İkinci Çocuk İsteyenler

arkadaşlar yazdıklarınızı okudukça bi an bende hevesleniyorum 2.çocuğa ama sonra kendine gel diyorum,kızım 22 aylık ve çok hareketli,aksi ve hırçın çok yoruyor beni sinirlerim yıprandı ama bi an bende diyorum zaten eve kapandım 1 tane daha yapayım 2 si bir büyüsün ama sonra cesaret edemiyorum,24 yaşındayım ev hanımıyım ama kızıma tek başıma bakıyorum annem yada kayınvalidem yakınımda değil çok zorlanırım diyorum,şimdi hamile kalsam bebek doğana kadar kızım 2.5 yaşında olacak düşünüyorum belki o zamana kadar biraz uslanır,yada bi bebek ona da iyi gelir kızım tek büyüyor ve çoğu kişi huysuzluğunun sebebinin bu olduğunu söylüyor ama diyorum ya cesaret edemiyorum.

arkadaşlar yazdıklarınızı okudukça bi an bende hevesleniyorum 2.çocuğa ama sonra kendine gel diyorum,kızım 22 aylık ve çok hareketli,aksi ve hırçın çok yoruyor beni sinirlerim yıprandı ama bi an bende diyorum zaten eve kapandım 1 tane daha yapayım 2 si bir büyüsün ama sonra cesaret edemiyorum,24 yaşındayım ev hanımıyım ama kızıma tek başıma bakıyorum annem yada kayınvalidem yakınımda değil çok zorlanırım diyorum,şimdi hamile kalsam bebek doğana kadar kızım 2.5 yaşında olacak düşünüyorum belki o zamana kadar biraz uslanır,yada bi bebek ona da iyi gelir kızım tek büyüyor ve çoğu kişi huysuzluğunun sebebinin bu olduğunu söylüyor ama diyorum ya cesaret edemiyorum.

canım senın yasın küçükmüş kızında madem yaramaz biraz bekleyebilirisn bence:34:

doğru söylüyorsunuz bayanlar ama diyorm ya bazen ikilemde kalıyorum,çok da rahata alışırsam 2.yapmak zor gelir diye düşünüyorum kızım 3, 4 yaşına gelsin kreşe veririm öyle yaparım 2. çocuğu,yaşımda gençken çıksın hepsi aradan 30 lu yaşlarda rahat ederim.

doğru söylüyorsunuz bayanlar ama diyorm ya bazen ikilemde kalıyorum,çok da rahata alışırsam 2.yapmak zor gelir diye düşünüyorum kızım 3, 4 yaşına gelsin kreşe veririm öyle yaparım 2. çocuğu,yaşımda gençken çıksın hepsi aradan 30 lu yaşlarda rahat ederim.

yok canım bişey olmaz 3-4 yaş iyi cok geciktirmeyi düşünmüyosun kı sonucta gene genc olucaksın örnek vereyım benım ablam 35 yasında oglu 7 yasını bıtırınce 2 ncı bebegı oldu ve ben dıyodum ablam yapamaz cunku yegenım cok sımarık kıskanc bı cocuk yanı her ıstedıgı yapıldı bu zamana kadar karedsı kabullenmesı zordu ablam desen yegenım kucukken cok asabıydı bagrııdp duruyodu cocuga ama hıc bekledıgım gıbı olmadı cok rahat su anda basta tabı kıskanclık oldu ama en azından büyük okula gıdıyro nefes alıyor küçükt ecok yaramaz degıl ve ablam gayet relax yani hiç sinirlendiğini görmedim cok sasırdım bu duruma ama dedıgım gıbı hıc bellı olmuyor ben yasım 30 dıye acele edıyorum esım ıstedıgı ıcın 37 yasında sadece ben korkuyorum calıstıgım ıcın sorun bu ama senın boyle bı mecburıyetın yok ben olsam bekelrdım yani:34:

