Bu şimdiki kaybetmeye korktuğun bir iş mi??? Bence düşünme bile,bırak git. Kovulacaksan da git orada kovul:)Şu anda part time adı altında full çalışıyorum. Fazla mesai var ama ücret olarak karşılığı yok. Yemek, yol yok. Saatler asla belli değil.
İkinci işte servis, yemek, fazla mesai ücreti var. Hafta sonu iki gün tatil.
Yanlış düşünüyorsunuz.Tanıdık ne için vardır, adı üstünde. O yüzden dedim. Yanlış mı düşünüyorum
o zaman kesinlikle ikinciyi dene. olmazsa da her türlü birinciden daha iyi bir iş bulursun zaten
Evet ama yaşım oldu 38. Bu yaşta yine iyi aldılar beni:)) ikinci de olmazsa altınlarımı satıp tükan açacam:))valla birincinin şartları o kadar kötü ki bence öyle bir iş bi daha bulursunuz niye bulamayasanızdenerdim ben olsam
Evet sigortasız deneme süresi olmamalı. Bu çok işkillendiriyor beni..Evet bu konuda yanlış düşünüyorsunuz tanidikta olsa işverenler yada aracı kişi sizin nasil calisacaginizi bilemez ki belki başarısız olacaksiniz ki bu tür durumlar olabiliyor. Belkide siz sevmeyeceksiniz iş ortamını deneme süresi olması normal.
Fakat evrak istemeden gel çalış diyorsa hiç başlamayin.Deneme süresinde de sigorta yapması gerek işverenin.
Olmaz olmaz olunca da Allah'a şükür üst üste iş geldi.Bu şartlarda ikinci işte şansınızı deneyin ama ikinci iş olmazsa birinci işten ayrildiginiza üzülmeyecekseniz tabii..ama sigortasız çalıştırmakta olmaz..pek profosyonel gelmedi bu şirket.. sadece şartları ilkine göre iyi..
Hayır part (!) Olduğu için daha aşağıda bir maaşBirinci işiniz is degil kolelik. Asgari ucret mi aliyorsunuz?
Bir süre sonra full oluyorsun ama saatler yine berbat, insanlık dışı. Paraya ihtiyacım var sigorta da olunca...Bu şimdiki kaybetmeye korktuğun bir iş mi??? Bence düşünme bile,bırak git. Kovulacaksan da git orada kovul:)
Söz konusu olan deneme süresinde sigorta girişi olmayacak. Belki masraftan kaçıyorlar bırakıp giderim falan. Kalıcı mıyım belki ona bakacaklardir ne dersiniz?Nasıl yani? Tanıdık eşin dostundur, nasıl çalıştığını bilmiyordur. Ya da seninle çalışmış biridir , işe önayak olduğu için övme işini fazla abartmıştir. Tabii ki çalışmana bakacaklar, deneme süresi isteyecekler.
İki is arasındaki farklar ne?
Eğer maaş, evine yakınlık, haftasonu izni, çalışma saati gibi konularda daha iyiyse ben geçerdim valla.neden geçmeyeyim ki? Deneme süresinde memnun kalmayacaklari bir sebep yok, güzelce yaparsın işini
Yani iki yer de iyi değil. Biri çalışanının vaktini çalmış,mesaiye kaldırıp parasını vermiyor,part diyor full calistiyor, öteki çalışanının geleceğini çalmış,kaç ay sigortasını yapmıyor...Söz konusu olan deneme süresinde sigorta girişi olmayacak. Belki masraftan kaçıyorlar bırakıp giderim falan. Kalıcı mıyım belki ona bakacaklardir ne dersiniz?
Tanıdık var diye sorgu sual etmesinler.Tanıdık ne için vardır, adı üstünde. O yüzden dedim. Yanlış mı düşünüyorum
Ben tekstil mezunuyum. Bu da bir tekstil fabrikasıYani iki yer de iyi değil. Biri çalışanının vaktini çalmış,mesaiye kaldırıp parasını vermiyor,part diyor full calistiyor, öteki çalışanının geleceğini çalmış,kaç ay sigortasını yapmıyor...
