İçten Bir Yardım Diliyorum

Böyle dusunuyorsaniz benim konuma cevaben elestiri olarak yazsaydiniz keske.. Ben dusuncemi soyledim.sizinle ayni fikirde olmayanlara tahammulunuz olmayinca forumda taratip actiklari eski mesajlara gore mi elestirirsiniz hep? Komik olmayin ya...:)))) Baska isiniz yok galiba...

Neden yazayım ki,ben kimsenin derdini küçümsemiyorum çünki.O size dert olmuştur,konu sahibinin derdi de ona.
Burası özgür bir platform,örneğin geçim sıkıntısından dert yanan bir üye hastane kapısında bekleşenleri düşünüp sesini kesince sorunu çözülmez.Fikir sorar,çare arar çabalar ve bir yol bulur.Sizin dediğiniz gibi empati yapılacak olursa herkes nefes aldığına şükretsin,astım olan da bir zamanlar alabildiğine:))
Pollayannacılık güzeldir ama bir yere kadar

Görümcem de böyleydi.
Bir bulantı ilacı kullanıyordu,
Az da olsa işe yarıyormuş.

Neden yazayım ki,ben kimsenin derdini küçümsemiyorum çünki.O size dert olmuştur,konu sahibinin derdi de ona.
Burası özgür bir platform,örneğin geçim sıkıntısından dert yanan bir üye hastane kapısında bekleşenleri düşünüp sesini kesince sorunu çözülmez.Fikir sorar,çare arar çabalar ve bir yol bulur.Sizin dediğiniz gibi empati yapılacak olursa herkes nefes aldığına şükretsin,astım olan da bir zamanlar alabildiğine:))
Pollayannacılık güzeldir ama bir yere kadar

Evet dediginiz gibi burasi ozgur bir platformsa konu sahibi ile ayni fikirde olamayabilirim degil mi mantiken.. bunu konusmamiz bile yersiz suan gayet...Sizin yada bir baskasinin ne sekilde algıladıği cok onemli degil fikrimi yazarim degerlendiren degerlendirir ama sizin yaptiginiz ne biliyormusunuz? Sirf elestiri yapmak icin gereksiz bir cabaya girmek..Tuhaf olan bu..Fikirler degil..

Son düzenleme:
Değerlendirilecek eminim buna

Hanımlar,
burada birbirinizi yiyip dert küçümsemek yerine hepimiz kadınız halden anlarız deyip empati kursanız daha iyi olmaz mı?

Bir laf vardır herkesin derdi kendine büyüktür, herkesin hamileliği, hamileliğe bağlı yaşadığı sorunlar, psikolojisi de farklıdır üstelik.

Rica ediyorum polemiğe girmeyin.

Ah mune abla kalbinden öperim

Ah mune abla kalbinden öperim
Ablacım,
Allah yardımcın olsun, inşaallah en kısa zamanda normale döner herşey, bir arkadaşımızın regl ağrılarına tanık oldum, insan görüp bilmeden tahmin etmekte zorlanıyor, hastanelik edecek kadar regl ağrısı mı olur diyordum ama oluyormuş, kız resmen 2 gün hastanede yatıyordu canından bezdirecek derecede ağrıları oluyordu, kist, miyom, rahim ve yumurtalıklarda sorun var mı diye araştırılmış defalarca ama tüm tetkikleri temiz çıkmış, bizim ağrı kesicilerle baskıladığımız rutin regl ağrısı onda inanılmaz acılara neden oluyordu regl olmamak için dua ederdi resmen psikolojisi çok bozulmuştu, herkesin acı eşiği, dayanma gücü farklı, kiminin bünyesi hassas, sağlıklı bir gebelik dilerim, sayfaları açıklamalarını tam okumadım ama ablacım doktorun bu süreci daha rahat atlatman için önerilerde bulundu mu?
Belki ilaç vb dışında bir de psikolojik destek alsan iyi olur gibi geliyor bana.

Aynen senin yazdığın gibi bir arkadaşım reglken kusuyordu hem de öyle böyle değil mune.Resmen sürünüyordu kız.Allah hepsinin yardımcısı olsun.

Sakin ol. Aynı dönemden bir çoğumuz geçtik. Kolumda damar kalmamıştı delinmekten. Sabır, sadece sabret ve bol bol dua et. en fazla 16. haftanda bıçak gibi kesilecek. Ne çektiğini çok iyi anlıyorum. 2 ay sonra keyfini çıkaracaksın. Sabır sadece sabır

Mune Ablacım.
Ben yıllarca hastane köşelerinde dolanan birisi oldum..Verem oldum , mide kanaması geçirdim ve ciddi olarak daha bir çok rahatsızlık bu yüzden ister istemez vücut direncim en ufak bir durumda düşüyor..
Acıları en yüksek derecede yaşıyorum..
Aç kaldığım için midem ağrıyor halsizlikten en ufak ev işlerimi dahi yapamıyorum.Her şeyden önemlisi daha kalp atışlarını dahi duyamadığım bebeğime zarar verme korkusundan aklım çıkıyor..
İnsanların başkalarının dertlerini küçümsemelerine hayretle bakıyorum..
Hamile olduğum için şükredip susmam söyleniyor. Başkalarının anne olmadığını düşünüp nankörlük yapmamam gerekiyormuş..
Ben sadece canımın yandığını söyledim belki dedim fikirler alır daha da rahatlarım dedim..
Ve soğolsunlar bu süreçte çok yardımcı oldu arkadaşlarım..

