- 2 Aralık 2015
- 32.688
- 108.506
- 598
- Konu Sahibi witch hunt
-
yiyecekler tazeyken bir kismini donudrabilirsiniz.Moduler (parca parca) pisirib saklayabilirsiniz. Youtubeda "weekly food prep" videolari var, ucuz yasam hack videolar var.Merhaba ,sizlere bir sey sormak istiyorum ..
Su an issizim is ariyorum bilenler icin soyluyorum yurda dondum iki hafta oldu..
Is bulana kadar elimdeki paralarla idare etmem gerekiyor.Ama ben bunu beceremiyorum mesela her gun o eksik bu eksik diye markete giriyorum 15_20 Allah ne verdiyse gidiyor..
Mesela 1 kilo kiyma aliyorum haftasi dolmadan bitiyo
Sebze yemiyorum cok fazla pazara gitsem aldiklarim curuyor ben yiyene kadar.
Evde bi seyler var mutlaka ama ben ne pisirecegimi bilmiyorum
Bu yuzden aperatif oluyor eeee para cik gidiyor malum
Bi yol gosterin gozunuzu seveyim ya
Sadece mutfak degil mesela para biriktiriyorum hop bisey cikiyo bu sefer biriktirdiklerim de kalmiyor
Dun 70 lira gitmis nereye gitti derseniz bilmiyorum elimde A101 den aldigim guvec disinda bi sey yok
Tesekkur ederim
Aynen. Bi de sepeti taşımak zor olduğu için daha az dolduruluyor genelde:)Birde markete gittiğimizde market arabası yerine sepet almalı.
Market arabasına koyduğumuzda araba büyük,aldığımız şey az görünüyor,yanılma oluyor.
Arabayı doldurma mecburiyetinde gibi hissediyoruz
Bacım o çikolatalar sonra insanın başına iş açıyor. Çikolatalar, püsküütler kalçada, göbekte yağ birikintisi yapıyorAynı dertten muzdaribim. Market benim başımın belası, cüzdanım düşmanıydı. Taki 15 gün öncesine kadar. Eşimin kartı bankadaki bir yanlışlıktan dolayı iptal edilince benim kartımı almış. Yerine de 20 tl koymuş cimri herifTabi ben gördüğüm zaman bayağı sinirlendim, saydırdım. Yine marketin yolunu tuttum. Elimde para az olunca kuruşu kuruşuna hesap ede ede raflar arasında dolaştım. Ve oğulcuğuma süt, kendime en ucuzlarından bir çikolatayla boynu bükük kasaya gittim. Bu olay birkaç gün tekrarladı. Önceden fiyatına bile bakmadan sepete teperken artık "olmasa da olur, aman napcam bunu, ay bu hep kalori zaten" diye diye ilerler oldum. Önceden yaptığım ne kadar gereksiz harcama varsa hepsinden arındım, ruhum temizlendi. yavaş yavaş irade ve erdem basamaklarını tırmanıp en üst seviyeye doğru ilelediğimi hisseder oldum
Şaka şaka her şey kartımı eşimin elinden kurtardığım ana bakar. Bekleyin beni antep fıstıklı çikolatalar, kremalı püskütler, karışık pizzalar. Dönüşüm muhteşem olacak
Aah ah bilmez miyimBacım o çikolatalar sonra insanın başına iş açıyor. Çikolatalar, püsküütler kalçada, göbekte yağ birikintisi yapıyor
Valla harcama konusunda yiyecek o kadar olmasa da giyim ve kozmetikte abartırım ben.
Unlu, şekerli gıdaları yiyemediğim için marketten alabileceğim şeyler kısıtlanıyor. En lüksüm pahalısından kuruyemiş oluyor, Yazık bana ya
Geçen gün beyaz peynir, zeytin, şampuan, pirinç, brokololi, karnabahar,biraz daha sebze, soda falan aldım. Marketi 3 defa tavaf ettim alacak bir şeyler çıksın diye. (50 lira falan tuttu, ama yine de biraz pahalıydı yani.) Çünkü her gün şaşırıp kalıyorum ben ya, ne yiyeceğim diye. Sevgili anamgiller kavurmalar, kızartmalar, pideler gibi şeyler yedikleri için ben aç kalıyorum.
Onun da çaresini buldum, akşamları lapa, yulaf ezmesi gibi şeylerle geçiştiriyorum, sebze haşlamaları falan işte. Sabah da Allah ne verdiyseBöylelikle pek masraf çıkmıyor, ben de paracıkları kozmetiğe yatırabiliyorum hem de kiloların önüne geçebiliyorum. Dahiyane fikir değil mi ama?
