İkilemde kaldım, tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Deneme süreci heryerde olur, ama deneme sürecinde de normal şekilde artık oranın resmi çalışanı olursunuz sadece mevzuat belirlediği zaman aralığında deneme süresi yani işten çıkartılma olabilir. Burada sorun deneme süresi değil sizi resmi olarak başlatmaması sigorta falan olmayacak yani.

Mevcut işinizi döner dolaşır yine bulursunuz ben olsam 2 ile bir sansımı denerdim bu sırada risk gördüğümüz durumda 1e benzer iş aramaya devam edin bence en azından 1 ay daha az çalışıp daha çok maaş almış olursunuz

Açıkça sorun bence. Ya da o tanıdığınıza sordurun.

Deneme suresi icinde de sigorta yapilmasi gerekir. Kosullar yine ayni isler 2 ay icinde isten cikis yapabilirler. Muhtemelen ve hep gördüğüm kadariyla calistirabilecegi kadar sigortasiz calistiracak. Sigorta priminin bir kismini elden verip, sigorta yapmamayi teklif edebilir. Acik acik konuşun ve sigortayi ne zaman yapacagini sorun

Tanıdık ne için vardır, adı üstünde. O yüzden dedim. Yanlış mı düşünüyorum
Yanlış düşünüyorsunuz . Arada tanıdığın olması , işverenin sizin performansınızdan memnun kalacağı anlamına gelmez. Adam yaptığınız işi beğenmez çıkartır.

Sigortasız olduğu ne malum ki?
TC kimlik no yetiyor sigorta için.
Evrak vs özlük dosyasında kalıyor, onun için aceleye gerek yok demişlerdir belki.
Ben olsam 2.ye giderdim.

Hayır part (!) Olduğu için daha aşağıda bir maaş

Özür dilerim ama bu 1.si “iş” değil asgari ücret bile değilmiş. Değiyor mu çektiklerinize? Part time anlaşmışken ücretsiz fazla mesai... Kan emici denilir ya o resmen. Ben olsam her türlü 1.den başka bir iş arardım

Şöyle ki, deneme süresi adı altında sigorta yapmıyorlar. Deneme süresinden sonra tamam mı devam mı karar verildikten sonra evraklarını veriyorsun sigortanı da öyle yapıyorlar. Sizinle konuşan beyfendi onu kastettiğine eminim. Açık açık söylemiyorlar bunları kardeşim. Normalde sgk nın koyduğu kurala göre ilk günden itibaren sigorta yapmak zorundalar. Ancak bazı işverenler bu deneme süresini çok güzel kullanıyorlar. Para vermeyen mi dersin sigorta yapmayanı mı...
Ben tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Aman kardeşim uzak dur o şirketten. Deneme süresi adı altında 1-2 ay çalıştırırlar. Sonra verim derler performans derler işten çıkartırlar. (tabii her şirket için demiyorum ama konuyu okuyunca direkt bu aklıma geldi)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…