İki gelin arası eşitlik

Eger o elti (yada ex elti bilemedim simdi) evlenmis, dügünü olmus vs. olsaydi kv iki geline de esit altin, esya vs deme hakkina sahipti(hakkina sahipti dedim cünku bu durumda para kv den cikiyor diye düsündüm). Ancak ortada olmayan bi eltiyle sizi niye kiyasliyor biraz tuhaf.
Ayrica sizden sonra kayinbirader evlenirken yeni elti extra seyler istediginde sizin buraya yeni konular acma ihtimaliniz cok yüksek.
Yine ayrica okumus mühendis olmus bi adamin karisinin parmagina hangi yüzügü takacagina, nerede oturacagina, hangi banyoyu, mutfagi, esyayi kullanacagina neden annesi karar veriyor?
Yine konuda bahsi gecen mühendisin ilerde kac cocuk yapacagina da bu anne mi karar verecek?

Sen o ailenin içine girip onlarla dip dibe yaşadıkça başın çok ağrır benden demesi

Ya ben mi anlamadım konuyu, yüzük nasıl aynı olabilir ya? Herkesin parmak ölçüsü farklıdır yüzük kişisel bir aksesuardır ne eşitliği ay cidden anlamadım. Çok saçma.
Ayrıca konuda dert edilecek tek şey beraber yaşayacak olmanız. Aklını peynir ekmekle yemişsin.
Artı eski sevgiliye de boşa yüklenmesinler, gelini besleme gibi burunlarının dibine alıyorlarsa eşşşek gibi her şeyi de karşılayacaklar.
Gıcık oldum aileye.

Mesela kayniniz yeniden evlenecek olsa yeni geline eski gelinin gelinligi mi verilecek?

Kim neyin eşitliginden bahsediyor ki?

Evlenmis olsalar tamam hak gecmesin denir anlarim biraz ama...

Gorursunuz yeni geline her sey bastan asagi yapilacak. Cunku eski gelinin esyalarini mi kullanacak?

Aynı evde oturmayı kabul etmeyin. Ya da onlar taşınana kadar evlenmeyin. Bana sorarsan kimseden bir beklentiniz de olmasın. Eşinle el ele ver kendi yuvanı kendin kur ki sonra her yaptıkları iyiliği burnunuzdan getiremesinler. Emin ol ki yaparlar, daha çok ilgi isterler, evimizi sana verdik hadi bize hizmet et, hadi bize hürmet et, benden habersiz çıkma, benden habersiz kimseyle konuşma. Bunlar şu an aklıma gelenler...

Çok saçma ya diyemedinmi hangi yüzük bana olmayan yüzüğün aynısını niye alıyosun ay tavrını köy lütfen olmaz

Bence sevgilin de ailesi de çok sinsiler. Ayrıca daha bu zamanda sana minicik yüzük alamayan, sözü geçmeyen adamla neden evlenmek istiyorsun? Beraber çalışıyorlar da kenarda 3 kuruşu da mı yok? O ne biçim mühendis, ne biçim iş?

Ev için de madem her şeyi yaptılar diğerine ve size de eşitlik deyip bir yüzüğe kadar milim ölçüyorlar o zaman her şeyi siz alın, evi de yeniden yaptırıyorum deyin. Ben istemem, peki, olur tamam dedikçe 'enayi' gibi gözükürsünüz. Değeriniz de olmaz emin olun. Ben her şeyi istedim ama sevgilimden, ailesinden değil. Yapmak zorundaydı, ben de yaptım üstüme düşeni. Kimse elime takacağım yüzüğe karışmadı. Karışamazdı da. Bu kadar her şeyinize karıştırırsanız yarın bu evlilikten hayır beklemeyin. 3 gün sonra gelir düğüne şuraya istediler, eşyaya bu fiyat verdiler, balayına buraya gideceğiz, çocuğun odasına böyle dediler diye çok ağlarsınız.

Aynı eve de asla girmeyin. Taşınmazlarsa ne yapacaksınız? Bir de şimdi bu evde eşya var derler ze eşya da aldırmazlar.

