İğrenç Zihniyet

Çok haklısın yazdıklarında, Dilerim Allahtan kimse kınadığını yaşamadan ölmez sen hiç üzülme , bizler yine kadınlar yüzünden ilerleyemiyoruz, Herkesin hayatı kendine bu kimseyi ilgilendirmez yargılamakta kimseye düşmez

Boyle kisilerden uzak dur.Mesefa koy.

Değmezzz, hemde hiç değmez ama bu toplumda yaşıyo olmak. ve kadının kadına, en yakın arkadaşın arkadaşa böyle olması, kınaması dertlendiriyorr.

Kadinlar kadinlara dusman.Kadinin kadina yaptigini erkek yapmaz.Kadinlar kadinlari korusa inan erkekler bir cok seye cesaret edemez.Su da bir insandir yaziktir.Allah yuvasina huzur versin evlatlariyla guzelce yasasin demek cok zor bazilari icin.Hep kiskanclik hep hasetlik.Nefsimiz rahat birakmiyor iste bizi.

Ben eski eşimle evli ve sorunlar yaşarken
Çocuk da düşünmüyordum doğal olarak
Ailece görüştüğümüz karı koca arkadaşımız olan bir çift vardı
Benim evliliğimi ayakta tutma çabası içinde olduğumu biliyorlardı ve buna rağmen kız arkadaşım bana sizin çocuğunuz bile Yol , ne zaman aile olacaksınız dedi

O laf o kadar içimi acıttı ki anlatamam
Çocuk derdinde değildim çocuksuz da aile olunur

Neyse sonra ben boşandım
Sonra çok sevdiğim şimdiki eşimle evlendim

Ve ben evlenirken o 5 yaşındaki kızı ile boşandı
Sonra yeniden evlendiler
Sonra yine boşandılar
Yine evlendiler ve suanda yine boşanma asamasındalar
Çok sıkıntı cekiyor
Evet onun cocugu oldu ama o da aile olamadı ve olan cocugu için savaşıyor suanda
Boşansak mi çocuk mutlu olur
Aynı evde yaşasak mi diye

Benimse sevdiğim adamdan bebeğim olacak
Yani ben aile oldum
O olan ailesini bozdu

Merak etme herkes kınadığı şeyi Yaşar
Yaşasın da zaten

Böyle bir insanı sevmeyin,çevrenizde de tutmayın. Siz diyorsunuz o kırılmasın diye sustum falan diye,ama arkadaşınız hiç sizin duygularınızı düşünmemiş.

Boşanma tü kaka diye öğretildi sanırım ona rabbim akıl fikir versin üzme canını kimse boşanmak için evlenmiyor

Hakkında herşeyin hayırlısı olsun

Okurken tuylerim diken diken oldu her zaman ağzından çıkanı defalarca dusuneceksij demekki rabbim yaşatmasin ama kınayan illa yaşıyor ://

Bende bu igrenc zihniyetin dedigi gibi „dul gibi evlendim“. Hani altinsiz falan :) arkadasim nisanli. Annesi sürekli yanimda der... tabiki altin isticez sen dulmusun vallahi hic umrumda degil :) sende takma kafana ayol ... dikkat etsinde kendi o duruma gelmesin :)

Ben olsam böyle küflü zihniyete sahip biriyle samimi olmak istemezdim. Hala kaldı mı böyle zihniyetler. Evlenmek kadar boşanmak da hayatın parçası değil mi sanki.

Ne kadar boşboğaz ve düşüncesiz insanlar var ya.Kimin ne olacağını bilemeyiz ,belki o boşananlardan biri de sen olursun deseydiniz alırdı cevabını.Siz altta kaldıkça üsteler böyleleri.Sizi üzeni sizde üzün ki,tekrar sizi üzmeye cesaret edemesin.

Bu geri kalmış zihniyet ülkemizde değişmedi; değişmiyor bir türlü. Bu zihniyetteki insanlar kendileri gibi çocuklar yetiştiriyor ya en çok da buna üzülüyorum. Bu zihniyetin kökünün kuruması lazım. Bunlar yüzünden birçok kadın şiddet gördüğü halde boşanamıyor. Bütün insanlar bütün anneler yeni nesili, insanları ayrıştırmadan, herkesi sevecek şekilde, kimseyi kınamayacak şekilde yetiştirmeli ki; bunların kökü kurusun. Bu nasıl bir akıl, nasıl bir vicdan, nasıl bir karakter ya..Sakın görüşme yolda görürsen bile selam verme.. Kınadığını yaşaması lazım, yoksa akıllanmaz. Ahlaksız namus bekçilerine ihtiyacımız yok

Kinadigi yerden sinanmaz umarim
ınsallah daha beterinden sınanır da aklı basına gelir belki.

