- 10 Temmuz 2018
- 5.935
- 7.244
- 148
- 45
Yaşasın da zatenOkurken tuylerim diken diken oldu her zaman ağzından çıkanı defalarca dusuneceksij demekki rabbim yaşatmasin ama kınayan illa yaşıyor ://
Haklısınız, demeliydim fakat çok sevdiğim bana birçok iyiliği dokunmuş Bi insan olduğundan kıyamadım kalbini kırmak istemedim, birde kendisinin biütün çevresi ailesi böyle zihniyette ne yazıkkiBen de o küçümsediği insanlarla aynı durumda olan sizin o cümleleri duyup da "ben de boşandım ne yani ben haketmiyo muyum? ya da ben kötü müyüm? ya da sen benim arkadaşımken benimle aynı durumda insan hakkında nasıl böyle konuşursun" diyememenizi anlayamıyorum mesela?
Madem bu kadar yakın arkadaşınızsa o zaman bunu yüzüne çarparak onu bu zihniyetten çıkarabilirdiniz belki. İnsanın kendinin de yakınlarının da başına gelebilecek bi durumu küçümsememesi gerektiğini farkederdi sizin uyarınızla. O sizi defalarca kırıyo ama siz hala onu kırmak istemedim diyosunuz. Bence öncelikle kendinize saygı duyun sonra başkalarını düşünürsünüz.7
Haklısınız, demeliydim fakat çok sevdiğim bana birçok iyiliği dokunmuş Bi insan olduğundan kıyamadım kalbini kırmak istemedim, birde kendisinin biütün çevresi ailesi böyle zihniyette ne yazıkki
Bazı insanlar zihniyeti ve düşünmeden konuşmaları yüzünden karşısındaki insanın nekadar üzüleceğini canının nasıl yanacağını nasıl bilmezler, yarın ne yaşayacaklarını bilmeden nasıl kınayıp bu kadar rahat olurlar aklım almıyor, neden böyleler ki neden bugün otobüste Bi arkadaşımla karşılaştım.Sevdiğim Bi arkadaş, samimi olduğum Bi arkadaş ama keşke olmasaydım, tanımasaydım. O zihniyeti bütün iyiliğini dostluğunu öldürüyor çünkü, onların semtinde oturan Bi kızdan bahsediyorduk, kız sözlenmişti, söz masasını keşke daha güzel yapsaydı dedim. Arkadaşım o boşanmış ona çok bile dedi, ki benimde boşanmış Bi kadın olduğumu biliyor. Ne alaka dedim çokta güzel yapardı, benim alındığımı anlayınca mırın, kırın etti. Ama tekrar başka birinden bahsedip konuşurken Bi erkekden bahsediyorduk, tekrar dedi sanki çokmu iyi biri oda dedi boşanmış Bi insan dedi, ne var dedim iyi olmazmı, bu sefer sustu konuşmadı, kalbini kırmak istemedim sevdiğim Bi insandı, bnde konuşmadım, bu şekilde bitti konuşma daha öncede buna benzer konuşmalar duydum en yakın çevremden nedenn nedenn bu zihniyette insanlar, neden bu zihniyetteki insanlar içinde bu duruma düştüm, dinimizde, tarihimizde de yokmu boşanmak, zaten yeterince canımız yanmışken neden sizde odun atıyorsunuz, canım çok yanıyor bu şekilde durumlarla karşılaşınca, hiç Bi insanın olmadığı çok uzak diyarlara kimsenin görmediği bilmediği Bi yerw gitmek istiyorum belki söner içim.......
