- 17 Ağustos 2015
- 602
- 395
- 23
- 37
- Konu Sahibi witch hunt
-
64 kiloyum şu an. 70tim önceden:)Kaç kilosunuz merak ettim ? :))
Sizin misafirler bir alem ama Ceylin hatunBu ay heralde 1100-1200 mutfak için harcadık. Ama yetmiyor arkadaş. Çok pahalı bir şehirde de değiliz ama yetmiyor. Aylık 300 liralık alışveriş yapan aileler nasıl yetiştiriyor vallahi anlamıyorum. Helal olsun. Belki kalabalık aileyiz diye bilmiyorum ama yetmiyor.
10 litre sıvıyağ aldık 10 kilo şeker aldik onun bile dibini gorduk. Misafir, gelen giden çok bizim onunda çok etkisi var galiba.
Yaw bu marketlerden niye 300 den asagi cikilmiyor anlamiyorum.Becerebildigim bir konu olsa her hafta 300liralik market harcamam olmazdi
Takipteyim seni witch
Valla haklisin ne diyeyim, utaniyorum bu musrifligimden ama yapicak bisi yokYaw bu marketlerden niye 300 den asagi cikilmiyor anlamiyorum.
Eve gelip posetleri yerlestirdigimde bi sey de goremiyorum.
Anam 300 lirayla kışlık erzaklarini depolar biz 1 paket pirinc bi litre yagla doniyik eve.
Eli yuzu duzgun bi yemek kitabi alin. Kitap size yardimci olacaktir. Kitaptan 10-15 cesit yemek secin liste yapin.Merhaba ,sizlere bir sey sormak istiyorum ..
Su an issizim is ariyorum bilenler icin soyluyorum yurda dondum iki hafta oldu..
Is bulana kadar elimdeki paralarla idare etmem gerekiyor.Ama ben bunu beceremiyorum mesela her gun o eksik bu eksik diye markete giriyorum 15_20 Allah ne verdiyse gidiyor..
Mesela 1 kilo kiyma aliyorum haftasi dolmadan bitiyo
Sebze yemiyorum cok fazla pazara gitsem aldiklarim curuyor ben yiyene kadar.
Evde bi seyler var mutlaka ama ben ne pisirecegimi bilmiyorum
Bu yuzden aperatif oluyor eeee para cik gidiyor malum
Bi yol gosterin gozunuzu seveyim ya
Sadece mutfak degil mesela para biriktiriyorum hop bisey cikiyo bu sefer biriktirdiklerim de kalmiyor
Dun 70 lira gitmis nereye gitti derseniz bilmiyorum elimde A101 den aldigim guvec disinda bi sey yok
Tesekkur ederim
Biraz tasarruf yapmaya karar verdim ben. Bakalim degisen bi sey olacak mi? Olmazsa acik havada guzel bir mekanda semaverde cay icip,yildizlari seyretmeye devamValla haklisin ne diyeyim, utaniyorum bu musrifligimden ama yapicak bisi yok
Biraz tasarruf yapmaya karar verdim ben. Bakalim degisen bi sey olacak mi? Olmazsa acik havada guzel bir mekanda semaverde cay icip,yildizlari seyretmeye devam
Buzluğu etkin kullanmak da çok önemli. Az önce akşam yemeğini hazırladım: buzluktan kayseri mantısı, tarhana çorbası, salata (coşup pekmezli un helvası da yapacaktım abartmayım dedim). Bunların hepsi bir saatimi bile almadı, kendimi çok hamarat hissetmem de cabası. Eskiden olsa dışarıdan yer hatta bazen onu bile yapmaz yemeksepetinden söylerdim. Hem mutfağın bereketi olmuyordu hem de çok masraflıydı.
Tavsiyem salça, baharat, tereyağı, zeytinyağının iyisini alın, indirim varsa çokça alın uzun süre bozulmazlar. Ev yemeği yapan yerlerden güzel bir mantı ve sarma alıp buzluğa koyun ara ara yaparsınız. Bunlar alırken pahalı ama uzun süre gideceği için birim maliyeti az. Bu malzemeler kaliteli olunca yemek de güzel oluyor, sonra haftada iki pişirimlik sebze alırsınız arada da tavuk balık köfte yaparsınız değişiklik olur. Böyle böyle pratiklik kazanınca mutfak masrafı baya düşüyor evdeki her malzemeyi değerlendirmeye başlıyorsunuz.
Bak bugün etsiz menü yaptım
Buğdaydan çorba yoğurtlu makarna yazdan kavanozlanmış kırmızı biber ve turşu öğle menüsü
Dolapta kalan elmalardan Elmalı kek ikindi kahvaltısı
Buzluktan yaprak çıkarıp yaprak sarma fasülye çıkarıp yumurtalı fasülye kavurma öğlenden kalan buğday çorba turp salatası da akşam menüsü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?