Idare etmeyi bilmiyorum..

yiyecekler tazeyken bir kismini donudrabilirsiniz.Moduler (parca parca) pisirib saklayabilirsiniz. Youtubeda "weekly food prep" videolari var, ucuz yasam hack videolar var.

Bence dışarda yemeyi deneyin. Çevredeki lezzetli ve hesaplı lokantayı bulun ve öğle, akşam yemeklerini orada tamamlayın. Ama aç sefil duygusuyla değil. Önce çorba, arkasından ana yemek, hatta tatlı, abartıp üstünede bir türk kahvesi isteyebilirsiniz. evde yalnızca kahvaltılık ve temel gıda olsun. Zamanla işsizlikten kaynaklanan yoksunluk duygusu azalır. Az harcama psikolojisiyle daha çok harcıyorsunuz. Mutlaka gereksiz şeyler alıp, düzgün beslenemeyeceğiniz şeyler alıyorsunuz. Kesinlikle alışverişe aç çıkmayın.İnsan aç çıkınca gereksiz alır. Tıka basa yedikten sonra markete gidin. Dilerim bir an önce hayırlı ve bol kazançlı bir iş bulursunuz, bu söylediklerim;paranız olduğundada gereksiz harcamalarınızı önler.

Birsey alacagin zaman buna ihtiyacin olup olmadigini dusun, mesela bu dar zamaninda guvece ihtiyacin var miydi? Tek kisisin zaten yemege cok para harcamaman gerekiyor bir kilo kiymayi haftasi gelmeden bitiriyorum demissin zor durumdaysan alma kiyma. tavuk ye balik ye sebze ye. Soyle zeytinyagli bol limonlu bir pirasayi kebaba kofteye tercih ederim sahsen :)

Her hafta yapacagin yemegin listesini yap Mesela
bir gun kofte patates pilav yapiyorsan ertesi gun pilavin icine haslanmis nohut koy yanina salata bir gun aksam corba yap iki gun icersin zaten. artan pilavi 3. Gun dokme ayran corbasinin yada biber dolmasinin icine koyarsin.

Sevdigin yemekleri cok yap yarisini at buzluga hazir yemek cikarir yersin. sogan halkasina para verme kendin yap evde o kadar basit ki. bir de evden ac karnina cikma yaninda ceyrek ekmez zeytin peynir salatalik biseylerin olsun disarda yemege para verme.

Ulkemize donmene sevindim umarim hersey hayal ettiginden daha guzel olur :)

Birde markete gittiğimizde market arabası yerine sepet almalı.
Market arabasına koyduğumuzda araba büyük,aldığımız şey az görünüyor,yanılma oluyor.
Arabayı doldurma mecburiyetinde gibi hissediyoruz
Aynen. Bi de sepeti taşımak zor olduğu için daha az dolduruluyor genelde:)

Ahaahaa kizlar bence cozum koylere yerlesip organik tarim yapmak!
Akilli tarim araclari, gunes ve ruzgar enerjisiyle calisan bir sistem, minimal yasam, kendin ek, bic, kendin ye...
Her kiza bir John Deere lazim.

Market ve gıda alışverişinizi sınırlandırın ve mutfağınızı da ona göre ayarlayın.
Üşengeçlikle maalesef tasarruf olmuyor. Abur cubura para vermeyin.
Haftanın her günü ne pişeceği belli olsun ayarlayın. Ona göre dolabınızda hazır bulunsun.
Artan kalan sebzeleri çürümeye bırakmayın doğrayıp pişmeye hazır halde buzluğa atın bir pişirmelik şekilde.
Artan yemekleri de keza. Ben öyle yaptığımda çok rahat ediyorum. Hem hazırda yemek oluyor hem de israf etmiyorum. Ekmek kalmışsa onu bile fırınlayıp robottan çekip atıyorum. Ya da alır almaz dilimleyip birer öğünlük poşetleyip buzluğa atıyorum çünkü çok ekmek yiyen insanlar değiliz<
Mesela geçen baktım çok kuru soğan almışım, bozulmaya yüz tutmuş. Birazını yemeklik birazını halka halka doğradım birer kullanımlık buzluğa attım.Bu şekilde sebzeleri atılmaktan kurtarablirsiniz.

