iki gündür moralim çok bozuk

hep öyle olur zaten boşver takma hassas noktanı buldular aynı şeyi yapabilirler tekrar seni üzmek için keşke göstermeseydin kendini yada eşin idare etseydi canım aynı şeyi yapmazlar umuyorum..........

kafasına çok takmış^^bu nedenle dedim yani bunda ağlanacak birşey yok şahsen bende sevmediğim bir yemek olsa yiyemiyorum malesef çocuğun yerine koydum kendimi...kadınında erkeğinde kendine has özellikleri vardır... menemen yapmak çok zor değil kendinden birşey kaybettirmez...kazandırır...terslik çıkarmaya gerek yok...

Kaybettirir arkadaşım. İnsanın şahsiyetinden kaybettirir. Olaya sadece menemen yapmak gözüyle bakmıyorum ben. Evime gelen kişinin bana saygısızlık yapmasına rağmen, incinmeme, kırılmama rağmen
hala karşı taraftaki saygısızın gönlünü yapmaya çalışmak olarak bakıyorum.

Ben yengeme asla böyle bir saygısızlık yapmam. Hem beni evine kabul edecek, önüme yemeğimi koyacak hem de ben o yemeği o tabaktan bu tabağa boşaltacağım, güleceğim. Böyle bir şey asla tarzım değildir. Çok büyük bir ayıp olarak görürüm. Eğer yiyemeyeceğim bir yemekse de yenge kusura bakma ben bu yemeği yiyemiyorum derim utana sıkıla, özür dilerim. Yengemin evinde haddimi bilirim, sınırları aşmam, çekilir köşeme edebimle otururum, terbiyesizlik yapmam. O sofrayı abimin sofrası değil yengemin sofrası olarak görürüm hep, ona göre davranırım. Aksi davranışlarda bulunanlara da hiç hoş gözle bakmıyorum.

bencede, misafirler varken odaya kapanmalar.. ne bilim hakli olsanda olmasanda ayip ya ustelik kayinvalideler gelmi$ler.. fakat e$inde hatali karde$ine katilip alay etmeler,kusura bakma aç kaldin demeler.. olmami$ ama bo$ver çocugun varmi$ Allah bagi$lasin, takma kafana..

sevmediğin bir yemekse bile saygı saygıdır herşeyin usulü vardır ama bu erkekler kendi aileleri ve eşleri arsındaki dengeyi kurmakta biraz zorlanoyolar sanırım kırıcı bi durum bebeği olan insanların zaten dengesi altüst oluyor uykusuzluk felan bide bunalr olunca iyce denge bozuluyo yinede sabır canım.

tamam o hata yani tabağa boşaltırsa kedi... üstünde dövülür diyecekti yani okadar uğraştım didindim oldumu hiç diye..buykadar basit iletişim öenmli...

Kaynananız gelmiş teselli etmeye sonuçta kötü niyetli insanlar değiller anladığım kadarıyla sevmemişlerse canları sağolsun bi çay yapıp kahvaltılık hazırlasaydın bunlar küçük şeyler takmayın kafanıza küçük çocuğunuz var siz biraz yorgunluktan sinirleriniz bozulmuş anlaşılan...Üzmeyin kendinizi

üzme kendini bence biraz fazla alınganlık yapmıssın. tabı haklısın sınırlenmekte ama odaya girip ağlamak yerine bir kaç şey soyleseydin hem senin içinde kalmazdı hem belki onlarda hatalarını anlardı. bebeğin varmıs yeni mi doğum yaptın bılmıyorum ama lohusalık denen donemde insan olur olmaz seyler için üzebılıyor kendini. lohusa değilsen bıle bebekle misafir ağırlamak zor tabı. biraz sabret geçer bu sıkıntın. eşinin yaptığıda doğru değil tabı ama erkekler çok yüzeysel düsünüyor kendince sen ağlayınca, ailesine mahçup olup telafi etmeye çalısmıstır sozleriyle.

Kayınvalideyi kayınbiraderi aileden görmeyenler icin bu durum tabi ki görgüsüzlük....

Ama onlar bizim ailemizden. Kayınbiraderimiz yengesinin samimiyetine güvenerek "yenge ben bunu yemiyorum" demek istemiş. Ne var bunda? Sadece gülüşmeleri durumu tetiklemiş o kadar.

Kızkardeşim yemeğe geldiğinde ben bunu yemem abla dese ya da çorbayı annemin tabağına boşaltsa kalkar yumurta yaparım. Veya ne istiyosun söle yapayım derim. Kayınbiraderim icin de keza öyle.... Olayı dramatikleştirmenin manası yok....

Dipnot; eşimin akrabaları için ölüp bitmiyorum ama onlar benim ailem. Bu durumu değiştiremem....

