İkinci Çocuk İsteyenler

aralıkta 2.bebeğim geliyor kızımla arası 15 ay olacak ve ben tepkisinden korkuyorum ne yapmalı ne çözüm bulmalıyım:((
bir başka bebeği kucağımda görünce çığlık çığlığa koşuyor kucağıma alışana kadar kök söktürecek onu üzmekte istemiyorum:((
bir kaynak yardım alacak birine ihtiyacım var....

Canım hiç korkma başlarda tabiki kıskançlık olacak sen rahat olmalısın arkadaşımın bebekleri arsında 16 ay var şimdi arkadaşlar birbirine her yaşta kıskançlık var ama büyüğünün gözü açılmadan doğurmak daha iyiymiş ben çalışmasam şimdi doğururum 26 aylık benimkisi

slm dunden beri konuyu okudum bende 2 ciyi istiyorum esimde oglum 11 aylik suanda benim hamilelik hos ama sikintili gecti 6 aya kadar istifra 7 Aydan sonra assada agri cok zorlandim ama hic yankinmadim bebegim iri oldugundan 37 haftam biter bitmez dogum baslatildi o gune kadarda calistim yani dogurcagim gune kadar doktorum calisabilirsin demisti iykide calismisim dogum aninda epudurel vurdurmama ramen cok agri cektim ikinmak icin mecburdum bir tanecik dis dikisim oldu esimde dogum aninda hep yanimdaydi dogumda bi operasyon gecirdim onda 4 dikisim vardi bi et beni aldirdim kalcadan o cok zorladi beni emzirme donemim cok kotuydu goguslerim yara icindeydi hatta bebegim yogun kan kustu acile kaldirdik 5 gunlukken 48 saat makinalara bagli kuvezde yatti agliyarak sut sagdim sonra sorun cikmadi sukur benden icmis oyle yarilmislarki neyse 6 aya kadar vicik vicik yara icinde olan goguslerime ramen emzirdim agliyarak bazen titriyerek ama emzirdim sonra TR tatilinde sicaktan olsa gerek istemedi emmek cok agladim ben bukadar aciya katlandim oo bi sica katlanamadi diye agladim beni emmeyi birakinca mastit oldum goguslerim beze yapti kanallarim tikandi antibiyotik kullandim agrilar cektim bide tedaviyle oldu bebegim 1 bucuk sene ugrastik asilama ile oldu 2 ci asilamam tuttu hic ama hic pisman olmadim yasadiklarima hala deilim ogluma her bakisimda iyki iyki seni dunyaya getirmisim diyorum ben cok gezen biriyim oglum 15 gunluk oldu kendimi attim disarilara annem kaldi 3 Ay yanimda dogum oncesi geldi bebegim 2 aylik olunca gitti oglumla bana hic karismadi bisi ogretmeye calismadi yorum yapmadi tek evi temizledi yemek yapti o yuzden herseyi kendim yaptim gece kendim kalktim akil verilmesinden hoslanmam cunki oglum gazli bi bebek deildi gunduzleri uyumaz geceleri 3 kere en fazla kalkar hala oyle ama tek sut icmeye kalkar gunduz uyumaz kicimdan ayrilmaz dunma yapisik gezeriz evde cok kararsizim burda yanlizim calisiyorum esim bakiyor ben calisinca ogluma eve geliyorum oglumu aliyoru m kucama babamizi ise yolluyoruz esimde ikinci olursa calismican zaten diyor ikisine ben bakamam diyor haha oglum pek uslu diyemem ama hakkini yiyemem agladiginda kusan bi cocuk hep mutlu tutmak zorundayim oyuncaklarini cok sever 1 saat deliksiz oyuncaklariyla oynar bana bulasmadan aksam uyku vaktince yanima uzanip oylece uyur off yapsammi ki yaaa:52::52::52::52:

selam güzel anneler ben geldim
ikinci hatta üçüncüyü isteyenler düşüneneler bana gelsin :1:
şaka bir yana her defasında söylüyorum annelik duygusunun üstüne bişey yok bu dünyada
o minicik elleri ter kokulu yüzleri öpmek koklamak gibisi varmı yaaa

evettt gelelim bizim evin hallerinden örnekler vermeye
(bunları anlatıyorumki sizlere faydam olur hani ikinci çocuk olunca nasıl oluyor diye )