Konu sahibi bende boşanmış biriyle Evliyim.herkes aa sen bekarsın ne işin var boşanmış adamla gibi tepkiler vermişti. Seni anlayamıyorum birebir ama az çok tahmin ediyorum.
Umarım önümüzdeki 50 sene içinde bu gibi örümcek zihniyetli kişiler bir bir yok olur.

Malesef ki bizim toplumumuz böyle . Ben de dün bir misafirlikte siyasi görüşümden dolayı bi tokat yemediğim kaldı. Şok oldum. İnsanlar ne zaman öğrenecekler başkalarının yaşadığı hayata saygı duymayı bilemiyorum.

Bi kızdan bahsediyorduk, kız sözlenmişti, söz masasını keşke daha güzel yapsaydı dedim.
bence bu yorumla senin de zihniyetin de kötülük var beni yanlış anlama ama sen arkadaşının dediklerine alınırken başka bir insanı eleştiriyorsun belki o sözü olan kadın senin bu lafını duyup alınmıcak mı ? bir de bu açıdan düşün derim. sana yapılmasını istemediğin bir şeyi sende başkasına yapıyorsun farkında mısın? karşında ki kadın boşanan insanlar için sığ görüşlü bunda hemfikirim ama sende söz yapan kadının masası için bir görüşe sahipmişsin konular farklı ama aynı yola çıkıyor

Hanımefendi arkadaşım boşanmış masa bile yapmış dedi, bende keşke dahada güzel yapsaydı demek istedim, kelime kelime yazamayacağıma göre ana konuyu yazdım, ayrıca hiç hayatınızda Bi şeyi görüp şöyle yapsaydı böyle yapsaydı diye düşünmediniz mi? eminim asla kimsenin hiç bişeyi hakkında düşüncenizi belirtmiyosunuzdur ayrıca sizin zihniyetinizde de kötülük varki konumuz toplumdaki boşanmış kadın algısıyken siz benim açığımı aramaya koyulmuş, yersiz Bir eleştiride bulunuyorsunuz

Son düzenleme:
Ben de o küçümsediği insanlarla aynı durumda olan sizin o cümleleri duyup da "ben de boşandım ne yani ben haketmiyo muyum? ya da ben kötü müyüm? ya da sen benim arkadaşımken benimle aynı durumda insan hakkında nasıl böyle konuşursun" diyememenizi anlayamıyorum mesela?

Umarım başına gelmez

Keşke susmasaydiniz ağzının payını verseydiniz bence bu zihniyetler aileden geliyor çocuklar öyle konuşulan bi ortamda büyüyünce kafasına işliyor tabi aklı olan o yasa gelince kendi düşüncelerine kulak verir ama yapmayanlarda var işte keşke senin beynine s.... deseydiniz böyle insanlara laf amlatamazsiniz o yüzden böyle küfür edesim geliyor

Hay zihniyetleri batsın.
Evlenmek de boşanmak da hayattaki en doğal şeylerden. Ama tabi bunlar evliliği mertebe saydıkları için, boşanmayı da itibar düşüklüğü zannediyorlar. Yazık vallahi.
Güzel konuşmayı bilmiyoruz ya. Düşünmeye eriniyoruz resmen. Karşımızdaki insan kırılır mı ne diyorum ben demiyoruz.
Ben sedef hastasıyım. Dirseklerim kızarık ve pullu haliyle. Bana biri güya iyilik yapacak, doktor tavsiye edecek. Konuşma aynen şöyle: "Yaaaa miyav x bey var filanca hastanede. Çok iyiymiş. Bak bizim bilmemnemizin kızı gitti aynı senin gibi kolları çok fenaydı çok iğrenç durumdaydı ama geçti şimdi çok güzel sende git bi görün canım seninde geçer." Neye uğradığımı şaşırmıştım. Eminim bunu söyleyen beni kırdığının farkında bile değil ama ben hala unutmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…