Bir de çok abartmamak lazım ya, çorbayla da karın doyuyor, lüks yemeklerle de. Sonuçta doyuyorsun yani, her gün kaliteli yemesen de olur.
Aslında dolaylı olarak sağlığımla alakalı, doğrudan değil. Çölyak falan değilim, fakat hamur işine, tatlıya, ağır yemeklere bulaşırsam duramam, duramazsam kilo alırım, alırsam bir rahatsızlığımı tetikleyebilir. O nedenle, hem de görünüm endişesiyle tutmak zorundayım. Ama arada bir yiyorum, mesela geçen yılbaşı işi azıtmıştımAah ah bilmez miyimAma işte görünce alıyorum. Elimde para olmaması benim için daha iyi. O zamn sadece lazım olanları alıyorum.
Senin rahatsızlığın mı var neden yiyemiyorsun? Rahatsızlık haricinde kendini tutman senin için süper birşey. O yağları eritmek çok zor çokkozmetikte böyle bir tehlike yok en azından.
Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete
Çok iyi yapıyorsun. Elini versen kolunu kaptırırsınAslında dolaylı olarak sağlığımla alakalı, doğrudan değil. Çölyak falan değilim, fakat hamur işine, tatlıya, ağır yemeklere bulaşırsam duramam, duramazsam kilo alırım, alırsam bir rahatsızlığımı tetikleyebilir. O nedenle, hem de görünüm endişesiyle tutmak zorundayım. Ama arada bir yiyorum, mesela geçen yılbaşı işi azıtmıştım
Kozmetik ayrı bir sevda benim için, ağır makyaj yapan biri değilim ama duru, hoş görünmek isterim her daim :)
Bir de artık yemek hazırlamaktan sıkıldım ya. Kim pişirecek diyorum, kolaya kaçıyorum, geçiştiriyorum.Çok iyi yapıyorsun. Elini versen kolunu kaptırırsın
Arada bir olur öyle. Her zaman tıkınmaktansa:)
Ay ben de istiyorum o üşengeçlikten. Gecenin 12sinde kalkıp kek yaptığımı bilirimBir de artık yemek hazırlamaktan sıkıldım ya. Kim pişirecek diyorum, kolaya kaçıyorum, geçiştiriyorum.
Yani salata yapmaya bile üşenir haldeyim, o nedenle sebzeleri haşlıyorum artık direkt. Çabuk hazır olan şeyler tercihim.
Bazen dışarıdan salata bile alabiliyorum hazır
Hayatta yapmam ya, biri istese bile yapmam galibaAy ben de istiyorum o üşengeçlikten. Gecenin 12sinde kalkıp kek yaptığımı bilirimNe pisboğazım ya
Çok şanslısın:) belki gaza gelirim de biraz utanırım kendimden:)Hayatta yapmam ya, biri istese bile yapmam galibaÇorba yaptığımda bile ne zaman kaynayacak bu diye sinirleniyorum.
Ben diyet yaptıģım için kafa direkt çorba salata olmalı ya gidiyor ki ikisini de çok severim. Mesela ben kahvaltı öğle akşam yemeği mercimek çorbası salata yiyebilirim. En kolay yemek de mrcimek çorbası gelir bana tabi düdüklü varsa çorba pisene kadar salatam hazır. Ayyy ben yarın ilk iş mercimek çorbası yapayım bari :)Ben yalnızken çorba yapmam mesela üşenirim bir kepçelik çorba zor yani
Kısır vs yaparım
Fırına tavuk olur
Makarna olur ekmek arası vs de olur
Witch sen de kısır mercimek salatası buğday salatası kinıa salatası vs sarsan
Hoş onlar da çok ucuz değil ama değişiklik olur
Bir de etinin yanına bol salata protein bazlı diyet menü de tercih edilebilir
Tek kişi bir bütün tavuk parçalara ayrılsa bir hafta yeter bir gün göğüs bir gün but işte birini haşlar birini ızgara yapar bir sefere salataya katar vs vs
Çok şanslısın:) belki gaza gelirim de biraz utanırım kendimden:)
milletin hobisi resim yapmak, müzik dinlemek, gezmek, eğlenmektir. Benimki mutfakta zaman geçirip bir güzel tıkınmakAmaaan yaz gelse de oğlumla kendimizi parklara atsak. Hep eve tıkılmaktan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?