Tamam da yüzük yani bit kadar bişey. Eşitlik olsa ne olur olmasa ne olur? Üçün beşin hesabını yapmayın.

O bit kadar şey için eşitlik demeleri de saçma değil mi? Kadın evlense ve 5 bilezik taktık sana da öyle deseler hadi mantıklı da yüzüğe kadar milim hesabı yapan aileden bence kız kuşkulanmakta çok haklı. Bu kadar hesapçı aile ile zor iş. Nişanlıda da iş yok bence. Hiç mi parası yok yani kıza istediği yüzüğü bile alamıyor. Bu mudur evlenecek adam?

O bit kadar şey için eşitlik demeleri de saçma değil mi? Kadın evlense ve 5 bilezik taktık sana da öyle deseler hadi mantıklı da yüzüğe kadar milim hesabı yapan aileden bence kız kuşkulanmakta çok haklı. Bu kadar hesapçı aile ile zor iş. Nişanlıda da iş yok bence. Hiç mi parası yok yani kıza istediği yüzüğü bile alamıyor. Bu mudur evlenecek adam?

E evlenmesin o zaman. silah zoruyla nikah masasına oturtmuyorlar heralde. Benim kafaya takacağım şeyler değil bunlar. Ben olsam eşitlik dediklerinde “hayır ben eşitlik falan istemiyorum, iki yetişkin insan ne gerekiyorsa hallederiz. Siz gönlünüzden koparsa ufak hediyeler alabilirsiniz” derdim. Evlenme çağına gelmiş insanlar hala benim babam şunu aldı, kayınvalidem eşitlik dedi diye söyleniyorsa yüzüğün milimi de ölçülür, altının gramı da. Bu kadar basit.

bu eşitsizliğe olan tavrınızı burada bizlere değil de kv ve kp nize yansıtsanız sanırım daha hızlı yol alırsınız.
böyle konular okuyunca zihnimde canlanan, karşısındakine birşey demeyen ve tüm elemini, kederini burada atmaya çalışan insanlar oluyor.

Merhaba hanımlar
Benim ciddi bir ilişkim var.Sevglim ve abisi mühendis , beraber çalışıyorlar.Evlenince Adanada oturacağım. Kayınvalidemlerle aynı evde. Şimdi şöyle ki bundan önce sevgilimin abisi sevgilisinden ayrılmış. O zamanlar abisinin dairesini kız istediği gibi yaptırmış , tüm eşyaların en iyisini aldırmış ve hepsini erkek arkadaşımın ailesi almış. Anlattıklarına göre kız çok görgüsüzmüş , sırf onlar alıyor diye her şeyin en pahalısını aldırmış , bir sürü bilezik istemiş , kendini küçük ev aleti bile almamış falan. Buraya kadar olan kısım aslında beni hiç alakadar etmez-di
Daha tanıştığımız ilk günden müstakbel kayınvalidem her şey eşit olsun istiyorum , ikinize de aynı şeyleri yapmak istiyorum falan diyordu. Gel gelelim iş oturacağımız eve gelince bana dediler ki sen bizim evde otur , biz zaten taşınıcaz. Bu arada mutfağı banyoyu falan da istedikleri gibi yaptırmışlar daha önce. Ben ses etmedim hiç , hani ama diğeri her şeyi istediği gibi yaptırmış falan demedim.
Bu arada ben daha önce altlı üstlü oturmasak mı falan demiştim , o zaman sevgilim kendi evimiz olur mutfağı banyoyu istediğimiz gibi yaptırırız falan diyordu.
Ama geçen gün yüzük bakarken kayınvalidem demiş ki yüzüğün boyu birebir aynı olacak. İşte o zaman çok içerlendim
Mesele yüzüğün büyük küçük olması değil. Ama benim ailem eşyaları almaya gelince eşitlik yok , evin içini döşerken eşitlik yok , yüzüğe gelince eşitlik araması bana çok garip geldi. Sizler neler düşünüyorsunuz?
Sende susmak yerine biz eşitliğe bakmiyoruz bir kere olur boyle özel seyler sizde bakmayin herkes istedigini alsinla olaya girin.Kv susuyorsan nişanlına konuş

