- 11 Kasım 2019
- 1.484
- 1.503
- 63
- Konu Sahibi wassermeloneblume
-
Bütün konuların altında saçma sapan yorumlarınızı görüyorum bugünBoşanmalısın veya kırmızı gecelik giymelisin
Valla benim ailemle eşim konusmazsa ben de onun ailesine aynını yaparım. Kayinvalidem çok iyi bir kadındır benim ve hiç bana gelini gibi davranmaz ama eşimin aklının başına gelmesi için yapardım ne yazık ki. Ki yaptım da ve eşim düzeldi mi? Evet düzeldi. Benim yaptığım misilleme mi düzelmesi için kamçıladi bilmiyorum ama düzeldi işte.Merhaba arkadaslar, Epeydir kendi kafamda bir turlu oturtturamadigim bir konu var.Kisaca ozet gecmeye çalışacağım.
Dort bes ay once, annemlerle bir araya geldik.Bir konudan dolayi annem, esime kayinvalidemin yemek islerinde ihmalkar olduğunu soyledi.Esimde o esnada cok kırıldı ve bozuldu.Annem yanimda degil bu yuzden boyle soylemen dogru degil, ihmalkar degil annem dedi.Annemde bu sozu yuzune de soyleyebilecegini nazinin birbirlerine karsi geçtiğini soylese de esim bu davranışı dogru bulmadı.Annemin icinde art niyet yok bazen hissettiklerini direk soyleyebilen bir insan.Sonradan durumu cozmek icin konustuklarinda eşimin annemin yuzune konusurken bakmamasindan, annemi anlamamasindan dolayi annem cok uzuldu ve ağlamaya basladi.Sonrasinda konusup baristilar.Ama eskisi gibi hiçbirşey olmadi.Esim ile annemin arasi en bastan beri ana ogul gibi cok iyiydi.Bu olaydan sonra esim annemden sogudugunu soyledi.Aramaz halini hatrini sormaz oldu.Annemde o kadar iyiyken aralari bir anda boyle olunca ben ne dedim ki, kotu niyetle soylemedim diyip nerdeydeyse her konusmamizda bundan yakiniyor.Beni arayip sormuyor artık diyor.Esimsee eger o sozunun uzerine tepki vermeseydim ilerisi icin arada ki sınır kalkardi.Hersey soylenebilirdi diyor.En azindan ozur dileyebilirdi ozur de dilemedi diyot.Hal boyle olunca bende ister istemez esimin annesine karsi bir tavir alıyorum.Sik arayıp sormuyorum.Simdi objektif bakis acisina ihtiyacım var.Esim durumu abartiyor mu,yoksa annem esimin yuzune karsi annesine boyle dememelimiydi.?bana kalsa demesi yanlisti ama insanlar birbirlerine neler söylüyor sonucta
Ahahdhajdjs gangsta ya. Yazık şu an memed abiye akşama yemek gotureyim diyeceğim ama pizza yapmayı planlıyorum."Dünürüm Ayşe, hani bu yemeğin arkasına tatlı? Kuzum sofra böyle ihmal edilir mi ne kadar tehlikeli? Bak ne yazıyor burada kurallarda "Asgari tatlı çeşidi bir ve şerbetli olmak zorunda, azami tuz 5 gr bak olmaz sen 10 gr koyuyorsun çok tuzlu böyle ihmal olmaz ya damak zevki bozulursa kocanın? Dünürüm Ayşe, bu salatanın limonu ihmal edilmiş, sirkeli mi seviyorsun? Olmaz limon olmalı çünkü kurallar el kitapçığı sayfa 25te öyle yazıyor. İhmal var FBI open the door, al al al bunu al. Göz göre göre ihmal. Memed abiyi korumaya alın, ah çılgın kadın adamı ne hale getirmiş, hemen hünkar beğendili serum bağlayın, dayan Memed abi" filan..
Kayınvalideyle damadın birbirine kırılmasında köyü hiçbişey yok. Ama sakın siz kayınvalideye karşı tavır almayın iş çığırından çıkar, daha da kötü hal alır. Hikayenin tek yanlış haraketi bu bence. Zaten olay düşünülmeden söylenmiş söz yüzünden çıkmış, hiç bi tarafta kötü niyet yok; zamanla yumuşarlar.
Benim aklıma başka şey geldi. Kayınvalidenizden yardım isteseniz, o konuşsa oğluyla; daha çabuk unutulur her şey.
Çok saçma sapan sırf sormuş olmak için soru soruyor millet bizde hakettikleri ölçüde cevaplıyoruz...Bütün konuların altında saçma sapan yorumlarınızı görüyorum bugün
Oda bi ihtamalBelki kayınvalide hakkında söylenenleri bilmiyordur. Asıl o zaman ortalık karışır
Ama tam ayrıntilari vermedim ki ben, olurda denk gelir okur diye.Konu o anda iste hamur isleri, zahmetli seylerdi.Ve benimde canımı sikan bir durum olmuştu.Zaten bende gergindim tabiki annemde biraz oyle.Agzindan kaciverdi.
