- Konu Sahibi serenty2017
-
Şuan tamda bunu tecrübe ediyorum ve iyi ki diyorum aralarında 3-3.5 yaş gibi bir zaman olmuşta şimdi büyüğü anasinifa gönderirken küçüğü elinden tutup götürüyorum. Var mesela çocuğu Anasinifina giden bayanlar bı tanesi yeni doğum yapmış çok zorlaniyor, diğerininki 9 aylık falan o da çok zorlanıyor. Onları öyle görünce bir kez daha iyi ki dedim ben. Ama tabi her çocuk aynı değildir.Kızlar merhaba benimde 2.7 yaşında Bi oğlum var şuan ikinci çocuk düşünüyoruz hemen olursa 3. 4 olucak anaokuluna başladığında küçük inşallah 1.5 yaşar ilkokula başladığında 2.5 yaşar okul zamanı yeni doğan bebekle olmaktansa bu daha mantıklı geliyor bana oğlum zaten şuan çişini öğrendi kendinide ifade edebiliyor sizin fikriniz nedir kızlar yinede çok kafam karışık ikinci çocuk konusunda
Piyango çıkarsa 2.yi yapacağım kesinlikle. bazen keşke ikiz olsalarmış diyorum
Aslında bende çok anaç biri değilim bence.ama oğlumun yalnız kalma fikri beni çok duygusallastiriyor.sonra da kendime kızıyorum ikinci çocuğu sırf birinciye arkadaş olsun diye mi istiyorsun.buda hoş bir fikir gibi gelmiyor. Sonuçta ilk cocugumu büyük bir aşkla ve istekle yaptık.ikinciye bu kadar hazır değilim ve de ona da haksızlık yapmak istemiyorum.Düşündüm taşındım herşeyim dört dörtlük olsa bile tek cocuklu kalmayi tercih ederdim. ben 1 çocuk annesi olabilirim ikinci çocuk tüylerimi urpertiyor.. tabi herkes aynı değil cok cocuklu olup üstüne calisan kadinlarimiz var burdahayret ediyorum ama nasil başarıyorlar dusunmedende edemiyorum.... hislerine güven konu sahibi içinden ne geliyosa onu yap. Çocukla ilgilenen en cok sen olucaksin.bu konuda eşinin kafani karıştırmasina izin verme.sen buna hazirim yapabilirim diyosan yap tabiki
Hahaha nickler çok benzer ama farklı kişiAnneanne ve babanne hariç yardımcımız var yazmışsınız ya hanımefendi.
Kardeşinin olması seni mutlu etmedi mi acabaŞart değil bence. Bizim aile de fazla çocuk istemiyor kimse belki bizde öyle yetiştiğimiz için ikinciyi yapana son olsun deniyor. Çünkü durumlar malum maddi manevî zor. Sağlıkla olsun bir tane olsun düşüncesindeyim ben. Erkekler üreme ic güdüsü ile ister canım sen her isteyenin istediğini yapmak zorunda değilsin. Anneliği tatmışsın yaşamışsın. Ben iki kardeşim ama kardeşimle aramda 10 küsur yıl var. Dediğim gibi bizim aile fazla çocuğa sıcak bakmadığı için annem hiç istememiş artık yaş geçmeden maddi durum iyiyken bende çocuk aklımla kardeş istiyorum deyince olmuş.
Yani kendi yagimizda kavruluyoruz.Maddi durumunuz iyiyse olsun bebek
Biraz daha beklemek en iyisi gibi suanEmin degilseniz lutfen biraz daha zaman verin. Esiniz ister. Cunku sizin kadar zorlanmiyor. Once kendinizi dusunun
Ya zaten her paralı çocuk süper zeki mi oluyorBenim çpcuğum yüzmeye, resime gidecek imkana sahip ama senin çocuğun olamıyor demek doğru mu yani? Kardeşi olduğu için benim çocuğum sosyal olacak demekle benim tek çocuğum olduğundan daha paralı yaşıyor demek aynı şey
Eşim öyle inatçı hemen olsun diye diretmiyor zaten. O sadece ikinci cocukdan emin zamanı çokta önemli değil onun için.Ben biraz Evham yapıyorum.acaba gerçekten istiyormuyum yada çok mu gerekli bu çocuk diye.bir karar vermeye çalışıyorum sadece.yani sonuçta büyük sorumlulukKendinizi hazır hissettiğinizde sahip olmaya çalışın.Çocuklarımın arası 9 yaş biz de karar veremedik bir türlü.İyi ki olmuş diyorum ama istediğimizde sahip olduk.Öncesinde istemiyorduk.Şimdiki aklım olsa aradaki yaş farkını 4 olarak ayarlamaya çalışırdım.Eşiniz istediğine göre ilerde 2. olabilir.Burdaki sorun ne zaman olacağı.Bence eşinizle bu konuyu kararlaştırın.
