İçimi rahatlatır mısınız?

İnsanlar çalışıp kazanmış, bir de hanımefendi rahat etsin diye evlerini altınlarını verecekler. Ne güzel dünya.
Aslında zırnık vermeyecekler, çünkü bir kıymeti olmuyor. Ev veriyorlar niye ufak diyor, altın veriyorlar neden az diyor. Çalışsın kendileri yapsın bakalım nasıl oluyor... Bir salon bir oda 50 m2 ev için üç bin yıl çalışsınlarda görsünler dünya kaç bucak.
İnsan biraz kıymet bilmeli değer bilmeli. Bu devirde bir evinin olması kiradan kurtulman öyle bir nimetki... artı bu insanlar ne altın ne ev için mecbur değiller, yaptıkları tamamen kendi inisiyatifleri, ama maalesef değerleri bilinmiyor

Siz sanırım para için evleniyorsunuz(!) pardon da 2 bileziği küçümsüyorsunuz da yanında kelepçe takmışlar, siz kelepçenin fiyatından haberiniz var mı ? Nişanlınız sizi bu süreçte tanımazsa bir daha işi zor... Aileniz bile laf etmezken siz gelinsiniz nedir bu takı aşkı yahu

Nişanim olmadan birkaç ay önce kv ile birlikte otururken "kızım ne istersin, borca harca girer yine de istedigini yaparız, adetleriniz nedir?" gibisinden sorular sordu. Ben sadece "sevgi, saygi, sadakat istiyorum" dediğimi hatırlıyorum.
"Üstümüze düşeni yapacağız" demişti. Hiç de sorun yaşamadım. Yapmasalar bile sorun olmayacaktı benim ve ailem için. Ben onların mali mulku için değil oğulları ile bir ömür mutlu olmak için evleniyorum.
Tavriniz yanlış. Net.

Ben de istemedim zaten.
Bakin diyosunuz ki 4 bilezik vrdi sadece.
Bende 2 olucak.
Vallahi pes !!! Bi zahmet sizin anne babanız da taksın birer tane de 4 olsun sizde de . Nişanlınıza siz saat aldınız mı? Madem adetlere bu kadar meraklısınız sizin de almanız lazım gelir. Ailenin gelirinden size ne yahu!

Bırakın millet şu kadar bilezik takıldı demesin. Siz düğünden sonra o beşi bir yerdeyi bozdurup istediğiniz bileziği alsaydınız da bu konuda yorum yapmasaydınız keşke. Sonuçta bu sizi küçük düşüren bir konu olmuş takı istemiş gibi olmuşsunuz. Bizde aileler bu konuda herkes imkanınca yapar deyip kapatılmıştı ve bana ne gerdanlık set ne de beşi bir yerde takılmamıştı bir bilezik dışında. Zaten onlar da düğünden hemen sonra bozdurulup masraflara gitmişti... Varsın kollarınız boş ama yuvanız huzurlu olsun. Hepsinden önemlisi bu inanın...

onun yerine dedim ama. 5 i 1 yerdeyi kullanamayacağım bir daha kenarda duracak
Canım 5i biyerde yi kırmızı kurdelayla mı takmıcak halat zinciriyle alcaktır ve nerden baksan 10.000e yakın tutcak takı seti desen işçilikli olanları çok pahalı ki şu ara altın aldı başını gidiyo yani ayıp etmişsin ha bizde kızın anne babası da takar çünkü damata yapacak seçenek yok alyans saat zincir künye dışında damatlar da zincir künye takmıyo diye bilezik yaparlar
Ve şimdi 2 bilezik diyon bilezik var ince 20gram 3bin eder bilezik var kalın içi dolu 45 yada 50 gram 7 binden fazla eder takıda miktar değil gram önemli istiyosan ip gibi 20 bilezik tak ayarı gramı düşük olandan ben olsam takı seti aldırmazdım ilerde satıp yatırım yapmak istesen işçiliği yarı fiyatını öldürüyo
Ya düğün öncesi bunlar nerden geliyo aklına anlamış değilim benim ayakkabı sipaeişle gelmişti denedim koydum kenara düğünde giydim 2 gün sabahlı akşamlı düğünden 1 hafta sonra komşum giygelinliğini dedi oda giydi eğlencektik benim ayakkabı küçük sıkıyo hemde çok heycanla anlamamışım heralde ve düğünden önce ay kimler çağrıldı unutulan kalmasın diye düşün bence valkahi çeğrek bile takılcak zaman değil

Ay :) ne olursa olsun siz mutlu olun canım,ha bilezik ha 5 i 1 yerde boşver bilezik olsun demiş.zaten birikim olcak.tek derdiniz bu olsun canım . Mutluluklar.

Sevgi bir çok şeyin üzerini örtmesi gerek bence. Sonuçta ne takılırsa takılsın sen ve eşine gelecek bunlar. Sen takılanı mı az buldun yoksa insanlar konuşacak diye mi takıldın , ilk önce ona karar vermelisin. Senin ailen bile hiçbir şey dememişler takı için. Çünkü önemli olan sizin mutlu olmanız. Diyorsun ki nişanlımın ailesinin durumu çok iyi, o zaman zaten siz zorda kalırsanızz mutlaka yardım edeceklerdir.

