İftira ve fitne...

çok sağol canım... kuyruk acısını bilemem de yakınımdaki arkadaşlarım onun beni çekemediğini söylerler hep... oysa evli barklı...neden böyle yaptı nasıl yapabildi bilmiyorum...bir de dışardan bakınca inanılmaz dindar biri de.. ne yapacak ne söyleyecek birşey kaldı bende... Allah'a havale ettim...annemin sütü burnumdan geldi ... annemin de ahını aldılar... Rabbime sığındım olacakları bekliyorum...

canım sen çok aklı başında davramışsın. başka bir kız olsa ağlar sızlar, ispatlamaya çalışırdı. sen kendine güvendiğini göstermişsin. çok takdir ettim canım.
onlara gelince, iyi ki olmamış bu iş. seni haketmemişler. hiç canını sıkma. ondan çok daha iyileri çıkar inşallah karşına. rabbim yakında bunları herkese unutturacak güzel sevinçler versin sana :)

teşekkür ederim canım... yapmam gerekeni yaptım...dün bütün gün evden çıkmadım ve nasıl böyle oldu bu iş tavrımda ne kadar haklıyım ne yapmalıydım diye düşündüm... dün için bi sürü planlar yapmıştık aklıma geldi üzüldüm...bi daha ayrılmamak için gün saymıştık aylarca uzaktık birbirimize ve acısını çıkaracaktık...artık bi gün daha ayrı kalmaya tahammüll edemezken bi ömür birbirimizden mahrum kalacağız bi hiç uğruna hemde...ablasının yaptığı adilik ve yüreğimin sahibi dediğim adamın körlüğü yüzünden hem de... çok büyük konuştum ...konuşmaya da devam edeceğim... iki dünya bir araya gelir ama artık ben uğurla ı ıh... sevgimi de nefrete dönüştürmeden üzülmeden kırılmadan silip atacağım...Rabbim yazdıysa onu gönlüme sevdirdiyse,sildirir de.. .bi hayır vardır her şer görünende...

aslında öyle batıl inançları olan birisi değilim ama herşey yolunda bu kadar sorunsuz gidebilir mi herşey demiştin onu okuyunca keşke böyle yazmasa nazar değicek demiştim içimden.burdaki herkes senin adına çok mutlu olur eminim kimse nazar değdiricek gözle bakmaz ama yinede öyle düşünmüştüm.Bence sen kendinde sakın suç arama hepimiz biliyoruz senın nasıl beklediğini nasıl sevdiğini herşeyin hayırlı olsun sevgilin hiç ablasında suç bulmuyo mu hep seni mi suçluyo biz bile görüyoruz o nasıl göremez Allahım doğruları görmesine tez zamanda yardımcı olur inşallah

göremeyecek kadar kör... 22 yıllık ablası dururken bana mı inanacak?

Belki yaşamadan konuşmasi kolay geliyo olabilir ama dusundum acaba erkek kardeşimin kiz arkadasiyla ilgili kotu bisey duysam naparim diye helede bu kisi yillarimin gectigi arkadasimsa ben soyluyemem kardesime bisey gider kizla konusurum bak senin hakkinda bole bole seyler duydum kardesimi uzme bunlari kardesimleyken yapma die insanlar cok insafsiz vicdansiz oluyo ugurda deseymis ya aklin yeni mi basina geldi abla bunca zaman durdunda simdi nie soluyosun die

evleneceğini ne biliyim ben , gönül eğlendir istedim... ayrılırsınız zaten diye düşündüm... demiş

Haklısın canım. Ve eski erkek arkadaşlarının senin yanında olmasını çok takdir ettim.
Onların seni böyle korumasından bile belli senin nasıl bir insan olduğun.
Sana dönücek uğur bu belli. Hakkında hayırlısı neyse o olsun canım benim.
Kendini çok sıkma ve üzme herşey olucağına varır..

tabii ki canım herşey olacağına varır...varacak... Rabbime sığınan insan ne zaman yarıda kalmış...Rabbim bizi bazen sevdiklerimizle imtihan eder... Uğur da kötü bi imtihandan geçiyor ve beni kaybetti... Güvenmeyerek onunla devam etmemem gerektiğini görmüş oldum...Daha büyük sorunlardan esirgesin Rabbim... Yuva kurup da bi lafa dağıtılsaydı ya ?

