iki arada bir derede

kapıda para istemesi gıcıklıkdandı aslında, hatta sonra bana eğer o taraf bu parayı başına kakarsa söyle heme yollarım dedi. evet doğru değildi ama etki tepki yarattı işte.
evet abinin yaptığı hoş olmamış.gıcıklıktan yapması özellikle...
sonuçta sen yuva kuracak,onların yüzüne bakıp muhattap olacaksın.
inşallah düzeltirsiniz aranızı

facebookta düğünle ilgili paylaşımlar bile yapamıyorum, kendimis suçlu hissediyorum. bizimkiler görünce kızarlar diye.

aradaki soğkluk eşin annesini babasını alıp bir tatlı yada çiçek alıp ailene gelir özür dilemiş gibi olur soğukluk falnda kalmaz bu işi eşin çözer sende ailene yapılan bu şeyi ne çabuk unutun eğer birgün anne olursan ozaman anlarsın
buarada ailende konuyu fazla büyütmüş ama ne yapıcan
yarın birgün çocuk olacak yüzyüze gelecek aileler
eşinle inşallah aran bozulmaz ama haydi bir sorun oldu ailende sana sen yaptın çek der arka çıkmaz neyazıkki hayat böyle canım

canım bence sıkma canını, çünkü enproblemszi geçti denen düğünlerde bile bu tür sorunlar oluyor.özellikle dekız aileleri kırgın kalyıor.bizde de oldu öyle şeyler hatta düğün geçti gitti annemhala kırılacak şeylerbuluyor :) senkendi ailenle aranı hoş tut <zaten karşı taraf ne yaparsa yapsın çok da sevilmiyor böyle durumlarda :)

Aileler bu kadar müdahale etmese düğünü gelinle damada bıraksalar isteklerine saygı duyabilseler ne güzel olurdu. Sonuç da onların düğünü onların hayatı ve bunlar bir kez yaşanan şeyler eşim ve benim düğünümüzde hayal etiğimiz bir çok şeyi yapamadık ailelerimiz yüzünden ...(

içimden geçenleri yazmışsın tatlımm....

Kapılar kapandıktan sonra ne senin aiilen girer o eve ne de eşinin ailesi..
Siz mutlu musunuz_? iyi anlaşıyor musunuz? Gerisi boş..
Ailesi tamam görgüsüz davranmış olabilir ama senin ailenin de hataları var karşılıklı olmalıydı saygı..
Bence evliliğinin tadını çıkar ve kimsenin yıpratmasına izin verme...

Zamana birakmak en iyisi.
Ayni konulari konusmak olaylari hep taze tutar.
Esin kucuk olarak alttan alsin.
Ayrica esinin ailesi sanki mecburi dugun yapiyormus gibi davranmislar.
Pek ilgilenip ozenmemisler.
siz mutlulugunuzu bozmayin, cok kafayida takmayin.
En guzel gunleriniz bunlar sonra cik pisman olursunuz bugunleri boyle gecidiginize.

Sen mutlusun yaa boşverrr, kim kırılırsa kırılsın önemli olan ikinizsiniz. Ben mutluluklar diliyorum size

canım allah mesut etsin sizi.
bu saatten sonra önemli olan sizin mutluluğunuz.
bunca şeyi kavgasız aşmışsınız ya, sakın kimsenin kaprisi yüzünden birbirinizi kırmayın.
ilişkinizi bozmayın.
abinle bir kere konuş istersen.
ailesinin yaptıkları onun suçu değil, benim mutluluğum için ona tavır yapmayın çok üzülüyorum diyebilirsin.
istemiorlarsa aileler görüşmesin.
yok derlerse kendileri bilir.
herkes kendi ailesi ile görüşür.
kapınızı kapar keyfinize bakarsınız.
bu daha iyi olur aslında.
aileler içiçe girdimi işler bozuluyor.

haklısınız zaten eşimle de aram kötü olsa ne yapardım bilemem. ama insanoğlu herşey güzel olsun istiyor. üstelikte ben gerçekten iki ailenin dost olmasını çok istiyorum. ben kalabalığı, yakınlığı çok seviyorum ama olmadı. nasip

Bende düğünümde aynı şeylerı yaşadım. Biran yazdıklarını okuyunca acaba ben mı yazdım diye düşündüm bu yazıyı. Ben 1,5 yıllık evliyim, düğünden bir gün sonra eşimle anlaşma yaptık hersey kapının dısında kaldı dedık, bundan sonra acmıyacagız dedık konuları..Ama unutuluyormu gecıyormu dersen gecmıyor. İçinde yara acık kalıyor. Buna ragmen yıne de saygıda sevgıde kusur etmeyeye calısıyoruz.

