İkinci çocuk

Ben şöyle düşünmüştüm. Çocuk doğduğunda 3,buçuk yaşında oluyor oğlum.yabi bu bizim iztegimiz.allah nasil takdir eder bilmeyiz. Ben de doğum izni bittikten sonra bir yıl ücretsiz izin alır. İki bebeğime de ben bakarım ikisinin de bebekligi annesiz geçmez en azından diye düşünmüştüm. Hatta şuan biraz para biriktirmeye çalışıyorum izin süremde zorlanmayalim diye.

Allaha şükür eşimden yana bir sıkıntım yok.masallah diyeyim.vakti az ama oldukça banyo da yaptırır,oyunda oynar,bezini de değiştirir.ilgilenir yani .olması gerektiği gibi
Ben bu soruya aralarında 4 yaş fark olan 2 çocuk annesi olarak cevap vermek istiyorum. Kızımın 2 yaş halini düşündüğümde ve oğlum da şu an 2 yaşında asla bu yaş farkı ile kardeş istemezdim. Gerçekten çok zor ve yetebilmeye önem verdiğinizden söylüyorum bu mümkün değil. İlk çocuk harab olacak. Hamilelik lohusalık ve üstüne küçük bir kardeşi idare etmeye çalışma derken gerçekten oğlunuz yıpranacak. Öte yandan doğumunuzun ilkokula denk gelmesini de istemem özellikle 1. sınıf çok ilgi istiyor. Şu noktada en ideali 4 yaş fark gözüküyor. En azından kendi ihtiyaçlarını karşılayabilir size tamamen muhtaç olmaz. Ama yine de ben derim ki; tek çocuk çok akıllıca bir karar günümüzde. Kardeş demek evde kıskançlık ve ses gürültü demek aynı zamanda. Güzel yanları olsa da inanın kardeşe hiç gerek yok. Maaşlarınız ciddi yüksek değilse Ekonomik olarak direkt zorlanmaya başlayacaksınız. Okulu beklemeye gerek bile yok.

Eşiniz ne kadar destek de olsa akşam 7 de geldiginde tahminimce siz delirmiş olursunuz.

Tabi büyük sorumluluk.Kardeşiniz var mı bilmiyorum ama ben çocuğumu kardeş sevgisinden mahrum etmek istemedim.Bir de birbirlerine destek olurlar diye düşündüm ileriki zamanlarda.Sonradan kızım suçlamasın beni kardeşim neden yok diye?Kaldı ki yıllardır istiyordu kardeş.Bunlar benim düşüncelerim siz katılmayabilirsiniz.Sonuçta o çocuğa bakacak ilgilenecek zamanınızı verecek olan sizsiniz.

Ne anlattın sen şimdi?

Çok teşekkür ederim güzel tavsiyeleriniz için.delirmek için gerçekten bir tanesi de yetiyor.
Akşam geldiğinde delirmiş olursunuz dediğinizde eski günlerim aklıma geldi.esim gelince oğlanı kucağına verip banyo ya kitliyordum kendimi çok zordu ya .bugün ki hallerine şükrediyorum.

Cocugu saatlerdir uyumamakta direnen yeni bi anne olarak su an diger odada beni isteyen ve aglayan 2-3 yaslarinda baska bi cocugu hayal etmek bile kanimi donduruyor. Ben de ayni korkulari yasiyorum. Biri daha bebekligini cocuklugunu yasayamadan hooop buyumek zorunda kalacak bence en iyi aralik 6 yas vs ama ona da ben gec kaldim. Biraz ara verin bence eger yasiniz musaitse.

Ne demek rica ederim.
Hangimiz yapmadık ki İşte bu delirmeleri iki çocukla 2 kat düşünün hatta şimdi düşünürseniz 4 veriyorum ben olaya İkinci çocuk için birincinin temel ihtiyaçları en azından tamamlanmış olmalı benim fikrim. Bezden kurtulmadığınızı okudum bir yorumda. Hamile ya da lohusa iken tuvalet alıştırma süreci bile azap olur.

Off tuvalet eğitimi şuan en büyük sıkıntımız. O kadar inatçı ki.kesinlikle kabul etmiyor. Yazın hallederim sanmıştım oysaki. Akranlarinin çoğu öğrendi.iste her hesap da tutmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…