- 16 Eylül 2017
- 7.708
- 13.954
- 248
- 29
- Konu Sahibi alonedark18
-
Ya bir saniye kız cocugum olacak diye ağlayan üye miydi bu. Hani erkek cocuk destek olur herkesin bir kız bir erkek cocugu var benim niye kız oldu diyen.Yukarıda yazdıklarımı geri alıyorum. Allah ıslah etsin siz o kizi hizmetci gibi kullanır sevemezsiniz. Malum "devir kötüymüş zor olurmuş kız çocuğu" muhtenelen fazla baskıyla da kötü bir cocukluk gecirteceksiniz.Endiseleriniz yersiz bence. Cocugunuz oldu diye hayatinizi ertelemek zorunda değilsiniz lütfen üzülmeyin. Biraz panik olmuşsunuz sadece ❣ Bence yas aralığı fazla bile ideali 2-3 yaştır ki oyun arkadaşı olsun. Sizin yapacağınız en güzel şey büyük cocugunuza kendi basının çaresine bakmayı öğretmek olacaktır. Kendi giyinsin,kitaplarını kendi hazırlasın,kahvaltısını kendisi koysun,kendisi toplasın gibi. Böylece sorumluluğunuz azalmış bebek doğunca da rahatlamış olacaksınız.
Bence asıl şimdi hevesiniz olsun. İlk cocugunuzda ki hataları yapmayacaksınız. Her şey daha çok istediğiniz gibi olacak. Büyük cocugunuz kardeşi oldu diye dört dönecek cok sevinecek. Esinizle aranız daha iyi olacak heveslenecek o da. Bardağa dolu tarafından bakın lütfen :) 6 aydan sonra part timeda olsa bir is bulabilirseniz belki bakıcıya verirsiniz. Artık cocuklar sütten en erjen ne zaman kesilir bilmiyorum ama bakıcı yaşı gelene kadar siz de ikinci cocuktan hevesinizi almış olursunuz sonra kafanız rahat ise baslarsiniz
Keşke yanlışlıkla bana olaydı derim hep. Oğlum 8 yaşına girecek. Bir dönem çalıştım. Ama şimdi diyorum hamile kal doğur aradaki yaş10 11 yaş olacak çok fazla.. 6 çok iyo gerçekten.6 yaşındaki ilk çocuğumu buyuttum okula başlattım o büyürken de hep birgün kendime ait çalışma hayatı , ev dışında kafamı dağıtacağım ve para kazanacağım iş ortamlarini hayal ettim.. bu süre zarfında part time is falan baktım olmadı bütün kapılar kapalı gibiydi gerçekten olmadı...şimdi tam o büyüdü okullu oldu derken ikinciye hamile kaldim...biraz supriZ oldu ama doğum kontrol hapini bıraksan da üç ay koruyormus diyenlere inandım pek dikkat etmedim..ilacı vücudum dinlensin senelrrir kullanıyorum diye bıraktım o esnada da böyle oldu...şimdi pişman gibiyim keşke ilk çocuğum 10 yaşlarına mi gelseydi acaba diyorum ..okul serüvenine daha bı alişsaydi daha bı buyuseydi bende iki üç sene çalışıp hevesimi alıp ,ondan sonra evimde ikinciyi buyutsemeydim diyorum...pişman olmak çare değil ..miniğim büyüdü bile beş aylık oldu...hem seviniyorum hem içimde önüne gecemedigim bir pismanlikvar...hayat bitmiş gibi eli kolu bağlı ..hayalleri bı beş sene daha ertelenmiş bir anneyim sanki...mutlu değilim pek fazla hani içimde ilk deki gibi heyecanlar yok...korkular daha ağır basıyor..herşey daha zor olacak gibi...birde her iki çocuk annesi bunu hamileyken yasadimi bilmiyorum ama bu bebeği de ilk yawrum kadar sevebilecek miyim? Ya sevmezsen ne yaparim içim isinmazsa ? Böyle hissedenler siz neler yaşadınız doğumdan sonra lütfen konuşalım..hamilelik psikolojisi gerçekten çok farklı
Onlardan biri benim, 5 aylık bebeğim varken hamile kaldım.Keşke yanlışlıkla bana olaydı derim hep. Oğlum 8 yaşına girecek. Bir dönem çalıştım. Ama şimdi diyorum hamile kal doğur aradaki yaş10 11 yaş olacak çok fazla.. 6 çok iyo gerçekten.
Sizin gibi hisseden bir tanıdığım var o da 1 yaşına girince oğlu işe geri dönecekti ki hamile kaldı. Resmen bunalımdaydi çocuğa birşey olucak kadın aklını yitiricek diye korktuk halinden. Şimdi nasıl mutlu. Ya ben. Tam rahata alıştım. Sabah saat çalınca çocuk kalkar giyinir beni kaldırır servise bırakırım. Kendisi ödev yapmaya alıştı. Gece istediğim saatte yatar sabaha kadar uyurum. Canım ister alır kahvemi içerim. Derken herşey başa saracak. En güzel zaman. Diğer planlara takılı kalmayın tadını çıkarin sağlıkla gelsin.