Sizinki ise yaramis.Ben onu yaparsamda vicdanim rahat etmeyecek gibi düşünüyorum artık.Hatali bir taraf var cunkuValla benim ailemle eşim konusmazsa ben de onun ailesine aynını yaparım. Kayinvalidem çok iyi bir kadındır benim ve hiç bana gelini gibi davranmaz ama eşimin aklının başına gelmesi için yapardım ne yazık ki. Ki yaptım da ve eşim düzeldi mi? Evet düzeldi. Benim yaptığım misilleme mi düzelmesi için kamçıladi bilmiyorum ama düzeldi işte.
Bu seferde annemi k.valideme karsi dusuk konumda birakmak istemem aslindaKayınvalideyle damadın birbirine kırılmasında köyü hiçbişey yok. Ama sakın siz kayınvalideye karşı tavır almayın iş çığırından çıkar, daha da kötü hal alır. Hikayenin tek yanlış haraketi bu bence. Zaten olay düşünülmeden söylenmiş söz yüzünden çıkmış, hiç bi tarafta kötü niyet yok; zamanla yumuşarlar.
Benim aklıma başka şey geldi. Kayınvalidenizden yardım isteseniz, o konuşsa oğluyla; daha çabuk unutulur her şey.
Niye kendinize böyle bi görev edindiniz ki? Bence sormuş olmak için sormamış, kendisine sıkıntı veren bi konu hakkında dışardan gören birinden fikir almak istemiş belki içini rahatlatacak.bi de hamileymiş gereksiz yorum yazmak iyice canını sıkar konu sahibinin.gerek yok yani birine iyi gelmeyecek bir şey söylemeye. kimse her konuya yorum yazmaya mecbur değil kurallarda da yazıyor siz yorum yapmadınız diye kimse üzülmez ağlamazÇok saçma sapan sırf sormuş olmak için soru soruyor millet bizde hakettikleri ölçüde cevaplıyoruz...
Uzerinden kac ay gecmis dilemezki, ama dedikleriniz de haklısnız.Kisasa kisas yapayım derken daha da kotuye gitmesi muhtemelAnneniz patavatsızlık yapmış, eşiniz de anneniz ağlayınca kıyamamış barışmış.Ama anneniz özür dilememiş ki..Dolayısıyla aynı sıcaklığı yakalayamamaları normal.
Amma velakin siz neden kayınvalidenize soğuk davranıyorsunuz?? Kadının size yaptığı bişi yok. Yukarda okudum zamanında bana kötü bişi demişti demişsiniz ama kadın özürünü dilemiş. Bence siz eşinizle çok afedersiniz ama sidik yarıştırıyorsunuz.Eşinize resmen sen benim anneme böyleysen ben de seninkine böyleyim diyosunuz ama şartlar eşit değil,anneniz haksız çünkü.Bu şekilde devam ederseniz kocanızla aranız açılır.Bence anneniz özür dilesin her şey tatlıya bağlansın.
O zaman sen cok mantıklı bir soru sor bizde onu cevapliyalim.Yani ne kadar gergin bir insansiniz yaa.Tabiki soracagim.Kendi annem oldugu icin belki adaletli bakamıyorum,belki kıyamıyorum ve gozumun açılmasi icin yardm istiyor olamaz mıyım?Çok saçma sapan sırf sormuş olmak için soru soruyor millet bizde hakettikleri ölçüde cevaplıyoruz...
Direkt konuyu açıp özür dilemesi tuhaf olur ama beraber oturmaya gittiğinizde damadına sarılıp "hadi gel artık barışalım,özür dilerim,bak hem oğlumu özledim ben" vs dese olur aslında ama bu ne benim ne sizin demenizle olur.Kendi içinden gelip söylemeli.Söylemiyorsa da her konuştuğunuzda sizi doldurmasın..siz de onun gazına gelip kayınvalidenize ters yapıorsunuz bu sefer..Hiçbişi yapamazsanız annenizle konustugunuzda gene damadından gem vurursa "anne konusmayalım artık kötü etkilemiyorum ,kocamla kötü olucaz sonra,hem sen de özür dilemedin zaten"vs diyip konuyu kapatın .Hem siz gaza gelmezsiniz hem de belki anneniz gaza gelip özür diler.Bol şans.Uzerinden kac ay gecmis dilemezki, ama dedikleriniz de haklısnız.Kisasa kisas yapayım derken daha da kotuye gitmesi muhtemel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?