Witch bi çözüm bulabildiniz mi? Bulduysaniz bana da hayrina soyleseniz? Ben senden beterim de:-(

Bacım o çikolatalar sonra insanın başına iş açıyor. Çikolatalar, püsküütler kalçada, göbekte yağ birikintisi yapıyor
Valla harcama konusunda yiyecek o kadar olmasa da giyim ve kozmetikte abartırım ben.
Unlu, şekerli gıdaları yiyemediğim için marketten alabileceğim şeyler kısıtlanıyor. En lüksüm pahalısından kuruyemiş oluyor, Yazık bana ya
Geçen gün beyaz peynir, zeytin, şampuan, pirinç, brokololi, karnabahar,biraz daha sebze, soda falan aldım. Marketi 3 defa tavaf ettim alacak bir şeyler çıksın diye. (50 lira falan tuttu, ama yine de biraz pahalıydı yani.) Çünkü her gün şaşırıp kalıyorum ben ya, ne yiyeceğim diye. Sevgili anamgiller kavurmalar, kızartmalar, pideler gibi şeyler yedikleri için ben aç kalıyorum.
Onun da çaresini buldum, akşamları lapa, yulaf ezmesi gibi şeylerle geçiştiriyorum, sebze haşlamaları falan işte. Sabah da Allah ne verdiyse Böylelikle pek masraf çıkmıyor, ben de paracıkları kozmetiğe yatırabiliyorum hem de kiloların önüne geçebiliyorum. Dahiyane fikir değil mi ama?
Bir de çok abartmamak lazım ya, çorbayla da karın doyuyor, lüks yemeklerle de. Sonuçta doyuyorsun yani, her gün kaliteli yemesen de olur.

Aah ah bilmez miyim Ama işte görünce alıyorum. Elimde para olmaması benim için daha iyi. O zamn sadece lazım olanları alıyorum.
Senin rahatsızlığın mı var neden yiyemiyorsun? Rahatsızlık haricinde kendini tutman senin için süper birşey. O yağları eritmek çok zor çok kozmetikte böyle bir tehlike yok en azından.
Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete

Aslında dolaylı olarak sağlığımla alakalı, doğrudan değil. Çölyak falan değilim, fakat hamur işine, tatlıya, ağır yemeklere bulaşırsam duramam, duramazsam kilo alırım, alırsam bir rahatsızlığımı tetikleyebilir. O nedenle, hem de görünüm endişesiyle tutmak zorundayım. Ama arada bir yiyorum, mesela geçen yılbaşı işi azıtmıştım
Kozmetik ayrı bir sevda benim için, ağır makyaj yapan biri değilim ama duru, hoş görünmek isterim her daim :)

Çok iyi yapıyorsun. Elini versen kolunu kaptırırsın
Arada bir olur öyle. Her zaman tıkınmaktansa:)

Çok iyi yapıyorsun. Elini versen kolunu kaptırırsın
Arada bir olur öyle. Her zaman tıkınmaktansa:)
Bir de artık yemek hazırlamaktan sıkıldım ya. Kim pişirecek diyorum, kolaya kaçıyorum, geçiştiriyorum.
Yani salata yapmaya bile üşenir haldeyim, o nedenle sebzeleri haşlıyorum artık direkt. Çabuk hazır olan şeyler tercihim.
Bazen dışarıdan salata bile alabiliyorum hazır

Ay ben de istiyorum o üşengeçlikten. Gecenin 12sinde kalkıp kek yaptığımı bilirim Ne pisboğazım ya

Mutfak icin önerim.

Kuru fasülye , nohut, pirinc , bulgir makarna vs. bulundurun. Tavuk et kiyma alip. Buz dolabi posetine azar azar ayirin ki. Fazla pisirip ziyan etmeyesiniz. Sogan yag salca olsun evde.
10-20dk alir bir yemek. Disardan yemek söylememek icin bir gün önceden ne pisireceginize karar verin .( Sorunuzu yanlis anlayip gereksiz bilgi vermis olabilirim )

Hayatta yapmam ya, biri istese bile yapmam galiba Çorba yaptığımda bile ne zaman kaynayacak bu diye sinirleniyorum.
Çok şanslısın:) belki gaza gelirim de biraz utanırım kendimden:)
milletin hobisi resim yapmak, müzik dinlemek, gezmek, eğlenmektir. Benimki mutfakta zaman geçirip bir güzel tıkınmak Amaaan yaz gelse de oğlumla kendimizi parklara atsak. Hep eve tıkılmaktan

Canim çinceyi gelistirdiysen hemen tercümanlığa basla arada eline geçer biseyler tek kisisin az harcama çalıs. Hos geldin bu arada gökçekız

Ben diyet yaptıģım için kafa direkt çorba salata olmalı ya gidiyor ki ikisini de çok severim. Mesela ben kahvaltı öğle akşam yemeği mercimek çorbası salata yiyebilirim. En kolay yemek de mrcimek çorbası gelir bana tabi düdüklü varsa çorba pisene kadar salatam hazır. Ayyy ben yarın ilk iş mercimek çorbası yapayım bari :)

Kaç kilosunuz merak ettim ? :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…