Benim çevremdeki doğum kontrol hapı kullanan arkadaslarimin çoğu bıraktığı ay gebe kaldı.bence kısırlaştırıyor iddiası doğru degil.aksine yumurtaliklara daha iyi geliyorZaten kafam karışık di canım bebek konusunda ,kızım ve eşimin baskılarıyla karmaşaya geldi ama birkerede tutacağına hiç inanmamistim
2 yillik evliyim çocuk hasretiyle yanıp tutusuyoruz kari koca. Ne yaparsak yapalım olmadı . Yanlış anlamayın ama ben yolda çocuk görsem ölesim geliyor onun uğruna. Onu da seversiniz . Kendi evladiniz canınızın parçası ıllaki seveceksiniz öyle düsünmeyin benim gibi olmayanlara da çok dua edin lütfen
Allah razi olsun cok aminnnInşallah tez zamanda mutlu haberi ben de hamileyim diye yazarsin canim dualarim seninle ve diger cocuk isteyenlerle
Beni yanlis anlamazsaniz merakimi mazur gorun. Kendinizi ikinci cocuKeşke yanlışlıkla bana olaydı derim hep. Oğlum 8 yaşına girecek. Bir dönem çalıştım. Ama şimdi diyorum hamile kal doğur aradaki yaş10 11 yaş olacak çok fazla.. 6 çok iyo gerçekten.
Sizin gibi hisseden bir tanıdığım var o da 1 yaşına girince oğlu işe geri dönecekti ki hamile kaldı. Resmen bunalımdaydi çocuğa birşey olucak kadın aklını yitiricek diye korktuk halinden. Şimdi nasıl mutlu. Ya ben. Tam rahata alıştım. Sabah saat çalınca çocuk kalkar giyinir beni kaldırır servise bırakırım. Kendisi ödev yapmaya alıştı. Gece istediğim saatte yatar sabaha kadar uyurum. Canım ister alır kahvemi içerim. Derken herşey başa saracak. En güzel zaman. Diğer planlara takılı kalmayın tadını çıkarin sağlıkla gelsin.
Ben de dogum kontrol hapini biraktigim ay hamile kaldim. Kisirlastiriyor iddiasi dogru degil. Daha fazla kisi okusun da bilgilensin diye sizi alintiladim. Sevgiler :)Benim çevremdeki doğum kontrol hapı kullanan arkadaslarimin çoğu bıraktığı ay gebe kaldı.bence kısırlaştırıyor iddiası doğru degil.aksine yumurtaliklara daha iyi geliyor
Sizi yanlislikla alintilamisim kusura bakmayin :)Keşke yanlışlıkla bana olaydı derim hep. Oğlum 8 yaşına girecek. Bir dönem çalıştım. Ama şimdi diyorum hamile kal doğur aradaki yaş10 11 yaş olacak çok fazla.. 6 çok iyo gerçekten.
Aslında bencede ya ki ben adet duzenslizligi yaşayan biriydim hapla beş senedir düzenli olmuştum , o tek kazalik ilişkiden sonra nasılsa hemen kalmam düşünceleri hapın etkisi devam etmiştir düşüncesi nerden geldi bilmiyorum gelmeseydi ertesi gün hapı alırdımBenim çevremdeki doğum kontrol hapı kullanan arkadaslarimin çoğu bıraktığı ay gebe kaldı.bence kısırlaştırıyor iddiası doğru degil.aksine yumurtaliklara daha iyi geliyor
Hamileyim ve size dua ediyorum rabbim evlat aşkıyla yanan bu kulunu kapından boş cevirme...ben böyle karmaşık düşüncelerde olduğum için belkide haketmiyorim bu bebeği ama hepimizin sınavı farklı arkadaşım2 yillik evliyim çocuk hasretiyle yanıp tutusuyoruz kari koca. Ne yaparsak yapalım olmadı . Yanlış anlamayın ama ben yolda çocuk görsem ölesim geliyor onun uğruna. Onu da seversiniz . Kendi evladiniz canınızın parçası ıllaki seveceksiniz öyle düsünmeyin benim gibi olmayanlara da çok dua edin lütfen
Bencede kesinlikle doğru değil bu iddiaya kimse inanmasın ....Benim çevremdeki doğum kontrol hapı kullanan arkadaslarimin çoğu bıraktığı ay gebe kaldı.bence kısırlaştırıyor iddiası doğru degil.aksine yumurtaliklara daha iyi geliyor
kendisi canım ben bi kızım olsun diye neler vermezdim inşllh nasip eder Allahımarkadaşların dediği gibi eğer siz o üyeyseniz,kız olduğu için böyle düşünüyorsunuz çünkü hayalinizdeki gibi olmadı...doğunca bence seversiniz ama içinizdeki bu burukluk kalır diye düşünüyorum.çünkü takıntı haline getirmişsiniz.herkesin hayal ettiği şeyler var değiştiremeyeceğimiz şeyleri olduğu gibi kabullenmeliyiz,varsa alternatifini düşünmeliyiz.sizin konunuzda tek çare kabullenmek çünkü cinsiyeti değiştiremezsiniz,çocuğu geri de alamazsınız.5 aylık olmuş çocuk 4 ay sonra doğacak.ikinci çocuklar daha çok seviliyor genelde ve iki kardeşin arası ne çok fazla ne çok az bence sorun olmayacak bir yaş aralığı.bu konuda kendinizi boşuna üzmeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?