Son düzenleme:
yemege cagırmıssın ama cok az yemek yapmıssın bence ben ona takıldım bi baba yemek olmalıydı ne bileyim bi köfte bi karnıyarık gibi ve odaya kapanman cok yanlıs cocukla sende cocuk olmussun resmen eşine diyosun ama sende öyle olmussun yemeyen yemezz nedir ki yani pilav var dersin olur biter ne sorunlar var hayatta böyle en ufagında odaya kapanırsan işin zor olur

Son düzenleyen: Moderatör:

evet kendi ailesi olsa güle oynaya yemek hazırlar.yemeğe kendi davet etmiş üstelik:82:erkek tarafı diye herkes aşağılama derdinde

ben ortada kırılacak bişey göremedim.yemek konusunda ısrarı sevmem.beğenmese yemese bile alınmam.siz çok hassasınız bence..

üstelik kayınvalide teselli etmiş,kadını terslediği halde

benim de dikkatimi çekti kereviz yemeğini herkes sevmezki ben çok severim ama soguk salata niyetine yerim. yinede samimiyetle yenge ben peynir zeytin olsada yerim sen bana bunu yedirme diyebilirdi bilemedim.

benim de dikkatimi çekti kereviz yemeğini herkes sevmezki ben çok severim ama soguk salata niyetine yerim. yinede samimiyetle yenge ben peynir zeytin olsada yerim sen bana bunu yedirme diyebilirdi bilemedim.

iyide birşey dememişlerki,sadece gülmüşler.yarası olan gocunur misali olmuş.yüzlerine bakmamışki yanlarında olsa belkide isteyecekti peynir ekmek

Son düzenleme:
konu sahibinin neye kırıldığını anlamaya çalıştım ama oda dogru ev sahibi olarak hoş olmamış, neyse umarım çözülmüştür konu

Canım hassasiyetini anlayabiliyorum. Onların her ne kadar yemeği beğenmeseler de bunu belli etmemeleri lazımdı. En azından senin ve eşinin hatrı için azıcık yemeleri lazımdı. Yememelerini bırak bir de o lafları duyunca haliyle moralin bozulmuş canım ama asıl mesele her şeyin üst üste gelmesi ve senin de hassaslığının tavan yapması. Sen de öğrenmiş oldun ne sevip ne sevmediklerini. Ama eşinle kırıldığını uygun bir dille konuş, kavga etmeden, tartışmadan, seni anlamasını sağla. Sonuçta senin kayınvaliden ve kaynın ile aranızdaki köprüleri kuracak, orta yolu bulacak olan eşin. Hıı bir de odaya kapanmanı , çocuklar gibi kapris yapmanı yanlış buldum.

Birkere misafirlikte yemek yerken şansıma bana kıl çıkmıştı..
Kimseye ayıp olmasın diye sesimi bile çıkarmamıştım.
Konu dışı oldu ama lafı bağlamak istediğim
Sizin yaptığınız tertemiz yemekleri bile yiyememişler.
İnsan ne kadarda sevmese kimseye belli etmeden nefes almadan yer yutar kalkar..

konu sahibinin dertleri birikmiş arkadaşlar. yemek konusu da patlama noktası olmuştur bence.
arkadaş yeni doğum yapmış, belki loğusalık dönemini atlatamadı. 2 günde bir yemeğe kayınvalide kayın kayınpeder gelmeleri hem de bebekli bir kadına hiç uygun değil bence, bebek sevme bahanesiyle her allahın günü gelen iki tas yemeğini de getirir gelinim yesin de süt olsun, hem de yorulmasın diye düşünür. en önemli nokta da bence eşinin ona sahip çıkmaması arkasından gülmesi olmuş. milletin yanında ağlayamacağı için de odasına geçmiş tabi napsın. ayrıca belli ki arkadaş hassas bir kişiliğe sahip.
hem bizim adetimizde misafir umduğunu değil bulduğunu yer. 22 yaşındaki insan da çocuk olamayacağına göre eline sağlık yenge diyeceğine tabak boşaltmalar falan çok ayıp.
hadi onlar bir hata yaptı, eşi gidip gönlünü alsaymış konu sahibi buraya konu bile açmazdı belki.

Ya arkadaşlar inanın sizi anlayamıyorum. İki günün biri yeni doğum yapmış, küçük çocuğu olan kadının evine geliniyor. Bir de tutmuş baba yemek yapacakmış. Önlerine yemek çıkardığına şükretsinler.
Çocuk dediğiniz insan da 22 yaşında.

Ayrıca sevgili konu sahibi ben seni çok iyi anlıyorum. Hassasiyetine hak veriyorum.
Kendine, yaptığın yemeğe, emeğine değer veriyorsun.
Ama malesef kendine değer vermeyen, saygısızlık görmeye alışmış bir çok kadın var.
Saygısızlığın adı da onlar da ailem olmuş ne yazık.
Ben ailemden birinin saygısızlığına da katlanamam.
Bu hareketi yapan 15 16 yaşlarında bir ergen olsa anlarım. Ama 22 yaşında koca bir adamın artık olgunlaşması, davranışlarıyla insanları kırabileceğinin farkında olması gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…