- 23 Temmuz 2014
- 5.359
- 17.566
- 498
- Konu Sahibi Anti Depresan
-
Burada konu aciliyorsa herturlu elestiriye acik olabilmek gerekir bu da benim fikrim..
Ben de suan hamileyim zaten ..Sizin de bu sekilde yaklasiminiz hos degil kiskanclik vs olarak??her anne bu durumu yasamiyor maalesef bayan 5 gundur acim diyor mesela her hamile acmi kaliyor sizde konusurken biraz empati yapin olurmu karsinizdaki bayan bir hamile ve her hamile gibi hormonlari tavan onunda 3 sene dr dr gezdim elimdekini avucumdakini harcadim oyle bir duruma geldimki cocuguma besik alacak para kalmadi elimde eminimki daha zor duruma dusenlerde vardir yinede burda hamilelik skintilarini yazan kisiler hakkinda boyle birsey dusunmedim sizin bahsettiginiz biraz kiskancliga isyana giriyor sorun hamile oldugu icin skintilsrindan bahseden bayanda degil kendisinin olmayinca olan herkesin susmasini cenesini kapatmasini istemek bulupta kaybedenler ne yapsin ozaman
Yikildginizi sanmiyorum verdgim cevapla herkes sizinle ayni fikirde olmayabilir..Eleştiri yapıcı yönde olur.
Siz fizyolojik olarak rahatsız bir insana buna şükret diyorsunuz.
Sanki keyfe keder yaşadığım bir durum.
Öyle muhtaç hissettip insanlardan fikir alma seviyesine kadar gelmişim acaba neden ?
Kaldi ki ben size olumsuz bir sey yazmamisim bakis acisi sunuyorum degerlendirip degerlendirmemek size kalmis...Yikildginizi sanmiyorum verdgim cevapla herkes sizinle ayni fikirde olmayabilir..
Yikildginizi sanmiyorum verdgim cevapla herkes sizinle ayni fikirde olmayabilir..
Ben de suan hamileyim zaten ..Sizin de bu sekilde yaklasiminiz hos degil kiskanclik vs olarak??
bayan hamile olamayan hic kimsenin sorumlusu değil sorunlarindan bahsederken bunun empatisinide yapmak zorunda degil sonucta burasi herkesin problemini paylasabilecegi bir platform ve herkesin derdi kendisine buyuk sizin icin hamilesiniz veya hamile kalamiyorsunuz demedim zaten allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsinBen de suan hamileyim zaten ..Sizin de bu sekilde yaklasiminiz hos degil kiskanclik vs olarak??
KatiliyorumYanlış anlamayin ama birazcık abartiyorsunuz.tamam çok bulanir mideniz ama ölecek kadar ne oldu.doğumdan sonra uykusuzluk açlık bakimsizlik sezeryan yada doğum yeri ağrısı .lohusa sendromu sut yetmeme meme çatlağı kocanın seks isteği etraftan lohusa ziyareti vb.yani siz daha yolun basindasibiz ve sadece kendinizden sorumlusunuz.bebeginiz doğduğunda bunun kat ve katını yaşayacak bebeginize bakmak zorunda kalacaksınız .toparlanin mide bulantısı ölmek için sebeb değil .Allaha sukur edin ve sağlık dinleyin.
Ben ortada bir sorun goremedim.kusura bakmayin.her hamilenin yasadgi hassasiyet ve hormonlardan kaynakli gecici problemler.cok sukur demeye sebebiniz varken siz yine hormonlarin etkisi ile herhalde alinganlik yapiyorsunuz kaldi ki ben de bir hamileyim ve benzer sureclerden geciyorum ama hayati da kendime zindan etmedim siz se psikoljik bunalima grmissiniz sirf bu yuzden.cok yakindan baktiginiz icin butunu goremiyorsunuz bence.saglikli hayirli dogumlar
Tesekkurlerbayan hamile olamayan hic kimsenin sorumlusu değil sorunlarindan bahsederken bunun empatisinide yapmak zorunda degil sonucta burasi herkesin problemini paylasabilecegi bir platform ve herkesin derdi kendisine buyuk sizin icin hamilesiniz veya hamile kalamiyorsunuz demedim zaten allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin
Bu yorumumla ilgili hanımefendiyle yorumlattım tamamen yanlış anladınız ölmeyi düşünüyorum diyordu ben sadece ondan güç alabileceğini düşündüm o an tabii ki annesi benden daha iyi düşünüyor bu kadarSiz öyle bir bulantiyla bas baka kaldiginizda bebegi bile düsünemeyecek vaziyette oluyorsunuz, daha fazla sürnmeden ölmek istiyorsun öyle birsey. Aynilarini yasadigim icin empati yapabiliyorum. Cok zor. Bu yorumunuz fazlasiyla sinir zinip ziplatti, ne demek bebegine zarar vermen bile umurunda degil. Yuh.