yok canım bişey olmaz 3-4 yaş iyi cok geciktirmeyi düşünmüyosun kı sonucta gene genc olucaksın örnek vereyım benım ablam 35 yasında oglu 7 yasını bıtırınce 2 ncı bebegı oldu ve ben dıyodum ablam yapamaz cunku yegenım cok sımarık kıskanc bı cocuk yanı her ıstedıgı yapıldı bu zamana kadar karedsı kabullenmesı zordu ablam desen yegenım kucukken cok asabıydı bagrııdp duruyodu cocuga ama hıc bekledıgım gıbı olmadı cok rahat su anda basta tabı kıskanclık oldu ama en azından büyük okula gıdıyro nefes alıyor küçükt ecok yaramaz degıl ve ablam gayet relax yani hiç sinirlendiğini görmedim cok sasırdım bu duruma ama dedıgım gıbı hıc bellı olmuyor ben yasım 30 dıye acele edıyorum esım ıstedıgı ıcın 37 yasında sadece ben korkuyorum calıstıgım ıcın sorun bu ama senın boyle bı mecburıyetın yok ben olsam bekelrdım yani:34:

doğru söylüyorsun canım bazen böyle söylemesi kolay geliyor bana,eşim de 34 yaşında bazen istediğini söylüyor kardeşlerin arası çok olmasın diyor ama yok ya hazır değilim henüz en az 1 sene daha geçsin aradan bakalım artık hayırlısı,teşekkürler tavsiyelerin için..

doğru söylüyorsun canım bazen böyle söylemesi kolay geliyor bana,eşim de 34 yaşında bazen istediğini söylüyor kardeşlerin arası çok olmasın diyor ama yok ya hazır değilim henüz en az 1 sene daha geçsin aradan bakalım artık hayırlısı,teşekkürler tavsiyelerin için..

rica ederim canım gerçi eşinle aranda yaş farkı varmıs esının ıstemesı normal ama olsun 1 sene cok deıl bekle bencede benım esımde 36 yasındaydı oğlumuz dogdugunda yanı sorun deıl bence sizin için hakkınızda hayrılısı olsun:34:

bence de çocuğu eşikn istiyo diye değil ya da çocuğum yalnız kalmasın diye değil gerçekten istemelisin

bence de çocuğu eşikn istiyo diye değil ya da çocuğum yalnız kalmasın diye değil gerçekten istemelisin

aynen öyle canım her iki tarafta istemeli ve kendini hazır hissetmelisin.
ilk çocuğumuzla nasıl ilgileniyorsak diğeriyle de böyle ilgilenmeye bakmaya hazır olmalısın
bozuk bir psikolojide çocuk yetiştirmektense hiç olmasın daha iyi bence..

ileri tarihlerde düünen arkadalar bence sizde eşinizde en azındna yılda 1 kez doktor kontrollerine gitmelisiniz.
çünkü ilerleyen yaşlarda çok farklı sorunlar çıkabiliyor bu yüzden dikkatli olmalısınız.

doktorum bir çiften bahsetti ilk çocuktan sonra bayağı bir ara vermişler istememişler
sonra ikinciyi yapalım demişler şuan adam 40 yaşındaymış
adam ağlamış resmen çünkü kendinde sanırım bir sorun varmış (ne olduğunu anlayamadım)
tek çocukla kaldık diye ağlamış..şimdi tüp bebek mücadelesine karar vermişler.

tabiki herkeste durum böyle olacak diye bişey yok ama
yani en azından doktor kontrollerimizi aksatmayalım derim ben
hepinizi öpüyorumm
kendinize iyi bakın

ben de geldimmmmmm
inşallah önümüzdeki ay istiyorum artık
kızım kasım 2009 doğumlu
3 yaşına girmeye yakın gelsin inşallah istiyorum ben 25 yaşındayım eşim 32
ben 3. konusunuda düşünüyorum kesin değil ama 2. biran önce yapayımki 3. ye sıra gelsin
birde yaşımız çok ilerlesin istemiyorum 30 yaşında 3 çocuk sahibi olabilirim eşimde 35-36 olsa yeter daha eşimin yaşıda geçsin istemem hepimiz herşeyi tadında yaşayalım
keşke daha önce yapsaymışım peşpeşe olunca anne yıpranıyor ama aynı şeyleri 5-6 sene sonra yaşama gücüm hiç yok sanırım