Aynen her çocuk farklı belki şuan hamile bile olabilirim ama değilsem de şuan olması daha mantıklı geliyor ama oğlumun kıskanmasından çok korkuyorumŞuan tamda bunu tecrübe ediyorum ve iyi ki diyorum aralarında 3-3.5 yaş gibi bir zaman olmuşta şimdi büyüğü anasinifa gönderirken küçüğü elinden tutup götürüyorum. Var mesela çocuğu Anasinifina giden bayanlar bı tanesi yeni doğum yapmış çok zorlaniyor, diğerininki 9 aylık falan o da çok zorlanıyor. Onları öyle görünce bir kez daha iyi ki dedim ben. Ama tabi her çocuk aynı değildir.
Yanlış anlaşıldım sanırım. Herhangi bir zorlama yok.sadece kendimce doğru değerlendirme yapamadım. Çok ortaÇok mu gerekli bu devirde 2. Çocuk? Üstelik siz istemezken
Ben en çok kıskanmasından korkuyorum şuan bakalım hamile de olabilirim salı günü bat eğer adet olmazsam test yapıcamŞuan tamda bunu tecrübe ediyorum ve iyi ki diyorum aralarında 3-3.5 yaş gibi bir zaman olmuşta şimdi büyüğü anasinifa gönderirken küçüğü elinden tutup götürüyorum. Var mesela çocuğu Anasinifina giden bayanlar bı tanesi yeni doğum yapmış çok zorlaniyor, diğerininki 9 aylık falan o da çok zorlanıyor. Onları öyle görünce bir kez daha iyi ki dedim ben. Ama tabi her çocuk aynı değildir.
Korktum şuanKendini hazır hissetmiyorsan bekleyebilirsin. Zira tüm yükü sen alacaksın. Doğumu sen yapacaksın, iki çocuğun sorumluluğunu sen alacaksın, ev, yemek, temizlik, aşşşşşıııırrrııııı yorgunluk,gerilen sinirler, herşeyden önemlisi annesini paylaşmak istemeyecek ilgine ve sevgine muhtaç ilk çocuk var. Kaldıracaksan bu yükü tabi ki doğur sağlıkla kucağına al.Buna en kolay şöyle karar verirsin şimdi sorumluluk neyse ×2 diyeceksin. Yorgunluk iki kat, uykusuzluk 2 kat vs..
Evet bu çok mantıklıYakın yastakiler beraber büyürken kolaylık oluyor anne babaya evet ama 4-5 yaş büyük olmasının getirdiği kolaylıklar daha güzel ve kalıcı.
Yaş farkı 4/5/6 gibi olunca siz çalışırken kardeşi ile aynı evde kalıp ona sahip çıkabilir.
Derslerine yardımcı olabilir.
Üst üste dershane/etüt/üniversitesi harcamaları gibi harcamaları ödemek zorunda kalmazsınız.Sadece bugünlere odaklanmaktan ziyade ilerisi için düşünmek lazım.
Ne güzel. Hayırlı evlat olurlar inşallahBir daha olmasın derseniz tek çocuk iyidir ama aradan 3 4 yıl geçtikten sonra isteyip tekrar hamilelik, lohusalık, çocuk büyütme telaşı içerisine gireceksiniz bence yaş aralığı ideal, ki hemen olacağı da belli değil 4 yaşa da çıkabilir araları. Benimkilerin arasında 3 yaş var ideal bence, ikinci sürpriz yumurta ama tam zamanında gelmiş diyorum hep.
İstemsizce güldüm mesajınıza.Aslında eşim çocuk bakımında da ev işlerinde de elinden geldiğince yardım eder.ama sonuçta haftanın 6 günü akşam 7 ye kadar çalışıyor.cok bir faydası olmuyor bana.butun yuk yine bende.İki ihtimal var ya çok marifetli, hızlı, atik, yorulmak bilmeyen insanlar var ya eşi onlardan ya da çocuk bakımını eşine devredip zorluğunu bilmeyenlerden.
Allaha şükür eşimden yana bir sıkıntım yok.masallah diyeyim.vakti az ama oldukça banyo da yaptırır,oyunda oynar,bezini de değiştirir.ilgilenir yani .olması gerektiği gibiEşin çocuk istiyor...
Peki eşin cocuğuyla ilgilenir mi? Dayı gibi arasıra oynayıp kendi hayatına mi bakar?
Bence bu da önemli. Mesela sen lohusayken senden evde iş bekledi mi? Çocuk memeyi bıraktıktan sonra gece uyanmalarina esin de dahil oldu mu? 1-2 kere eskaza beslemek değil,gercekten çocuğy yedirmeye icirmeye vs destek mi? Alt değiştirir,banyo yaptırır, sen erkenden ölüp gitsen çocuklarına güzelce bakabilir mi?
Bence bunlar önemli sorular. Benim de bir arkadaşım var. Baba dayıdan farksız,çocuğun sorumluluğunu gerçek anlamda asla almaz. Kız hastaneye yattı,kizin annesi kıza refakatçi oldu. Baba kendi öz çocuğunu 'ay ben bakamam' diye, götürdü annesine bıraktı, karisi eve çıkıp kendine gelene kadar. ve mesela bu kişi ikinci çocuk istiyor,esiyle kavga ediyor. Oysa yarın arkadaşım hakkın rahmetine kavuşsa adam bir gün bile çocuğuna bakacak insan değil, çocuk ortada kalacak. Nasıl düşünsün ki ikinci cocuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?