Allah nasıl bılıyorsa oyle yapsın bunları ...
erkek arkadasında ablasına uymus bırlıkte planlamıslar demekkı bunu terbıyesızler

Allah nasıl bılıyorsa oyle yapsın bunları ...
erkek arkadasında ablasına uymus bırlıkte planlamıslar demekkı bunu terbıyesızler
benim tanıdığım erkek arkadaşım vicdan sahibiydi... sadece kafasının karışık olduğunu düşünüyorum... Eğer yanılıyorsam da ... Rabbim ondan da çıkarır elbet...

Allah korusun yavrum Allahım kimsenin başına vermesin.
Biz şuanda ayrıldığımıızda falan mafoluyoruz.
Evlendiğinde öyle birşey olduğunda neler yaşanır tahmin bile edemiyorum.
Zararın neresinden dönersen kardır.
Herkesin hakkında hayırlsıııı. Allahım hepimizi iyi insanlarla karşılaştırısn..

amin canım...her zaman duam bu yönde ...

tugba canim nasilsin bi gelisme var mi
iyiyim canım çok şükür... ayaktayım... ailem arkadaşlarım sürekli arayarak nasıl olduğumu yanımda olduklarını üzülmememi söylüyorlar...Üzülmesi gereken ben olmamama rağmen içimde yine de kopuyor arasıra fırtınalar...
nasıl inandı diye...
bir gelişme şimdilik yok... hemen beklemiyorum zaten... hatta beklemem saçmalık...
mutlaka gerçekler aydınlatacak herşeyi... Yüzüme bakamamalı... kendini yiyip bitirdiğini düşünüyorum... ama gelmesi bu kadar kolay olmamalı zaten ...
Hakkımda hayırlısını versin Rabbim...sürekli dua ediyorum ,yaptıklarına pişman olsun ,gerekirse kahrolsun diye...

İftira ,ahlaksız davranışların en zehirlilerindendir… Kin ve hırs duygusunun en çirkin ürünüdür. Siyasi kinin zehirli ürünü…Makam ve mal hırsının zehirli ürünü…
İftira, kılıçtan daha zalim silahtır, çünkü iftiranın açtığı yaralar hiç kapanmaz…denilmiştir.

İftira dinimizce kötü huylardan sayılmakta.İftira Allah korkusunu unutanların işi…Kinine ,hırsına gem vuramayanların işi…Oysa ki,”Allah için sevmek, Allah için buğzetmek yakışır kula…
İftira kötülerin işi
İkiyüzlülüğü, dalkavukluğu beceren, iftirayı da becerir… denilmiştir.

Yüce Allah iftiraya uğrayanın yanındadır…
İftira at tutmasa da izi kalır diyenler tarafından Hz. İaşeye iftira edildi. (Hz. Âîşe Nûr sûresindeki şu ayetlerle temize çıkardı: `O uydurma haberi getirip iftira (ifk) atanlar, içinizden bir topluluktur. Onu kendiniz için bir şer sanmayın, bilakis o, sizin için hayırdır. Iftirada bulunanlardan her birinin kazandığı günaha göre cezası vardır. Onlardan günahın en büyüğünü yüklenene de büyük bir azap vardır.` )Müfterileri yüce Allah yalanladı.Hz Meryem’e iftira edildi Hz. İsa (bebek idi)yalanladı müfterileri…Hz Yusuf’a iftira edildi ve müfteriler Hz. Yusuf’un hikmetine muhtaç hale düşürüldüler …

İftiradan kurtulmak mümkün değildir.İftiralar seni üzmesin…
Shakespeare “Kar gibi olsan yine iftiradan kurtulamazsın “ demekte
Maksat iftira atmak olduktan sonra, söylenecek söz mü bulunmaz, fazilet bile iftiranın ekmeğine yağ sürer… Denilmiş.

Müfterilerin değil dostunuzun yanında yer alın
İftiraya uğrayan insanı müfterilerden çok müfterilerin yanında yer alan dostları yaralar.İnsan düşmandan her şey bekler ama dosttan hep dostluk bekler…

İftiraya uğrayan için her türlü duamızı yapalım…
Yüce Allah Şeytana ve kötülere bir çok hikmeti gereği izin vermektedir.
Yüce Allah sevdiği kullarının günahlarının cezasını ahirete bırakmaz. Dünyada sıkıntı verir denilir:
Hastalık verir. Maddi sıkıntı verir…İftiraya uğrar… ve sabrederse affeder.