Kırk katır mı kırk satır mı hikayesi:)
Kurumsal olmayan, denetlenemyen ofislerde böyle şeyler oluyor. Benim çalıştığım yer avukatların bile deneme süresinde sigortasını yapmazdı. Bu çok önemli bir gösterge..çünkü çalışan buna katlanıp şikayet etmiyorsa o çalışan her şeye katlanır,hiç de kimseye şikayet etmez demek. Mesela maaşlarımiz bazen ayın beşinde,bazen onbesinde yatardı. Primler kafaya göre silinirdi... Salak saçma bir yerdi (görsen alanında adı bilindik,kac şehirde kaç yuz kişiye istihdam sağlayacan, büyuk bir yerdi) Bu ikinci iş de öyle olabilir.
ama birinci yer hepten rezalet. Orada kalıcı çalışsan bile yine rezalet. Bence iki birden daha iyi gibi duruyor. En azından saatlerin belli. Hem sen işini düzgün yaparsan kim niye kovsun ki?
Ne tarz bir iş?
Yanlış düşünüyorsunuz tabi ki. Belki verimli olamayacaksınız. Sırf tanıdığınız vesile oldu diye verimli olmadığınız halde sizi es mi geçsinler? Hatta tanıdıkla girdiğiniz için bence kesinlikle deneme süresi olmalıTanıdık ne için vardır, adı üstünde. O yüzden dedim. Yanlış mı düşünüyorum
İşe başlayınca evraklarımı getireceğim. İş başı girişimi başlatın. Deneme sürecinde Beni beğenmezseniz yine çıkışımı yapın. Deneme sürem de sigortamı yapın diyin bakalım ne diyecekler.Merhaba
Şu anda bir işte çalışıyorum. Gireli henüz 4 gün oldu. Çok daha iyi bir iş teklifi geldi. Pazartesi gel başla dediler.
Yalnız şöyle bişey var. Tanıdık aracılığı ile oldu bu ikinci iş. Adam hiç bir evrak istemeden gel iş başı yap diyor. Neden evrak yok diyorum deneme süresi var diyor. İyi de arada tanıdık var, ne alaka bu deneme süresi? Bu beni ikilemde bırakıyor. Oraya başlayıp çıkarılırsam şimdiki işimden de olurum. Ne yapacam ben..
Ben olsam risk almam..Merhaba
Şu anda bir işte çalışıyorum. Gireli henüz 4 gün oldu. Çok daha iyi bir iş teklifi geldi. Pazartesi gel başla dediler.
Yalnız şöyle bişey var. Tanıdık aracılığı ile oldu bu ikinci iş. Adam hiç bir evrak istemeden gel iş başı yap diyor. Neden evrak yok diyorum deneme süresi var diyor. İyi de arada tanıdık var, ne alaka bu deneme süresi? Bu beni ikilemde bırakıyor. Oraya başlayıp çıkarılırsam şimdiki işimden de olurum. Ne yapacam ben..
Sigortasız ama bu deneme süresi:/Yanlış düşünüyorsunuz tabi ki. Belki verimli olamayacaksınız. Sırf tanıdığınız vesile oldu diye verimli olmadığınız halde sizi es mi geçsinler? Hatta tanıdıkla girdiğiniz için bence kesinlikle deneme süresi olmalıSonuçta mülakat falan da olmamış nereden bilecekler nasıl çalışacağınızı.
Bu işi birakmayim yani öyle miBen olsam risk almam..
Evet gidersem konusacam mutlaka bakayım dediğiniz gibiİşe başlayınca evraklarımı getireceğim. İş başı girişimi başlatın. Deneme sürecinde Beni beğenmezseniz yine çıkışımı yapın. Deneme sürem de sigortamı yapın diyin bakalım ne diyecekler.
2. İşi teklif eden kişi bana güven vermedi yinede sizin bileceğiniz bişey..Bu işi birakmayim yani öyle mi
Şu anda çalıştığınız şartlarda bir iş her halükarda bulunur ama deneme süreci de dahil olmak üzere işveren,işlerine adım attığınız anda sigortanızı başlatmak zorunda.Emeklilik sürecinde 1 gün dahi çok önemli.Bu işi birakmayim yani öyle mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?