- 19 Şubat 2010
- 9.066
- 5.690
- 398
- Konu Sahibi Akuamarin10
-
Ben seni gordumbelli yani beceriklisin
Sendeki is temposu bende olsa kiymayi buzluktan cikarir sofraya koyardim, yumurtayi da cig sekilde yanina birakirdim herhalde
canım maksat adamın ağzına laf vermemekk konu sahibini tenzih ederim ama bazı karılar akşama kadar kadın programı izleyip son yarımm saat kala makarna yapıolar eşine bi özen yahu sonra adam gitti başka karıya gider tabi son yarım saatte makarnayı kakalarsan adama
arkadaşlar siz kıymalı yumurtaya takıldınız ama çorbamda vardı ayrıca yoğurt vs aparatifde koycaktım ama normalde sabır küpü eşim sofrada aceleci..Kocasına haklı demedim ki Hiç de haklı değil Ama çalışmayan da bir hanımsa kocasının da huyu buysa yemek yapabilmesi gerek bence Bir tane çocukla bir yemeğe bile yetişemedim demek garip değil mi
Ne guzel
Bizimki icin de yemek kahvaltiliktan ibaret
Onu yemez bunu yemez
Yumurta enginar kabak kereviz pirasa lahana sogan yemez
Geriye etler kaliyor
Onun da yagsizi olacak
Yemek tek cesit olacak her zaman corba bile olsa
Zor adam yahu herseyi zor yemesi icmesi konusmasi uyumasi offff
canım maksat adamın ağzına laf vermemekk konu sahibini tenzih ederim ama bazı karılar akşama kadar kadın programı izleyip son yarımm saat kala makarna yapıolar eşine bi özen yahu sonra adam gitti başka karıya gider tabi son yarım saatte makarnayı kakalarsan adama
ben bu ikiliye takıldımarkadaşlar siz kıymalı yumurtaya takıldınız ama çorbamda vardı ayrıca yoğurt vs aparatifde koycaktım ama normalde sabır küpü eşim sofrada aceleci..
Ben seni gordumbelli yani beceriklisin
Sendeki is temposu bende olsa kiymayi buzluktan cikarir sofraya koyardim, yumurtayi da cig sekilde yanina birakirdim herhalde
ayy ilk gun adama makarna da yapacaktim iyiki yapmamisim aldatabilirmis beni..canım maksat adamın ağzına laf vermemekk konu sahibini tenzih ederim ama bazı karılar akşama kadar kadın programı izleyip son yarımm saat kala makarna yapıolar eşine bi özen yahu sonra adam gitti başka karıya gider tabi son yarım saatte makarnayı kakalarsan adama
söyledim canım fena patladım orucu nefside terbie etmek olduğunu kalp kırmanın yanlış olduğunu söledim ama o beni dinlemek yerine dırdırlamaya devam etmekle meşguldüEşine söyle canım: oruç tutmak sadece yememek içmemek değildir, oruç tutmak ruhu bütün kötülüklerden arındırmaktır, oruç tutmak açların halinden anlamak, yiyeceksiz kalmanın ne demek olduğunu bilebilmektir.
aslında biz oruç tutarken yine açların halinden anlamıyoruz ki. Çünkü iftara ziyafet gibi sofra hazırlıyoruz, çeşit çeşit yemekler, tatlılar.. aç insanların böyle bi lüksü bile yokki, ne zaman karınları doyar bilmiyorlar. o kıymalı yumurtayı, o çorbayı bulamayan, bulunca sevinecek bir sürü insan var. o yemeği, o rızkı beğenmemek, oruca ve ramazana yapılmış büyük bi hakaret bence.
peygamber efendimizin bütün geceyi bir hurmayla geçirdiği olurmuş. açlıktan uyuyamadığı günler olmuş hatta.
şimdi bu adam senin kalbini böylesine kırdı, hem de eşinin, allahın emaneti denilen varlığın kalbini. orucunun kabul olduğunu mu düşünüyor acaba? yazık, boşuna aç kaldı akşama kadar.
lokanta meselesine ayrı bi uyuz oldum, sensiz boğazından nasıl geçebilmiş o yemekler? zıkkım yesin diyeceğim artık yanio kıymalı yumurtayı çorbayı beğenmediyse bile, insan der ''hadi bugün dışarda yiyelim yarın yemek yaparsın'' . alır karısını çocuğunu onlara da yemek yedirir. yuh yani boğazına dizilmemiş mi o yemekler, siz evdeyken? ne vicdan varmış eşinde de ramazan günü maşallah.
yerinde olsam yarın ona güzel iki üç çeşit yemek hazırlar masaya koyarım, ama dönüp yüzüne bakmam, bi şey söylese ya hiç cevap vermem ya da kısa kısa kestirir atarım, soğuk davranırım, anlasın hatasını. yemek yapmamın sebebi de yine ağzına laf vermemek için, ben haklıyken beni haksız duruma düşürmesin diye.
konuşmaya başladığımız zaman da hem bu orucun anlam ve önemini anlatırım, oruç tutup tutup kalp kırmanın ne denli saçma ve zıt olduğunu anlatırım, şükretmeyi anlatırım, hem de ''sen o gün lokantada biz olmadan yiyebildin, bizsiz boğazından geçti ya ben daha da bişey demiyorum'' der, gönlümü alana kadar, oğlumla beni bi gün dışarı çıkarıp yemek yedirene kadar tribime, laf sokmalarıma devam ederim.
Yani aldatılmanın haklı gerekçesidir bu diyorsunuz?
