İkinci Çocuk İsteyenler

Kızlar merhaba herkese bnm 15 aylık kızım var ikinciyi düşünüyorum pkom cıktı son 1 senedr var yani doktorda önerdi ama kararsıDım pkoyla hamilelik zorlaşıyormuş bana yardım edin tuwalet egitiminde zorlanırmıyım ikinci olursa ne yapmm nasıl yapmm lazım cok kararsızım

kızım 15 aylık ben de şu aralar ikinci çocuk isteği var peşpeşe doğurusan beraber büyür diyo herkes yaşları yakın anneler bana yardım edebilir mi?

Benim 9 yaşında ve6,5 yaşında 2 oğlum var ve çalışan bir anneyim.. ilk 2-3 yıl çok yıprandım çok zorlandım.. ama şimdi çok iyi arkadaş oldular iyi geçiniyorlar. kızımda martta doğacak inşallah.. yakın aralarla çocuk yapmanın hem avantajları hemde dezavantajları var.. çalışmıyorsanız daha kolay olabilir sizin için.. ama yaşları yakın olunca bebeklerden birinden biri geri planda kalıyor ister istemez.. benim büyük oğlanın küçüklğü çok huysuz ve zor bir çocuktu küçük oğlum ise çok akıllı bir bebekti hiç bana eziyeti olmadı.. küçük oğlan kendikendine büyüdü diyebilirim.. büyüğün sorunları ile uğraşırken küçüğe fazla eğilemedim.ikisi bir çok zor büyütmesi..Ama ikisi bir büyüdümü sonuç iyi oluyor.helede cinsiyetleri aynı olursa arkadaş gibi oluyorlar.. şimdi doğacak kızımı hiç zorsunmuyorum. tadını çıkararak büyüteceğim

Biri 22 digeri 4 aylik iki oglum var pisman deilim ama ilk ogluma baktikca vicdan azabii cekiorum.ilgilenemiyorum cunku.yardimci hic kimsem yok.oglum evde benle beraber hapis kaldi.cikaramiyorum disari evde cok sıkılıyor zavalli.yani biraz bezinden kurtulup kendini ifade edebilecek kendi kendini besleyecek duruma geldigi zaman dusunulmeliymis.

Reactions: nix
selamlar uzun süredir girmiyordum bu sayfaya
umarım herkesin keyfi yerindedir.
Saduman : nasılsın canım

oğlum tam 4 yaşında tam gün kreşe gidiyor
ikiz kızlarımda 1,5 yaşında evdeler bakıcı geliyor
bende çalışıyorum,
akşam oğlumu kreşten alıp bazen oğlumla küçük bir yemek kaçamağı bazen kısa bir park molası sonrasında eve gidiyoruz
kapıda ikizler karşılıyor,abi abi anne anne diye yankılanan sesler bütün yorgunluğumu alıyor sanki
hemen salona yere 3 çocukla birlikte atıyorum kendimi biraz o günün özlemini gideriyorum,
sonra çocuklarla birlikte yemek yer,sonra oyun oynarım eşim gelir işten,
artık yorgundur çocuklar ,babalarıyla da birlikte biraz sarılıp koklaşırlar veee uyku vakti
hepsine 1 biberon süt veririm,uykuya dalarlar sonra
evi toparlarım,biraz eşimle otururum tv izler,çay keyfi yaparız..

günlerim böyle geçiyor,

tabiki çoook zorlandığım günler oluyor sinirlendiğim anlar oluyor
ama yinede çook güzelmiş birden fazla çocuk

oğlum tek iken yemek yedirmekte güçlük çekerdim,
şimdi yemeği hazırlayınca üçü birden gelip yemeye başlıyor birbirlerine bakarak birçok şeyi kolaylıkla yapıyorlar
kardeşlik çoook güzel iyikide oğlumun kardeşleri olmuş

Canım benimde oğlum 1,5 yaşında bende ikinci çocuk istiyorum ama korkuyor ya oğlum kıskanırsa diye ama çok istiyorum

