İçten Bir Yardım Diliyorum

Kesinlikle hormonal.. Pozitif düşünmeye bakın. Olmuyorsa bol dua ve salavat çekin. Dine yönelin İnanın çok rahatlatacak. Ölüm demişsiniz, kesinlikle silin aklınızdan.. Bebeğinizin sağlığına sizin sağlığınıza odaklanın.. Hobi edinmeyi denediniz mi?

Biliyor musun benim ilk hamileliğimde bulantının yanı sıra koku hassasiyeti oluşmuştu. Banyodan çıkıp bornozum üzerimdeyken tenimi koklar öğürerek tekrar banyoya koşardım bir günde 4defa banyo yaptığımı bilirim. Eşimden tiksinmiştim, yolda yürüyen bir insanın suratına yada kıyafetine bakınca öğürüyordum, 4kilo vermiştim ama hiç umrumda da olmadı bu bi süreç geçiçek. Şuan 9haftalık boş gebelik geçiriyorum aynı belirtiler var ve ben iki gün öncesine kadar bulantılarıma seviniyordum, ama artık öğürdümde çok zoruma gidiyor, zaten birazdan kürtaj olmaya gidecem, Allah daha büyük acı yaşatmasın. Sende inşallah sağlıklı güzel bi doğum yaşarsın, bunlar hep geçici, bir anda bulantın geciveriyor. Temiz havaya çıkmaya çalış, bana cacık iyi gelirdi, koca bi servis kasesi cacık içtim 4ay boyunca. Sana da iyi gelen yiyebildiğin biseyler vardır muhakkak keşfet ve onunla idare et şimdilik ayakta durabilmek için.

Siz öyle bir bulantiyla bas baka kaldiginizda bebegi bile düsünemeyecek vaziyette oluyorsunuz, daha fazla sürnmeden ölmek istiyorsun öyle birsey. Aynilarini yasadigim icin empati yapabiliyorum. Cok zor. Bu yorumunuz fazlasiyla sinir zinip ziplatti, ne demek bebegine zarar vermen bile umurunda degil. Yuh.

Tatlim bu dönem böyle geciyor, herkesde ayni siddette olmuyor tabi. Mümkünse yardim al. Benim o imkanim da yoktu. Iki hamileligimde de yedi ay kustum. Ilk dört ay yataktan cikamadim. Serumla durdum ayakta, hastanede yattim bircok kez. Aclik cok ama cok kötü bulantiyla beraber mide agrisi dayanilmaz, ne gece biter ne gündür biter..
Bir yudum suyu aninda cikarirdim, tuvalete bile kalkacak enerjim olmazdi, esimin gelmesini beklerdim.
Neyse ne iste cok kötü günlerdi. Hatta ikinci hamileligimde kücük kizim ben yerlerde ögürürken bana kusacak kap getirirdi. Yavrum o bile cekti bu durumdan. Kötü günler geride kaliyor. Bunu düsün hep biliyorum cok zor.
Mümkünse yardim al kesinlikle. Sana yardim edebilecek biri, baskasinin elinden biraz da olsa yiyebilirsin zorla. Ben mutfaga giremezdim kokudan.
Yarim alabilecek imkanin varsa yardim al. kendini kaptiracagin dizi ya da film izle. az da olsa anlik unutturur durumu, en azindan gün gecer. Hepsi gececek sabirdan baska care yok. Umarim benim kadar kötü olmassin, hicbir kadinin bunu cekmesini istemem.

Hormonların tavan yapmış senin...
7. haftasındasın hamileliğinin daha dur, güzel anıların tabii ki olacak.
Neden bu kadar karamsarsın.
Hamileliğin ilk zamanları zaten bitkin geçer, o yüzden bol bol vitamin takviyesi ve dinlenme öneririm.
Zaten doktor kontrolündesin ve doktorun da seni en iyi şekilde yönlendirecektir.
Bu bulantıların umarım en kısa zamanda geçer, kiminin tüm hamilelik süresince devam ediyor, kimilerinin ise daha nisbeten erken zamanda bitiyor.
Bu tamamen senin bünyen ile alakalı.

Ben mesela hiç bulantı yaşamamış bir insanım.
Annem ise bana hamileyken bir lokma yiyemezmiş, yemeğin kokusunu görüntüsünü geçtim, adı geçtiğinde midesi bulanırmış.
Zaman, sadece zamana ihtiyacın var o kadar.

