• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci çocuk

Hanımefendi görmüyor musunuz gerçekten yazdığınız şeyi arkadaşlar alintiladigi halde hala mi gormuyorsunuz?
Hayır ben ne yazdığımı biliyorum da siz bakmıyorsunuz kime ne yazdığınıza!
Yazdıklarımın arkadaşındayım neden inkar edeyim yalancı konumuna soktunuz beni..
Benim yazdıklarımda açıklayamayacağım bir durum söz konusu değil..
Ki zaten diğer arkadaş bile kusura bakmayın demişken size ne oluyor pardon??
İyi bakın nicklere sonradan mahçup olacağınız şeyler yazıyorsunuz

Yazdıklarımın arkadaşındayım neden inkar edeyim yalancı konumuna soktunuz beni..
Yanlışlık olabilir kusura bakmayın hanımefendi ne bu atar

Merhabalar
Başlıktan anlaşılacağı üzere mesele ikinci çocuk,çok endişelerim var bu konuda .Bir oğlum var iki yaşında eşim ikinciyi istiyor ama ben çok kararsızım. Çalışıyorum, elimden geleni yapıyorum ama bazen çok zorluyor oğlum beni iyi bir anne değilmiş gibi hissediyorum kendimi. Bu hisler geldikçe ikinciye yetemezmisim gibi geliyor.yani çok da gerekli mi ikinci ondan bile emin değilim. Bazen bir kardeşi olsun oğlumun, belki destek olurlar birbirlerine diye düşünüyorum. Bazen de olmadığı daha iyi _malum ekonomik durumlar_.en azından bütün imkanlarımızi bir çocuğa yoneltebiliriz diye düşünüyorum. Yani işin içinden çıkamıyorum. Tecrübeli annelerden tavsiyeler bekliyorum.
Çocuğunuz çok küçük. Yaşınız geç değilse en az dört yaş arası olsun. Bir kreşe başlar, diğerini büyütürsünüz. Biri üniversiteyi bitirir, diğerini gönderirsiniz. Yani ileriyi de düşünmek lazım. Bunlar benim görüşlerim tabii.
İki yaşında daha bebek gibi oluyor zaten.

Kendinize güveniyorsanız yapabilirsiniz bence.Yani gün boyunca oturmadan koşturmaya hazırsanız 😄ben tek başıma büyütüyorum çocuklarımı babaanne anneanne desteği yok ise de gidip geliyorum (Allah'tan isim 2 de bitiyor ama )biri 32 aylık biri 10 aylık.Anne için çok zor evet.parka giderken bile biri kanguruda biri bebek arabasında.Planlayarak oldu mu derseniz olmadı oğlum sürpriz bebekti.İlk çocuğum tedaviyle olduğu için rahat davranmıştım.Bakılıyor mu derseniz bakılıyor tabi başa gelen çekiliyor 😄ama tavsiyem 4yas ara olsun hiç olmasa büyüğü kreşe verirsiniz daha rahat olursunuz.gercekten yükün çoğu kadında çünkü

Tek çocuklulara bakınca doğru karar verdim cümlenizden rahatsız oldum. Pek çok tek çocuklu anne var burada yada kendi tek çocuk olan insan var. Yani tek çocuk olmayı itham eden bir tarz bu.
Sizin çocuğumu şuraya gönderemezdim bu kadar para harcayamazdım şeklindeki cümlelerinizden de çok çocuklu kadınlar rahatsız olabilir. İstenmeyen hamilelik, işten çıkarılma gibi şeyler yaşanıyor bir yerlerde malum… kimse kimseyi itham etmemeli

