Bazı insanlar zihniyeti ve düşünmeden konuşmaları yüzünden karşısındaki insanın nekadar üzüleceğini canının nasıl yanacağını nasıl bilmezler, yarın ne yaşayacaklarını bilmeden nasıl kınayıp bu kadar rahat olurlar aklım almıyor, neden böyleler ki neden bugün otobüste Bi arkadaşımla karşılaştım.Sevdiğim Bi arkadaş, samimi olduğum Bi arkadaş ama keşke olmasaydım, tanımasaydım. O zihniyeti bütün iyiliğini dostluğunu öldürüyor çünkü, onların semtinde oturan Bi kızdan bahsediyorduk, kız sözlenmişti, söz masasını keşke daha güzel yapsaydı dedim. Arkadaşım o boşanmış ona çok bile dedi, ki benimde boşanmış Bi kadın olduğumu biliyor. Ne alaka dedim çokta güzel yapardı, benim alındığımı anlayınca mırın, kırın etti. Ama tekrar başka birinden bahsedip konuşurken Bi erkekden bahsediyorduk, tekrar dedi sanki çokmu iyi biri oda dedi boşanmış Bi insan dedi, ne var dedim iyi olmazmı, bu sefer sustu konuşmadı, kalbini kırmak istemedim sevdiğim Bi insandı, bnde konuşmadım, bu şekilde bitti konuşma daha öncede buna benzer konuşmalar duydum en yakın çevremden nedenn nedenn bu zihniyette insanlar, neden bu zihniyetteki insanlar içinde bu duruma düştüm, dinimizde, tarihimizde de yokmu boşanmak, zaten yeterince canımız yanmışken neden sizde odun atıyorsunuz, canım çok yanıyor bu şekilde durumlarla karşılaşınca, hiç Bi insanın olmadığı çok uzak diyarlara kimsenin görmediği bilmediği Bi yerw gitmek istiyorum belki söner içim.......
Değmezzz, hemde hiç değmez ama bu toplumda yaşıyo olmak. ve kadının kadına, en yakın arkadaşın arkadaşa böyle olması, kınaması dertlendiriyorr.
Ben eski eşimle evli ve sorunlar yaşarkenBazı insanlar zihniyeti ve düşünmeden konuşmaları yüzünden karşısındaki insanın nekadar üzüleceğini canının nasıl yanacağını nasıl bilmezler, yarın ne yaşayacaklarını bilmeden nasıl kınayıp bu kadar rahat olurlar aklım almıyor, neden böyleler ki neden bugün otobüste Bi arkadaşımla karşılaştım.Sevdiğim Bi arkadaş, samimi olduğum Bi arkadaş ama keşke olmasaydım, tanımasaydım. O zihniyeti bütün iyiliğini dostluğunu öldürüyor çünkü, onların semtinde oturan Bi kızdan bahsediyorduk, kız sözlenmişti, söz masasını keşke daha güzel yapsaydı dedim. Arkadaşım o boşanmış ona çok bile dedi, ki benimde boşanmış Bi kadın olduğumu biliyor. Ne alaka dedim çokta güzel yapardı, benim alındığımı anlayınca mırın, kırın etti. Ama tekrar başka birinden bahsedip konuşurken Bi erkekden bahsediyorduk, tekrar dedi sanki çokmu iyi biri oda dedi boşanmış Bi insan dedi, ne var dedim iyi olmazmı, bu sefer sustu konuşmadı, kalbini kırmak istemedim sevdiğim Bi insandı, bnde konuşmadım, bu şekilde bitti konuşma daha öncede buna benzer konuşmalar duydum en yakın çevremden nedenn nedenn bu zihniyette insanlar, neden bu zihniyetteki insanlar içinde bu duruma düştüm, dinimizde, tarihimizde de yokmu boşanmak, zaten yeterince canımız yanmışken neden sizde odun atıyorsunuz, canım çok yanıyor bu şekilde durumlarla karşılaşınca, hiç Bi insanın olmadığı çok uzak diyarlara kimsenin görmediği bilmediği Bi yerw gitmek istiyorum belki söner içim.......
