İdeal Baba Yaşı Kaç Olmalı ?

inanın şuan tam hatırlamıyorum bile
doktor 18 yaşımda çok ama çok fazla kist olduğunu söyledi çikolata kisti.
1 sene boyunca tedavi uyguladı ve tedavinin sonunda kistlerde azalma olmadığını muhtemelen çocuğumun olmayacağını, tüp bebekle deneyeceğimi yaşımı geçirmem gerektiğini söyledi
Çok geçmiş olsun

26 yaşında ebeveyn olduk eşimle,çok hazırdık kayınvalidem yakınımızdaydı,çok destek olduğu için eşimle evliliğimiz yıpranmadı baş başa biçok şey yapabildik. Esasında çocuk değil çocukla beraber artan ve altında ezildiğimiz sorumluluklar çok yoruyor evliliği. Örneğin yatılı bakıcı alabilme şansım ve lüksüm olsa ( sağlık ve özel okul kalemine inanılmaz para harcarız biz) üçüncü çocuğu bile yaparım. Şuan iki çocuğumuz var ve kayınvalide desteği olduğu için çok yorulmadık. Bugün öğleden sonra iki saat baktı vurdum kafayı yattım tazelendim mesela gibi gibi.

Evlenmeden önce eşinize söylemiş miydiniz durumunuzu? Baba olmak istediği için söylüyorum.

Babasını yakın zamanda kaybeden biri olarak diyorum ki; annemin ve babamın daha genç olmalarını isterdim😔
Basiniz saolsun bende cok uzuluyorum bu konuya 38 yasimda anne oldum cok sukur ama oglumun evlendigini bile goremiyecem gibi geliyor yada buyudugu zman acaba benim annem.babam.cok yasli diye uzulur mu diye sacma sacma seyler geliyor aklima :((

bence senin şuan gidip muayne olman gerekir ki durumunu öğrenesin sağlık açısından buna hazır değilsen çocuk zaten düşünmezsin belki tüp bebek olcak ve yurt dışı sizin için daha hayırlısı olmuş olur :)

Ben 25' inde anne oldum eşim 29 yaşında baba oldu. 5 sene sonra da ikinci çocuğumuz oldu. Eşim diyor ki" kaldıramıyorum eskisi gibi, ilkinde daha enerjiktim"
Ben de aynı şeyi düşünüyorum.

Hanımlar Merhaba,

Sizlere bir sorum olacak. Ben 26 yaşındayım eşim 30. ben önümüzdeki 4-5 sene çocuk yapmak istemiyorum.
daha önümüzde planlarımız var, yurtdışına gidip 3-5 sene kalma düşüncelerimiz vs vs.

sorun şu eşim 35 yaşına gelecek, bu erkek için geç bir yaş mı ? eşim geç olduğunu düşünüyor.

ikinci ve daha önemli sorun gebe kalamayabilirim. 18 yaşlarımda tedavi olduğum doktor böyle söylemişti. ve yaşın çok geçmeden denemelere başla demişti taa o zamanlar.
o yüzden annem çok baskı yapıyor bi an evel olsun diye.

gelin görün ki şuan benim aklımın ucundan bile geçmiyor. hayatımda böyle bi risk olmasına rağmen benim için hiç öncelik olmadı, allah herkesin gönlüne göre versin. olacağı varsa olur bi şekilde diyorum.

fikirleriniz nelerdir ? herkesin hayata bakışı farklı hayattan beklentisi farklı tabi
ben daha çocuk ruhluyum, gezeyim göreyim hayata doyayım istiyorum. çocukla bu işler çok çok zor eminim, görüyorum.

objektif fikirlerinize ihtiyacım var
Yumurta ve sperm dondurup gidin hayatınızı yaşayın 😍
Ben 20 eşim 24 dü evlendiğimizde, 8 sene düşünmedik. Gezdik tozduk
Sonra ben 29 eşim 33 ken doğurdum,
Şuan 32 yim, 3 veya 4 çocuğum olsun istiyoruö ama hayat nasip etmeyecek gibi..
çünkü ilk çocuguma da nerdeyse bi senede gebe kaldım, şuanda da bi senedir uğraşıyorum gebe kalamadım.
Bazen diyorum keşke daha erken başlasaydım diye, ama 3 saniye içinde bu fikir geçiyor. Ohh ne güzel gezmişiz tozmuşuz, gözümüz dünyaya doymuş diyorum.
Kucağımda kolik bebeği sabaha kadar sallarken de ben nası bi hata yaptım keşke biraz bekleseydik diyeceğime, o eskiden gezdiğimiz günlerin anılarını hatırlayarak sabahladım aylarca..
Ayrıca bebe daha el kadarken ananeye babaneye bırakıp tatillere gitmiyoruz, gözümüz doymuş. Herseyi oğlumuzla planlıyoruz ve yapıyoruz. Tam anlamıyla bi aile olduk.
İstediğiniz kısmını kendinize yakıştırabilirsiniz😍

Hanımlar Merhaba,

Sizlere bir sorum olacak. Ben 26 yaşındayım eşim 30. ben önümüzdeki 4-5 sene çocuk yapmak istemiyorum.
daha önümüzde planlarımız var, yurtdışına gidip 3-5 sene kalma düşüncelerimiz vs vs.

sorun şu eşim 35 yaşına gelecek, bu erkek için geç bir yaş mı ? eşim geç olduğunu düşünüyor.

ikinci ve daha önemli sorun gebe kalamayabilirim. 18 yaşlarımda tedavi olduğum doktor böyle söylemişti. ve yaşın çok geçmeden denemelere başla demişti taa o zamanlar.

gelin görün ki şuan benim aklımın ucundan bile geçmiyor. hayatımda böyle bi risk olmasına rağmen benim için hiç öncelik olmadı, allah herkesin gönlüne göre versin. olacağı varsa olur bi şekilde diyorum.

fikirleriniz nelerdir ? herkesin hayata bakışı farklı hayattan beklentisi farklı tabi
ben daha çocuk ruhluyum, gezeyim göreyim hayata doyayım istiyorum. çocukla bu işler çok çok zor eminim, görüyorum.