oğlum tam 3 yaşını bitirdi 4 oldu kreşe alıştı sabahları 9 da veriyorum akşam 5 te alıyorum
sabah erkenden kalkıyorum geceden yıkanmış çamaşırları asıyorum,sonra kendim hazırlanıyorum
oğlumun çantasını ve üstünü felan eşim hazırlıyor
ikiz kızlarım 6 ayı doldurdular onlarında hemen sabah üstlerini felan değiştiriyorum karınlarını doyuruyorum
sonra oğlum eşim ben çıkıyoruz..oğlum okula biz işe ....
akşam oğlumu okuldan alıp eve koşturuyoruz,eşim saolsun yine oğlumla ilgileniyor ben ikizlerle
akşam çocuklar uyuyunca ben evi hızlıca toparlıyorum sonra yatağa atıyorum kendimi

ikizlere ablamlar bakıyor saolsunlar iki ablam ilgileniyorlar..kafam rahat bu konuda
oğlumda okulda bende işteyim

yani çocukta kariyerde hepsi birbirine karışmış durumda yaşıyorum
ama çoook mutluyum eşim en büyük destekçim
elbetteki herşeyimiz dört dörtlük olmuyor ama biz işin güzel yanlarını
bardağın dolu tarafını görmeye çalışıyoruz ve bunuda başarıyoruz

bakmayın böyle anlattığıma elbetteki çok yoruluyorum bazen uykusuz kalıyorum bazen yemek yemeye fırsatım olmuyor
gerilip sinirleniyorum işte tam o anda hemen çocuklarımdan birini :) alıyorum kucağıma öpüp kokluyorum sonra diğerini, sonra diğerini
işte bitiyor bütüüün yorgunluğum stresim sinirim

kısacası zor çok zor olsada güzel bir hayatımız var bizim çocuklarla :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

ha bu arada oğlum ikiz kardeşlerini çok seviyor bazen sarılıp öpüyor vs ..
ikizlerde abilerini çok seviyor abileri karşılarına geçiyor oyun oynuyor konuşuyor küçükler ise dikkatle onu izliyor gülüyor..
kardeşlik çok güzel bunu en iyi çocuklarımda görebiliyorum

Son düzenleme:
selam güzel anneler ben geldim
ikinci hatta üçüncüyü isteyenler düşüneneler bana gelsin :1:
şaka bir yana her defasında söylüyorum annelik duygusunun üstüne bişey yok bu dünyada
o minicik elleri ter kokulu yüzleri öpmek koklamak gibisi varmı yaaa

evettt gelelim bizim evin hallerinden örnekler vermeye
(bunları anlatıyorumki sizlere faydam olur hani ikinci çocuk olunca nasıl oluyor diye )

oğlum tam 3 yaşını bitirdi 4 oldu kreşe alıştı sabahları 9 da veriyorum akşam 5 te alıyorum
sabah erkenden kalkıyorum geceden yıkanmış çamaşırları asıyorum,sonra kendim hazırlanıyorum
oğlumun çantasını ve üstünü felan eşim hazırlıyor
ikiz kızlarım 6 ayı doldurdular onlarında hemen sabah üstlerini felan değiştiriyorum karınlarını doyuruyorum
sonra oğlum eşim ben çıkıyoruz..oğlum okula biz işe ....
akşam oğlumu okuldan alıp eve koşturuyoruz,eşim saolsun yine oğlumla ilgileniyor ben ikizlerle
akşam çocuklar uyuyunca ben evi hızlıca toparlıyorum sonra yatağa atıyorum kendimi

ikizlere ablamlar bakıyor saolsunlar iki ablam ilgileniyorlar..kafam rahat bu konuda
oğlumda okulda bende işteyim

yani çocukta kariyerde hepsi birbirine karışmış durumda yaşıyorum
ama çoook mutluyum eşim en büyük destekçim
elbetteki herşeyimiz dört dörtlük olmuyor ama biz işin güzel yanlarını
bardağın dolu tarafını görmeye çalışıyoruz ve bunuda başarıyoruz

bakmayın böyle anlattığıma elbetteki çok yoruluyorum bazen uykusuz kalıyorum bazen yemek yemeye fırsatım olmuyor
gerilip sinirleniyorum işte tam o anda hemen çocuklarımdan birini :) alıyorum kucağıma öpüp kokluyorum sonra diğerini, sonra diğerini
işte bitiyor bütüüün yorgunluğum stresim sinirim

kısacası zor çok zor olsada güzel bir hayatımız var bizim çocuklarla :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

ha bu arada oğlum ikiz kardeşlerini çok seviyor bazen sarılıp öpüyor vs ..
ikizlerde abilerini çok seviyor abileri karşılarına geçiyor oyun oynuyor konuşuyor küçükler ise dikkatle onu izliyor gülüyor..
kardeşlik çok güzel bunu en iyi çocuklarımda görebiliyorum