kendi düşüncem henüz 2.çocuğa hazır değilim diyorum ama diğer faktörler sanırım daha ağır basıyor, yani kızımın yalnız büyümesi,eşimin istemesi falan.. yani küçük bi örnek vereyim,dün kızım evde çok sıkıldığı için evimizin yakınındaki avm'ye top havuzuna götürdüm ve hiç kimse yoktu kızım ordada sıkıldı çıkmak istedi hadi üzülmesin diye bende girdim oyun parkının içine ve etraftaki tuhaf bakışlara aldırmadan kızımla oynadık orda.. bu bile çok etkiledi beni,çok iyi bi komşum vardı çocuklar çok iyi anlaşıyorlardı geçen hafta taşındılar kızım hepten yalnız kaldı,bu gibi şeyler yani..

kendi düşüncem henüz 2.çocuğa hazır değilim diyorum ama diğer faktörler sanırım daha ağır basıyor, yani kızımın yalnız büyümesi,eşimin istemesi falan.. yani küçük bi örnek vereyim,dün kızım evde çok sıkıldığı için evimizin yakınındaki avm'ye top havuzuna götürdüm ve hiç kimse yoktu kızım ordada sıkıldı çıkmak istedi hadi üzülmesin diye bende girdim oyun parkının içine ve etraftaki tuhaf bakışlara aldırmadan kızımla oynadık orda.. bu bile çok etkiledi beni,çok iyi bi komşum vardı çocuklar çok iyi anlaşıyorlardı geçen hafta taşındılar kızım hepten yalnız kaldı,bu gibi şeyler yani..

bende bu duruma çok üzülüyorum kızın yanlış başına oynuyor bende yanına giriyorum

bende bu duruma çok üzülüyorum kızın yanlış başına oynuyor bende yanına giriyorum

aslında buda önemli bir konu ;
hani bazı arkadaşlar diyor ya(bende bir dönem derdim) işte çocuğa arkadaş olsun diye doğurulurmu ?
evet bence doğurulur sonuçta o bizim canımız çocuğumuz
benimde oğlum var akşamları uyuyana kadar oynamak istiyor benle babasıyla
hep bizimde oyununa katılmamızı istiyor
yeğenlerim var onlar geldiğinde oğlumun varlığını unutuyorum bazen
yani kuzeniyle öyle güzel oynuyor o kadar mutlu oluyorki anlatamam
her zaman çocuğu parka götüremiyorum,hem apartmandada oyle yaşıtları yok anlaşamıyor
kendi yaşına uygun bir kardeşi olsa oynarlar zamanları geçer sıkılmazlar
hemde benim içinde faydalı olur onlar oynarken en aızndna bende dinlenir işimi yaparım

ayrı bir konu ; ikinciyi istemeyen anneler (kızmıyorum sizlere bir zamanlar bende istemiyordum)
biz kendimizi düşündüğümüz için istemiyoruz haksızmıyım oysaki çocuğumuzu düşünsek acaba ikinci çocuk yapsak mı diye düşünürüz en azından
şimdi çocuklarımız küçük olduğu için isteyip istemediklerini anlamıyoruz bilemiyoruz ilerde belkide çok isteyecekler kardeşleri olmasını..

bakın ablamın 1 tane oğlu var ; şimdi 7 yaşında okula gidiyor
artık bir yetişkin gibi zaten herşeyi rahatlıkla anlıyor , ablamın başının etini yedi bu çocuk benim niye kardeşim yok
okulda herkesin kardeşi var felan demiş bir dönem bu duruma çok üzüldü yeğenim
ablam şimdi diyorki keşke bir tane daha çocuğum olsamıydı önceden korktum zor olacak diye der hep
şimdi niye gözü korkuyor çünkü unutmuş bir bebek bakımının zorlukları gece kalkmaları alt değiştimesi vs vs
veee en önemlisi yeğenim okula gidiyor ve inanılmaz bir dönemden geçiyor dersleri kursları ablam mecburen bunlarla ilgileniyor
bir bebek olsa biriyle çok ilgilenemeyecek