Okurken tuylerim diken diken oldu her zaman ağzından çıkanı defalarca dusuneceksij demekki rabbim yaşatmasin ama kınayan illa yaşıyor ://Ben eski eşimle evli ve sorunlar yaşarken
Çocuk da düşünmüyordum doğal olarak
Ailece görüştüğümüz karı koca arkadaşımız olan bir çift vardı
Benim evliliğimi ayakta tutma çabası içinde olduğumu biliyorlardı ve buna rağmen kız arkadaşım bana sizin çocuğunuz bile Yol , ne zaman aile olacaksınız dedi
O laf o kadar içimi acıttı ki anlatamam
Çocuk derdinde değildim çocuksuz da aile olunur
Neyse sonra ben boşandım
Sonra çok sevdiğim şimdiki eşimle evlendim
Ve ben evlenirken o 5 yaşındaki kızı ile boşandı
Sonra yeniden evlendiler
Sonra yine boşandılar
Yine evlendiler ve suanda yine boşanma asamasındalar
Çok sıkıntı cekiyor
Evet onun cocugu oldu ama o da aile olamadı ve olan cocugu için savaşıyor suanda
Boşansak mi çocuk mutlu olur
Aynı evde yaşasak mi diye
Benimse sevdiğim adamdan bebeğim olacak
Yani ben aile oldum
O olan ailesini bozdu
Merak etme herkes kınadığı şeyi Yaşar
Yaşasın da zaten
ınsallah daha beterinden sınanır da aklı basına gelir belki.Kinadigi yerden sinanmaz umarim
Malesef ki bizim toplumumuz böyleBazı insanlar zihniyeti ve düşünmeden konuşmaları yüzünden karşısındaki insanın nekadar üzüleceğini canının nasıl yanacağını nasıl bilmezler, yarın ne yaşayacaklarını bilmeden nasıl kınayıp bu kadar rahat olurlar aklım almıyor, neden böyleler ki neden bugün otobüste Bi arkadaşımla karşılaştım.Sevdiğim Bi arkadaş, samimi olduğum Bi arkadaş ama keşke olmasaydım, tanımasaydım. O zihniyeti bütün iyiliğini dostluğunu öldürüyor çünkü, onların semtinde oturan Bi kızdan bahsediyorduk, kız sözlenmişti, söz masasını keşke daha güzel yapsaydı dedim. Arkadaşım o boşanmış ona çok bile dedi, ki benimde boşanmış Bi kadın olduğumu biliyor. Ne alaka dedim çokta güzel yapardı, benim alındığımı anlayınca mırın, kırın etti. Ama tekrar başka birinden bahsedip konuşurken Bi erkekden bahsediyorduk, tekrar dedi sanki çokmu iyi biri oda dedi boşanmış Bi insan dedi, ne var dedim iyi olmazmı, bu sefer sustu konuşmadı, kalbini kırmak istemedim sevdiğim Bi insandı, bnde konuşmadım, bu şekilde bitti konuşma daha öncede buna benzer konuşmalar duydum en yakın çevremden nedenn nedenn bu zihniyette insanlar, neden bu zihniyetteki insanlar içinde bu duruma düştüm, dinimizde, tarihimizde de yokmu boşanmak, zaten yeterince canımız yanmışken neden sizde odun atıyorsunuz, canım çok yanıyor bu şekilde durumlarla karşılaşınca, hiç Bi insanın olmadığı çok uzak diyarlara kimsenin görmediği bilmediği Bi yerw gitmek istiyorum belki söner içim.......
bence bu yorumla senin de zihniyetin de kötülük var beni yanlış anlama ama sen arkadaşının dediklerine alınırken başka bir insanı eleştiriyorsun belki o sözü olan kadın senin bu lafını duyup alınmıcak mı ? bir de bu açıdan düşün derim. sana yapılmasını istemediğin bir şeyi sende başkasına yapıyorsun farkında mısın? karşında ki kadın boşanan insanlar için sığ görüşlü bunda hemfikirim ama sende söz yapan kadının masası için bir görüşe sahipmişsin konular farklı ama aynı yola çıkıyorBi kızdan bahsediyorduk, kız sözlenmişti, söz masasını keşke daha güzel yapsaydı dedim.