cok guzel anlatmissin cnm ben annelik duygusunu cok sevdim harika bisi bi duzine olsun istiyorum cocuklarim annecim diye sarilsinlar istiyorum onlara cok iyi bakmak istiyorum oyluma arkadas kardes olsun die deil gercekcen ikinci bi defa anne olmak icin istiyorum bizim gende cogul gebelik var iki ablamda dogum yapti birinin 2 tane birinin bi tane var bizlerinde birinde ikiz olma ihtimali cok yuksekmis anneminde ikizi olcakti uctular cennete suan 8 Yasinda olcaklardi kardeslerim ama nasip deilmis doktor bizlerden birininde olcani soyledi ayyy ben olsun cok istiyorum ama bi yandanda nasi bakarim diyorum aslinda bakarim ya yetemezsem diye dusunuyorum burda maddi yondan yardim yapiyor devlet cogul gebeliklere aylik maas aliyo mesela ama manevi yonden yanlizim ins nasipse olsun duyorum seninki gibi iki kizzzz kiyafetlerde cok uygun burda bi maza var 1 euroya kadar kaliteli seyler var ondan hic sorun yokda iste dedim gibi manevi olarak yardimci yok tek ben ve esim burdayiz

ben cuma doktora gittim diyetisyene kadin dalga gecti benle kilon yok niye geldin diye hehe 2 Ay dusunme dedi verdigi listedeki gibi beslenmem gerekmis talil yapcak ondan sonra karar vercez cunki duzensiz diyetlerle vitaminlerini bitirmisin dedi saglikli bi gebelik olmaz dedi allah korusun dusuk falan olabilirmis zaten zor gebe kaliyorum ilk bebegim 1 bucuk yil sonra ikinci asilamayla oldu hayirlisi kv hayir sakin yapmayin diyo karsiyim diyo ona sorcam sanki hahha bide sanki o buyutcek

benim 36 aylık bi oğlum ve 9 aylık bi kızım var oğlum kardeşi olunca çok hırçınlaştı mesala dün yağdalığı halıya kırdı halıda 1lt yağ bugün yumurta fırlattı vb kardeşi ile ilgilendiğim her an kıyamet kopuyor ilk çocuk laftan anlayana kadar kinciyi ben tavsiye etmemmm

bende çok istiyorum 2. yi ama hiç cesaretim yok.erteledikce erteleniyo.benimki 4 yaşında ve kreşe gidio.önceleri eşim istemiyordu şimdi onu razı ettim bu defa çin takviminde kız günü arıyorum :) inşallah sağlıklı evlatlar verir allahım hepimize şaka bi tarafada.ya ne biliyim korkuyorum işte ya.ameliyat masasına yatana kadar mide bulantısı yanması kan kusma...ilk 3 ayda zaten kanama düşük tehlikesi.alt alttan üst üstten.siz olsaydınız yaparmıydınız?

bende çok istiyorum 2. yi ama hiç cesaretim yok.erteledikce erteleniyo.benimki 4 yaşında ve kreşe gidio.önceleri eşim istemiyordu şimdi onu razı ettim bu defa çin takviminde kız günü arıyorum :) inşallah sağlıklı evlatlar verir allahım hepimize şaka bi tarafada.ya ne biliyim korkuyorum işte ya.ameliyat masasına yatana kadar mide bulantısı yanması kan kusma...ilk 3 ayda zaten kanama düşük tehlikesi.alt alttan üst üstten.siz olsaydınız yaparmıydınız?

Çok zor canım ya tek olsa ne olur diyorum ya hamilelik aklıma geldikçe;((

canım evet aslında düşününce korkuyorsun ama yaşayınca korkularını yeniyorsun
ben bu gidişle hepinize ikinci çocuğa ikna edecem :)
yok şaka yapıyorum ama bende sizler gibiydim o yüzden tecrübelerimi elimden geldiğince en çıplak haliyle aktarmaya çalışıyorum inanki

bak benim kan pıh.sorunu var ilk bebeğimi kaybetmiştim sonra çok zorlu riskli hamilelik sonrasında oğlum oldu
oğlum 3 yaşındayken eşimde bende hiç ikinci çocuğu istemiyorduk ama oğlumuza bakıncada acaba haksızlık ediyormuyuz diyorduk
yani sürekli çelişkiler korkular gelgitler yaşadık vs vs
ama içten içede allahım eğerki oğlum için kardeş gerekliyse hayırlısıyla sen verirsin ne şekilde olurs aolsun diyordum

