İkinci Çocuk İsteyenler

okuyup çalışınca normal çok şükür gençliğimizi yaşadık olgunluk döneminde çock doğurduk sen de anormallik var gençliği yaşamamışsın iki çocukla bala yı yapsan o günler geri gelmez

valla ben 30 yaşımda 4.bebişimi elime aıp gençleşmek istiyorum allah kısmet ederse..bebek seviyoruz ama 35 imde felan yok yaa artık bakamam derim kendimi biliyorum..birde çok kardeş sevenlerdenim eeee ne bekliyoruzki dedik eşim de bende 4 tane istiyoruz..belki benm yaş ufak şimdilik ama kendimi bildiğim için kararlıyım..kızım büyüdü 2.5 yaşında rahata alıştım diyebilirim ve gitgide bebek bakmaya üşeniceğe benziyorum..bence en iyisi bu:)gençliğimi yaşadım yaşıyorumda haaaala.tek fark var ekmek elden su gölden yaşarken birde kızımı kattık hayatımıza..çocuk oldu diye sinema keyfimizden sabahlamamızdan gezmemizden tatilimizden ödün vermiyoruz eşimde bende belkide buyüzden gözümüzde büyürmüyoruz..

ne diyelim kolay gelsin aynı görüşlere sahip değiliz ekmek elden su gölden olmaya devam etsin senin için doğurmak önemli değil önemli olan sağlıklı bireyler yetiştirmek

kızlar nerelerdesiniz topiği canlandıralım ben de temizliğimi yaptım topiğe baktım kimsr yok nerelerdesinizhu hu;)

ne diyelim kolay gelsin aynı görüşlere sahip değiliz ekmek elden su gölden olmaya devam etsin senin için doğurmak önemli değil önemli olan sağlıklı bireyler yetiştirmek

katılıyorum.bu yüzden çocuğumla A.Ç.E.V(anne çocuk eğitim vakfı)na gidiyorum..

ya peşpeşe yapıp birkaç sene onlarla uğraşıp sonra rahat edeceksin
yada bir tane yapıp arada dinlenip sonra tekrar yapıp ona bakacaksın

bunun seçiminide yapmak gerekiyor
ve ben rahata alışıp aynı şeyleri bir daha yaşamak istemyiorum
21 yaşında evlendim 23 de kızım oldu 25 deyim 26 da inşallah 2. yi istiyorum

ilk çocuğu kendimiz için istiyorsak 2. yi de ilki için istemeliyiz
aile arası problemler her zmaan yaşanır ama kardeş başkadır hepimiz için bu duyguyu onunda tatmasını isterim
kendimden 10 yaş büyük abi yada ablayla kendimden 3 yaş büyük arasındaki bağlarım mutlaka farklı olur

kendimiz hazır olmalıyız tabiki ama bu şartlarıda düşünmek gerek

canım bende ankaradayım cocukalrımızda yasıtmıs hangı semttesın:34: Bende senınle aynı fıkırdeyım bırde meryem arkadasın bazı düşüncelerine katılmakla bırlıkte bazılarına katılmıyorum.örneği yazmıstım benım ablamın ogulları arası da 7 yas ama balam cok rahat yanı pek zorluk yasamıyor bır de mesele cocuk yapmayı kendımızı düşündüğümüz için istemiyoruz demiş tamamıyle o sekıl deıl benımkı kendı acımdan da düşünüyorum cocugum acısından da onunla da yeterlı düzeyde ılgılenebılcekmııyım endısesı tasıyorum sonucta o da kucuk tuvalet egıtımı var ve bi sürü şey yanı oğlumu mecburıyetten ıkıncı plana atarım korkusuda yasıyroum ben mesela ama hayrılısı dıyorum ben kendımı allaha bıraktım o dogru zamanı bilir eminim

canım görmemişim mesajı ben eryamandayım bekle bence iki bebek arka arkaya zor bir de çalışana aradan çıkıyo ama anneler de kafayı yiyiyo

canım görmemişim mesajı ben eryamandayım bekle bence iki bebek arka arkaya zor bir de çalışana aradan çıkıyo ama anneler de kafayı yiyiyo

canım haklısın da eşim dinlemiyo korunursan hakkımı helal etmem dedi ben de dikkat ediyorum ama o arada hamile de kalabilirim yani Allah hayırlı zamanda versin diyorum o yüzden

selam herkesee
ne var ne yok neler yapıyorsunuz
ben dün izinliydim evde hem dinlendim hemde oğlumla birlikte zaman geçirdim
nete bile girmedim çok güzeldi dünümüz
ayyy oğlumda artık kardeşlerini biliyor anlıyor geleceklerini
hatta nerden duymuşsa adı çağatay olsun diyor çok akıllıydı dün inaılmaz hiç üzmedi yormadı beni
sürekli kitap okuttu ve oda dinledi ara sıra oda okudu vs
şimdi ofisteyim dünü düşününce ayyy evde olsam ne güzel diyorum vallahi
kısmetse 2 ay sonra doğum iznine ayrılırım sanırım ikiz olduğu için erken alabiliyorum izni
evde oğlumla zaman geçirmek istiyorum ve doğum sonrası için oğlumu hazırlamak istiyorum
ne bileyim en azından sürekli anlatırım olacakları felan
çünkü 3 aydır kardeşi anlata anlata şimdi anladı benimsedi alıştı
anlatarak bişeyleri çözerim diye umuyorum

