İçimi rahatlatır mısınız?

Beklentinizi minimumda tutun derim.
İnsanlar almışlar işte set,yüzük,saat,bilezik,üzerine 5i bir yerde,daha ne alsınlar?
Ailenizde bir talepte bulunmamış,siz neyi sorun ediyorsunuz anlamadım.
Yapmayın böyle maddi şeylere bu kadar anlam yüklemeyin.
Sanki 5i bir yerde yerine başka birşey taksalar ,size takılanların hepsini takıp takıştırıp mı gezeceksiniz.
7 senelik evliyim,daha setimi 1 kez takmadım,alınmasaymış ta olurmuş yani.. Bilezik falan asla zaten dolduramam. İnce zarif bir iki parça takım var onları takıyorum yeri gelirse.
Gereksiz detaylar kusura bakmayın.

tam olarak hangi konuda rahatlamak istiyorsunuz? adama ayıp olmuş. ben onun yerinde olsam nişanı gözden geçiririm.

Eve küçük diyor ya işte kocaman değilmiş eşyalar sığmıyormuş

Su mehir olayına çok kılım ya ben dini nikah bile yapmadım millet 100 gr mehir istiyo ne aç gözlü insanlar var.
İnsanlar aç gözlü orası kesin.
Fakat mehir olayı bambaşka bişey. Mehir Allah'ın emridir. Peki neden? Tamamen kadının lehine ve güvencesi için olan bir nedenden dolayı. Zira instagram hayatlarının aksine gerçek hayat öyle toz pembe değil. Ve malumunuz yalnız bir kadının hayata tutunması erkeğin aksine o kadar kolay olmuyor. Bu yüzden herhangi bir olumsuz durumda kadının hayatını yoluna koyana kadar belli bir süre idare edecek bir miktarı vermeyi Allah mecbur kılmıştır. Çok çok da güzel bişeydir bu. Her ne kadar günümüzde diğer her şey gibi mehirde istismar edilmiş olsada... Ee tabi şu da varki bazılarına dinen dedinmi hemen öcü olarak görüyor.

Eşini yüz üstü bırakan, aldatan vb. Sebeplerle eşinden ayrılan adamda sizce allah korkusu veya sevgisi var mıdır ki mehir düşünsün.

Adam istersen mehiri vermesin günahı onun boynuna sonuçta.

Eşini yüz üstü bırakan, aldatan vb. Sebeplerle eşinden ayrılan adamda sizce allah korkusu veya sevgisi var mıdır ki mehir düşünsün.
Olayları böyle genele vurmak çok yanlış bence. Her adam eşinden ayrılmaz her adam karısını aldatmaz.

Erkeğin ne düşündüğü neden önemli olsunki? Mehir zor durumda kadının işine yaradığı sürece adamın ne düşündüğü ile alakalı değildir. Kaldıki mehir zaten kadını tamda sizin söylediğiniz Allah korkusu olmayan aldatan yüz üstü bırakan kişilere karşı koruyan bir önlemdir. Ve sırf erkeğin kötü olmasıda gerekmez, hayat bu yani adam evlenir bir gün sonra yolda kafasına yıldırım düşer kamyon çarpar ölür gider kadında ortada kalır. Yani velhasılı mehir tamamen kadının lehine kadını korumak için Allah'ın erkeğe kıldığı bir mecburiyettir. Umarım daha net olabilmişimdir.

Hoca mehiri kabul eder etmez erkek çıkarıp veriyor mu? Ölen adam zaten nasıl versin. Ben de diyorum ki karaktersiz adama mehir falan ödetemezsin. O yüzden çok da bi bağlayıcı tarafı yok miktarın.

Dugunumuzde aileme söylemedim sahte bilezik taktım çünkü bu teklifi ben yaptım ailesi masraf yapmamak için düğüne gelmedi ya takıların hepsini bize verin ya gelmicez dedi bizde gelmeyin dedik.o senin esin olcak ne pazarlığı bu

Aslında varya şu bahsettiğiniz aile tam konu sahibine göre, dinsizin hakkından imansız gelir hesabı o ailede varsa bekar birisi ayarlasak şu konu sahibine on numara olur, hem nişanlısını ve ailesinide kurtarmış oluruz :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…