İkinci çocuk

Başınız sağolsun.
Ben de yardımcı artı anneanne babanne desteğiyle bakan tuzu kuru bir insanın kardeşsiz çocuklara yönelik imasına kızıp dikkatsizlik ettim. Kusura bakmayın tekrar
Öfkeden gözünüz dönmüş gibi. O cümlem yanlış anlaşılır kesin diye düşünmüştüm. Aklıma gelen başıma gelmiş.. Nedemek istediğimi daha detaylı anlattım diğer yorumumda. Tek çocuklu ailelere ve çocukları laf etmek ne haddime.. Tuzun kuru olma meselesine gelince dışardan konuşmak çok kolay.. ben o tuzu kurutana kadar ne yollardan geçtim bide öyle bakmak lazım..

Konu çorba olmuş bu nedir ya

Neyse fikrim şu bence bu devirde ikinci çocuk gerçekten maddi manevi rahatlık gerektiriyor. Hamilelik zaten çok çileli bir dönem, şahsen benim öyle geçiyor. Elbette herşeyi dört dörtlük olmak zorunda değil ancak çoğu şeye yetebilmek bile çok zorlaştı. O yüzden bu açılardan bakınca ikinci çocuk fikri gerçekten bana çok uzak.

Kendim tek çocuk olarak büyüdüğüm içinse çok rahat o açıdan çocuk gözüyle bakabiliyorum. Her zaman bir kardeşim olsun isterdim doğrusu. Çocukken çok üstüme düşüldü, evde çok sıkıldığım zamanlar oldu. Ama birşeylere ulaşabilme konusunda hiç sıkıntı çektiğimi hatırlamıyorum. Tabiki büyüyünce bu his geçti sonuçta annemi babamı paylaşmak zorunda kalmıyorum. Hamilelikte annem sürekli yanımda mesela başka kardeşim olsaydı haliyle ilgi bölünürdü.

Kısaca tek çocukluk büyüyünce çok güzel ancak çocukken oyun arkadaşıdır, kreştir vs desteklenmesi gerekiyor. Sürekli başka çocuklarla iletişim kurması gerekli bence. Evde anne ile büyümek ilkokula kadar sıkıcı olabiliyor.

Daha 2 yasindaymis esiniz de masallah.O.kadsr merakliysa kendi dogursun oturup.2 senede bir dogum kolay mi?

Valla ben bekarken de tek çocukçuydum, öyle de kaldım. Bize bir tane yetti çok şükür. Belki de biraz tembel ve keyfimize düşkünüzdür, bilemiyorum. Yapanlara saygım sonsuz.

Ama dünyanın ve yaşadığımız ülkenin gidişatına bakınca maddi-manevi çok iyi düşünülmesi gereken bir konu bence.

Birde etrafımda gözlemlediğim şöyle bir durum var. Bir çocukları var mesela, sürekli anneanne-babaanne başına atmaya çalışma, tatile, gezmeye bile çocuğu ananeye bırakıp gitmeler, mümkün olduğunca çocukla az vakit geçirme ama bunlara rağmen yine de 2.çocuğu yapmak için yanıp tutuşma. Bunu hiç anlayamıyorum.

bizde durumlar daha da farklı henüz bir çcouğum yok yeni yeni düşünmeye başladık nasipse inşallah bense şimdiden 2. çocuğu istiyorum daha doğrusu hep 2 tane çocuğum olsun istemişimdir konu da böyla açılıyor zaten ama eşim istemiyor asla ben bu senin tek başına alabilceğin bir karar değil diyorum ama o da senin de değil diyip işin içinden çıkıyor acaba 1 tanesi olsa fikri değişir mi (

Şart değil bence. Bizim aile de fazla çocuk istemiyor kimse belki bizde öyle yetiştiğimiz için ikinciyi yapana son olsun deniyor. Çünkü durumlar malum maddi manevî zor. Sağlıkla olsun bir tane olsun düşüncesindeyim ben. Erkekler üreme ic güdüsü ile ister canım sen her isteyenin istediğini yapmak zorunda değilsin. Anneliği tatmışsın yaşamışsın. Ben iki kardeşim ama kardeşimle aramda 10 küsur yıl var. Dediğim gibi bizim aile fazla çocuğa sıcak bakmadığı için annem hiç istememiş artık yaş geçmeden maddi durum iyiyken bende çocuk aklımla kardeş istiyorum deyince olmuş.

