İki gelin arası eşitlik

Bizde maalesef gelirler de ortak. Eğer aydı bi geliri olsaydı bizim de öyle bi şansımız olabilirdi şimdi çok zor
gelır ortak olsun ne olacak kı herkesın kendı kısısel hesabı vardır bakkal mı kı bır cekmeceden tum aıle karnını doyursun sırket ortaktır herkes aynı amac ıcın calısır ama kısının kendı gelırı vardır kendı hesabı vardır
pıknıge bıle gıderken parasını anası mı verecek adam esıne alyans alamıyor ya
bunun yaslılıgı var coluga cocuga karısması var varda var nasıl boyle bebelerle gorusuyorsunuz aklım almıyor

şu konuda dert ediceğin tek şey kv ile aynı apartmanda oturmayı kabul etmen.

Başlık bu konunun mu? 2nci gelin nerede konuda? Kiminle kıyaslayalım?
Kız ayrılmışş. Siz tanışmamışsınız bile bu halde onunla mı iddialaşıyorsun?

İki gelin arasında eşitlik demişsiniz ama ortadaki tek gelin (adayı) sizsiniz.Sizin bir eltiniz yok ki bu neyin eşitliği.
Kv nin evinde oturmayı kabul ettiniz madem içinde tadilat yaptırın istediğiniz gibi.
Kimse size madalya takmayacak herşeye tamam dediniz diye.O kv sizi yer bence oldukça baskın bir tip

Genç arkadaşım, kestirmeden yazacağım, kusura bakmayın.
Bugün minnoş modumda değilim.
Ailesiyle göbek bağını kesmemiş,
maddi-manevi onlara bağımlı,
ekonomik özgürlüğü olmayan delikanlılarla sevgili olursanız; ne tektaşınızın boyutuna
ne de oturacağınız eve karar verebilirsiniz.

Önümüzdeki uzun yıllar boyunca yapacağınız/alacağınız/yaşayacağınız her şeye üçüncü şahısların karar vermesini kabul edebilecekseniz buyrun bu genç adamla evlenin.
Şeytan azapta gerek...

Kıza görgüsüz demişsiniz ve eşitlik olsun istiyorsunuz. O ne aldirdiysa siz de aldırmak istiyorsunuz. Eşit şekilde görgüsüzlük...

Çok garipsedim konuyu,ayrılmış nişanlı kişiyle kıyaslandığında ilk defa şahit oldum,hani ilk evlilik gerçekleşse ,deseler ki altını eşit yapacağız bunu anlarim,ama ayrılmışlar yahu.Bence bu iş sana istediklerini yaptırma ağzı ,hani bunda böyleydi sende de bu olsun.Boylece senin de isteklerinin önünü kesmiş oluyorlar ve seni kontrol ediyorlar .Asıl ben neyi merak ettim,abisi başkasıyla evlenince de diyecekler mi acaba ballicorek e böyle olmuştu sana da olacak diye ? Ya da o kadin kabul edecek mi bu durumu ,zannetmem.Bu yüzden sen neyi isteyip istemediğini başkalarına göre değil kendin karar ver ve ona göre davran. Gercek bir samimiyet olsa abi bile bu olana karşı çıkardı.Ben isterim benim kardeşim benden daha güzel şeyler yaşasın daha mutlu olsun.Nisanlin senin neyi isteyip istemediğini niye sormuyor?Kayınvalidem niye herşeyin içinde,durmadı gereken sınırı bilmiyor ?

Her insanın şartları imkanları eşit değil ki, yapilan eşit olsun. Biz 3 eltiyiz, diğer 2 eltim kaynanamin yiğeni. Kayinlarim sevmis almış. Ben ise 7 kat yabancıyım. Aralarında sanıyorum en çok masraf bana yapildi, ama daha azı olsaydı da sorun olmazdı. Daha doğrusu ne ben ne eltilerim umursamazdık herhalde. Çünkü Kayinbabam ara ara 3 oğluna da yardımlarda bulunuyor. Bir abisi mesela yillar önce 100 bin lira almış geri vermemiş, geçenlerde biz aldık 35 bin ama biz ödüyoruz. Çünkü Kayinbabam emekli, onları hac parasıydı. Şimdi eşitlik olsun diye vermemezlik mi yapalım. Bence çok saçma. Bizim için ödemek sorun olmadı. Ödüyoruz, için rahat ediyor, minnetimiz yok hemde.