Diğer soru da şöyle ablacım doktorum belirtilerimin gayet normal olduğunu endişe etmemem gerektiğini söyledi Sağlıklı bir gebelik göstergesidir dedi..

Ayrıyetten destek almak için bir Doğum koçu ile görüştüm kendisi bu süreçte nasip olursa her zaman yanımda olup bana destek olacak..

Canim uzulme jimsenin ne dedigine bakma. Herkes farkli seyler yasiyor benim ilk oglunda hic modr bulantim olmadi. İkincisinde bir kere bulandi mahfoldum. Annrlik kutsal birseydir. Kimseye kulak asma uzulme. Allah sifa versin. Senin ne derece zorluk cektigini anlayamam. Ama 2 ay sonra kesilecek insallah. Leblebi ye bol bol, tuzlu seyler ye miden bos kalmasin. Bebegin senden gerekli besinleri zaten aliyor. Eger almasaydi serum takip beslerlerdi bebegini. Kimseye kulak asma dedigim gibi uzulme. İleriye odaklan kucagina aldigin zamanlari dusun. Minicik olacak Allah nasip edrrse. Saglikla kucagina al insallah.

Canım benim.
Artık öyle yapıyorum inan ki sadece güzel şeyleri duyuyorum iyi şeylere kafamı veriyorum..
İnşallah bende hayırlısı ile o günleri göreceğim ve bu konuma bakıp gulumseyecegim.

Benim hamileligim 3 gün hastanede 1 gün evde geçti 5. Aya kadar surekli serum yemekten kollarım mos mordu psikolojimi şu an düşünmek bile istemiyorum evet maalesef biz sansız hamilelik dönemi gecirenlerdeniZ Ama bebişi kucagına alana dek.Alınca hersey bitiyor unutuluyor cam açılınca havanın kokuaundan bile tiksinen ben ellerime bakınca bile midem bulanirsi of ne gunlerdi ama bitecek az sabır canım.O zamanki telimin melodisinden bile midem bulaniyordu:)

Gecmis olsun umarim gecti gitti derseniz bir bakmissiniz saglikla kucaginiza almak nasip olsun.

Hamile olamayanlar acilarindan sadece senin hamile oldugunu goruyorlar onlarinki de bir aci ama seninki de bir aci ve herkes ayni acilari yasamiyor ki hayat da boyle zaten.

Bazen anliyorum ki bir durumda olanlar bazen dertlerini bile soyleyemiyor veya o sahipse bir seye cekiniyor cunku sanki sahip olurken onlarin hakkini aliyor.

Herkesin nasibi hakki kendine keske herkes umut ettiklerine kavussa fakat o bile sancili ve acili sizde goruldugu gibi.

Umarim eksik olanlar tamamlanir fakat o eksiklik tamamlandiginda kibirlenip egolariyla insanlarin kalplerini kirmazlar.
Bunu cevrede gorduklerimden yazdim bir dertten kurtulunca onu yasayanlarin kaplerini rahatca kiriyorlar.

Gerçekten ölmek istediğini mi düşündünüz
Satır aralarını okuyamadıysanız bile başlığa bir göz atsaydınız keşke

Gerçekten ölmek istediğini mi düşündünüz
Satır aralarını okuyamadıysanız bile başlığa bir göz atsaydınız keşke

Kendimi öldürmek dahi istiyorum bu seçenek o kadar çok geliyor ki aklima kendime engel olamıyorum..

Keşke diy1orum bende size.bu alintiladigimi o yazmış biraz dikkat .

Kendimi öldürmek dahi istiyorum bu seçenek o kadar çok geliyor ki aklima kendime engel olamıyorum..

Keşke diy1orum bende size.bu alintiladigimi o yazmış biraz dikkat .
Mesajlarını baştan beri okumuştum zaten konu sahibinin,onun için diyorum işte,ölmeyi 'gerçekten' istediğini mi düşündünüz,oysa ben okuyunca çaresizlikten perişan,yardım isteyen teselli bekleyen tecrübesiz bir anne adayı gördüm.Çoğunluk ta öyle görmüş olmalı ki kendi gebeliklerinden örnekler ve güzel fikirler geldi.
Herkes aynı düşünmek zorunda değil elbette,fakat "hele dur sen, daha neler çekeceksin bunlar da birşey mi"demekte çok kaynanavari olmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…