Evet canım aynen ,şimdi aklıma bile gelmiyor.Sanki benim hayatimi yasadiklarimi anlatmissiniz..ben de oyle sayfalar dolusu anlatabilirim o gunleri ama insan bebegini kucagina aldimiydi sanki o dertli gunleri hic yasamamis gibi oluyor degilmi:)
Oh oh,benim bile içim açıldıYanlış anlamayin ama birazcık abartiyorsunuz.tamam çok bulanir mideniz ama ölecek kadar ne oldu.doğumdan sonra uykusuzluk açlık bakimsizlik sezeryan yada doğum yeri ağrısı .lohusa sendromu sut yetmeme meme çatlağı kocanın seks isteği etraftan lohusa ziyareti vb.yani siz daha yolun basindasibiz ve sadece kendinizden sorumlusunuz.bebeginiz doğduğunda bunun kat ve katını yaşayacak bebeginize bakmak zorunda kalacaksınız .toparlanin mide bulantısı ölmek için sebeb değil .Allaha sukur edin ve sağlık dinleyin.
Sizinde kaynananızın misafirliğini sıkıntı ettiğinizi hatırlayınca,nice dertli insanla empati kuramadığınızı düşündüm nedense,öyle ya,konu sahibi gibi sağlık sorunu bile değil:))Cocugu olmayan ve cocuk ozlemi ceken maddi manevi olarak biten hatta bu yuzden ailesinde huzur kalmayan insanlari da dusunerek halinize sukredebilirsiniz.Hatta size bir de elestirim olacak biraz empatik yaklasmalisiniz bunca sıkıntılı aile varken bu gecici durum dert mi diye? Her anne adayinin bu ve buna benzer seyleri yasadigini bu gecici sureci gecirebildgini unutmayin..
Hayatın gerçeği bir mide bulantisina ölümü düşünmesin diye yazdim.cocuk büyütmek emek ister anne olmak kolay değil .yok öyle ilk zorluk ta pes etmek.haklısın öldür kendini mi deyim.sizin içinizi acamayacağım.Ne hastalıklarla ve ekonomik şartlar da hamilelik ve bebek büyüten var.mide bulantısı ölmek için sebep değil.Oh oh,benim bile içim açıldıKonu sahibi aydınlandı,sıkıntıları geçmiştir çoktan,pozitiflkten boğulacaksınız:))
38 hafta boyunca kustum . 3ay yoğurta ekmek doğradım yedim kustum.cok nadirgorulen birşey tükürük salgım iki katı arttı yutmak imkansız ağzım açık önümde leğen şelale gibi akti ,öyleki sabaha kadar 10 atlet sıksan suyu çıkar halde ıslanıyordu, neden atlet ince olduğu için agzima sokup bir ucundan yanak boşluğuna dayiyordum. Yine nadir görünen geniz akıntısı başladı ve ilaç kullanamadığım için doğurana kadar kroniklesti ağzımda pis bir koku hissi veriyordu bu yüzden 38 hafta boyunca ağzımda zeytinle yaşadım maksat tuzlu bir tat versin şeker gibi emiyordum ,damak ve dişler pert yani . Diş fırçalama banyo yapma ve eşimin nefesinden tiksiniyordum, kabızlık kabus gibiydi annem yaptırıyordu tuvaletmi , hergun göbekten ve kalçadan iğne vurundm doğuma 24 saat kalasıya kadar. Avuç dolusu ilaçlar, tüp bebekti ve kullanmam gerekiyordu belkide bu yüzden hormonlar çıldırmıştı, ben yana yakıla çocuk derken allahım buda düşecekse şimdi düşsün dayanamıyorum diye ağladım, hiç tanimadigim alt ve üst komşular gördüklerinde acıyarak allah yardım etsin diyordu . Safran kurmaktan, sabahlara kadar öğürdü şeklinde değil böğürtü şeklinde kusmaktan helak oldum . Çok kez hazır değilmişim dedim , bunu düşündüğüm için ağladım .Bu gidişle öleceğim başka bir ihtimal düşünemiyorum.
6+4 haftalık hamileyim ve yaklaşık 1 haftadır ağzıma tek bir lokma yemek sokamadim ne de yeteri kadar su..
Halsizlikten geberiyorum.
Mutsuzluktan biteceğim.
Dünya'nın en kötü anne adayı hissediyorum kendimi...
Mide bulantisindan tiksinmekten hiç bir gıdaya yaklasamiyorum.
Bu nasıl gider ne yaparım hiç fikrim yok..
Dün çok daha kötüydüm doktoruma gittim keton testi istedi ve pozitif çıktı.
3 litreye yakın serum taktılar.
Doktorum yakın takibe aldı haftaya bir daha gideceğim.3 ay çok normal oldugunu da belirtti..
Ama şu var ki benim zerre gücüm kalmadı.
Psikolojik olarak berbat hissediyorum hamileliğin o mutluluk verici anlarını dahi doya doya yasayamadim.
Kendimi öldürmek dahi istiyorum bu seçenek o kadar çok geliyor ki aklima kendime engel olamıyorum..
Her gün saatlerce ağlamak rutin aktivitem oldu.
Ne olur bana bir akıl verin yardım edin ben basaramamaktan korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?