Bizim haberimiz yok bundan , gayet de kiraplar alindi derse basladilarmüfredat değişecekmiş.
devlet bile daha basmadıki yeni kitapları.
Bizim haberimiz yok bundan , gayet de kiraplar alindi derse basladilar
Ama ozel okulda zaten devletin bastiedigi kitap okutulmuyor ki?valla benim bildiğim daha devlet okullara kitapları göndermedi basamadığı için..
öğretmen arkadaşlar aydınlatın bizi:)
Ama ozel okulda zaten devletin bastiedigi kitap okutulmuyor ki?
Benimde aklim karisti simdi
Ayrica kitap yoksa devletteki cocuklar ne okuyor??
Ahahah benim düşmedi bile senin yoruma gelene kadar bir kişi yazmış mi diye bakıyordum bu domates neden alınır açıklayan olmuş mu diye hay Allah razı olsunYa gulmekten oluyorum, bazi arkadaslar domestos yazmis ya, ben onu domates okudum ilk, Allah Allah domatesi ne yapacaklar hem de 3 kg 5 kg diye dusundum, neyse sonra jeton dustu
Gönderildi bebeim gönderildi bizim çocuklar aldı kitaplarını derslere başladık hatta :))valla benim bildiğim daha devlet okullara kitapları göndermedi basamadığı için..
öğretmen arkadaşlar aydınlatın bizi:)
Arkadaşlar bu da kimine göre dert, kimine göre değil.. geçen açtığım konuda oğlumu koleje kayıt ettirdiğimizi yazmıştım. Bir kaç gün içinde alıştı, alışacagını yazanlar olmuştu. Haklılarmış..
Her neyse.. konu ihtiyaç listesine gelince şöyle. Listedeki herşeyi aldık. 450 TL tuttu. Aldık, ödedik, çok şükür durumumuz var.. özel koleje gönderiyorsan listeyi alacaksınız diyenler olabilir. Konu bu değil. Bana göre listedeki fazlalıklar
**Mesela 20 kişilk sınıftalar. Her öğrenciden bir top A4 kağıdı 20 top eder. 4 yaş grubunda bir yılda 20 top kağıt kullanılıyor mu gerçekten merak ediyorum. Renkli A4ler, kartonlar hariç..
**Bir de 24 renkli boya kutuları. Pastel, kuru boya, sulu boya, keçelisi.. hepsi 24 lü.. yani ben bu yaşımda bu 24 ayrı rengin ismini bilmiyorum. 4 yaşındaki çocuk ne yapacak merak ediyorum..
*parmak boyası hep isteniyor ama hepsi kullanılmıyor, azıcık yetiyor zaten.. Öner’iniz ne derseniz bence bir sınıfa 20x6= 120 parmak boyası bir yıl için gerçekten fazla. Beş kutu alınıp, ücreti tedarik edilebilir..
Yani özetle İSRAF olduğunudüşünüyorum.
Öğretmene herhangi bir şey söylemeyi düşünmüyorum bu konuda..
Ama okul öncesinde çalışanlar aydınlatabilir gerçekten gerekliyse..
Gönderildi bebeim gönderildi bizim çocuklar aldı kitaplarını derslere başladık hatta :))
Bizim okulun bundan haberi yok sanirim gayet de aldirdiklari kitaplarla ders yapiyorlardevletin bastığı değil ama müfredata uygun kitaplar oluyor.
yeni konu eklenirse eski kitaplarda olmayacak ki. e seneye sınava girecek bu çocuklar.. valla bende anlamadım devlette ne ders yapıyorlar şu anda. öğretmenler eskiye göre devam ediyordur belki.
Arkadaşlar bu da kimine göre dert, kimine göre değil.. geçen açtığım konuda oğlumu koleje kayıt ettirdiğimizi yazmıştım. Bir kaç gün içinde alıştı, alışacagını yazanlar olmuştu. Haklılarmış..
Her neyse.. konu ihtiyaç listesine gelince şöyle. Listedeki herşeyi aldık. 450 TL tuttu. Aldık, ödedik, çok şükür durumumuz var.. özel koleje gönderiyorsan listeyi alacaksınız diyenler olabilir. Konu bu değil. Bana göre listedeki fazlalıklar
**Mesela 20 kişilk sınıftalar. Her öğrenciden bir top A4 kağıdı 20 top eder. 4 yaş grubunda bir yılda 20 top kağıt kullanılıyor mu gerçekten merak ediyorum. Renkli A4ler, kartonlar hariç..
**Bir de 24 renkli boya kutuları. Pastel, kuru boya, sulu boya, keçelisi.. hepsi 24 lü.. yani ben bu yaşımda bu 24 ayrı rengin ismini bilmiyorum. 4 yaşındaki çocuk ne yapacak merak ediyorum..
*parmak boyası hep isteniyor ama hepsi kullanılmıyor, azıcık yetiyor zaten.. Öner’iniz ne derseniz bence bir sınıfa 20x6= 120 parmak boyası bir yıl için gerçekten fazla. Beş kutu alınıp, ücreti tedarik edilebilir..
Yani özetle İSRAF olduğunudüşünüyorum.
Öğretmene herhangi bir şey söylemeyi düşünmüyorum bu konuda..
Ama okul öncesinde çalışanlar aydınlatabilir gerçekten gerekliyse..
A4 kagidi dediginiz nedir ya.
Ben bu sene 3. Sinifim. 4 gundur gunde 2 tane yapiyoruz 1 tane de odev veriyorum. 40 ogrenciyiz, gunde 120 sayfa cikti aliyorum. Bir top fotokopi kagidi bir hafta bile gitmiyor ki ekstra etkinlik yapsam, 1 sayfadan fazla odev versem,duyuru yazisi dagitsam, yapistirmak icin cikti dagitsam ki yapiliyor cok daha fazlasi tutar.
Ne demek her zaman, bir kisiye bile faydam dokunduysa ne mutlu bana :))Ahahah benim düşmedi bile senin yoruma gelene kadar bir kişi yazmış mi diye bakıyordum bu domates neden alınır açıklayan olmuş mu diye hay Allah razı olsun
Sizinki yine iyiymis, bizimkiler 900 tl tuttu, 3 koca koli dolusu renkli-beyaz-neon a4 kağıtları, her renkten eva, kece, fon kartonu, faber castell kuru boya, kalin uclu kuru boya, keceli kalem, kalin uclu keceli kalem, pastel, suluboya, akrilik boya, tuvalinden tutun da straforuna kadar almadigimiz sey kalmadi (1. Sinif) sadece kitaplari bile 2000 tlye yakin tuttu, formalar zaten vakkodan alsam daha ucuza gelirdi
Yani diyecegim o ki, ilkokulda da kolej dusunuyorsaniz okula verdiginiz para+4000 tl ye hazirlayin kendinizi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?