Bakın siz de fatkindasiniz bu tamamen karşınızdaki insanın ayıbı. Ayıp az bence terbiyesizliği diyim. Siz kendinizi kimsenin olmadığı yerlerde hayal ederken bu tip insanlar daha da türüyo. Siz rahat olucaksiniz dik durucaksiniz . keşke orda ağzının payını verseydiniz sakin sakin de o yerin dibine girseydi . Siz böyle kendinizi suçlar gibi düşüncelere kapilirsaniz düşünceler davranışlara dönüşür ne kadar böyle davranmalarını istemesenizde davranislariniz karşınızdaki insanların size böyle muamele etmesine neden olur.Bazı insanlar zihniyeti ve düşünmeden konuşmaları yüzünden karşısındaki insanın nekadar üzüleceğini canının nasıl yanacağını nasıl bilmezler, yarın ne yaşayacaklarını bilmeden nasıl kınayıp bu kadar rahat olurlar aklım almıyor, neden böyleler ki neden bugün otobüste Bi arkadaşımla karşılaştım.Sevdiğim Bi arkadaş, samimi olduğum Bi arkadaş ama keşke olmasaydım, tanımasaydım. O zihniyeti bütün iyiliğini dostluğunu öldürüyor çünkü, onların semtinde oturan Bi kızdan bahsediyorduk, kız sözlenmişti, söz masasını keşke daha güzel yapsaydı dedim. Arkadaşım o boşanmış ona çok bile dedi, ki benimde boşanmış Bi kadın olduğumu biliyor. Ne alaka dedim çokta güzel yapardı, benim alındığımı anlayınca mırın, kırın etti. Ama tekrar başka birinden bahsedip konuşurken Bi erkekden bahsediyorduk, tekrar dedi sanki çokmu iyi biri oda dedi boşanmış Bi insan dedi, ne var dedim iyi olmazmı, bu sefer sustu konuşmadı, kalbini kırmak istemedim sevdiğim Bi insandı, bnde konuşmadım, bu şekilde bitti konuşma daha öncede buna benzer konuşmalar duydum en yakın çevremden nedenn nedenn bu zihniyette insanlar, neden bu zihniyetteki insanlar içinde bu duruma düştüm, dinimizde, tarihimizde de yokmu boşanmak, zaten yeterince canımız yanmışken neden sizde odun atıyorsunuz, canım çok yanıyor bu şekilde durumlarla karşılaşınca, hiç Bi insanın olmadığı çok uzak diyarlara kimsenin görmediği bilmediği Bi yerw gitmek istiyorum belki söner içim.......
Emin olun kendime saygım güvenim sonsuz kendisi çevresin okadar dar görüşlüki boşa kürek çekmek istemedim, onun anca kendinde ve çok yakınında görmeden anlayabileceğini sanmıyorum, kendisini tanıdığım için ayrıca Bn sadece oda değil malesef ülkemizde onlarca insan var böyleMadem bu kadar yakın arkadaşınızsa o zaman bunu yüzüne çarparak onu bu zihniyetten çıkarabilirdiniz belki. İnsanın kendinin de yakınlarının da başına gelebilecek bi durumu küçümsememesi gerektiğini farkederdi sizin uyarınızla. O sizi defalarca kırıyo ama siz hala onu kırmak istemedim diyosunuz. Bence öncelikle kendinize saygı duyun sonra başkalarını düşünürsünüz.
Aynen tamda bundan bahsediyorum inanın benim ailemde öyle öyle yetiştirdiler, ama ben asla ailem gibi düşünmedim kendimi geliştirdim, annem kınadığı zamanlarda bile deme öyle yarın ne olacağımız belli değil dedim annemde anladı takibi ben yaşayana kadar..Keşke susmasaydiniz ağzının payını verseydiniz bence bu zihniyetler aileden geliyor çocuklar öyle konuşulan bi ortamda büyüyünce kafasına işliyor tabi aklı olan o yasa gelince kendi düşüncelerine kulak verir ama yapmayanlarda var işte keşke senin beynine s.... deseydiniz böyle insanlara laf amlatamazsiniz o yüzden böyle küfür edesim geliyor
Aynen, ben sadece kendim içinde demiyorum ayrılan bütün kadınlar için bu şekilde hala konuşulması yıpratıyor beni, inanın bir iki kişi böyle düşünse neyse öyle çokki böyle kara zihniyetliiBakın siz de fatkindasiniz bu tamamen karşınızdaki insanın ayıbı. Ayıp az bence terbiyesizliği diyim. Siz kendinizi kimsenin olmadığı yerlerde hayal ederken bu tip insanlar daha da türüyo. Siz rahat olucaksiniz dik durucaksiniz . keşke orda ağzının payını verseydiniz sakin sakin de o yerin dibine girseydi . Siz böyle kendinizi suçlar gibi düşüncelere kapilirsaniz düşünceler davranışlara dönüşür ne kadar böyle davranmalarını istemesenizde davranislariniz karşınızdaki insanların size böyle muamele etmesine neden olur.
