iki gündür moralim çok bozuk

annebanamasalanlat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
44
1
86
Van
bebeğim küçük olduğu için kayınvalidelerle sık görüşüyoruz.malum torun seviyorlar.en geç 2 günde bir.ben de dün akşam yemeğine davet etmiştim.kayınvalide ve kaynım geldi.kayınpeder şehir dışında olduğu için yoktu.
biraz erken geldiler bende telaşla yemek hazırlamaya başladım.tarhana çorbası kereviz yemeği pilav ve salata yaptım kaynımın tarhana ve kereviz yemediğini bilmeden..sofraya önce kaynımla eşim oturdu.ben çorbaları koymuştum.ve mutfaktan tekrar sofraya geldiğimde gülüşmeye başladılar.sofraya baktım ikisi de tabağını olduğu gibi kayınvalidenin tabağına boşaltmış.kayınvalide de sofraya geldi aaa dedi tabakları bana boşaltmışlar önüne bakmadan konuşurken onun elindeki tabak da masaya döküldü.yüzlerine keşke yapmasaydım çorba dedim ama moralim çok bozuldu.ardından kerevizi de koydum ben mutfağa geçtim.içerden ses geliyor. yok ben yiyemicem bunu anne sen ye diye annesi de yok oğlum patates diyor.bunları duyunca zaten sinirden ağlayacaktım.o sinirle pilavı da koymaktan vazgeçtim.yemekten kayınvalide geldi mutfağa aa dedi pilav mı vardı. ben de unuttum getirmeyi dedim anladı moralimin bozulduğunu.bulaşıktan sonra yatak odasına geçip ağladım kayınvalideler de kalkmak istemişler.eşim geldi odaya açmadım kapıyı gitmiş annesine yetiştirmiş morali bozuk diye.o da paldır küldür yatak odasına girdi.kızdım kapıya vurmadan neden giriyorsun diye.biraz teselli etti sonra giderlerken eşimin kaynıma sen de aç kaldın kusura bakma dediğini duydum iyice moralim bozuldu.
dünden beridir eşimle tartışıyorum. eşimin bana söylediği kardeşimle annemin moralini bozdun demesi oldu.sizce ben çok mu hatalıyım .dünden beri kendimi yiyip bitiriyorum.tamam kaynım 22 yaşında ama görgü bilmeyen bir zavallı ya eşime ne demeli adam 30 una girecek çocukla çocuk olup nimetle dalga geçiyor.karısını rencide ediyor.nolur bir teselli verin bana

arkadaşım sen neden kendini üzüyosun ki?hem de bebeğin varken onları ağırlamaya çalışıyosun.beğenmeyen kalkar kendi yapar

arkadaşım sen neden kendini üzüyosun ki?hem de bebeğin varken onları ağırlamaya çalışıyosun.beğenmeyen kalkar kendi yapar

Aynen öyle!:13:
Yemek yapmanız bile hata!
Arayın pideciyi..
Hem çocuk gibi hiç kimse mızırdanmaz hem de yorulmamış olursunuz..

insan sevmedigi birseyi yiyemez ki ,sevse ama yaptiginiza kusur bulsa sonuna kadar haklisiniz ama sevmiyorlarmis mesela ben en basitinden ben de ciger yemem ciger gelse misafirlikte yine yemem sevmiyorum..bu yüzden kimseye kirilmamalisiniz...odaya girip aglamaniz sonra acmayincada hani canin skildigini söylemistir..
birde esinizin tarhana corbasini sevmedigini bilmiyor musunuz yoksa o da onlarla birlikte mi icmedi eger öyleyse esiniz gercekten ayip etmis..burda sizin yaptiginiz yemegi begenmeme yok sadece yemegin kendini sevmediginden yememisler tepkiniz bence cok agir olmus

Son düzenleme:
Galiba biraz hassas bir dönemdsiniz.. Esiniz durumu idare edememis evet
ama bu kadar cok kafaya takmaya degmez..
Kendinizi bos yere üzerseniz gerginliginiz bebege de yansir.
Birdahaki sefere kayinvalideniz yapsin yemekleri, sizde keyfinize bakin..

canım kendi kendinin canını sıkmışsın.anladığım kadarıyla laf etmemişler kızmamışlar sadece gülmüşler.ben olsam baktım sevmediler 2 yumurta kırar gene karınlarını doyururdum.onlarla bende gülerdim.ola bilir yani sevmediği 2 yemek üst üste geldiği için gülmüşler

çok ayıp bence eşinin ailesinin yaptığı insan hiç sevmese bile zorlada olsa yer oraya misafırlığe gelmişler dalga geçip gülmeye değil takma kafana canım sende bır dahakı geldiklerinde öle bir yemek yaparsın kı parmaklarını yerler :)))

Sen kendini uzme canim. Onlar cok ayip etmis, esinde cok ayip etmis nekadar sevmeselerde o yemegi biraz SAYGILI olmalari gerekirdi. Onlarin ise ne sana nede o yemege hic saygilari yokmus Allah akil fikir versin. Ben olsam baska yemek yok ozaman derdim kusura bakmayin. Hicbisey olmamis gibide yemegimi yerdim sakin bidaha bukadar uzulme. takma bile onlari.

