- Konu Sahibi ballicolek
yüzüğün boyunu boşverin de aynı evde oturmaya niye takılmadınız onu anlamadım
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Gelir ortak olsa nolur ki, evlenecek yaşa gelmiş adama günlük cep harçlığı vermiyorlardır heralde 10,20 lira. Eminim ki bir geliri vardır. Yüzük dediğiniz de çok çok olsun bin lira bin beş yüz liraAile şirketleri var , tüm gelir ortak maalesef
Sürekli eşit olacak diyip işine gelen konuda eşit davranması saçma. Ben olsam erkek arkadaşınıza söylerdim eşit olacak diyoda bunlar ayrımcılık diil mi diye. Ha belki ozaman ki durumlarıyla şimdi ki durumları bir değildir. Benim kvde de eşit yapacam diyo ama benim evlendiğim zamanla şimdi arasında dağlar kadar fark var.Merhaba hanımlar
Benim ciddi bir ilişkim var.Sevglim ve abisi mühendis , beraber çalışıyorlar.Evlenince Adanada oturacağım. Kayınvalidemlerle aynı evde. Şimdi şöyle ki bundan önce sevgilimin abisi sevgilisinden ayrılmış. O zamanlar abisinin dairesini kız istediği gibi yaptırmış , tüm eşyaların en iyisini aldırmış ve hepsini erkek arkadaşımın ailesi almış. Anlattıklarına göre kız çok görgüsüzmüş , sırf onlar alıyor diye her şeyin en pahalısını aldırmış , bir sürü bilezik istemiş , kendini küçük ev aleti bile almamış falan. Buraya kadar olan kısım aslında beni hiç alakadar etmez-di
Daha tanıştığımız ilk günden müstakbel kayınvalidem her şey eşit olsun istiyorum , ikinize de aynı şeyleri yapmak istiyorum falan diyordu. Gel gelelim iş oturacağımız eve gelince bana dediler ki sen bizim evde otur , biz zaten taşınıcaz. Bu arada mutfağı banyoyu falan da istedikleri gibi yaptırmışlar daha önce. Ben ses etmedim hiç , hani ama diğeri her şeyi istediği gibi yaptırmış falan demedim.
Bu arada ben daha önce altlı üstlü oturmasak mı falan demiştim , o zaman sevgilim kendi evimiz olur mutfağı banyoyu istediğimiz gibi yaptırırız falan diyordu.
Ama geçen gün yüzük bakarken kayınvalidem demiş ki yüzüğün boyu birebir aynı olacak. İşte o zaman çok içerlendim
Mesele yüzüğün büyük küçük olması değil. Ama benim ailem eşyaları almaya gelince eşitlik yok , evin içini döşerken eşitlik yok , yüzüğe gelince eşitlik araması bana çok garip geldi. Sizler neler düşünüyorsunuz?
Şimdi bunu anlamayan yarın daha ciddi konuları da anlamaz, sinirleriniz yıpranır yazık olur size. Bence bu işten dönün yol yakınken.Sevgilime söyledim bugün. Olduğu gibi hissettiklerimi anlattım. Bunlara mi takılıyorsun falan dedi. Asla ne demek istediğimi anlamak istemedi
Sen bunlarla aynı evde mi oturacaksın şimdi ?Merhaba hanımlar
Benim ciddi bir ilişkim var.Sevglim ve abisi mühendis , beraber çalışıyorlar.Evlenince Adanada oturacağım. Kayınvalidemlerle aynı evde. Şimdi şöyle ki bundan önce sevgilimin abisi sevgilisinden ayrılmış. O zamanlar abisinin dairesini kız istediği gibi yaptırmış , tüm eşyaların en iyisini aldırmış ve hepsini erkek arkadaşımın ailesi almış. Anlattıklarına göre kız çok görgüsüzmüş , sırf onlar alıyor diye her şeyin en pahalısını aldırmış , bir sürü bilezik istemiş , kendini küçük ev aleti bile almamış falan. Buraya kadar olan kısım aslında beni hiç alakadar etmez-di
Daha tanıştığımız ilk günden müstakbel kayınvalidem her şey eşit olsun istiyorum , ikinize de aynı şeyleri yapmak istiyorum falan diyordu. Gel gelelim iş oturacağımız eve gelince bana dediler ki sen bizim evde otur , biz zaten taşınıcaz. Bu arada mutfağı banyoyu falan da istedikleri gibi yaptırmışlar daha önce. Ben ses etmedim hiç , hani ama diğeri her şeyi istediği gibi yaptırmış falan demedim.