İnsanlar boşanmak kolay saniyo oysa vazgecebilmek güçlü karakter meselesidir. O yüzden siz önce ne kadar güçlü olduğunuzu fark edin ve öyle hareket edin.
Var tabi ama bu kişileri mecbur olmadıkça etrafımızda tutmak zorunda değiliz. Ben de boşandım yıllar önce ve çevremdeki hiçkimseden böyle laflar işitmedim. Dış kapının mandallarına da her zaman ağzının payını verdim ve bu tarz şeyleri hiç kafama takıp üzüldüğümü bilmem o zamanlar. Boşandıktan sonra gece dışarı çıktığım bi günün sabahında bana "sen artık boşanmış bi kadınsın gece gezmen doğru değil laf olur söz olur" diyen sözde üniversite eğitimi almış babama bile "ben boşanmadan evlenmeden önce nasılsam ve nasıl yaşadıysam şimdi de aynı şekilde yaşayacağım, ben sizin yanınıza sizinle mutlu ve iyi hissettiğim için taşındım eğer bana ikidebir böyle ilkel laflar edeceksen kendi evimi tutar giderim nasıl yaşadığımdan da ne haberin olur ne bişey, kimsenin de canı sıkılmaz böylece" dedim. Lafını yuttu bi daha da bana böyle bi cümle kurmadı.Emin olun kendime saygım güvenim sonsuz kendisi çevresin okadar dar görüşlüki boşa kürek çekmek istemedim, onun anca kendinde ve çok yakınında görmeden anlayabileceğini sanmıyorum, kendisini tanıdığım için ayrıca Bn sadece oda değil malesef ülkemizde onlarca insan var böyle
Keşke herkes sizin gibi olsun varya illet oluyorum dusmez kalkmaz bi allah da yani bosanmada ne var bu kadınları sadece cinsel obje kocasını tatmin etsin çocuk dogursun bosanirsa ölsün gibi gören insanlar keşke ölse. Aman bırakın ya ne halleri varsa görsünler siz takmayın hayatınızı yaşayın oh kurtulmussunuz kocadan koca demek baş belasi demek onlar kendi pis zihniyetleri içinde curusunlerAynen tamda bundan bahsediyorum inanın benim ailemde öyle öyle yetiştirdiler, ama ben asla ailem gibi düşünmedim kendimi geliştirdim, annem kınadığı zamanlarda bile deme öyle yarın ne olacağımız belli değil dedim annemde anladı takibi ben yaşayana kadar..
