İçinden bir türlü çıkamadığım konu

Konunun nasıl oralara geldiğini tam anlatmıyorsunuz. Ayrıntıları verseniz iyice haksız bulunacaksınız gibi hissediyorum nedense.

Eşiniz haklı. Anneniz annesi hakkında yorum yapmamalıydı.

Sırf bu nedenle siz de onun annesine aynı şekilde davranırsanız siz de haksızlık etmiş olursunuz.

Son düzenleme:
Disardan bir goz olarak baktigimda esiniz cok cok hakli. Annenizin boyle bir elestiriye hakki yok. Benim annem hic yemek yapmayabilir, evi b.k goturebilir temizlik yapmayabilir, bu kimseye onu elestirme hakkini vermez. Anne benim annem. Kaldi ki kadin yemek yapmiyorsa dahi ac kalan siz degilsiniz anneniz de degil. Vallahi esiniz cok saygili biri. Ben acardim bayramlik agzimi. Anneniz sonrasinda da trip atmis, hem suclu hem guclu olmus. Istedigini soyleyen istemedigini isitir Allahtan damat saygiliymis da istemedigini isitmemis

Anneniz patavatsızlık yapmış, eşiniz de anneniz ağlayınca kıyamamış barışmış.Ama anneniz özür dilememiş ki..Dolayısıyla aynı sıcaklığı yakalayamamaları normal.

Amma velakin siz neden kayınvalidenize soğuk davranıyorsunuz?? Kadının size yaptığı bişi yok. Yukarda okudum zamanında bana kötü bişi demişti demişsiniz ama kadın özürünü dilemiş. Bence siz eşinizle çok afedersiniz ama sidik yarıştırıyorsunuz.Eşinize resmen sen benim anneme böyleysen ben de seninkine böyleyim diyosunuz ama şartlar eşit değil,anneniz haksız çünkü.Bu şekilde devam ederseniz kocanızla aranız açılır.Bence anneniz özür dilesin her şey tatlıya bağlansın.

Valla benim ailemle eşim konusmazsa ben de onun ailesine aynını yaparım. Kayinvalidem çok iyi bir kadındır benim ve hiç bana gelini gibi davranmaz ama eşimin aklının başına gelmesi için yapardım ne yazık ki. Ki yaptım da ve eşim düzeldi mi? Evet düzeldi. Benim yaptığım misilleme mi düzelmesi için kamçıladi bilmiyorum ama düzeldi işte.

Ahahdhajdjs gangsta ya. Yazık şu an memed abiye akşama yemek gotureyim diyeceğim ama pizza yapmayı planlıyorum.
Ihmalkarsam demek.

Anneniz zaten gergin olan bir ortamda laf sokmuş. Birde özür dilemek yerine duygu sömürüsü yapıyor. Esiniz bu konuda haklı. Sizin annesine tavır almaya hiç hakkınız yok. Cünkü kadın ne hakkında konuşulan ortamda vardi nede annenize bir laf söylemiş. Anneniz özür dilemeli. Ama realist olalim kimsenin nazimiz birbirimize geçiyor diye laf sokmaya hakkı yok. Cünkü öyle olmuyor. Birde artık esiniz annenize karşı eskisi gibi olmayacak. Buna hakkı da var.

Kayınvalideyle damadın birbirine kırılmasında köyü hiçbişey yok. Ama sakın siz kayınvalideye karşı tavır almayın iş çığırından çıkar, daha da kötü hal alır. Hikayenin tek yanlış haraketi bu bence. Zaten olay düşünülmeden söylenmiş söz yüzünden çıkmış, hiç bi tarafta kötü niyet yok; zamanla yumuşarlar.
Benim aklıma başka şey geldi. Kayınvalidenizden yardım isteseniz, o konuşsa oğluyla; daha çabuk unutulur her şey.

