İkinci Çocuk İsteyenler

cimcimik merhaba çok yaramaz bi kızın olduğundan bahsetmişsin Allah bağışlasın canım.....sanırım ikinciyi kazayla hamilemiyim diye okumuştum bi forumda seni istemiyosun ya ondan merak ettim varmı bi cadı daha.......

YOK CANIM EN SON 30 agustosta adet oldum hala tik yok hapi biraktigimdan beri olmadim zaten normaldede duzensiz test yaptirdim yok rabbim hic olmayanlara versin benim bi kuzum var zten rabbim ona uzun guzel omur versin yeter bana

bir yasinda kizim var seneye bu vakitler ikinciyi dusunuyorum 2013 de krese basliyor zaten :) rahata alismadan yapsam iyi olacak:)

bir yasinda kizim var seneye bu vakitler ikinciyi dusunuyorum 2013 de krese basliyor zaten :) rahata alismadan yapsam iyi olacak:)

canım aslında iyi bişeye değindin
nasıl olsa şimdi gerek fiziksel gerek psikolojik olarak vücudumuz hazrı yani bir bebek büyütüyoruz zaten
yani ne bileyim bir çocuğun koşturmasına alışmışken diğer çocuğu düşününce daha rahat bir kafanız oluyor inanın
ne bileyim şimdi oğlum tam 2 yaşında şuan 3 aylık hamileyim doğumdan birkaç ay sonra oğlum kreşe başlayacak
diğer yeni doğanlarda 2 yıl sonra bakımı kolaylaşacak ondan sonra ömür boyu rahatım :1:
yani oğlum büyüseydi ve çocuk düşünseydim kesinlikle yapmayabilirdim gözüm korkardı
gece kalk emzir ağlamalar vs bunlar gözümde büyürdü ama şuan hiiiç büyümüyor

valla sendeki azim maşallah meryemmeryem benim kız 1,5 yaşında çalışıyorum bu yüzden gözüm korkuyo

valla sendeki azim maşallah meryemmeryem benim kız 1,5 yaşında çalışıyorum bu yüzden gözüm korkuyo

dur kız cesaretlendim bir kere vazgeçmeyeyim :1:
benim oğlum tam 2 yaşı doldurdu şuan bende çalışıyorum
ama bilemiyorum benim oğlum mu çok akıllı bazı dönemler bizde yapışık ikizler gibiydik
ama şimdi hamile olduğumdan bu yana maşallah çok akıllı bende hiç yükü yok desem yeridir
akşamları oynarız sonra uykusu gelince yatağına yatar bir süt veririm içer uyur
gece boyunca hiç ağlamaz kalkmaz (bazen kalkarsa su veya süt ister geri uyur)
sabah neşeli uyanır oyun oynarız vs vs
ev temizliği konusunda 15 günde bir temzilikçi geliyor ondanda kurtuldum
saolsun eşimde her konuda titiz ve yardımcı
yani bende durumlar böyle olunca ikinci hamileliğim gayet iyi gidiyor
gözüm korkmuyor sadece ilk yıl biraz zorlanacam onu biliyorum ama olsun zaten ikinciler doğduktan 3 yada5 ay sonra oğlum kreşe başlayacak

yani ikinciye hamile kalınca hayatında hemen bişeyler değiştirip düzene oturtuyorsun işte

kızlar benim eşimde 2 nci bebeği istiyor :18:
oğlum 19 aylık ve çalışıyorum
2 aydır kreşe gidiyro cok zor ve streslı oluyor calısan ıcın bı yarım onda kalıyor :5:
esım 40 yasından sonra bebekle ugrasamam dıyo 37 yasında su an ben de30
aslında haklı ama calsıtıgım ıcın cok zor gelıyo
korunursan hakkım helal etmem dedı ve 3 aydır korunmuyroum ama dıkkate dıyorum
yanı her an olabılırde allahım hayrılısını versın tabı
aslında bende ıstıyorum yas araları az olsun bıdaha da göz elamam ıkıs büyüsün isityorum ama sartalr korkutuyo benı
oglum 3 aylıkken ıse basladım busefer olursa ucretsı zızın alıcam ama oyle bıel ols acok zor er gec baslıycam ıse en fazal 1 yasında sız ne dersınız benım durumum ıcın:44:

selam kızlar
vallahi hamileyim diyemi herşeye pozitif pembe bakıyorum ne bu duygusallık bilmem ama
oğlum 2 yaşında ya şimdi bazen zor günler de olsa küçüklük bebeklik hallerini özlüyoruz
şimdi erkek olduğu içnmi bilmem bazen öptürmüyo kendini kaçıyor zorla yatırıp öpüyom
diyorum işte ay ne büzel bebekken kucağımda koklar öperdim diye
şimdi yeni doğacak bebeklerimi özlüyom istiyom ne bileyim oğlumun bebekliği gibi olacaklar
ay ne güzel tatlı tatlı öpecem koklayacam diyorum
bilemiyorum ama bebek halleri bir başka tatlıydı sanki
yada ben kendimi şartlandırıyorum ne bileyim yaa :1:
ben mutluyum vallahi şimdi zor olsada istiyorum ikinci çocuğu
bizimki iki tane olacak gerçi ama olsun bir an önce istiyom
eğlenceli de olacak bize