Evet çok gerçekten ama bunları takmayın takılmayın dik durun gücünüzün farkında olunAynen, ben sadece kendim içinde demiyorum ayrılan bütün kadınlar için bu şekilde hala konuşulması yıpratıyor beni, inanın bir iki kişi böyle düşünse neyse öyle çokki böyle kara zihniyetlii
Sınanacak.net :)Kinadigi yerden sinanmaz umarim
Böyle cahillere verilecek en güzel ders kabalık oluyor. Kime kazık gibi lafı itelediysem kuzu gibiler.Bazı insanlar zihniyeti ve düşünmeden konuşmaları yüzünden karşısındaki insanın nekadar üzüleceğini canının nasıl yanacağını nasıl bilmezler, yarın ne yaşayacaklarını bilmeden nasıl kınayıp bu kadar rahat olurlar aklım almıyor, neden böyleler ki neden bugün otobüste Bi arkadaşımla karşılaştım.Sevdiğim Bi arkadaş, samimi olduğum Bi arkadaş ama keşke olmasaydım, tanımasaydım. O zihniyeti bütün iyiliğini dostluğunu öldürüyor çünkü, onların semtinde oturan Bi kızdan bahsediyorduk, kız sözlenmişti, söz masasını keşke daha güzel yapsaydı dedim. Arkadaşım o boşanmış ona çok bile dedi, ki benimde boşanmış Bi kadın olduğumu biliyor. Ne alaka dedim çokta güzel yapardı, benim alındığımı anlayınca mırın, kırın etti. Ama tekrar başka birinden bahsedip konuşurken Bi erkekden bahsediyorduk, tekrar dedi sanki çokmu iyi biri oda dedi boşanmış Bi insan dedi, ne var dedim iyi olmazmı, bu sefer sustu konuşmadı, kalbini kırmak istemedim sevdiğim Bi insandı, bnde konuşmadım, bu şekilde bitti konuşma daha öncede buna benzer konuşmalar duydum en yakın çevremden nedenn nedenn bu zihniyette insanlar, neden bu zihniyetteki insanlar içinde bu duruma düştüm, dinimizde, tarihimizde de yokmu boşanmak, zaten yeterince canımız yanmışken neden sizde odun atıyorsunuz, canım çok yanıyor bu şekilde durumlarla karşılaşınca, hiç Bi insanın olmadığı çok uzak diyarlara kimsenin görmediği bilmediği Bi yerw gitmek istiyorum belki söner içim.......
cehalette son noktasınız yemin ederimbence bu yorumla senin de zihniyetin de kötülük var beni yanlış anlama ama sen arkadaşının dediklerine alınırken başka bir insanı eleştiriyorsun belki o sözü olan kadın senin bu lafını duyup alınmıcak mı ? bir de bu açıdan düşün derim. sana yapılmasını istemediğin bir şeyi sende başkasına yapıyorsun farkında mısın? karşında ki kadın boşanan insanlar için sığ görüşlü bunda hemfikirim ama sende söz yapan kadının masası için bir görüşe sahipmişsin konular farklı ama aynı yola çıkıyor
Ya arkadaşım böyle şapşal insanlar hiç bitmez ama bunlar azınlıkda kesinlikle....Bazı insanlar zihniyeti ve düşünmeden konuşmaları yüzünden karşısındaki insanın nekadar üzüleceğini canının nasıl yanacağını nasıl bilmezler, yarın ne yaşayacaklarını bilmeden nasıl kınayıp bu kadar rahat olurlar aklım almıyor, neden böyleler ki neden bugün otobüste Bi arkadaşımla karşılaştım.Sevdiğim Bi arkadaş, samimi olduğum Bi arkadaş ama keşke olmasaydım, tanımasaydım. O zihniyeti bütün iyiliğini dostluğunu öldürüyor çünkü, onların semtinde oturan Bi kızdan bahsediyorduk, kız sözlenmişti, söz masasını keşke daha güzel yapsaydı dedim. Arkadaşım o boşanmış ona çok bile dedi, ki benimde boşanmış Bi kadın olduğumu biliyor. Ne alaka dedim çokta güzel yapardı, benim alındığımı anlayınca mırın, kırın etti. Ama tekrar başka birinden bahsedip konuşurken Bi erkekden bahsediyorduk, tekrar dedi sanki çokmu iyi biri oda dedi boşanmış Bi insan dedi, ne var dedim iyi olmazmı, bu sefer sustu konuşmadı, kalbini kırmak istemedim sevdiğim Bi insandı, bnde konuşmadım, bu şekilde bitti konuşma daha öncede buna benzer konuşmalar duydum en yakın çevremden nedenn nedenn bu zihniyette insanlar, neden bu zihniyetteki insanlar içinde bu duruma düştüm, dinimizde, tarihimizde de yokmu boşanmak, zaten yeterince canımız yanmışken neden sizde odun atıyorsunuz, canım çok yanıyor bu şekilde durumlarla karşılaşınca, hiç Bi insanın olmadığı çok uzak diyarlara kimsenin görmediği bilmediği Bi yerw gitmek istiyorum belki söner içim.......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?