Damat:kayinvalidecigim yemegini bugun begenmedim guzel yapardin ama olmamis bu kez.
Anne:annnen k.cini kaldirip yemek yapmaz;sen de benim yaptigim yemegi begenmiyorsun oglum
bir de gulucuk:)

Son düzenleme:

Belki kayınvalide hakkında söylenenleri bilmiyordur. Asıl o zaman ortalık karışır

Kim annesinin arkasından konuşulmasından hoşlanır ki? Eşinizin annesi, anneniz yanınızda yokken onu size çekiştirseydi, bozulmaz mıydınız? Eşiniz terbiyeli bile davranmış, ben direkt çirkefleşirdim. Kayınvalideye tepkili olmanız da adil mi şimdi? Kadının konuyla ne alakası var? İlle birine tepki gösterecekseniz, annenize gösterin. Dedikodu yapmasın, insanlara annelerini kötülemesin. Sorunun kaynağı bu.

Ama tam ayrıntilari vermedim ki ben, olurda denk gelir okur diye.Konu o anda iste hamur isleri, zahmetli seylerdi.Ve benimde canımı sikan bir durum olmuştu.Zaten bende gergindim tabiki annemde biraz oyle.Agzindan kaciverdi.

42 yillik omrumde gecen aya kadar hic hamur isi yapmadim , nasil yapildigini da bilmem , karantinada sikintidan kurabiye yaptim netten baka baka gecen ay yaptigim tek hamur isi budur

İleride oglumun kayinvalidesi bana ihmalkar dese o lafi yediririm ona , oglum da yedirir , hayatta tek basarisi mutfakta hamur acmak olan kucuk zihniyetli insan diye baslar devamini oyle bir getirir ki aglamaktan hastanelik olur karsisindaki o kadar diyim

Gercekten tuhafsiniz yahu hem de cok tuhaf

Sizinki ise yaramis.Ben onu yaparsamda vicdanim rahat etmeyecek gibi düşünüyorum artık.Hatali bir taraf var cunku

Bu seferde annemi k.valideme karsi dusuk konumda birakmak istemem aslinda

Çok saçma sapan sırf sormuş olmak için soru soruyor millet bizde hakettikleri ölçüde cevaplıyoruz...
Niye kendinize böyle bi görev edindiniz ki? Bence sormuş olmak için sormamış, kendisine sıkıntı veren bi konu hakkında dışardan gören birinden fikir almak istemiş belki içini rahatlatacak.bi de hamileymiş gereksiz yorum yazmak iyice canını sıkar konu sahibinin.gerek yok yani birine iyi gelmeyecek bir şey söylemeye. kimse her konuya yorum yazmaya mecbur değil kurallarda da yazıyor siz yorum yapmadınız diye kimse üzülmez ağlamaz

Uzerinden kac ay gecmis dilemezki, ama dedikleriniz de haklısnız.Kisasa kisas yapayım derken daha da kotuye gitmesi muhtemel

Çok saçma sapan sırf sormuş olmak için soru soruyor millet bizde hakettikleri ölçüde cevaplıyoruz...
O zaman sen cok mantıklı bir soru sor bizde onu cevapliyalim.Yani ne kadar gergin bir insansiniz yaa.Tabiki soracagim.Kendi annem oldugu icin belki adaletli bakamıyorum,belki kıyamıyorum ve gozumun açılmasi icin yardm istiyor olamaz mıyım?

Uzerinden kac ay gecmis dilemezki, ama dedikleriniz de haklısnız.Kisasa kisas yapayım derken daha da kotuye gitmesi muhtemel
Direkt konuyu açıp özür dilemesi tuhaf olur ama beraber oturmaya gittiğinizde damadına sarılıp "hadi gel artık barışalım,özür dilerim,bak hem oğlumu özledim ben" vs dese olur aslında ama bu ne benim ne sizin demenizle olur.Kendi içinden gelip söylemeli.Söylemiyorsa da her konuştuğunuzda sizi doldurmasın..siz de onun gazına gelip kayınvalidenize ters yapıorsunuz bu sefer..Hiçbişi yapamazsanız annenizle konustugunuzda gene damadından gem vurursa "anne konusmayalım artık kötü etkilemiyorum ,kocamla kötü olucaz sonra,hem sen de özür dilemedin zaten"vs diyip konuyu kapatın .Hem siz gaza gelmezsiniz hem de belki anneniz gaza gelip özür diler.Bol şans.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…