bir anne burda demişti ki işte çocuk okula başlasında o zaman kardeş düşünürüz en azından biri okula gider rahat ederim
bu konuda çok yanlış düşünüyor bana göre;
çünkü yanıbaşımda ablama şahitim okula yeni başlayan bir çocuk bir bebek bakımı kadar ilgi ve bakım istiyor
bu durumda ayrıyeten bir bebekle ilgilenmek çok çok daha zor olacak inanın bana
benim ablam benim oğluma bakıyordu yeğenim okula başlayınca benim oğluma bakamayacağını zorlandığını söyledi
diğer ablam bakıyor şimdi bizim çocuğa

ofisimizde bir ablamız var kocaman çocukları var şimdi
ilk kızı olmuş sonra 6 sene sonra bir çozuk daha olmuş keşke arasını bu kadar uzatmasaydım
biri bebekken diğeri okul çağında çok çok zor diye anlatır durur hep

ve her ne kadar anneler dah çok yıpransada bebek bakımında babaların isteklerinide gözardı etmemek lazım
onlarında hakkıdır çocuk istemek onların ruh halini yaşını sağlığını da göz ününde bulunduralım

ve şu konuda da düşüncelerim ; bence iki çocuk arasında yaş farkı fazla olmamalı
ben bu konuda (ikinciye hamile kalınca çok araştırdım inanın)
arada büyük fark olan çocuklara sahip anneler hep pişman keşke bu kadar uzatmasaydık diyorlar
fazla yaş farkı olmayan çocuklara sahip kadınlar ise tamam çok zorlu bir süreçti ama iyikide böyle olmuş diyor
sonrasında hepsinden kutrulup hayatına devam ediyorsun bir daha o zorlukları hiç yapmayıp düşünmeyeceksin diyor
bu çok güzel bişey bence
vee e önemlisi çocukların dah iyi anlaşabilmesi açısındanda aralarında çok fazla yaş olmaması önemli
benim oğlum kendi yaşıtlarına yakın yeğenlerimle dah iyi oynuyor büyükleriyle oynayamıyor
çünkü paylaşımları farklı olaylara bakışları farklı ortada buluşamıyorlar

ben her konuda sadece kendi tecrübelerimi araştırmalarımı sizlere aktarmaya çalışıyorum
anne,gebelik,riskli gebelikler konusunda bir kitap yazmayı düşünüyorum çalışmalarına ufak ufak başladım
inşallah ikizlerden sonrada doğum sonrası ve bebek bakımı ile ilgili yazılar yazacam o yüzden çok araştırıyorum

sakın burda ukalalık yaptığımı sanmayın samimice sizlerle paylaşımlarda bulunuyorum
hepinizi öpüyoruzzz görüşmek üzere

bilgilerin çok güzel ben de çok araştırdım yaş aralığı az olması konusunda görüşler daha ağırlıklı ama karekter meselesi kimi çok güçlüdür uykusuzluğa dayanıklıdır ağlayan çocuğa tahammül edebilir ama ben sabırsızım bir de huysuz bi kaynana ben bakıyorum diye kafama kakması beni ikinci çocuktan vazgeçiriyo bakıcı olayıda ben evhamlıyım bakıcıya bırakamam

bilgilerin çok güzel ben de çok araştırdım yaş aralığı az olması konusunda görüşler daha ağırlıklı ama karekter meselesi kimi çok güçlüdür uykusuzluğa dayanıklıdır ağlayan çocuğa tahammül edebilir ama ben sabırsızım bir de huysuz bi kaynana ben bakıyorum diye kafama kakması beni ikinci çocuktan vazgeçiriyo bakıcı olayıda ben evhamlıyım bakıcıya bırakamam

Canım benim tabiki şartlar önemli
bakıcı önemli,annenin ruh hali önemli...
bütün bunlar sağlıklı çocuk yetiştirmek için önemli hususlar
ben bütün şartlar uygun olduğu takdirde düüncelerimi bilgilerimi aktarmaya çalışıyorum

benim oğluma ablam bakıyor,belki bence bakıcı vs gibi konularım olsaydı bende çocuklarıma kıyamaz düşünemezdim ikinciyi
ben birazda hem bakıcı hem iş sorunum olmadığı için rahat konuşuyorum

allaha şükür ki hepimizin birde olsa bir yavrusu var annelik güzel bişey
allah herkese nasip etsin

