İddia bağımlılığı ve boşanma

melissa bertu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2020
66
29
3
34
Selam kızlar
Eşimle 3 yıllık evliyim. Nikahtan sonra iddia oynadığını öğrendim. 2. Eşiyim bu arada 1. Evliliği iddia yüzünden bitmiş. Ben çalışan bir bayanım çocuğumu ele bırakıp işe gidiyorum lakin gelin görün ki kazandığım para kumara gidiyor. Aylık 15 bin civarında gelirimiz var ama hem maddi sıkıntı çekiyorz hemde kıyıda köşede 1 gram altınız bile yok. Bir aydıR öğrendim ki eşim 25 binlik borç yapıp iddia oynamış kardeşime kadar borç almış önceden ayda 1 2 bin lira gidiyor sanıyordum ama bağımlılık artmış Eşim çocuğuna karşı çok ilgisiz 15 aylık bi bebeğim var tek bakıyorum evin bütün sorumluluğu bende eve 1 lira para harcamak istemiyor ailesi çok arsız kendisi tam bir bağımlı boşanmak istiyorum çok istiyorum ama gözüm kesmiyor daha kötü olurum diye boşansam memlekete gitmek istemiyorm fikri bile ölümden beter geliyor başka bir ile Aydına tayin isteyip gidesim var ama 1.5 yaşında çocuğumla yapabilir miyim diyorum çok dardayım açıkçası

Bizimde ailede bir enistemiz boyleydi defalarca para toplandı borclari kapatildi duzelsin diye her seferinde yeminler etti ama malesef o bagimlilik birakilmiyo olmadi hep borclar ailesi dagildi 3 çocuğu vardi çocukları kucuk yasta calismak zorunda kaldi bosanmaktan korkmayin bende çocuğumla yeni bir hayat kurucam krese verir calisabilirsiniz ya da bakıcı destegiyle esiniz mecbur destek olmak zorunda maddi olarak ailenizin yanina gitmeyin sizin kurumda nasil bilmiyorum ama bizde bosanma tayini var muhtemelen bosandiginizda atama dilekceniz kabul olur ayni ilde yasamak sknti olabildigi icin geri cevirmezler naparsaniz yapin omrunuz o bagimlinin borclarini odemekle geçer ve isin kotusu ilerde odediginiz meblalara kahrolursunuz

Niye memlekete dönüyorsunuz ki zaten çalışıyorsunuz. Çalıştığınız kumara degilde kiraya gitsin. Cok zor bir durum halledilebilecek gibiyse savaşırdım ama kendi bebegine karsi ilgisizlik cok fazla

Babamda böyle idda bağımlısı sayısal bağımlısı yıllarca uğraştık annem kendini bitirdi ne elde kaldı ne avuçta .. ben babamdan gördüğüm kadarıyla şunu diyebilirim can çıkar huy çıkmaz....
Artık annem umursamıyor zaten yaş geçti diyor ayrılmıyor ama parasını bi kuruş yedirmiyor kendi ayırıyor altın alıp gizliden atıyor.
Size tavsiye olarak diyebilirim ki eğer çok zor olmayacaksa uzak durun böyle bağımlı birinden

Hiç gözünü korkutma. Ne kadar maddi sıkıntı çeksen de şuan içinde bulunduğun durumdan kötü olmazsın nasılsa. En azından kendi kiranın faturanın sıkıntısını çekersin kocanın borçlarını ödeyeceğine. Boşan kurtul. Çocuğunun da geleceğini mahveder o babası. Kendin yine bakıcı yada kreş bul, nafakasını vermek zorunda. Biraz büyüdüğünde kreşe gönderirsin. Ailenin yanına gitme rahat edemezsin. Birde fazla muhafazakar bir aileyse seni de sürekli bunaltıp kısıtlarlar. Hic gerek yok.

Eşek gibi çalışıp asla çocuğumun rızkını esime kumar uğruna yedirtmezdim... boşanmam en iyisi

Anlamadım. Zaten faydası yok. Zararı var. Bu zarardan kurtulumanin nesinden korkuyorsunuz.

Varlığı bela olan adamın yokluğu,var olmasından iyi değil midir?

Ve ayrıca... boşanmış 1 erkekle evlenmeden önce bin kere düşünüp bin kere vazgecerdim ben olsam.

Boşanmış olup da arıza olmayan tek 1 erkek gördüm 30 senelik ömrümde. O da istisnalar işte...

Benim en korktuğum sorunlardan biridir bu kumar.Bağımlılık işte.Tedavi olmaktan başka çaresi yok,iş o raddeye gelmiş.Ya tedavi olup bu işi bırakacak ya da siz boşanacaksınız ama yazık yani boşansanız da bu illet peşini bırakmış olmayacak,çocuğunuzun babası.O açıdan sorunu kökten halletmek lazım

Guzellikle konus tedaviye götur

Bu bağımlılık yüzünden bir polis arkadasimiz intihar etti,kari koca polis olmalarina ragmen sağa sola herkse borcu vardi cocugun,cocuk kendini o bagimliliktan kurtaramadi,en son duydugumuzda 500 bine yakin borcu varmış öğrendiğimizde şok olduk, Allah yardımcınız olsun bu tür bağlılığın kurtuluşu yok maalesef

İlk evliliğini ayni sebeple bitirdigine göre huyundan vazgecmeyecek maalesef kronik kumar bagimlisi esiniz.. tedavi olmaya yanasmayacaksa kurtarin kendinizi

1.evliligi bu yuzden bitmis. Evlenmeden once bilmiyormuydunuz ?
Bilmiyordum maalesef zaten 3 ay evli kalmış. Ailesi Kıza iftira etti. Deliydi falan diye. Kaynanaya terlik fırlatıp evden kovmuş bende yaşlı kadını dövmeye kalkmış diye kıza suç bulmuştum ama kaynana o kadar ahlaksız bir kadın ki hortumla dövse çok bulmam şu an

Annem gözümü korkutuyor paranoyak bi insan üniversite okudum diye bana orsp derdi. Kızını orsp etmek isteyen üni okutsun derdi şimdi dul Halde rezil eder beni

Keşke benm kocada intihar etse ama etmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…