Aynı şeyleri yaşamışız desem

Bizimde aileler 1 yıl oldu hala göüşmüyorlar. Yalnız benim bir farkım var babam düğün öncesi patladı artık onlara. Ne var ne yok söyledi. Babam sonuna kadar haklıydı çünkü hakettiler. Biraz abarttı belki ama olsun
bende senin gibi aşırı üzülüyorum. Sürekli aklımda hiç çıkmıyor. Geceleri bazen uyanıyorum uyku tutmuyor aklıma geliyor. Ağlıyorum.
Eşimle aramızda hiç sorun yok ama o da ilk zamanalr aileme karşı soğuktu hala çok sıcak değil öyle arayıp sormaz çok nadir.

Bugün ben eşimle bir sorun yaşasam ayrılacak olsam ailem ne yapıyorsun kızım demez. Bana destek çıkarlar ben haksız olsam bile çünkü karşı tarafın hali ortada.
Dediğin gibi annemler hep köttü olacağımızı düşünüp üzülüyorlar. Bu yüzden anneme hep iyi olan şeyleri anlatmaya çalışıyorum.

Kayınvalidemlere kırgınlığım asla geçmiyor. Ama yüzyüze oluncada birşey demiyorum. Normal davranmaya çalışıyorum. İki taraftanda gurbetteyiz bununda etkisi var

Aynı şehirlerde olsak belki bizde karşılaşma ihtimalleri olur bayramda filan ama biz burada olduğumuz için o imkanda yok
Bayramlarda bile gidip gelmiyorlar birbirlerine
Düzelir deniyor ama ben hiç zannetmiyorum. (

hem yalnız olmadığım için seviniyor hem de durumumuza üzülüyorum. benim doğrudan sorunum olsa onlarla veya eşinmle elimden birşey gelir ama iki taraftan en az 4-5 kişiyi uzlaştırmak çok zor. ben de kimseye yansıtmamaya çalışıyorum ama içim kötü. üstelik henüz olaylar yeni olduğu için birsürü şeyler duyuyorum daha. yok düğünde bunu demiş, o şöyle bakmış vs. (((

bizimde alileler arasi cok olmasada laf soz durumlari oldu ama benm ailem asla esime yansitmadi asla konusu bile gecmez cogundan esimin haberi bile yoktur bazen iyiki oyle diyorumm hzurumuz kacmiyo en azindan
bazende neden sustum neden ailemii susturdum diye kiziyorum kendime
ama kul bilmezse Allah bilir
Allah herkezin gonlune gore versin
canm sende ailenle kons esine yansitmasinlar senin huzurun icin en azindan
araya sogukluk girimi insanin ici almiyo daha

canm hepsine ulak asarsan ohhoooo bitmez he de gec takilma hic
en guzel gunlerimizde lafla sozle huzur bozuyolar anlamaiyorum kim ne derse desin sen esinle arani bozma
ilk gunlerin tadini cikarin

iki tarafada uzak olmaniz buyukk ok buyuk avantaj ne guzel
yoksa isin rengi kokuusu degisirdi malesef
biraz mesafe her zaman iyi

Hiç hoşlanmam bu düğün arasında istenen paralardan da bu adetlerden de, gereksiz gerginlik. Biz de söz nişan dönemlerinde benzer ilgisizliği yaşadık, baktık 3 kuruşu kar bilecekler ya da gerçekten durumları yok (bunu hala çözemedim ama o esnada herşey eşimin kredi kartı ile alınıyordu ve düğünden sonra ödemesi bize kaldı), ne altın pazarlığı yapıldı, ne çeyiz çıkarken ne gelin çıkarken para istendi. Arkamızdan kıs kıs gülmüşler bunlar birşeyden anlamıyor bedavaya getirdik gibisinden ama annem babam asla birşey isteyip de "şunu bunu istediler" dedirtecek kişiler olmadıklarından o tür adetler hiç uygulanmadı.
Geçenlerde kaynım evlendi, kız evinde kızı yatak odasına kitlediler, bir sürü laf lakırdı, her kafadan bir ses, hatta hala vermiyorlarsa biz de almaktan vazgeçtik bile dedi bağıra bağıra. Dedim şimdi bozulacak iş.
Zaten insanlar, düğün salonuydu, kuaförüydü, fotoğrafcısıydı bir sürü masrafa giriyor, bir de son dakikada hem de yüklü miktarda bahşiş isteyince sinirler gerilmiş olabilir. Onların söylediği lafı da katiyen onaylamıyorum yanlış anlaşılmasın ama o ana kadar büyüklük yapmışsınız son dakika para mevzusu yüzünden kırgınlık olmasa iyiydi tabi.
Ama gene söylüyorum bu para adetleri bence de biraz köy adeti kalıyor artık, köylüleri küçümsemek için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın ama ne biliym ortada kızı/kız kardeşi varken bunları pazarlık konusu yapmak pek çağdaş bir davranış değil. Benim kızım/kardeşim çok kıymetli onu almak için bu kadar para saydılar demek için mi tüm bunlar. Başlık parası kalkmadı mı? Ya da erkek tarafından şu kadar para aldık diye hava atmak mı?
Siz eşinle mutlu olun, zamanla unutulur diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…