İftiraya uğrayan kişiye Allahtan sabır dileyelim ve bu zor imtihanda başarı dileyelim ona…
Bir iftira olayında bize düşen Allah’a duadır…Sabır dilemektir…Aklanmayı beklemektir…Müfterilerin bu oyununun bozulması için dua edelim …

İftirayı mutlak şer olarak algılamak eksik bir algıdır.Yüce Allah dileyince iftira zehri iftiraya uğrayan kişiyi öldürücü olmaz; Hatta yüce Allah’ın “ey şaşkınlar o benim korumamda “ hitabını duyar gibi oluruz.

İnsanı yapmadığı ile suçlamak ne çirkin. Şükür Allaha…Onlar dört elle iftiraya sarılsalar da çoğu zaman umduklarını elde edemezler…Yüce Allah kulunu koruyor.

İftira karşısında paniklemeyelim…
Yüce Allah’ın iftiraya izin vermesinin hikmeti şu olsa gerek;”Ey kulum benden başka dostun yok ve benim dost kıldıklarımdan başka” İftira olayı dostlar için şedit bir sınavdır,Dostluğunu koruyana ne mutlu…Bir iftiraya uğrarsan dost düşman belli olur…Kara gün dostları belli olur…

İftira karşısında paniklemeyelim…
İftira için,İftira kötü köpek gibidir, kaçanın ardından ürür, pervasızlıkla yüzüne baktın mı sesini keser. Denilmiş.

Ey müfteri imtihanı kaybettin.Tevbe et…
İnsan genellikle başkasına sürmek istediği çamura bulanır…denilmiştir.

İftira iman ve Allah korkusu ile de alakalı bir imtihan müfteri için.Gıybeti bile kınayan dinimiz ,İftirayı yasaklamakta.
Peygamberimiz (s.a.s) `Iftira eden kimse zarara uğramıştır` (Ahmed b. Hanbel, I, 91) buyurmakta …
Kur`an-ı kerimde de mealen:
”Yalan söyleyenler, iftira edenler, ancak Allah’ın âyetlerine inanmayanlardır. İşte onlar, yalancıların tâ kendileridir.” [Nahl 105] buyurulmakta
İslam alimleri,”İftira büyük günahtır ve çok fenadır. Bunda yalan söylemek de vardır ki, yalan, her dinde haramdır. İftirada bir mümini incitmek de vardır ki, bu da, başkaca haramdır. Bunlardan başka, iftira etmek, yeryüzünde fesat çıkarmaya, ortalığı karıştırmaya sebep olur ki, bu da haramdır…demekte...

Ey müfteri imtihanı kaybettin.Tevbe et…
Şeyh-ul-islam Abdüllah-i Ensâri Hirevi, "Ya Rabbi, her kimi felakete düşürmek istersen, onu bizim üzerimize atarsın." buyurmakta

Temiz ve sağlıklı bir toplum istiyorsak müfterilere prim vermeyelim…
İftira insanlar arasındaki sevgi ve dostluk bağlarını zayıflatır; dayanışma gücünü ortadan kaldırır. Oluşan güvensizlik, bir toplumun sosyal hayatını tamamen felce uğratır. İftira, toplumu yakıp bitiren bir ateş…
Shakespeare “Bir iftira başka iftiralar doğurur ve yerleştiği yerde ebediyen kalır “ demekte…

Hamdi Oruç

tabiki uzulmesi gereken sen degilsin canim ama insan yediremiyo bu hale gelmeyi en cok o koyuyo bence insana kimsenin ahi kimsede kalmaz Allahim oyle buyukki hepsi fitil fitil burnundan gelir sana bunlari yasatanlarin sana nasil hakkini helal ettiricekler merak ediyorum

ettiremeyecekler ama zaten bunu düşünecek kadar akıllı olsalar böyle birşey yapmazlardı değil mi...

resmin supermiss aklina nerden geldiii
bu resmi uğur için çekmiştim ama kağıdı doldurmamıştım ,kısmet olmamıştı... meğer gününü bekliyormuş... evet çook sevdim...canımı verebilecek kadar... ama çok sevmek de bir yere kadar.. uzatılan dil yalnız bana değil dediğim gibi,aileme de uzatılıyor...Onlara laf söyletmem...en sevdiğim de olsa bakmam göz yaşına...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…