Hanımefendi arkadaşım boşanmış masa bile yapmış dedi, bende keşke dahada güzel yapsaydı demek istedim, kelime kelime yazamayacağıma göre ana konuyu yazdım, ayrıca hiç hayatınızda Bi şeyi görüp şöyle yapsaydı böyle yapsaydı diye düşünmediniz mi? eminim asla kimsenin hiç bişeyi hakkında düşüncenizi belirtmiyosunuzdurbence bu yorumla senin de zihniyetin de kötülük var beni yanlış anlama ama sen arkadaşının dediklerine alınırken başka bir insanı eleştiriyorsun belki o sözü olan kadın senin bu lafını duyup alınmıcak mı ? bir de bu açıdan düşün derim. sana yapılmasını istemediğin bir şeyi sende başkasına yapıyorsun farkında mısın? karşında ki kadın boşanan insanlar için sığ görüşlü bunda hemfikirim ama sende söz yapan kadının masası için bir görüşe sahipmişsin konular farklı ama aynı yola çıkıyor
Ben de o küçümsediği insanlarla aynı durumda olan sizin o cümleleri duyup da "ben de boşandım ne yani ben haketmiyo muyum? ya da ben kötü müyüm? ya da sen benim arkadaşımken benimle aynı durumda insan hakkında nasıl böyle konuşursun" diyememenizi anlayamıyorum mesela?Arkadaşım 19 yaşında Bn 22 evlenmek isteyen biri kendisi benim için birçok fedakarlık da yapmış Bi insan da kendisi ama bnmde aynı durumda olduğumu bile bile nasıl böyle konuşuyor yanımda anlamıyorum, okadar dar görüşlüki herhalde gizleyemiyor diye düşünüyorum
bu dünyadan göçmeden evvel, neyi kınadıysan kimin canını neyle yaktıysan aynısı yaşayıp da gidersin derler büyüklerKinadigi yerden sinanmaz umarim
Umarım başına gelmezBazı insanlar zihniyeti ve düşünmeden konuşmaları yüzünden karşısındaki insanın nekadar üzüleceğini canının nasıl yanacağını nasıl bilmezler, yarın ne yaşayacaklarını bilmeden nasıl kınayıp bu kadar rahat olurlar aklım almıyor, neden böyleler ki neden bugün otobüste Bi arkadaşımla karşılaştım.Sevdiğim Bi arkadaş, samimi olduğum Bi arkadaş ama keşke olmasaydım, tanımasaydım. O zihniyeti bütün iyiliğini dostluğunu öldürüyor çünkü, onların semtinde oturan Bi kızdan bahsediyorduk, kız sözlenmişti, söz masasını keşke daha güzel yapsaydı dedim. Arkadaşım o boşanmış ona çok bile dedi, ki benimde boşanmış Bi kadın olduğumu biliyor. Ne alaka dedim çokta güzel yapardı, benim alındığımı anlayınca mırın, kırın etti. Ama tekrar başka birinden bahsedip konuşurken Bi erkekden bahsediyorduk, tekrar dedi sanki çokmu iyi biri oda dedi boşanmış Bi insan dedi, ne var dedim iyi olmazmı, bu sefer sustu konuşmadı, kalbini kırmak istemedim sevdiğim Bi insandı, bnde konuşmadım, bu şekilde bitti konuşma daha öncede buna benzer konuşmalar duydum en yakın çevremden nedenn nedenn bu zihniyette insanlar, neden bu zihniyetteki insanlar içinde bu duruma düştüm, dinimizde, tarihimizde de yokmu boşanmak, zaten yeterince canımız yanmışken neden sizde odun atıyorsunuz, canım çok yanıyor bu şekilde durumlarla karşılaşınca, hiç Bi insanın olmadığı çok uzak diyarlara kimsenin görmediği bilmediği Bi yerw gitmek istiyorum belki söner içim.......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?