Hamileligin o mutlu anlari 14.haftada falan ancak baslar. Bulantilarin gectiginde tadina varirsin ancak.. serumla merumla idare ediceksin herkes gecti bu donemden. Sen birazcik sanssizsin belki ama ilk degilsin.. umarim cabucak atlatirsin su donemi..

ilk hamileliğimde sabahları kalkıp işe gidemezdim. gözümü açtığım an başlardı bulantı.
ama iki saate geçerdi.
o bulantıyı bastırmak için sürekli bir şeyler yemekten hemen başlarda kilo almıştım.
hala da derim, son haftalarda izin var ilk haftalarda niye yok diye.

ikinci hamileliğimde ise hafif ama sürekli bir bulantı ve aşırı koku hassasiyeti vardı 16 hafta bitene kadar iştahsızdım ve hiç kilo almamıştım.

geçiyor merak etmeyin, geçecek.
biraz sabır..

Kuzenim aynen bu haldeydi .Seni anlıyorum diyemem ben hiç yaşamadım ama yaşayanı bizzat gördüm .
Gerçekten aynı durumdasınız , ölmek istiyorum diyordu . Millet kilo alırdı bu 7 kilo verdi .
Ama 3 aydan sonra bıçak gibi kesilecek emin ol .evet her günün kötü , sürekli bulantı halsizlik ama geçecek .Çalışıyorsanız rapor almaya çalışın . Kilo verdiyseniz bile hızlı olarak alacaksınız merak etmeyin .Sizin vücudunuz o bebeği hiç kilo almasanız ve hatta verseniz bile 3-4 aylık yapacak depoya sahip
Gerçekten çok zor . bir an önce atlatmanızı diliyorum...

Bir kaç hafta önceye kadar benzer durumdaydım. 15. haftanın içindeyim geçti çok şükür şimdi de Allahım bu nasıl iştah diyorum. Geçecek, bunu düşününce katlanmak daha kolay oluyor.

2 defa hamile kaldım, çok şükür ikisini de sağlıkla kucağıma almak nasip oldu. Hamileliğin ilk 3 ayından ve son bir ayından hep nefret etmişimdir. Öyle ulvi duygular falan da olmadı bende.

İlk 3 ayda hep halsiz ve hastalıklı hissederdim.. Kusması, tiksinmesi.. İlk 3 ayda ikisinde de kilo verdim. Sonra bulantılar kesilince bir iştah açılması ve hamileliğin altın çağı.. 4 ve 7. aylar arası :) Bebek kımıldamaya başlar, anne hamileliğe adapte olmuştur vs.. Sonra son bir ayda ağrılar, sızılar, yalancı sancılar, pelvis ağrıları, ödem yapan vücut.. Ve nihayet doğum..

Yani hamileliği ciddi anlamda sevmiyorum. Ama doğum bambaşka bir mucize. Evlatlarımı hiç birşeye değişmem.

Hamilelikten keyif almıyor, nefret ediyor olmanız kötü bir anne olduğunuz anlamına gelmez. Merak etmeyin:)

Ayrıca, ilk 3 ay bebeğin gelişmesiyle sizin yemenizin hiçbir alakası yok. bebek ihtiyacı olanı sizin depolardan alıyor zaten. İştahınız açılınca telafi edersiniz.

Sağlıkla alın kucağınıza :)

Merak etmeyin geçecek. Bazı hamileler bu mide bulantısını sizin gibi çok yoğun yaşarlar. Bu durumda vücut dehidrasyona girmesin diye hastaneye yatmak en iyi çözüm. Zaten doktorunuz da gerekli görürse yatırır. Sakın bir şey yiyemiyorum diye üzülmeyin. İlk üç ay özellikle ne yediğinizin bir önemi yok. Sizin psikolojik durumunuz bebeğinizi daha çok etkiler. Siz iyi bir anne olacaksınız ve doğduğunda tüm bunları unutacaksınız.

Cocugu olmayan ve cocuk ozlemi ceken maddi manevi olarak biten hatta bu yuzden ailesinde huzur kalmayan insanlari da dusunerek halinize sukredebilirsiniz.Hatta size bir de elestirim olacak biraz empatik yaklasmalisiniz bunca sıkıntılı aile varken bu gecici durum dert mi diye? Her anne adayinin bu ve buna benzer seyleri yasadigini bu gecici sureci gecirebildgini unutmayin..