sağlığım ve hayatım konusuna gelince
15 haftalık olduk bende bebeklerde çok iyiyiz
hiçbi ağrım sızım vs şikayetim yok
işyerindede fazla yormuyorum kendimi ara sıra dinleniyorum felan
iyiyim keyifliyim şimdilik

kızlar herşeyimi detaylıca anlatıyorum ki ikinci çocuk isteyenler düşünenler için tecrübe olsun diye

çocuğun yaşayacağı ortam maddi ve manevi anlamda uygunsa;
anne ve babanın sağlığı ve ruh halleri yerindeyse;
anne ve baba arasındaki ilişki iletişim yerinde ve iyiyse;
bakıcı sorunu yoksa bir şekilde çözülüyorsa;
ev işleri vs gibi konularda anne çok yorulmuyorsa;
birinci çocuğun ruh hali güzelse anneyi çok bunaltmıyor boğmuyorsa
ikinci çocuk mutlaka olmalı diyorum
ilk çocuğumuzu ne kadar çok seviyoruz değilmi
onun gibi bir bebek bir çocuk aynı şekilde düşünsenize
muhteşem oluyorlar

dün eşim diyorki oğlumu seviyor kucağında;
ayy ikizlerde aynen oğluma benzerse naparım ben
3 tane yerim bunları diyor

allahım tüm kadınlara anneliği nasip etsin.
hadi öptüm hepinizi görüşmek üzere

merhabalar kızlar.meryem o kadar güzel anlattınki daha çok heveslendim haaa..ayy allahım ne olur bebeğim gelsin bu ay.benim büdüşümde abi olsun.

merhabalar kızlar.meryem o kadar güzel anlattınki daha çok heveslendim haaa..ayy allahım ne olur bebeğim gelsin bu ay.benim büdüşümde abi olsun.

rabbim tüm isteyenlere nasip etsin
vallahi benim içinde bulunduğum durum anlattıklarım gibi
yani beni çok üzen sıkıntıya sokan bir durum yok
o yüzden ikinci bebek hakkında kötü şeyler yazamıyorum

inşallah senin büdüşünede çok akıllı tatlı sağlıklı bir kardeş gelir canım
oğlum ; anne kardeş gelince bana abi desin diyor,oyuncak getirsin diyo
o da bazı şeyleri planlıyo şimdiden :)

selam herkesee
ne var ne yok neler yapıyorsunuz
ben dün izinliydim evde hem dinlendim hemde oğlumla birlikte zaman geçirdim
nete bile girmedim çok güzeldi dünümüz
ayyy oğlumda artık kardeşlerini biliyor anlıyor geleceklerini
hatta nerden duymuşsa adı çağatay olsun diyor çok akıllıydı dün inaılmaz hiç üzmedi yormadı beni
sürekli kitap okuttu ve oda dinledi ara sıra oda okudu vs
şimdi ofisteyim dünü düşününce ayyy evde olsam ne güzel diyorum vallahi
kısmetse 2 ay sonra doğum iznine ayrılırım sanırım ikiz olduğu için erken alabiliyorum izni
evde oğlumla zaman geçirmek istiyorum ve doğum sonrası için oğlumu hazırlamak istiyorum
ne bileyim en azından sürekli anlatırım olacakları felan
çünkü 3 aydır kardeşi anlata anlata şimdi anladı benimsedi alıştı
anlatarak bişeyleri çözerim diye umuyorum

sağlığım ve hayatım konusuna gelince
15 haftalık olduk bende bebeklerde çok iyiyiz
hiçbi ağrım sızım vs şikayetim yok
işyerindede fazla yormuyorum kendimi ara sıra dinleniyorum felan
iyiyim keyifliyim şimdilik

kızlar herşeyimi detaylıca anlatıyorum ki ikinci çocuk isteyenler düşünenler için tecrübe olsun diye

