- 30 Nisan 2014
- 2.647
- 9.801
- 358
- Konu Sahibi wassermeloneblume
-
Sadece anne sizinki değil ama burda. Konu zaten adamın annesine laf söylenmesi. Empati böyle olmuyor yalnız.Annem olunca hassasim biraz, sanırım bende hataliyim bu konuda ..
Oda bi ihtamalNebileyim belki kadın mantıklıdır, dünürünü seviyodur diye düşündüm
Kayınvalideniz farkında olmadan söylediği şey için özür dilediği halde unutamıyorsunuz.Zamaninda farkinda olmadan kirici seyler söylemişti hakkmda.Sonrasnda ozur dilemisti.hala unutamiyorum o soyledigini.Bundan dolayi biraz da
Böyle durumlarda empati yapmak en doğrusu.Sizin annenizle ilgili karşı taraftan öyle bir söz gelse ne tepki verirdiniz? Doğup büyüdüğünüz yeri nasıl aile biliyorsanız eşiniz de artık aileniz.Bu ikisini sürekli karşı karşıya getirerek bu durumu hep resmî tutmuş olursunuz.Aynı çatının altındayken aileniz dışarda kalıyor.Evliliğinizde mutluysanız eşinizin annenizi arayıp aramamasını takmayın ki zaten bu tavrının da haklı bir sebebi var.Merhaba arkadaslar, Epeydir kendi kafamda bir turlu oturtturamadigim bir konu var.Kisaca ozet gecmeye çalışacağım.
Dort bes ay once, annemlerle bir araya geldik.Bir konudan dolayi annem, esime kayinvalidemin yemek islerinde ihmalkar olduğunu soyledi.Esimde o esnada cok kırıldı ve bozuldu.Annem yanimda degil bu yuzden boyle soylemen dogru degil, ihmalkar degil annem dedi.Annemde bu sozu yuzune de soyleyebilecegini nazinin birbirlerine karsi geçtiğini soylese de esim bu davranışı dogru bulmadı.Annemin icinde art niyet yok bazen hissettiklerini direk soyleyebilen bir insan.Sonradan durumu cozmek icin konustuklarinda eşimin annemin yuzune konusurken bakmamasindan, annemi anlamamasindan dolayi annem cok uzuldu ve ağlamaya basladi.Sonrasinda konusup baristilar.Ama eskisi gibi hiçbirşey olmadi.Esim ile annemin arasi en bastan beri ana ogul gibi cok iyiydi.Bu olaydan sonra esim annemden sogudugunu soyledi.Aramaz halini hatrini sormaz oldu.Annemde o kadar iyiyken aralari bir anda boyle olunca ben ne dedim ki, kotu niyetle soylemedim diyip nerdeydeyse her konusmamizda bundan yakiniyor.Beni arayip sormuyor artık diyor.Esimsee eger o sozunun uzerine tepki vermeseydim ilerisi icin arada ki sınır kalkardi.Hersey soylenebilirdi diyor.En azindan ozur dileyebilirdi ozur de dilemedi diyot.Hal boyle olunca bende ister istemez esimin annesine karsi bir tavir alıyorum.Sik arayıp sormuyorum.Simdi objektif bakis acisina ihtiyacım var.Esim durumu abartiyor mu,yoksa annem esimin yuzune karsi annesine boyle dememelimiydi.?bana kalsa demesi yanlisti ama insanlar birbirlerine neler söylüyor sonucta
Niye ki anneniz yüzüne de söylerim demiş. Düşük konumda kalacak olsa kendisi öyle söylemezdi herhalde. Hem evine yemeğine ihmalkar birinin karşısında nasıl düşük kalabilir ki..Bu seferde annemi k.valideme karsi dusuk konumda birakmak istemem aslinda
Kocalar da boyle yapiyo iste annemdir diyip anneleri ne dese onlari tutuyor. Sonra konular aciliyorEsin hakli olabilir ama sen yinede annenin tarafini tut canım anne bu hemde huyunu en iyi sen biliyorsun
Tmm ama kv sizden özür dilemiş kendiniz söylüyorsunuz annenizinde esininizden dilemesi lâzımdı. Kendiniz yazmışsınız gergin bir ortam vardı annem öyle dedi diye .esprili bir ortamda da değil gergin bir ortamda sizin annenize kv de benzer tarzda birşey söylese naparsınız ne hisseder nasıl tavır alırsınız ? Ki esiniz saygisizlik yapmamis mesafe koymus sadece .bence bu konuda taraf tutmayın anneniz konuyu açıp durmasın artık . Zamanla düzelir seviyeli normal bir damat üç ilişkisinde devam eder ilişkileri yeter ki anneniz ve siz buyutmeyin konuyuYa aslnda altında yatan baska bir sebep var.K.validem zamaninda benm hakkimda kirico birsey soylemisti.Bende epey icerlemistim sonradan ozur diledi bnden.Ama hala dedigi aklima geliyor.Cnku onur kirici birsey.Bende bunu bahane ediyorum kendime galiba.Burada bu sebepten konu actim.Gerçekten disaridan goruslere ihtiyacim vardı.İnsan icinde olunca gorsede kabullenmiyor bazen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?