Ben size söyleyeyim, ayrılın. Aynı evde başlarsınız biz gideceğiz derler gitmezler. Yeni yapıldı edildi diye var olanı sana itelerler. Ve ben inanmıyorum her zaman birinin bir şeyi fazla olacaktır zaten, önemli olan huzur aramak fazla eşya değil. Ben kaynımın evlendiğini düşünüyorum da biz başka şehirdeyiz muhtemelen ailesinin şehrine evlenir o, yeterki bizim kocamla huzurumuz olsun, bize karışmasınlar da isterseler eltimin ayağına dünyaları sersinler umurumda değil.

Merhaba hanımlar
Benim ciddi bir ilişkim var.Sevglim ve abisi mühendis , beraber çalışıyorlar.Evlenince Adanada oturacağım. Kayınvalidemlerle aynı evde. Şimdi şöyle ki bundan önce sevgilimin abisi sevgilisinden ayrılmış. O zamanlar abisinin dairesini kız istediği gibi yaptırmış , tüm eşyaların en iyisini aldırmış ve hepsini erkek arkadaşımın ailesi almış. Anlattıklarına göre kız çok görgüsüzmüş , sırf onlar alıyor diye her şeyin en pahalısını aldırmış , bir sürü bilezik istemiş , kendini küçük ev aleti bile almamış falan. Buraya kadar olan kısım aslında beni hiç alakadar etmez-di
Daha tanıştığımız ilk günden müstakbel kayınvalidem her şey eşit olsun istiyorum , ikinize de aynı şeyleri yapmak istiyorum falan diyordu. Gel gelelim iş oturacağımız eve gelince bana dediler ki sen bizim evde otur , biz zaten taşınıcaz. Bu arada mutfağı banyoyu falan da istedikleri gibi yaptırmışlar daha önce. Ben ses etmedim hiç , hani ama diğeri her şeyi istediği gibi yaptırmış falan demedim.
Bu arada ben daha önce altlı üstlü oturmasak mı falan demiştim , o zaman sevgilim kendi evimiz olur mutfağı banyoyu istediğimiz gibi yaptırırız falan diyordu.
Ama geçen gün yüzük bakarken kayınvalidem demiş ki yüzüğün boyu birebir aynı olacak. İşte o zaman çok içerlendim
Mesele yüzüğün büyük küçük olması değil. Ama benim ailem eşyaları almaya gelince eşitlik yok , evin içini döşerken eşitlik yok , yüzüğe gelince eşitlik araması bana çok garip geldi. Sizler neler düşünüyorsunuz?
O gelim bence gorusuz degıldır Baska Bısey vardır belki de bunlardan kactı.

Tek başina bisey alamayan, yapamayan adamlari koca yapmaya calisiyorsunuz sonra ben "ailesi yapmak zorunda degil, yapinca boyle olur" diyorum kiziyorsunuz. 🙄

Merhaba hanımlar
Koşarak kaç

bu eşitlik kısmı beni benden alıyor. Eşitlik istiyorum diyen gelinlerde, ben her geline eşit şey yaparım diyen kvlerde sorunlu gözümde.
Herkesin farklı kriteri var. Bir sedir bana yeter diyen de var, herşeyim tam olsun diyen de. Altın seven var, elmas seven var, takı sevmeyen var.
Niye illa sana da yapıcam bunları ısrarı ya da bana da bunları yap ısrarı. İlla ben evlat ayırmam mantığını maddiyata indirgemek niye? Evlat eşitliği benim gözümde mutluluk kıstasıyla yapılır.
Bu gelin düğünle mutlu oldu ona düğün yaptım. Bu gelin tatille mutlu olacak onu tatile gönderdim dersin. Elinde 2 mutlu gelin, 2 mutlu oğul kalır.

Back
X