Hayır sakın kalabalık bi ortama girmeyen böyle bi durumda. Çünkü kimse sizi anlamicak. Bunun sigara içeni olcak,sarımsaklı yiyeni olcak filan daha kötü olursunuz. Hamileliğin başlarında herşeyden midesi bulanan ve hala hamileyken giydiği kıyafetleri bile o kokular aklına geldiği için giyemeyen biri olarak söylüyorum.
Doktorunuzla konuşun hamileyken içilen mide bulantısı için ilaçlar var onlardan versin size. Ben öyle bişeyler yiyebiliyodum.

İnsanlığın var oluşundan bu yana " Ureme " kavramı var olan bir şey..Çevreye baktığında her insanın birisinden doğduğu gerçeği aleni bir durumda..
Kadınlar Kulubü içerisinde her gün gebelik ile ilgili yüzlerce başlık açılıyor...
Ben anne olacagim için ( nasipse ) kutsal bir varlık da değilim...

Yıllar önce mide kanaması geçiren bir hastaydım ve aç kaldığım an kivrana kivrana yatardim.
Yaklaşık 5 gündür boğazımdan giren lokma sayısı sınırlı.Midem aralıksız ağrıyor sürekli kusuyorum..
Ellerim ayaklarım sürekli titriyor.
Ama anne olacağım için bütün bunlardan serzenişte bulunmaya hakkım yok öyle mi ?
Oysa ki anne olacağım ne kadar nankörüm.

Hissetmediginiz acıların üzerine konuşmak en kolayı tabi..
Ben ilk çocuğuma hamileyim.Ve bu kadar çok empati yeteneğine önem veriyorsanız gebe bir kadının psikolojisininde ne kadar hassas olduğunu bilir ona göre fikir beyan edersiniz..

Evet benim için dert ama kusura bakmayın sizi pek tatmin edemedim bu derdimle.

hormonlariniz icerde horon tepiyor sanirim
samin olun kisa bir sure sonra bu surec gececek daha cok yeni hamilesiniz en azindan bulantilariniz bitecek bu surecin gecici oldugunu kendinize surekli hatirlatmaniz sizi biraz rahatlatir belki

Çok geçmiş olsun annen ile aran iyi ise davet etmeni tavsiye ederim. Allah sağlıkla kucağına aldırsın inş.
Ben gerçekten anlam veremiyorum her nerede hasret çeken varsa Rabbim hepsinin kucağını doldursun inşallah ama bu k. K dikkatimi çekiyor, Hamile en ufak bir dertlenme yat kalk şükret arayıp bulamayan var vs deniyor arkadaşlar bu bebekleri veren de vermeyen de Allah bunun farkındayız değil mi? Neden gebelerde yükleniyor insanlar? Çok yakınım 6 yıl cocuk için gezmediği Dr hastane vs kalmadı sonunda Hamile kaldı hamileliği fizyolojik olarak sorunlu geçti..
1 kişi de sen 6 yıl aradın şimdi buldun sus bakıyım demedi demedik .. Bebek için şükür ediliyor zaten kadın çektiği acı için yardım istiyorum diyor yaşayan vs vardır belki bir yol gösterir diye.. Hemen bi xıkxık olamayan var a getiriliyor konu ayıp

her anne bu durumu yasamiyor maalesef bayan 5 gundur acim diyor mesela her hamile acmi kaliyor sizde konusurken biraz empati yapin olurmu karsinizdaki bayan bir hamile ve her hamile gibi hormonlari tavan onunda 3 sene dr dr gezdim elimdekini avucumdakini harcadim oyle bir duruma geldimki cocuguma besik alacak para kalmadi elimde eminimki daha zor duruma dusenlerde vardir yinede burda hamilelik skintilarini yazan kisiler hakkinda boyle birsey dusunmedim sizin bahsettiginiz biraz kiskancliga isyana giriyor sorun hamile oldugu icin skintilsrindan bahseden bayanda degil kendisinin olmayinca olan herkesin susmasini cenesini kapatmasini istemek bulupta kaybedenler ne yapsin ozaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…