Bende aynı fikirdeyim

Ne alakası var ben 10 gr altın dedim hoca az dedi ama kabul etti hem mehiri istersen kocana helal edebilirsin vermek zorunda kalmaz o zaman
Bende de öyle oldu kabul edildi . Eğer 80 100 gramsa bizimki nasıl kabul oldu diye düşündüm. Birde şöyle birşey var herkesin gücü o kadar altın vs takmaya yetmeyebilir ee ne olacak evlenemesinler mi

Nasıl isteyebiliyorsunuz?
Yerin dibine girerim ben isteyemem.
Istemeyi bırak ne takacaksınız bile diye soramam.

Ben erkek olsam bana nişanlım boyle dese gözü akli altında diye dusunurum.
Soğurum yani.

Bilezik nedir ya yapilir takilir huzur olsun saglik olsun.
Sizin aileniz çifter taksin

az bulmanız ve bunun için laf etmeniz cok ayıp. ama takmıyacağınız bir şeyi değiştirmek istemeniz cok da abes değil. bizde kv ile kuyumcuya gittiğimizde onun bana gösterdiklerini ben takamam diyip daha makul daha günlük takacağım şeyler seçtim. hiç de sorun olmadı hatta bence hergün taktığımı görünce daha mutlu olmuştur. yoksa boşu boşuna kasada bekleyecekti

ben hatalı buldum sizi. istediğiniz altın mı nişanlınız mi?
kullanacağım birşey olsun isteyip bilezik istemişsin. inan hiç birini kullanmıyorsun. banka da duruyor.
durumları iyiyse iyi bir hayat süreceksin ve bunun için şükret daha ne istiyorsun. önce mutlu olmayı dileyin. para pul altın mutluluktan huzurdan daha önemli değil.

onların çocuğuyla evlendiğim içindir herhalde

O zaman soyle diyeyim, muhtemelen benim durumum iyi olacak ama gelinime cop bile takmayacagim.. benim oglumla evlendigi icin mirasimda soz hakki oldugunu iddia eden gelini evimden iceri bile sokmam.. hani durumunuzu dusunun diye soyluyorum, yine cok kibarlar hem taki takip hem dugununuze gelecekler bu kadar laftan sonra..

Ne kadar güzel sizi tebrik ederim

Teşekkür ederim. Biz yokluklar içinde büyüdük.Görmemişliğin anlamı yoktu. Sağlık ,sevgi,saygı,huzur herşeyden önce gelir benim için. İnşallah bundan sonra da böyle gider. Zaten takıyı falan da çok sevmem. Elimden gelse alyans bile takmıyacağım .:) Ve çocuğumuza da bunu aşılamaya çalıştık ama ne kadar başarılı olacağız zaman gösterecek.

Nisanlinin ailesiyle alakali devamli bir maddi beklentili konular aciyorsun.
Nedir bu proje evliligi falan mi? Bence karsi taraf bunu sezinliyor ve inadina kendi bildiklerini yapiyorlar ve bence haklilar da.Bir birakin insanlari neyi nasil isterlerse oyle yapsinlar.

Buradan bir de toplumsal mesaj vereyim.. yukarida bir yerde yazilmis, kizlari analarindan babalarindan koparip aliyorlar diye.. kizlar; ananizdan-babanizdan altin karsiligi kopacaksaniz lutfen kopmayin.. bir omur onlarla dip dibe yasayin.. kimse size bir gram bile harcamak zorunda degil. Kendi ayaklari uzerinde duramayacak olanlar da evlenmesin zaten.. gelecek jenerasyon kaynanalar aynen benim gibi gumbur gumbur geliyor haberiniz olsun

Ne altinin gramindan anlarim ne ayarindan.Alyansim bile en ince olandan dumduz.Nisanlima ailesi para vermis gidin chelzy nasil bilezik isterse onu alin demis.Takmadigim ve ne dugun ne dernekte asla takmayacagim seyler venim bilezik te sette...Gittik ince birsey begendim.Okuldaki arkadaslarim linç ediyorlardi nerdeyse o kadar ucuz ve ince alinir mi diye.Aralarinda nisanli olan var.3-4 bin liralik bilezik istemisler onlar.Benim aldigim 1600 du sanirim.Ekstradan masrafa sokmaya ne gerek var insanlari..Diger konuna ithafen de hic bir zaman evimiz olsun diye diretmedim.Calisan iki insan olucaz.Dugunde takilan herseyi bozar pesinat yapar kredi ceker aliriz diye dusunurken ailesi yuklu bir miktar ev icin para verdiler sagolsunlar ve uzerine kredi cekti nisanlim evi aldik.
Su " ogullariyla evleniyorum ,durumlari iyi yapsinlar " zihniyetinden cikmadikca siz zırnık vermezler daha.Siyrilin su zihniyetten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…