Bu arada ben daha önce altlı üstlü oturmasak mı falan demiştim , o zaman sevgilim kendi evimiz olur mutfağı banyoyu istediğimiz gibi yaptırırız falan diyordu.
Ama geçen gün yüzük bakarken kayınvalidem demiş ki yüzüğün boyu birebir aynı olacak. İşte o zaman çok içerlendim
Mesele yüzüğün büyük küçük olması değil. Ama benim ailem eşyaları almaya gelince eşitlik yok , evin içini döşerken eşitlik yok , yüzüğe gelince eşitlik araması bana çok garip geldi. Sizler neler düşünüyorsunuz?
Zaten cozmussunuz işlerine geldiği gibi davranıyorlar bunda anlamicak ne var ? Bir aeyden rahatsız olmaya başladığınızda o an önünü kesebiliyorsaniz kesin içinize atıp susarsaniz ilerde siz cekersiniz ezilirsiniz kullanilirsiniz . Bak biz evlenip evlenip pişman oluyoruz neden boyle küçük detayları göz ardı ettik askimizdan şimdi ediyorlar ağzımıza bizde onların ağzına şu an yaşadığın huzursuzluk ilerde başka türlü zamanla daha büyük mevzularla sana gelecek bunu asla aklından çıkarma na buraya yazıyorum. Lanet olasicilar niye evlendiysekkben kıza görgüsüz demedim. Tekrar okursanız görürsünüz , onların dediklerine göre kız çok görgüsüzmüş dedim. Ayrıca ben eşit olsun demiyorum , ona çok ya da bana çok da olsun demiyorum. Ben sadece onların işlerine geldiğinde eşitlik olsun diye tutturmaları ama işlerine gelmeyince eşitliği görmezden gelmelerinden bahsediyorum
Konuda okuduğum en mantıklı cevap. Bakıyorum bazı yorumlara şaşırıyorum sanki mesele paraymış gibi yazılmış. Demekki nişanlısı da böyle düşünüyor ki, abartma büyütme vs diyebiliyor. Asıl tehlike bencede bu.Valla burada sıkıntı ne ev ne eşya ne yüzük asıl sıkıntı zihniyet, size alınacak yüzüğe oturacağınız eve alacağınız eşyaya bile ailesine danışmadan karar alamayan ve onların lafından çıkamayan bir eş, belliki önceki kiz akıllı ve dişliymiş ama düzenin bozukluğunu görmüş evlenmemiş, ailelerin ortak işleri ve gelirleri olabilir ama burada önemli olan eşin ve ailenin tavrı, nişanlının ailesinin sanki size bağış yapmış, iki gün sonra eşinin ailesi ile sorun yaşasan maddi olarak sizi süründüreceklermiş gibi bir tavrı var. Eşinde o işte çalışıp emek veriyorsa yeri geldiğinde ailesine karşı gelebilecek, size sahip çıkacağını size hissettirebilecek bir karakteri olmalı ama ben nişanlınızda öyle bir tavır göremedim. Daha kaynın evlenmemiş bile iki gün sonra yeniden evlilik yoluna girdiğinde o kızda eskisi gibi çıkıp bütün o eşyaları istemeyip evi ona yeniden döşetirse ve yaptırırsa ne olacak sizin evide eşitlik olsun diye ikinci defa yeniden mi düzeceklermiş, hiç sanmıyorum. Altın, eşya bunlar önemli değil önemli olan tavır ve insanların karakteri, ben ne nişanlınızda ne ailesinde güven veren ne tavır ne karakter gördüm. Gidin kiraya üç beş parça eşyanız olsun, hiç altınınız olmasın ama eşiniz sağlam karakterli olsun yoksa kocanız basiretli olmaz arkanızda durmazsa sarayda otursanız o saray size zindan olur.
Sizin istediğiniz bir yüzük vardı da kv onu alamayız eşit olacak mı dedi? Öbür kıza aldığımızdan alalım mı dedi? Yani yeterince büyüktür belki ötekine alınan o nedenle öyle demiştir..Ayrılmışlar ama o zaman alındığıyla eşit olacakmış
kendisi kayınvalidem diyor, kızların bu kadar istekli olması bana çok itici geliyor. o sana gelinim dedi mi daha gelmeden ne hesaplar peşinde kayınvalidesi oluvermiş.Bizler de kaptırdık. Elti, kvalide yazıp duruyoruz da. Daha sevgililermiş. Söz yok nişan yok