- 11 Mart 2013
- 33.576
- En iyi cevaplar
- 1
- 53.790
- 798
- 32
- Konu Sahibi derdime derman
-
Nişanımın olmasına birkaç gün vardı elbise vs almaya gidecektik . Kv annemi aradı x hanım müsaitseniz akşam size gelmek istiyoruz almamız gerekenleri konuşalım ne isterseniz altın vs dedi . Annemde y hanım biz böyle şeyleri asla konuşmayız siz ne isterseniz gücünüz neye yeterse onu alırsınız . Bunları konuşmak için değil ama akşama buyurun yemek yiyelim zaman geçirelim dedi . Sonuçta altın vs konuşulmadı. Altın almaya gittik annem arkada oturdu asla yerinden kalkmadı . Kuyumcu gelin sizde beğenin dedi annem kalkmadı hiç . Sonra kv dedi ki kızım küpe seç hadi . Bir tane seçtim diğerler alınması gerekenler alındı . Sonra bir baktım pakete birde inci kolye girdi mesela o an İnci’yi bilsem küpeyi de inci alır takım yapardım. O an istesem değişirdi görünce ama hiç ses etmedim. Şimdi benden ve ailemden değerlisi Yok inan kv kp yanında.
SOnuna kadar katılıyorum ve çok takdir ettim siziBosanma davam devam ediyor suanda kesin ayrilicaz ama nezaman belli degil... Kp emekli iyi bi kurumdan ama alkol vs nedeniyle elinde para kalmiyor 29 yasindaki gorumcem ve 30 yasindaki kaynim calismiyor... O yasta adamlara asla bakmam... Benim kardesimde o yaslarda ve yillardir calisiyor... Yani fakirlik degil bizimkilerin sonunu alkol zevk sefa tembellik ...
Bazıları insan kullanıyor evet . Ama konu Sahibinin durumu İnan öyle değil. Çünkü ailesi oğullarına ev vermişler adam konu sahibini çok seviyormuş filan ama yaranamıyorlar ne yazıkkiSiz sansliymissiniz benimkiler ben neyse o da olmasin dedikce tepeme cikti...
Ama işte şansNişanımın olmasına birkaç gün vardı elbise vs almaya gidecektik . Kv annemi aradı x hanım müsaitseniz akşam size gelmek istiyoruz almamız gerekenleri konuşalım ne isterseniz altın vs dedi . Annemde y hanım biz böyle şeyleri asla konuşmayız siz ne isterseniz gücünüz neye yeterse onu alırsınız . Bunları konuşmak için değil ama akşama buyurun yemek yiyelim zaman geçirelim dedi . Sonuçta altın vs konuşulmadı. Altın almaya gittik annem arkada oturdu asla yerinden kalkmadı . Kuyumcu gelin sizde beğenin dedi annem kalkmadı hiç . Sonra kv dedi ki kızım küpe seç hadi . Bir tane seçtim diğerler alınması gerekenler alındı . Sonra bir baktım pakete birde inci kolye girdi mesela o an İnci’yi bilsem küpeyi de inci alır takım yapardım. O an istesem değişirdi görünce ama hiç ses etmedim. Şimdi benden ve ailemden değerlisi Yok inan kv kp yanında.
Bazıları insan kullanıyor evet . Ama konu Sahibinin durumu İnan öyle değil. Çünkü ailesi oğullarına ev vermişler adam konu sahibini çok seviyormuş filan ama yaranamıyorlar ne yazıkki
Evet sana katılıyorum bu işler şans o yüzden duruma göre davranmak gerekiyor sende biliyorsun eminimAma işte şans
Mesela ben de öyle mütevazi şekilde dururum
Buyur kızım derler alırlar
Dediğiniz gibi ailece değerli oluruz onların gözünde ama şans işte şans
Herkes bu kıymeti veremez
Ben mütevazi dursam belki onlar kişiliksiz ve bişey aşmayacaklar işte o zaman insanım hırslanırım
Mesela başka arkadaşlar da vardı günlük hayatımdan örnek veriyim
İşte ben bişey istemedim de ama bana bi sürü şunu bunu aldılar die övünen tipler
E tamam da kardeşim almasalardı o zaman görürdüm diyorum içimden :))
Bu durum karşındakilere bağlı
Ev vermişler konu sahibi ile eşi orada yaşayacaklar . Kv nin evi çok büyükmüş konu sahibinki küçük. Kv o evde 2 ay filan oturuyormuş başka evleri varmış oraya gidiyorlarmış. Konu sahibi de istiyordu ki kv büyük evi bunlara versin istedikleri eşyalar eve kolay sığsın filan istiyordu.O kadar ayrintisini bilmiyorum ama ev alan insandan baska da bisey istenmez daha napsinlar...