35 yaş erkek için niye geç olsun ki.. Sanki yaşlı, ununu eleyip eleğini asma yaşı. Bence erkek için de kadın için de bu yaşlar çocuk sahibi olmada ideal yaş. Tabi kişinin kendi tercihidir bunlar, benim şahsi görüşüm bu yönde. Yine de şunu söylemeden edemeyeceğim 35 yaş gayet de genç bir yaş, 35 yaşında biri olarak söylüyorum bunu :confused: :KK70:

Hanımlar Merhaba,

30 yaş baba olmak için çok uygun eşin haklı çocuğunun her şeyini görmek ister

Ideal baba yasi yoktur karakteri vardir
Babam benden 31 yas buyuk. Cok anlayisli, cok merhametli, sakin ve dusunceli bir adam.
Ama yaşla degil insanligiyla ilgili bir konu oldugunu dusunuyorum bu isin. Nice 31inde baba olmus adam var,cocuklarinin hayatında "evde durup kendi kendine kural koyan bir adam işte" den öteye gidemeyen..

Benim eşim 46 da baba olacak allah izin verirse... 35 olsa gram üzülmezdim
Bebeğimiz için çok mutluyum ama eşimin yaşına üzülüyorum hem de çok

kendi açınızdan bakın.bundan bi 5yıl sonra çocuk sahibi olmak isteyip sorun çıktıgında keşke der misiniz? yani daha önce deneseydim gibi. bence bi doktora gidin durumunzu anlatın ona göre karar verin

Babam 23 undeyken falan ben olmuşum bu yüzden hep şanslı gördüm kendimi
Gelin görün ki sizden küçüğüm eşimle aramda yaş farki var benimde istediğim yaşta anne olmam için eşim 35-36 olacak. Bu durum benide dusunduyor gerçekten gec mi olur diye. Nesil farkı oluşuyor bir süre sonra çünkü 🙁 ama Allah hayırlısını iyisini zamaninda nasip etsin diyelim herkes için bazi seylerde kısmet

Hanımlar Merhaba,

İleride hangisinden daha cok pisman olursun kendine bunu sor.

hanımlar tek tek okudum mesajlarınızı, ağzınıza elinize sağlık değerli yorumlarınız için
haftasonu da misafirlerimiz vardı bu konu açıldı herkes birbirine girdi hepsi bana cephe aldı
keşke tek tek açıp okutsaydım bu yorumları ya da sizler misafirim olsaydınız :KK48:

Ben de bır dayı var ilk esınden 3 cocugu var o cocukalrında hep 20 ser yaslarda cocuklarj var yanı dayım 7 torun sahıbı. Tabı o ılk esınden 6 yıllkk evlıyken bosanmıstı.ondan sonra bır alman kadınla evlendı oda 1 gece kaldı dayımın paralarını alıp gıtmıs. Dayım uzum sure somra kendısı 55 yasındayken 30 yasında bır bayanla nısanlandı.tabı kadın almayaya gıtmek ıcım dayımla evlendı 2.evlılıgıydı. Sonra evlendiler ilk 3 4 sene ccuk yapmadıklar sonra ard arda bebısler geldj dayım suan 60 65 yasında o bayandan 3 cocgu var 1 ı 6 yasında dıgerlerı 4 ve 2 yasında🤷‍♀️ masallah daha da dusunyolarmıs gordugun gıbı erkekte yas sınırı yok. Ama bayamlar ıcın benm nenem ben daha 25 yasjndaym ılk zamnlar bebek dusunmuyorduk nenem gelıp gecıp e yeter artık ben senn gbıyken 7.cocugumu dogurmustum boyle bekleye bekleye rahmın kurur kuruduktan sonrada hıc cocugun olmaz dedi valla benı korkuttu sonra deneyeöe basladık baktım olmadı 1 ay 2 ay 3 ay derken en som 7 ay sonra 7.denemem de hamıle kaldım. 🤷‍♀️ Ben planlar ıcın bebegı ertelemeyın derım. Guzel plamlar yapıp guzel seyler yasayacalsanız yanınızda bebegınzde olsun ısterım.

Evlenmeden önce eşinize söylemiş miydiniz durumunuzu? Baba olmak istediği için söylüyorum.

Babasını yakın zamanda kaybeden biri olarak diyorum ki; annemin ve babamın daha genç olmalarını isterdim😔
Babamla aramda 27 yaş vardı, neredeyse 10 sene oluyor kaybedeli. Böyle düşünüp kendini daha çok üzme canım.

Ben olsam beklemezdim bilemiyorum. Bunun sebebi yaştan ziyade herkes hemen pat diye hamile kalacak kadar şanslı değil. Malesef ben de bunlardan biriyim

Back
X