İkinci çocuğu çok istiyordum yaklaşık 1.5 yıldırda korunmuyorduk.Kesinlikle tedavisiz olmaz diyordum,Rabbim nasip etti.Kızımdaki gibi çok zor olacak diyordumaksine çok rahatım maşallah bir aksilik yaşamıyorum.:nazar:
İki çocuklu hatta üç çocuklu anne olma fikri hep aklımdaydı Rabbimde nasip etti bana.Allahımın izni ile inşallah sağlıkla kucağımada alırım o günleride görürüm.Kısmetse haziran başı doğum olacak.Kızımla aralarında 3 yaş 3 ay oluyor böylelikle ikinci minnakım arasında.Biz ağustos sonuna ortanca eltimler görümcemler çoluk çocuk 3 araba kalabalıkça tatil yerimizi bile ayarladık.Hiç korkmuyorum,Rabbim kolaylığını veriyor.
Zaten 3,5 ay sonra işe başlıyorum 1 yaşına kadar da süt iznimden dolayı saat 2de çıkıcam işyerinden.Teyzem bakıcak,isterse kayınvalidemde haftada iki gün destek olur.Bakmasalarda sorun değil 1 yaşına kadar veririm bakıcıya parasını bakıcı bakar.1 yaşından sonrada kreşe.Şu anda düşüncelerim bu yönde Allahım izin verirse tabi.Kucağıma alabilirsem.

Son düzenleme:
canım benim ne güzel şartların çok güzel her şeyi planlamışsın senin gibi olsam hemen doğururum

Canım benim tabiki şartlar önemli
bakıcı önemli,annenin ruh hali önemli...
bütün bunlar sağlıklı çocuk yetiştirmek için önemli hususlar
ben bütün şartlar uygun olduğu takdirde düüncelerimi bilgilerimi aktarmaya çalışıyorum

benim oğluma ablam bakıyor,belki bence bakıcı vs gibi konularım olsaydı bende çocuklarıma kıyamaz düşünemezdim ikinciyi
ben birazda hem bakıcı hem iş sorunum olmadığı için rahat konuşuyorum

allaha şükür ki hepimizin birde olsa bir yavrusu var annelik güzel bişey
allah herkese nasip etsin

canım çok güzel şeyler yazmışsın inan gönlüm ikinci çocuğa evet diyo mantığım hayır ama kızımı yalnız bırakmakta doğru gelmiyor kızım 19 aylık yaşım da 29 olursa şimdi olur ilerde zor keşke kendi akrabalarım yanımda olsaydı rabbim hayırlısını nadip etsin sen hangi ildesin ben Ankara'dayım.

canım çok güzel şeyler yazmışsın inan gönlüm ikinci çocuğa evet diyo mantığım hayır ama kızımı yalnız bırakmakta doğru gelmiyor kızım 19 aylık yaşım da 29 olursa şimdi olur ilerde zor keşke kendi akrabalarım yanımda olsaydı rabbim hayırlısını nadip etsin sen hangi ildesin ben Ankara'dayım.

hayırlısı sağlıklısı neyse öyle olsun canım..
ben adanadayım.

canım bende ankaradayım cocukalrımızda yasıtmıs hangı semttesın:34: bende senınle aynı fıkırdeyım bırde meryem arkadasın bazı düşüncelerine katılmakla bırlıkte bazılarına katılmıyorum.örneği yazmıstım benım ablamın ogulları arası da 7 yas ama balam cok rahat yanı pek zorluk yasamıyor bır de mesele cocuk yapmayı kendımızı düşündüğümüz için istemiyoruz demiş tamamıyle o sekıl deıl benımkı kendı acımdan da düşünüyorum cocugum acısından da onunla da yeterlı düzeyde ılgılenebılcekmııyım endısesı tasıyorum sonucta o da kucuk tuvalet egıtımı var ve bi sürü şey yanı oğlumu mecburıyetten ıkıncı plana atarım korkusuda yasıyroum ben mesela ama hayrılısı dıyorum ben kendımı allaha bıraktım o dogru zamanı bilir eminim

Back
X