Adamın ağzına laf vermemeye çalışmak yerine, hanımının kalbini kırmamak için kelimelerini özenle seçen adamları hayatlarımıza katsak? Olmuyor mu o?
Nedense kadının da erkeğin de ağzında hep "kadınlığın tanımı" dolaşıyor.
"Çorba ile kıymalı yumurta olur mu" diyene soruyorum "Sen ikisini bir arada yedin mi hiç" diye, cevap gelmiyor.
Yemeklerin zorluk ve vakitten alma derecelerine göre mi kadınlık mertebeleniyor?
Kimsenin yaşam biçimini bu denli eleştirmek, kimseye düşmez kusura bakmayın da, kadın dilerse, bugün kendimi iyi hissetmiyorum diyip kalkıp o makarnayı bile yapmaz. Önce kalbine dokunsun karşısındaki adam, o zaman bak nasıl pervane olur o kadın.
Neyse.
Kaldı ki bu herif orucu kendine tutuyor, Allah'a ibadeti. Öfkelenip karısını kırıp geçirecekse sofra başında, tutmasın daha iyi.
ben bu ikiliye takıldım
kıymalı yumurta ve corba ikilisine
çorbanın yanında taze fasulye olabilirdi 12 akıkada pişiyor ,
barbunya olabilirdi
enginar yapabilirdiniz hazırlaması cok kolay
bir de o iki saat önce pişen kıymalı yumrtanın iki saate ne hale geldıgıne takıldım ben
Degilim dedemek ki sen sabırlısın. Allah dağına göre kar veriyor..
teşekkür ediyorum alıorum bu sözü eşme okutcamÖnce o senin yüreğini doyursun da, sonra ziyafet sofrası istemeye hakkı olsun. Çok severim bu sözü, geçenlerde bi konuda daha paylaşmıştım.
Eki Görüntüle 1843725
evde birşey yokmuş..
kolaya kaçmış işte.. ne var yani her zaman olabilecek bir durum..
çocukla önüne iki tas yemek konduğuna şükretmemiş çemkirip durmuş adam..
Çalışan çocuklara bakan nelere koşturup da evdeki yemeği de eksik etmeyen kadınlar var Çalışmayan fazla fazla vakit bulurEvet gerçekten calismiyorsa hiç bir işi yoktur kesin. Hazır nazır beklemeli. Evdeki hiç yorulmuyor, hiç bunalmiyor . Orucu da bir tek işten gelen tutuyor.
Zaten çocuk kendi kendine büyüyor ayrıca.
Ha bir de calismiyorsa gergin olamaz, karşıdakini alttan almalı.
Kaba davranmış ama " aması yok.
Mesajının tamamı size değil. Genel yazıyorum.
Dışarıda yiyeceksin, isteseydi beraber yeseydiler.
Başlarım oyle çalışmaya, getirilen paraya. Tutulan oruca da mi saygın yok be adam.
Bir kediyi de bağlasan yemek vermesen, o da oruç tutmuş sayılır.
Calismiyorsan mantığıyla bakanlar için ; kadın bir şekilde gelen paranın hakkını ödüyor , erkek ödeyemez o hakkı. Bu bile çirkin bir cümle. Ama bu tür dusundurtuyor şimdiki toplum.
Eskiden bu çalışmak çalışmamak hiç geçmezdi sözler arasında . Parayı kim getiriyor diye üzerinde durulmazdı bile.
Ortak bütçe, ortak yaşam vardı, ortak huzur vardı.
Kadınlar çalışmaya başladığından beri küçük dağları ben yarattım havasında.
Fitrata mi ters, ağır mi geliyor ruhlarına anlamıyorum ama para kazanan bazı kadınlar tuhaf.
Not: Çalışıyorum. Üstelik 2 işte. Gocunmadim yani. Bir süre işi bıraktım.
Böyle böyle söyleyen kadınlar yüzünden evdeki emeğinin hiç karşılığı yok. Erkeklerde böyle benimser tabi.
"Calismiyorsan.... "
teşekkür ederim hevesimi kırdığını söledim tartıştık baya böle olsun istemezdim ama fena kırdı sinirlendim haliyle oruçlu biriyle kavga etmek yapacağım son şeyken o bunu kullandı üstüme geldi de geldiBenimki de basak.
Yemek konusuna su sekilde cozum buldum ben.
Az yapiyorum ama farkli yapiyorum.
Mesela bir gun yedigini yarin yemiyor.
Damak zevkinide biliyorum artik
Her gune farkli yemek yapiyorum.
Tatlimiz her yemekten sonra oluyor. Ben yiyemesemde o yiyor.
Bi ara ufaktan bende boyle bir sey isitmistim tabi ayni anda mutfaga girdigimizde..
Oturup konustum elim ayagim dolasiyor sen mutfakta iken, rahat rahat is yapamiyorum demistim
Yok o oyle mi olcak yok bu boyle mi yapilir diye soylenirdi
Sanirim erkeklerin cogu soyleniyor
Cikardim onu mutfaktan artik kafam rahat
Konu sahibine gelince
Cidden cok buyuk ayip etmis
Bu durumu esinizle konusun
Bu sekilde davranan birine ben kirilirdim
Hevesimi kirardi
Bir sey yapasi gelmez insanin ya
Benimde 2 kızım var, biri 19 aylık diğeri 7 yaşında...Bende çalışıyorum, dün akşam eve vardığımda saat 7'ye çeyrek vardı. İzmir köfte, barbunya, makarna,biber salatası, mevsim salata, sütlaç ve limonata yaptım. İftar saati herşeyimiz tamam sofradaydık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?