Ben tek çocukçuyum :) insan ikinci defa aynı zorluğu kendisine nasıl yaşatır aklım almıyor çünkü :)
Üstelik bunun hamilelik + aynı sırada büyük çocuğa bakma zorluğu bir yana doğumdan sonra kıskançlığı, biraz büyüyünce kavgaları, ileride ikisinin kreş/okul masrafı gibi şeyler benim göze alamayacağım durumlar
Ben bırak teki hiç çocukçuyum 😁 29 yaşına geldim insanlar neden çocuk yapar hâlâ aklım almıyor.hayata bir defa geliyorsun onu da belli bir yaşan sonra sadece başkası ya da başkaları için yaşıyorsun.üstelik bunu kendi kedine yapıyorsun.akıl alır gibi değil.bemce tabi.hep çoluklu çocuklu kadınların beynine girmek istemişimdir bu nasıl bir düşünce yapısı diye.empati kuramadığım nadir konularda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizin çocuğumu şuraya gönderemezdim bu kadar para harcayamazdım şeklindeki cümlelerinizden de çok çocuklu kadınlar rahatsız olabilir. İstenmeyen hamilelik, işten çıkarılma gibi şeyler yaşanıyor bir yerlerde malum… kimse kimseyi itham etmemeli
Çocuğa verilen şartlardan bahsetmekle, çocukların şahsi özelliklerini tek çocuk olmaya bağlayıp bunu ima etmek aynı şey değil.
Ben çok kardeşle büyüyen çocukların karakter özelliklerini kardeşi var ondan ilgi açı oluyorlar gibi saçma bir genelleme içeren yorum yapsam o zaman aynı olurdu.

Çok benziyor nickler ama gerçekten.
Yani sizde thomyuk yazan birine kızıp beni alıntılasanız kızamazdım😃

Çok benziyor nickler ama gerçekten.
Yani sizde thomyuk yazan birine kızıp beni alıntılasanız kızamazdım😃
Hayır gelen geçen bir şey diyor.
Bir de en nefret ettiğim şey yapmadığım bir şeyle yargılanmaktır şu hayatta.
Hani herkes başkadır ya benimde işte en hassas noktam söylemediğim bir şeyin hayır söyledin denmesi.
Çünkü ben çok dobrayım söylediysem evet söyledim ne var diyebilecek kapasitede biriyim.
Böyle olunca hayır söyledin neyi inkar ediyorsun işte bak diye bir de nickler farklı işte 😂😂😂
İyice çileden çıktım.
Karar verdim nickimi değiştiyorum.
Buarada size yazmak için girdim teşekkür etmek için girdim diğer yazılanlar dolayısıyla yazamadım ❤️Yani sıra gelmedi

Ay çok utandım ben bu yaptığım yanlışa bugün tobot sen de benim gibi aynı şeyi yapmışsın yalnız değilim diye gülümsedim hatta sana da kendime de 😄
Hahahahah sorma ya 😁😁 ama çok benzemiyor mu gerçekten 😁 yanlışlıkla adam öldürülüyor yani ne gerek var paragraf paragraf tepki mesajına 🤷

Hem suçlu hem güçlü olmaya çalışmak bu olsa gerek tebrikler..
Ayy yeter nolur sal beni 😁😁😁 yanlışlıkla oldu lütfen rahat bırak beni artık 😁 gozardi ediyorum zaten şuan sizi bir daha yanlışlıkla bile olsa alıntılamak gibi bir hata yapmam 😁 ne olur yeter daha fazla alintilama

Merhabalar
Başlıktan anlaşılacağı üzere mesele ikinci çocuk,çok endişelerim var bu konuda .Bir oğlum var iki yaşında eşim ikinciyi istiyor ama ben çok kararsızım. Çalışıyorum, elimden geleni yapıyorum ama bazen çok zorluyor oğlum beni iyi bir anne değilmiş gibi hissediyorum kendimi. Bu hisler geldikçe ikinciye yetemezmisim gibi geliyor.yani çok da gerekli mi ikinci ondan bile emin değilim. Bazen bir kardeşi olsun oğlumun, belki destek olurlar birbirlerine diye düşünüyorum. Bazen de olmadığı daha iyi _malum ekonomik durumlar_.en azından bütün imkanlarımızi bir çocuğa yoneltebiliriz diye düşünüyorum. Yani işin içinden çıkamıyorum. Tecrübeli annelerden tavsiyeler bekliyorum.
Eşiniz destek olacaksa ne ala, yoksa hazır değilken acele bir durum yoksa ben de sorgulardım. Hoş eşiniz destek olsa bile ilk 1-2 sene her şey annenin omuzlarında. Çocuğunuz 1-2 yaş daha büyüdüğünce 2. Çocuk daha kolay olabilir. En azından ben arada 1 sene uyumak istiyorum 😀

Ayy yeter nolur sal beni 😁😁😁 yanlışlıkla oldu lütfen rahat bırak beni artık 😁 gozardi ediyorum zaten şuan sizi bir daha yanlışlıkla bile olsa alıntılamak gibi bir hata yapmam 😁 ne olur yeter daha fazla alintilama
Ben sizi salmıştım ama hala yazmaya devam eden siz oldunuz farkında mosınız?
Beni alıntılanmayıp başkasına benimle ilgili yazarak size cevap vermemi bekliyorsunuz..
Kendinize yakıştırdığınız bu mu?
Lütfen edin..
Benimle ilgili de yazmayın.