Canım benimde oğlum 1,5 yaşında bende ikinci çocuk istiyorum ama korkuyor ya oğlum kıskanırsa diye ama çok istiyorum

tabiki kıskançlık her yaşta olması gereken bişey kıskanmaz ise anormal bir durum vardır.
Ama anne ve baba hatta tüm aile bu konuda dikkatli olursanız başarılı olursunuz
benim oğlumunda kıskandığı durumlar anlar oldu oluyor da
biz bu konuda çok dikkatliyiz,
uzun bir süre eşim oğlumun yanında hiç sevmedi kızları yani abartılı bir şekilde
seviyorsa bile oğlumla birlikte seviyor buna benzer çok örneğimiz var
allahım herkese nasip etsin ben çocuklar arasında hiçbir sıkıntı yaşamadım

Meryem senin pozitifiğine bayılıyorum benim oğlumda 33 aylık oldu kızım 6.5 aylık bende çok memnunum zorlukları oluyor ama güzellikleri bambaşka şimdi 4 kişilik bir aileyiz oğlum kardeşini çok seviyor kızımda abisini ikisi oyunlar yapıyorlar birbirlerine çok seviyorum onları izlemeyi allahım herkese nasip etsin

Benimde oğlum 32 aylık oldu sonunda hamileyim eşimde ikna oldu bakalım bizi neler bekliyor umarım hamileliğim rahat geçer ve oğlumla güzel ilgilenebilirim:)

Meryem oğluna tuvalet eğitimini ne zaman verdin ben artık başlamak istiyorum doğumdan önce denemelerim oldu ama sonuç hüsran

canım oğlum 2 yaşındaydı yavaş yavaş kendisi istemeye başlamıştı tuvaleti
bende bez takmadım o zamanlar gündüzleri hiç bez takmıyordum sadece geceleri takıyordum
çoğu kez altına yaptı sonra yavaş yavaş çişini tutmayı öğrendi,gelince hemen tuvalete koşuyordu
böyle böyle alışmıştı kreşe başlayınca iyice öğrendi
kolaylıklar dilerim

Son düzenleme:

ne yapayım canım işin artı taraflarını görmeliyim ki mutlu olayım
hep eksiklikleri düşünürsem olmaz ki
çocukların bir kokusu dünyaya bedel,
ve şuda var ; mesela oğlum vardı öpüp koklardım
sonra kızlarım oldu onları da öpüp kokluyorum
inanın her çocuğun kokusu tadı bambaşkaymış
çok tatlı bir duygu
allah herkese nasip etsin

Teşekkür ederim canım iyiyim,hayat koşuşturması işte maşallah büyütmüşsün ikizleri)

Benim de 2 çocuğum var,aralarında 2 yaş var.. Açıkçası neyime güvenip aralarını kısa tuttuysam ama iyi ki yaş farkı fazla olmamış,şimdi kızım 2.5 yaşında, oğlum 6 aylık.. Şimdiden iletişimleri başladı,yaza bayağı oyun oynarlar diye umuyorum.. Çocuk sahibi olmak zaten müthiş bişey,sayısı arttıkça keyfi mutluluğu da artacak diye düşünüyorum :)

BEN ÇOK İSTİYORUM İKİNCİ KEZ ANNE OLMAYI AMA EŞİM KESİN OLARAK KARŞI VE MALESEF SÖYLEMLERİNE 3 YILIN SONUNDA BENDE BOYUN EĞDİM ONA RAĞMEN ÇOCUK YAPMAM ÇILGINLIK OLACAK ÇÜNKÜ

BEN ÇOK İSTİYORUM İKİNCİ KEZ ANNE OLMAYI AMA EŞİM KESİN OLARAK KARŞI VE MALESEF SÖYLEMLERİNE 3 YILIN SONUNDA BENDE BOYUN EĞDİM ONA RAĞMEN ÇOCUK YAPMAM ÇILGINLIK OLACAK ÇÜNKÜ
aynen cnm bende istiyorum 3 yaşında oğlum ama eşimde 3 yıl diyor

Kislar bnm kizim 6 yasinda ve ben o bebekken kesfetmisdim bu siteyi.simdi buyudu masallah.2.kez anne olmayi istiyorum,calismalar basladi bile :)) bakalim ins olur :) kk yi cok seviyorum.burdan kazandigim arkadaslarla tanisdik bulustuk grubumuz aktif sira 2.cocuk ve yeni grup etkinlikleri.:)

Hayırlısı olsun inşallah çok bekletmez seni meleğin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…