana kadar belli bir süre idare edecek bir miktarı vermeyi Allah mecbur kılmıştır. Çok çok da güzel bişeydir bu. Her ne kadar günümüzde diğer her şey gibi mehirde istismar edilmiş olsada... Ee tabi şu da varki bazılarına dinen dedinmi hemen öcü olarak görüyor.
Kadının erkeğe muhtaç olmasına kılım asıl. Bazı istisnalar dışında bu tür istekleri olan kadınları anlamıyorum. Bi kere insanlar cezası olan nafakasını bile vermezken mehiri vermeye istekli olur mu?Özür dilerim merakımdan soruyorum neden kılsınız
Adam istersen mehiri vermesin günahı onun boynuna sonuçta.Kadının erkeğe muhtaç olmasına kılım asıl. Bazı istisnalar dışında bu tür istekleri olan kadınları anlamıyorum. Bi kere insanlar cezası olan nafakasını bile vermezken mehiri vermeye istekli olur mu?
Olayları böyle genele vurmak çok yanlış bence. Her adam eşinden ayrılmaz her adam karısını aldatmaz.Eşini yüz üstü bırakan, aldatan vb. Sebeplerle eşinden ayrılan adamda sizce allah korkusu veya sevgisi var mıdır ki mehir düşünsün.
Dini inançlarımız benzerlik göstermiyor bence anlaşamayız bu konuda hoşçakalın.Olayları böyle genele vurmak çok yanlış bence. Her adam eşinden ayrılmaz her adam karısını aldatmaz.
Erkeğin ne düşündüğü neden önemli olsunki? Mehir zor durumda kadının işine yaradığı sürece adamın ne düşündüğü ile alakalı değildir. Kaldıki mehir zaten kadını tamda sizin söylediğiniz Allah korkusu olmayan aldatan yüz üstü bırakan kişilere karşı koruyan bir önlemdir. Ve sırf erkeğin kötü olmasıda gerekmez, hayat bu yani adam evlenir bir gün sonra yolda kafasına yıldırım düşer kamyon çarpar ölür gider kadında ortada kalır. Yani velhasılı mehir tamamen kadının lehine kadını korumak için Allah'ın erkeğe kıldığı bir mecburiyettir. Umarım daha net olabilmişimdir.Eşini yüz üstü bırakan, aldatan vb. Sebeplerle eşinden ayrılan adamda sizce allah korkusu veya sevgisi var mıdır ki mehir düşünsün.
Hoca mehiri kabul eder etmez erkek çıkarıp veriyor mu? Ölen adam zaten nasıl versin. Ben de diyorum ki karaktersiz adama mehir falan ödetemezsin. O yüzden çok da bi bağlayıcı tarafı yok miktarın.Erkeğin ne düşündüğü neden önemli olsunki? Mehir zor durumda kadının işine yaradığı sürece adamın ne düşündüğü ile alakalı değildir. Kaldıki mehir zaten kadını tamda sizin söylediğiniz Allah korkusu olmayan aldatan yüz üstü bırakan kişilere karşı koruyan bir önlemdir. Ve sırf erkeğin kötü olmasıda gerekmez, hayat bu yani adam evlenir bir gün sonra yolda kafasına yıldırım düşer kamyon çarpar ölür gider kadında ortada kalır. Yani velhasılı mehir tamamen kadının lehine kadını korumak için Allah'ın erkeğe kıldığı bir mecburiyettir. Umarım daha net olabilmişimdir.
Aslında varya şu bahsettiğiniz aile tam konu sahibine göre, dinsizin hakkından imansız gelir hesabıDugunumuzde aileme söylemedim sahte bilezik taktım çünkü bu teklifi ben yaptım ailesi masraf yapmamak için düğüne gelmedi ya takıların hepsini bize verin ya gelmicez dedi bizde gelmeyin dedik.o senin esin olcak ne pazarlığı bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?