İhtiyaç listesi

Özel bir kurumda yabancı dil öğretmeniyim. Bugun anaokulu bölümü için fotokopide kullandığım A4 sayısı 156. Bir günde bu kadar gidiyorsa sene içinde ne kadar gider siz hesap edin. Portfolyosu var, yanlış çıktıları var...

24lü boya gerçekten gereksiz ve bence cocukların becerilerini geliştirememelerine yol açabilir. Oysa sadece temel renkler olsa boyaları birbirine karıştırıp renkler elde etmeyi öğrenirler.Bu esnada yardımlaşırlar.

A4 yerine resim defteri aldırmak daha iyi olurmuş.Gerçekten israf yapilan şey.

Geçen seneki kreşe 500tl kırtasiye parası vermiştik. Bu seneki anaokulu liste verdi,470tl tuttu. Ben de şok oluyorum 2 yildir ama kullanılıyor demekki. Bunlari sene sonunda geri alacak mıyız acaba:) Boyaları alsaydık iyiydi

valla benim bildiğim daha devlet okullara kitapları göndermedi basamadığı için..
öğretmen arkadaşlar aydınlatın bizi:)
Ama ozel okulda zaten devletin bastiedigi kitap okutulmuyor ki?
Benimde aklim karisti simdi
Ayrica kitap yoksa devletteki cocuklar ne okuyor??

Ama ozel okulda zaten devletin bastiedigi kitap okutulmuyor ki?
Benimde aklim karisti simdi
Ayrica kitap yoksa devletteki cocuklar ne okuyor??

devletin bastığı değil ama müfredata uygun kitaplar oluyor.
yeni konu eklenirse eski kitaplarda olmayacak ki. e seneye sınava girecek bu çocuklar.. valla bende anlamadım devlette ne ders yapıyorlar şu anda. öğretmenler eskiye göre devam ediyordur belki.

Ya gulmekten oluyorum, bazi arkadaslar domestos yazmis ya, ben onu domates okudum ilk, Allah Allah domatesi ne yapacaklar hem de 3 kg 5 kg diye dusundum, neyse sonra jeton dustu
Ahahah benim düşmedi bile senin yoruma gelene kadar bir kişi yazmış mi diye bakıyordum bu domates neden alınır açıklayan olmuş mu diye hay Allah razı olsun

Kağıtlar çok kullanılıyor diger malzemelerin kalanlari zaten geri veriliyor yil sonunda, evde kullanmaya devam cok yeni duruyorsa hala seneyeki ihtiyac listesinde olacağından tekrar koyarsınız. Dert etmeyin, devlette de benzer şeyler isteniyor zaten.

A4 kagidi dediginiz nedir ya.
Ben bu sene 3. Sinifim. 4 gundur gunde 2 tane yapiyoruz 1 tane de odev veriyorum. 40 ogrenciyiz, gunde 120 sayfa cikti aliyorum. Bir top fotokopi kagidi bir hafta bile gitmiyor ki ekstra etkinlik yapsam, 1 sayfadan fazla odev versem,duyuru yazisi dagitsam, yapistirmak icin cikti dagitsam ki yapiliyor cok daha fazlasi tutar.

Devlet okulunda çalışıyorum. Çocukların kişisel malzemesi için 12li istiyorum ve sene sonunda hepsini geri veriyorum . 2. 3. Sınıfa kadar kullanıyorlar. Diğer malzemeleri şöyle yapıyoruz herkesten tek tek istiyorum ama yarısına dokunmuyorum gelecek yıla kalıyor. Gelecek yıl o malzemeyi istemeyip başka bi şey istiyorum . Aksi halde israf oluyor gerçekten . Devlet toplu alımı yasakladı bence kötü yaptı . 150 tl para toplayıp her şeyi uygun şekilde alıp mis gibi kullanıyorduk

24’lü boya evet gereksiz olmuş ama okul öncesinde malzeme olmadan hiçbir şey yapamıyoruz maalesef. Allahım ben de böyle bol bol her şeyin geldiği okullarda çalışmak istiyorum artık. Az önce sınıfın tuvalet terliğine, fırçasına kadar cebimden aldım ben de isyanlardayım :)

Bizim okulun bundan haberi yok sanirim gayet de aldirdiklari kitaplarla ders yapiyorlar

En çok kullanılan malzemelerden biri A-4 kağıdıdır. Çünkü resim kağıdı olarak da kullanılıyor,fotokopi ile çoğaltılan resinler ve çalışma sayfaları için de kullanılıyor. Eve gönderilecek bazı yazışmalar için de kullanılıyor. Yani diyeceğim o ki hiçbir okul idaresi ve öğretmen o A-4 kağıtlarını evine götürmüyor ya da sınıfta süs olsun diye istemiyor.
Boyaların 24'lü oluşu evet gereksiz olmuş. 12'li boyalar yeterli oluyor.Parmak boyası ise diğer boyalar gibi düşünün her çocuğun kişisel ürünü. Bunda nasıl bir gereksizlik gördünüz anlayamadım..
Bir de yaptığınız küçük hesaplara da şaşırdım açıkçası.. Enteresan..

Sizinki yine iyiymis, bizimkiler 900 tl tuttu, 3 koca koli dolusu renkli-beyaz-neon a4 kağıtları, her renkten eva, kece, fon kartonu, faber castell kuru boya, kalin uclu kuru boya, keceli kalem, kalin uclu keceli kalem, pastel, suluboya, akrilik boya, tuvalinden tutun da straforuna kadar almadigimiz sey kalmadi (1. Sinif) sadece kitaplari bile 2000 tlye yakin tuttu, formalar zaten vakkodan alsam daha ucuza gelirdi
Yani diyecegim o ki, ilkokulda da kolej dusunuyorsaniz okula verdiginiz para+4000 tl ye hazirlayin kendinizi.

Canım okul kaç hafta açık ?
Senin sınıfın 40 kişi 40 paket yapar birer paket istesende bitmez bu kağıtlar

Faberin kuru boyası 50 adelin 15 lira halbuki ikiside aynı marka etikete verdirilen paraları acıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…