ve gerçekten dah cesaretli oluyor insan bir bebek büyütünce herşeyi biliyorsunuz
nerde hangi durumda ne yapacağımızı
bunları düşününce sadece çocuklarımı öpüp koklayacağım günleri düşünüyorum

böyle işte hepinizi öpüyorum

selam kızlar
vallahi hamileyim diyemi herşeye pozitif pembe bakıyorum ne bu duygusallık bilmem ama
oğlum 2 yaşında ya şimdi bazen zor günler de olsa küçüklük bebeklik hallerini özlüyoruz
şimdi erkek olduğu içnmi bilmem bazen öptürmüyo kendini kaçıyor zorla yatırıp öpüyom
diyorum işte ay ne büzel bebekken kucağımda koklar öperdim diye
şimdi yeni doğacak bebeklerimi özlüyom istiyom ne bileyim oğlumun bebekliği gibi olacaklar
ay ne güzel tatlı tatlı öpecem koklayacam diyorum
bilemiyorum ama bebek halleri bir başka tatlıydı sanki
yada ben kendimi şartlandırıyorum ne bileyim yaa :1:
ben mutluyum vallahi şimdi zor olsada istiyorum ikinci çocuğu
bizimki iki tane olacak gerçi ama olsun bir an önce istiyom
eğlenceli de olacak bize

ve gerçekten dah cesaretli oluyor insan bir bebek büyütünce herşeyi biliyorsunuz
nerde hangi durumda ne yapacağımızı
bunları düşününce sadece çocuklarımı öpüp koklayacağım günleri düşünüyorum

böyle işte hepinizi öpüyorum

canım san akatılıyorum her hallerı ayrı bı güzel olsada bebeklıkelrı bambaska bence benım oglumda z büyüsün öptürmez heralde :1: sen calısıyor musun calsımasam ınan 1 dk düşünemzdim bende ikiz isterdim hemde eşim de cok ıstıyor

2 aydır kreşe gidiyro cok zor ve streslı oluyor calısan ıcın bı yarım onda kalıyor :5:
aslında bende ıstıyorum yas araları az olsun bıdaha da göz elamam ıkıs büyüsün isityorum ama sartalr korkutuyo benı
oglum 3 aylıkken ıse basladım busefer olursa ucretsı zızın alıcam ama oyle bıel ols acok zor er gec baslıycam ıse en fazal 1 yasında sız ne dersınız benım durumum ıcın:44:

canım ikinciye hamile biri olarak düşüncelerimi yazıyorum sadece
ilk bebekte bende çok bunalıma girdim günlerce çaresizce ağladım yıprandım
çok ama gerçekten çok zor günler yaşadım tam 7 ay gaz sorunumuz vardı mesela
tek başıma baktım bebeğime yani o günler kesinlikle bir daha çocuk yapmam demiştim
ve öylede devam etti bir süre
oğlum 7 aylıkken işe başladım eşimde bende ikinci çocuğa asla diyorduk
ama inanki kafamda bir yerdede soru işareti vardı biz kendimizi düşündüğümüz için ikinciyi istemiyorduk
ama çocuğu asla düşünmüyorduk yoksa haksızlıkmı yapıyoruz diye düşünüyordum
ben korunmama rağmen hamile kaldım
ve demekki allahın takdiri dedim çocuğumuz için kardeş lazımmış yani böylesi hayırlıymış dedik
ve sonra zaten içimdeki kıpırtıları düşününce sevmeye istemeye başladık

ve inanki allah insanın kaldıramayacğı yükü vermezmiş hakikaten doğru
ben hamile kaldıktan sonra yemin ediyorum oğlum nedenini bilmediğim durumda benden yükü azaldı
zaten insan olarak çocuğumuz olmasada zor yaşıyoruz yani hepimiz kadınız çalışıyoruz anneyiz bütün bunları zaten başardık
yani ikinci çocukta olunca biraz katlanacak bu zorluk bir süre böyle olacak
ama sonrası zaten biliyoruz

yani ben kendimi anlattım herkesin tercihidir bişey diyemem ama şuda var
belli bir yaştan sonra annelik gebelik dah zor canım bunu unutmayın
ben şimdi 29 yaşındayım, ileriki yaşlarda ne hamilelik nede bir çocuğun zorluklarını çekemiyorum
yani belli bir yaştan sonra sabrımız tahamülümüz azalıyor bana göre

ve şuda var eğerki ikinci çocuk istiyorsak bence aralarında 2 veya 3 yaş iyidir.
çok fazla zaman sonra çok zorlanırız
ben şahsen bir 7 yıl sonra çocuk bakıp büyütebileceğimi düşünemiyorum
oğlum 7 yaşında tam okul döneminde düşünsene bir bebek evde onlamı uğraşacam onlamı
bu daha zor olacak bence