AynenEvet sana katılıyorum bu işler şans o yüzden duruma göre davranmak gerekiyor sende biliyorsun eminim
Ne güzel ya güle güle kullanın. Evlendikten sonra ile evlenmeden önce çok farklı . Evlendikten sonra herşey isteniyor ama evlenmede önce böyle ince çizgi oluyor adam bozuluyorKısacası benim bu konuda herkese saygım sonsuz
Tamam ben de pazarlık edemem
Hatta ailesinden isteyemem ama eşimden ısrarla isterim
İstemişdim de ama 3-4 bilezik alabildi
Ama şimdi nerdeyse her ay alıyo
Ben çok severim altını
Canım niye kafana takıyorsun elin ne ha kolunda durmuş ha boynunda benim de besibiyerdem var tak bı salin bak herkesin nasıl gözü düşüyor ben besibiyerde takacakalr set yerine deyince aman modası geçti falan dediler kocam renkli bı kişilik modern de o da gitmiş hoş bı zencirin üzerine dizdirmis sağolsun vallahi taktım bı salindim şöyle görenin dibi düştü bizde gelinlere yaptirsak ne güzel olmuş falan demeye başladılar ha ben yapın demedim eşim dedi ki set yerine onu yapsam olur mu dedi olur fark etmez dedim ben yani canım saydigin kadarı bile yeterli bence paranın altının mevzusunu yapama canım evlilik bı ömür inşallah ve böyle şeyler unutulmutuyor bu olay karşına çıkar canımMerhaba,
düğünüme çok az kalmışken içten içe üzülmeme sebep olan bir durum oldu.
benim ailem takı konusunda karşı taraftan hiçbir şey talep etmedi.
nişanlımın ailesi de benim aileme bu konuyu açmadı.
sadece nişanlım bana, gerdanlık seti, tektaş, saat.bilezik ve 5i 1 yerde takcaklarını söyledi.
2 tane bilezik 1 tane de kelepçe alınmıştı. ben düğünde de bilezik takılır diye düşünmüştüm.
2 bilezik bana çok çok az geldi. hem nişan hem düğün için. ve nişanlımım ailesi variyetli.
evet evleniyoruz masrafımız çok, onların da ödeme yaptığı bir yer vardı. yeni bitti. çok bolda olmayabilirler.
ama burda sadece nişanda 2 bilezik takılır.
nişanlımı dedim. 5i 1 yerde yerine bilezik takılsın o zaman. kolumda dursun dedim.
o da 5i 1 yerde de merağı olduğunu söylüyor ve bileziği az bulduğum için kırıldı..
ama yine de bilezik yaparız o zaman dedi.
şimdi ben bu konuya biraz taktım ve üzüldüm.
bu konular dile geldiği için de utanıyorum açıkçası. ama ekstra bir şey istemedim. onun yerine bilezik olsun dedim.
hatalı mıyım sizce?
Evet farklı oluyorNe güzel ya güle güle kullanın. Evlendikten sonra ile evlenmeden önce çok farklı . Evlendikten sonra herşey isteniyor ama evlenmede önce böyle ince çizgi oluyor adam bozuluyor
Benimkide sağlık canım kocam ve onunla geçirdiğim her an ve çiğ köfte ayyyEvet farklı oluyor
Teşekkür ederim
En sevdiklerim;
Sağlık, aşk, hediye, para, tiramisu, chessecake
Hayırlı kandiller
AminnnnnnBenimkide sağlık canım kocam ve onunla geçirdiğim her an ve çiğ köfte ayyyhayırlı kandiller dualarımız kabul olsun evlerimiz hep böyle huzurlu olsun Allah olmayanlara nasip etsin
İnsanlar çalışıp kazanmış, bir de hanımefendi rahat etsin diye evlerini altınlarını verecekler. Ne güzel dünya.Bütün konuların birbirinden ofsayt.
Bir önceki konusunda erkek ailesinin verdiği evi beğenmiyor ve kaynananın evini istiyordu. Evet doğru okudunuz "evi" beğenmiyordu! Hatta büyük harflede yazayım "EVİ" beğenmedi! Bu devirde millet kümes kadar evim olsunda kirada kurtulayım derdinde iken kendisine tahsis edilen evi beğenmiyor üstünede kaynanasının evine göz dikiyordu.
Şimdi sıra altınlara gelmiş. Bu nasıl bir maddiyatçılıktır arkadaş bu hangi seviye?? Hiç öyle beşi bir yerde olacağına bilezik olsun dedim aynı miktar falan diye geri lafı çevirmeye çalışma zira kendin bizzat aldıkları bileziği çok az buldum dedin!
Haksızmıyım diye soruyorsun, haksızsın diye doğru cevap verenleride kabul etmiyorsun.
Allah etrafındakilere sabır versin.
Cidden böyle düşünceleri en başta kendinize nasıl reva görüyorsunuz anlamıyorum. Dışarıdan nasıl göründüğünüzü bir bilseniz...
Ne alakası var ben 10 gr altın dedim hoca az dedi ama kabul etti hem mehiri istersen kocana helal edebilirsin vermek zorunda kalmaz o zamanmehiri Allah emrediyor zaten keyfe keder sen istemiyorsun en azı 80-100 gr altındı benim zamanımda ben 100 demiştim hoca az bu olmaz demişti bende makuldur demiştim. bilip bilmeden burda yağdırıyorsunuz ya anlamıyorum ben din ne kadar hassas farkıdasınız dimi dine içeriğe giricek yine uyarı alıcam sayenizde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?