Anam işte benim durum bu oğlum 13 aylık hamileyim şimdi neler yaşadınız ücretsiz izinde olacağım inşallaj bende nasıl yaptınız zorlandınız mı?2. ÇocukKaç aylıkken işe döndünüz? Anne kv desteği var mıydı ay çok soru sordum ama

Bi zahmet siz güzelmiş 2.çocuk diyin ben bile babaanne yok anneanne çok destek değil bırak devamlı yardımcıyı eve temizlik için kadın bile çağırmamışım üstelik çalışıyorum bende 2.yaptım kardeşlik zor ama güzel diyorum ama tek çocuk yapanlara da asla onlara göre doğru yapmışım demem herkesin şartları farklı

Ilk sene bebekle her zaman uylusuzluktan zor oluyor, ama sükür genel olarak iyi gecirdik. Büyük oglum fazla kiskanclik da göstermedi. Babasi bebegi aliyordu bende onunla ayri zaman geciriyordum kendini geri plana atilmis hissetmesin diye. Ailem yakindi ama cogunlukla kendim baktim (doktor randevu gibi durumlar haric).

Düşündüm taşındım herşeyim dört dörtlük olsa bile tek cocuklu kalmayi tercih ederdim. ben 1 çocuk annesi olabilirim ikinci çocuk tüylerimi urpertiyor.. tabi herkes aynı değil cok cocuklu olup üstüne calisan kadinlarimiz var burda hayret ediyorum ama nasil başarıyorlar dusunmedende edemiyorum.... hislerine güven konu sahibi içinden ne geliyosa onu yap. Çocukla ilgilenen en cok sen olucaksin.bu konuda eşinin kafani karıştırmasina izin verme.sen buna hazirim yapabilirim diyosan yap tabiki

Kızlar merhaba benimde 2.7 yaşında Bi oğlum var şuan ikinci çocuk düşünüyoruz hemen olursa 3. 4 olucak anaokuluna başladığında küçük inşallah 1.5 yaşar ilkokula başladığında 2.5 yaşar okul zamanı yeni doğan bebekle olmaktansa bu daha mantıklı geliyor bana oğlum zaten şuan çişini öğrendi kendinide ifade edebiliyor sizin fikriniz nedir kızlar yinede çok kafam karışık ikinci çocuk konusunda

2 yaş erken bence. Biz istediğimize emin olduğumuz halde 3 yaşına kadar bekledik. Bence biraz daha zamana ihtiyacınız var çünkü 2 yaşında ki çocukla ilgilenmek gerçekten zor. Doğuma kadar da 3 yaşına yaklaşıcak ki hala zor. Benim kızım şuan 3 buçuk yaşında yeni yeni bu aylar daha az zorlamaya başladı. Kreşe gitmesine rağmen zor oluyor.

Ay vallahi yazdıklarınız da ne kadar haklısınız.su zamanda çok zor.
Şuan kayinvalidem bakıyor.ama ikinci olursa ücretsiz izin almak istiyorum. Dedidiginiz gibi izin alınca da hayat standartimiz düşecek.
İşte tayinciyiz kimsemiz yok buralarda çok yalnız çocuğum.bir kaç haftadır görümce burda altı aylık bebeği var oğlum onunla öyle güzel vakit geçirdi ki bende acaba mi dedim

Zaten bizde o yaşlara göre plan yapıyoruz.ama sanırım bir yıl daha beklemeye karar verdim.yani hala bebek gibi ,anneye çok düşkün. İki cocugumada ilgili olmam gerekiyor anladım onu

Hiç aynı durumdayız.tek fark benim oğlum hala tuvalet eğitimini tamamlamadi.cok inatçı bir türlü ikna edemiyorum malesef.suan çok uygun gibi ama bebek gelirse onunla ilgilenemessem çok üzülürüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…