çocuğun yaşayacağı ortam maddi ve manevi anlamda uygunsa;
anne ve babanın sağlığı ve ruh halleri yerindeyse;
anne ve baba arasındaki ilişki iletişim yerinde ve iyiyse;
bakıcı sorunu yoksa bir şekilde çözülüyorsa;
ev işleri vs gibi konularda anne çok yorulmuyorsa;
birinci çocuğun ruh hali güzelse anneyi çok bunaltmıyor boğmuyorsa
ikinci çocuk mutlaka olmalı diyorum
ilk çocuğumuzu ne kadar çok seviyoruz değilmi
onun gibi bir bebek bir çocuk aynı şekilde düşünsenize
muhteşem oluyorlar

dün eşim diyorki oğlumu seviyor kucağında;
ayy ikizlerde aynen oğluma benzerse naparım ben
3 tane yerim bunları diyor

allahım tüm kadınlara anneliği nasip etsin.
hadi öptüm hepinizi görüşmek üzere

ne güzel canım hersey yolundaymıs hep boyle gıder ınsallah bende sevıyorum cocukları zaten mutlaka ıstıyorum ıkıncı karedsı hatta ımkanlar olsa 3-4 bıle düşünürüdm ama tabı ona kalkısamam :1: ben hamıle kalırsam 2 yıl ücretsiz ızın almak ıstıyodum fakat benım calıstıgım yer devlet ısı olmasına ragmen farklı kanunlara baglı o yuzden 6 ay verıyor 1 yıla kadar cıkabılıyo ıste sendıkal ızın hakkıyla o yuzden 1yıl cepte dıyorum mutlaka almayı ıstıyorum ondan sorna mecburen ıkısıde krese gıdıcek ıste o zaman naparım bılmem:5:

senin kuzunda küçükmüş daha canım

2009 eylül doğumlu oğlum yani şuan 2,5 yaşlarında
maşallah kocaman adam gibi otur sohbet et hiçbir sıkıntısı yok
şimdi ikizlerim kısmetse seneye mayısta doğacak, eylülde de oğlum kreşe başlayacak
yani ilk aylar sıkıntı olacak belki ama saolsun ablam var yanımda kalacak birkaç ay

bu arada ben ikinci çocuğum olacak diye göndermiyorum oğlumu kreşe
yanlış anlaşılmasın hani çocuk olunca rahat edeyim diye düşünmedim
tek çocuk olsaydıda göndercektim (doktorumuz 4 yaşında gönderin dedi diye bekliyorduk)
oğlumun gelişiminde faydalı olacağını düşündüğüm için kreşe göndericem

bakalım inşallah planladığımız şekilde gelişir herşey
en büyük hevesim aslında oğlumun çok akıllı bir çocuk olmasından dolayı
o bana cesaret veriyor ikinci çocuklara yani

Son düzenleme:
2009 eylül doğumlu oğlum yani şuan 2,5 yaşlarında
maşallah kocaman adam gibi otur sohbet et hiçbir sıkıntısı yok
şimdi ikizlerim kısmetse seneye mayısta doğacak, eylülde de oğlum kreşe başlayacak
yani ilk aylar sıkıntı olacak belki ama saolsun ablam var yanımda kalacak birkaç ay

bu arada ben ikinci çocuğum olacak diye göndermiyorum oğlumu kreşe
yanlış anlaşılmasın hani çocuk olunca rahat edeyim diye düşünmedim
tek çocuk olsaydıda göndercektim (doktorumuz 4 yaşında gönderin dedi diye bekliyorduk)
oğlumun gelişiminde faydalı olacağını düşündüğüm için kreşe göndericem

bakalım inşallah planladığımız şekilde gelişir herşey
en büyük hevesim aslında oğlumun çok akıllı bir çocuk olmasından dolayı
o bana cesaret veriyor ikinci çocuklara yani

yok canım ben nevgül arkadaşa dedim 1 yas 3 aylık sanırım cocugu senınkı büyümüş maşallah yani bence tam zamanıymıs zaten kardes ıcın benım oglum da zaten kreşe gidiyor 2 ay önce başladı ablam bakıyordu oncesınde mecbur kaldık bırakınca normalde 3 yas dıyorlar tabı kres ıcın ama benım durum farklı

senin kuzunda küçükmüş daha canım

evet daha küçük normalde ama allahıma şükürler olsunki yaramaz bir çocuk değil benim oğlum.3 ayından sonra hiç uyku problemimiz olmadı.bide pcoluyum ben o yüzden çok istiyorum ikinci bebğim gelsin diye.

bu ay ovulasyon testi ile yumurtlamamı falan takip ettim ona görede çalıştık bakalım hayırlısı.

bu ay ovulasyon testi ile yumurtlamamı falan takip ettim ona görede çalıştık bakalım hayırlısı.

canım yumutlama günleri dışında da çalış
benim oğlumda bende erken döllenme olmuş
şimdiki gebeliğimdede tam terzi yumurtlama günlerinden sonra yani geç döllenme olmuştu

o yüzden her fırsatta her durumda ...
:1:

canım yumutlama günleri dışında da çalış
benim oğlumda bende erken döllenme olmuş
şimdiki gebeliğimdede tam terzi yumurtlama günlerinden sonra yani geç döllenme olmuştu

o yüzden her fırsatta her durumda ...
:1:

anladım canım inşallah denemelerimiz sonuç verir.

Back
X