Çocuğa verilen şartlardan bahsetmekle, çocukların şahsi özelliklerini tek çocuk olmaya bağlayıp bunu ima etmek aynı şey değil.
Ben çok kardeşle büyüyen çocukların karakter özelliklerini kardeşi var ondan ilgi açı oluyorlar gibi saçma bir genelleme içeren yorum yapsam o zaman aynı olurdu.
Benim çpcuğum yüzmeye, resime gidecek imkana sahip ama senin çocuğun olamıyor demek doğru mu yani? Kardeşi olduğu için benim çocuğum sosyal olacak demekle benim tek çocuğum olduğundan daha paralı yaşıyor demek aynı şey

Ben sizi salmıştım ama hala yazmaya devam eden siz oldunuz farkında mosınız?
Beni alıntılanmayıp başkasına benimle ilgili yazarak size cevap vermemi bekliyorsunuz..
Kendinize yakıştırdığınız bu mu?
Lütfen edin..
Benimle ilgili de yazmayın.
Ay ne tarafa kusuyoruz ya yeter artik kabak tadı verdiniz 🤢🤢🤢

Ben bırak teki hiç çocukçuyum 😁 29 yaşına geldim insanlar neden çocuk yapar hâlâ aklım almıyor.hayata bir defa geliyorsun onu da belli bir yaşan sonra sadece başkası ya da başkaları için yaşıyorsun.üstelik bunu kendi kedine yapıyorsun.akıl alır gibi değil.bemce tabi.hep çoluklu çocuklu kadınların beynine girmek istemişimdir bu nasıl bir düşünce yapısı diye.empati kuramadığım nadir konularda.
Eşin çocuk istiyor...
Peki eşin cocuğuyla ilgilenir mi? Dayı gibi arasıra oynayıp kendi hayatına mi bakar?
Bence bu da önemli. Mesela sen lohusayken senden evde iş bekledi mi? Çocuk memeyi bıraktıktan sonra gece uyanmalarina esin de dahil oldu mu? 1-2 kere eskaza beslemek değil,gercekten çocuğy yedirmeye icirmeye vs destek mi? Alt değiştirir,banyo yaptırır, sen erkenden ölüp gitsen çocuklarına güzelce bakabilir mi?
Bence bunlar önemli sorular. Benim de bir arkadaşım var. Baba dayıdan farksız,çocuğun sorumluluğunu gerçek anlamda asla almaz. Kız hastaneye yattı,kizin annesi kıza refakatçi oldu. Baba kendi öz çocuğunu 'ay ben bakamam' diye, götürdü annesine bıraktı, karisi eve çıkıp kendine gelene kadar. ve mesela bu kişi ikinci çocuk istiyor,esiyle kavga ediyor. Oysa yarın arkadaşım hakkın rahmetine kavuşsa adam bir gün bile çocuğuna bakacak insan değil, çocuk ortada kalacak. Nasıl düşünsün ki ikinci cocuk
Amann bırakın çoluğu çocuğu gezin, tozun, kendinize yatırım yapın. Dünyaya bir defa geliyorsunuz kendinizi neden başkaları için feda etmeye bu kadar heveslisiniz aklım almıyor.1 tane var işte ileride bakar size yeter.kuzenleriyle oynasın, kursa mursa gitsin yeteeince sosyalleşir zaten.sanki hepimizin hayatı dört dörtlük bu dünyada.yokluktan üniversiteye gidemeyince de kardeşlerine sarılıp ağlarlar artık.ne geçiyor elinize yani ? Hiç de anne olduğum için eski hayatımdakinden daha mutlu oldum diyen kişi yok.tam tersi depresyondan ancak çıkıyor millet seneler sonra ? Neden yani ?

Back
X