sonra bir baktımki spiralle korunmama rağmen hamile kaldım
eşimde bende önce şok olduk ama sonra allahım demekki oğlum için böylesi hayırlısıymış dedim.
sonra gebeliğimin üçüncü ayında birde baktıkki ikizler

gebeliğim boyunca yaşadığım tehlikeleri riskleri sıkıntıları anlatsam inanki burda kimse hamile kalmak istemez
ikiz gebelik olduğu için bir sürü tehlikeler birde bende kan pıh.olduğu için bir sürü tehlikeler vs vs

ama allaha şükürler olsun ikiz kızlarım oldu ve şuan
oğlum tam 3 yaşını doldurdu 4 e girdi kızlarımda 7 aylık oldular
oğlum kreşe gidiyor,bende eşimde çalışıyoruz,kızlarıma da ablam bakıyor

iyikide olmuşlar üç tane kuzucuklarım var şimdi
muhteşem bişey hani bir tane evladınız var onu nasıl seviyorsunuz bir düşünün
bu sevgiyi iki kat düşünün birde iki kat lezzet inanın bu böyle

neyse uzattım yine
çocukların ter kokusu için bile herşeye değer ..

allahım hepinize imkan koşul sağlık bütün ortamı uygun kılsın da ikinci çocuğun tadınada bakın

arkadaslar aranizda 35 yas ve ustu olup, 2 cocuk sahibi olan var mi? sorumu sormadan once yasitim arkadaslari bulursam, onlarin bana daha cok yardimci olabilecegine inaniyorum, ilgilenip cevap yazanlara simdiden tesekkur ederim.

Çok zor canım ya tek olsa ne olur diyorum ya hamilelik aklıma geldikçe;((

tek olmaz biliyorum bunun farkındayım pepe bile kardeşi bebeyle oynarken kanalı değiştirmek istiyorum ben üzülüyorken o nasıl üzülmesin.arkadaşıyla oynarken ona gelip ya kardeşi eşlik ediyo yada abisi ablası koruyucuk yapıyo nihayetinde koruyoda.offf çok oruma gidiyo çok :(

Merhaba bende ikinciyi istiyorum ama eşim erken diyor ben hemen ister sanıyordum ama benim sinirleirm çok yıprandı onu bahane ediyor oğlum küçük sevgisi bölünmesin diyor vs. ilkinde ya çocuğum olmazas diye tam hazır değilken oldu şimdi oğlum beni çok zorluyor ama hamile kalma isteğime engel olamıyorum hem yaş 29 vakit geçiyor oğlum 20 aylık zaten bir daha olur mu olmaz mı şak diye hamile kalacakmıyım söyledim hepsini eşime ama yok diyor o yok derse tamamdır nasıl ikna edicem akıl verin:(

iyi bir annesin sözün o kadar hoşuma gitti ki, teşekkür ederim. ne yazık ki kaynanam , üst katta oturur kendileri, kızın bana daha düşkün, seni çok aramıyor dedikçe, gerçekten de yetmediğimi düşünüp duruyorum:2:

sen de kayanana de ki: senin de oğlun bana daha düşkün, seni pek aramıyor. de valla kız.

bende 2ci çocu isteyenler kervanına katılayım:1::1::1: oğlum 3buçuk yaşında ,2ci bebek istiyorum ama çok kararsızım:18::18:

Merhabalar kızım 29 aylık artık ikinci çocuk düşünme zamanı geldi. Öğretmenim ve tatillerin denk gelmesi için mayıs haziran gibi düşünüyorum.Malum hala doğum sonrası iznin artırılmasıyla ilgili yasa onaylanmış değil yasa onaylanırsa hiç beklemem kızlar :1::1::1:

Son düzenleme:
Merhabalar kızım 29 aylık artık ikinci çocuk düşünme zamanı geldi. Öğretmenim ve tatillerin denk gelmesi için mayıs haziran gibi düşünüyorum.Malum hala doğum sonrası iznin artırılmasıyla ilgili yasa onaylanmış değil yasa onaylanırsa hiç beklemem kızlar :1::1::1:

Ben de canım 30 yaşındayın kızım 30 aylık öğretmenim acaba ikinciyi doğursam mı diye düşünüyorum;))

arkadaslar aranizda 35 yas ve ustu olup, 2 cocuk sahibi olan var mi? sorumu sormadan once yasitim arkadaslari bulursam, onlarin bana daha cok yardimci olabilecegine inaniyorum, ilgilenip cevap yazanlara simdiden tesekkur ederim.

bu yıl 2 arkadaşımda doğum yaptı biri 37 biri 39 yaşında

Back
X