galiba hamilelikte hassas olunur dedikleri şey bu olsa gerek
bence siz biraz ayıp etmişsiniz icerde misafiriniz varken odayı kapatmayla ne varki bunda sevmemiş yememişler sonuçta onlar yabancı deillerki artık kahvaltılık bile hazırlayabilirdin

Arkadas hamile degilki ama.. kucuk cocugu var sanirim evet biraz abartilmis keske boyle olmasaydi da daha rahat davransaydi. ama aileside biraz saygisizlik ettiler napsin

kafanızı takacak bir şey yok
ben olsaydım yiyen yer yemeyen yemez deyip yemekten sonra sofrayı toplar işime bakardım
yani nezaketende olsa 1-2 kaşık alınır tadına bakılır

ayıp etmişler ama sende bu kadar dert etme eşiyle hal edilemeyecek sorunları olanları düşün sen iki naz yap bir iki defa eşinle ilgilenme bak nasıl kulun kölen oluyo

Abartmışsın be arkadaşım. Sana bir şey söylememişler ki. Sevmiyorsa yemez bu kadar basit, seni kıracak ağlatacak bi cümle de kurulmamış.

Hem siz artık bi ailesiniz ve zoraki yemek gibi bir durumu da gereksiz görüyorum. Keşke odana gecip ağlayacağına iki yumurta kırıverseydin kaynına gönülleri olurdu :)

Sanırım bende sizin kadar bozulurdum:26:
Sevmese bile yenge ben bu yemeği sevmiyorum baska bisey yokmu fln deseydi sende hazırlardın baska birsey, en azından yumurta fln kırardın
Ama öyle tabağı boşaltmalar, gülüşmeler fln hic hoş değil
Yine de böyle bi konu yüzünden eşinle aranı bozma derim, zaten senin kırılmıs olabileceğini düsünmemiş bile
Saf bunlar yaa

Canım senin sinirlerin bozulmuş.Çocuklar küçükken uykusuzluk,yorgunluk,devamlı çocukla ilgilenmek,ağlaması,tutturması,susturamamak derken sinirler iyice yıpranıyor.Bir de kayınvaldenlerin sık gelmesi ve tahminimce ağırlama gerekliliği seni germiş.Yoksa kimse kaynı yaptığı yemeği beğenmedi diye ağlamaz.
Bırak boşver,üzme tatlı canını.Keşke eşine gidin kardeşinle lahmacun alıp gelin filan deseydin.
Hem tarhana çorbası her türlü içilir yahu

hiç canınızı sıkmayın zaten bebeğiniz var bir de yemek derdiyle mi uğraşıcaktınız. aslında kayınvalidenizin,
benim gelinimin bebeği var belki birşeyler hazırlayamamıştır bari ben bişiler hazırlyaıp götüreyim diye düşünmesi lazım
ya en sinir olduğum şeydir misafir umduğunu değil bulduğunu yer demişler.onlar da yemek beğenmiyor ne kadar ayıp o kadar zahmet vermişsiniz onlar hala karınlarının tokluğunun derdinde

bence senin tepkin abartılı olmuş canım:26:benim anladığım kadarıyla sana kötü bir söz söylenmemiş sadece yemekleri sevmedikleri için yememişler.sonuçta yabancı değiller ki yerinde olsam çeri girip ağlayacağıma sevmediğinizi bilmiyordum kahvaltılık getiriyim mi diye sorardım.hiç de takmazdım kafama:97:
insanlar çok daha büyük sorunlarla boğuşuyorlar bunun için insan kafayı yemez canım yazık değil mi sana

Görgüsüzlük ve kabalık yapılan.
Bu kabalığın karşısında bir de yumurta kırıp menemen mi yapacaktı konu sahibi?
Gönlü olsun diye kaynının. Sanki kadınların görevi kayınlarının gönlünü yapmak.
Kadın olmak evine gelen erkeklerin hizmetçisi olmak demek değildir.
Şaştım kaldım yorumlara.

Evime gelen misafirliğini bilip gereken nezaket kurallarına uyarsa ben de ev sahipliğimi bilir
evime geleni gereğince ağırlarım.
Ama yok evime gelen haddini aşarsa ben de kimsenin gönlünü falan yapamam.
Kimseyle benim yaptığım yemeği başka tabağa boşaltmasını hoş görecek kadar "samimi"
asla olamam. Bunu yapan kendi kardeşim olsa onu da hoş görmem, alınırım.

Evine gelen tabi ki yaptığın yemeği beğenmeyebilir, yemeyebilir. Ama gülüşmeler, çorbayı başka tabağa boşaltmalar hiç hoş değil. Artık belli bir yaşa gelinmiş, kimse çocuk değil. Bu çocukça saçma sapan davranışların da bir anlamı yok. Çok yakışıksız buldum doğrusu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…