ama şimdi oğlum zaten bebek küçük bir de kardeşleri olacak hep birlikte zorda olsa yaşayacağız
mesela oğlum sürkeli kendine arkadaş olmamı sitiyor oyun oynamamı ama bir çocuk olduğunda onunla daha keyifli oynuyor
ee kardeşleri olunca onunla oynayacak haliyle buda bir artıdır bence
ilerde oğlum okula baladığında kardeşlerinin yükü dah az olacak oğlumun dersleriyle daha iyi ilgilenicem
buan benzer çok örnek ve durum var

allah herkese tüm isteyenlere sağlıklı çocuklar versin
1 ide aynı 5 ide aynı

canım san akatılıyorum her hallerı ayrı bı güzel olsada bebeklıkelrı bambaska bence benım oglumda z büyüsün öptürmez heralde :1: sen calısıyor musun calsımasam ınan 1 dk düşünemzdim bende ikiz isterdim hemde eşim de cok ıstıyor

bende çalışıyorum canım,mayısta doğum yapacam kısmetse
mecburen bir dönem işi bırakacam sanırım ikiz oldukları için biraz daha zor olacak çünkü

mecburen bir dönem işi bırakacam sanırım ikiz oldukları için biraz daha zor olacak çünkü

anladım canım saglıcakla kavusursun ıns bebeklerine:16: okudum yazdıklarını hak verıyorum bedn eöyel düşünüyorum ama nası yapıcam dıyorum ınan sımdı bıle zor gelıyo bazen tahammulum kalmıyo kı dedıgın gıbı bıkac yıl sonra ıyıc erahata erersem cok daha zor olacak .ama bı tarafımda acaba mı dıyor yanı cevre dıyor barı tuavaletını öğrensin cocuk hemen 2ncı plana atılcak abı konumuna düşcek sen yapma etme oalcak yanı oglum ezılecekmı düşüncesi var işimi allaha bıraktım dua edıyroum senın dedıgın gıbı kaldıramayacagım yükü verme rabbım hayırlı zamanda hayırlısını ver diyorum

canım 29 yaşındayım ben de ileri de çocuk olursa bakamam fikrine katılıyorum ama ben aynı şeyleri yaşamak istemiyorum bir de gezmeyi seviyorum eve kapanmak fikri bana uzak etrafımda herkesin tek çocuğu var gayet mutlular o yüzden bu pozitifliğine hayranım maşallah sen çok iyi annesin bence;)

onlar her zaman ister canım yardım edito mu sana eşin benim çocuğum da 19 aylık öğretmenim ikinci çocuk konusunda kararsızım yıpranıyo insan güzel bi duygu ama çalışan için zor oluyo iyi düşün derim önce senin isteğin önemli unutma

onlar her zaman ister canım yardım edito mu sana eşin benim çocuğum da 19 aylık öğretmenim ikinci çocuk konusunda kararsızım yıpranıyo insan güzel bi duygu ama çalışan için zor oluyo iyi düşün derim önce senin isteğin önemli unutma

her konuda yardım edıyo saolsun ama kadın olarak bızdekı yük daha fazla tabi:6::6:bana gelırse hem ıstıyom hem ıstemıyom yanı bı olsun aradan cıksın dıyorum bırde dur daha hazır deılsın nası yapcan dıyorum:18:

canım 29 yaşındayım ben de ileri de çocuk olursa bakamam fikrine katılıyorum ama ben aynı şeyleri yaşamak istemiyorum bir de gezmeyi seviyorum eve kapanmak fikri bana uzak etrafımda herkesin tek çocuğu var gayet mutlular o yüzden bu pozitifliğine hayranım maşallah sen çok iyi annesin bence;)

bizde ilk zamanlar bu durumdan çok dertliydik normalde eşimde bende gezmeyi dışarda olmayı severiz
yemekler,davetler ,tiyatro sinema vs ama çocuk olunca bütün bunlardan uzak kaldık bir anda
oğlum 1 yaşını geçtikçe rahatladık tekrar gidebildik heryere
oğluma ablam bakıyor o yüzden rahat olabiliyorum yatılı bile bırakabiliyorum

hep bunuda düşündük yaa biz bu rahatlığa alışırız ve ilerde bir bebek daha olursa kaldıramayız felan diye de düşündük eşimle
o yüzden bu bebeklerde doğsun çok çok 1 yıl yine mahkum olacaz eve sonrasında ise ömür boyu rahat oluruz diyiyoruz eşimle bakalım

vallahi şartlar uygunsa kişi istiyorsa gelsin 2.çocuk yoksa hazır değilseniz olsun diye yapmayın tabiki..

doğruyu söylemek gerekirse bende hamile kaldıktan sonra sevmeye başladım yoksa bende istemiyordum
içimde olduğunu bildikçe gördükçe sevdik biz

böyle işte

Back
X