Yüzük meselesine gelince o da çok saçma. Alyans alırken benim parmak ölçüm en En küçük koydu 3 gr yüzük oldu, eşime 7.5 gr di. Ee napsaydik kalan altını istesemiydik boşverin böyle hesaplari

Bunlar olurken sevgiliniz ne yapıyor, siz ne yapıyorsunuz?
Benim seçeceğim ya da sevgilimin benim için seçeceği yüzüğe anası karışamaz. Karıştırıyorsa gider annesine takar o yüzüğü.
Siz şu an kararlarınızı kendinizi, sevgilinizi, kayınvalidenizi geçtim; hiç tanımadığınız bir kadının fi tarihinde aldığı kararlara göre alıyorsunuz. Hatta alamıyorsunuz, sizin yerinize kayınvalide alıyor.
Böyle saçma olabilir mi?

Ama diyorsanız ki "her şeyin parasını ailesi veriyor", o zaman parayı veren düdüğü çalar, yapacak bir şey yok.

Başlık ne alaka. İki gelin demişsiniz ama o nişanlınızın, abisinin ayrılmış olduğu eski nişanlısı...

Ne yaparlarsa ne verirlerse teşekkür deyip uzatmayın bence. Bu zamanda oturacak ev veriyorlar hala müstakbel eski elti aday adayına şunu yapmışlar falan... Gerek var mı böyle şeylere. Evi beğenmiyorsanız karı koca çalışır istediğinizi alırsınız. Eşyaları beğenmiyorsanız ilerde değiştirirsiniz. Biz evlenirken eşimin ailesi ölü taklidi yapmıştı, kendi gelinliğimi kendim aldım ben. Hala ev alabilmeye çalışıyoruz diye yine ailesi ölü taklidi yapmaya başladı. Allah başka dert vermesin ne diyim...

Eşya ev mesele değil huzur olsun bence ben etrafımda çok görüp duyuyorum herşeyim tam olsun diye borç altına giriliyor yada hepsi peşin alınıyor ama huzur olmuyor boşanmayla bitiyor

Tecrübe ettiğim bir şeyi söyleyeyim; ilk gelinde tecrübesiz oluyorlar. Para saçıyorlar, dediklerini yapıyorlar kız tarafının, olmadık şeylere evet diyorlar. Sonra ikinci gelinde gözlerini açıyorlar. Ama ikinci gelin ses etmesin diye de eşitlikten bahsediliyor. Ama hiçbir şey eşit yapılmıyor. Kendim de yaşadım. Etrafımda da gördüm.. bu böyle.. ben tenezzül edip ona böyle yapılmış bana niye böyle demedim. Ona çokça yapıldığı halde o kalktı kendiyle beni yarıştırdı. O onun karaktersizliği başka bir şey değil.

ya esyaya takıya önem vermeyen bir tek ben mi varım ? Temiz ve kullanilabilir olduktan sonra 2.el olsa da olur. Gecen annem 2 milyarlik halı almış uçuyor mu bu dedim. Mutfak esyalari sadece kaliteli alınmalı bana kalsa. Takı da güzel gözükse yetiyor.Siz de esyaymis oymus buymuş kafaya takmayın ama aynı evde altlı üstlü oturmayın huzurunuz kalmaz.Esyalara yüzüğe az para harcayın evi ayrı tutun. Belli ki cimriler ne desen boş olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayrılmış, evlilikden vazgeçmiş biriyle neyin eşitliği
O zaman bizde hiç bir şey almayacağız diğeriyle eşitlik bozulmasın, her şeyi siz yapın deyin

Siz yuzugun boyutunu dert edeceginize ayni eve girdiginizde buraya acacaginiz sorunlari dusunun simiden.onlar zaten tasinacakmisyaa biz cok gorduk oyle diyenleri.birde ayrilan kizin gorgusuz oldugunj size kim soyledi. Yeni evleniyor tabiki herseyin gisteyecguzeliniek.siz kizin gorgusuzlygune takilmayin neden ayrilmis o aileden onu arastirin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…