- 9 Mart 2015
- 7.404
- 10.652
- 448
- Konu Sahibi serenty2017
-
Öfkeden gözünüz dönmüş gibi. O cümlem yanlış anlaşılır kesin diye düşünmüştüm. Aklıma gelen başıma gelmiş.. Nedemek istediğimi daha detaylı anlattım diğer yorumumda. Tek çocuklu ailelere ve çocukları laf etmek ne haddime.. Tuzun kuru olma meselesine gelince dışardan konuşmak çok kolay.. ben o tuzu kurutana kadar ne yollardan geçtim bide öyle bakmak lazım..Başınız sağolsun.
Ben de yardımcı artı anneanne babanne desteğiyle bakan tuzu kuru bir insanın kardeşsiz çocuklara yönelik imasına kızıp dikkatsizlik ettim. Kusura bakmayın tekrar
Daha 2 yasindaymis esiniz de masallah.O.kadsr merakliysa kendi dogursun oturup.2 senede bir dogum kolay mi?Merhabalar
Başlıktan anlaşılacağı üzere mesele ikinci çocuk,çok endişelerim var bu konuda .Bir oğlum var iki yaşında eşim ikinciyi istiyor ama ben çok kararsızım. Çalışıyorum, elimden geleni yapıyorum ama bazen çok zorluyor oğlum beni iyi bir anne değilmiş gibi hissediyorum kendimi. Bu hisler geldikçe ikinciye yetemezmisim gibi geliyor.yani çok da gerekli mi ikinci ondan bile emin değilim. Bazen bir kardeşi olsun oğlumun, belki destek olurlar birbirlerine diye düşünüyorum. Bazen de olmadığı daha iyi _malum ekonomik durumlar_.en azından bütün imkanlarımızi bir çocuğa yoneltebiliriz diye düşünüyorum. Yani işin içinden çıkamıyorum. Tecrübeli annelerden tavsiyeler bekliyorum.
Anam işte benim durum bu oğlum 13 aylık hamileyim şimdi neler yaşadınız ücretsiz izinde olacağım inşallaj bende nasıl yaptınız zorlandınız mı?2. ÇocukKaç aylıkken işe döndünüz? Anne kv desteği var mıydı ay çok soru sordum amaBu sartlara bagli bir durum. Ben ikinci ogluma (planli) hamile kaldigimda büyük oglum 13 aylikti. Ben evdeydim zaten ve maddi acidan bir sorunumuz yoktu. O yüzden ikinci icinde evde kalabildim. Esim ve ailemden destegim var, ama.ä cogunlukla kendim bakiyorum. Ablamin da iki cocugu var. O calisiyor ve yardimci aldi, cünkü herseyi ayni anda yürütmek zor. Cocuklar krese gidince sık hastalaniyor mesela. Bir kadin kendini hazir hissetse ikinci cocugu yapmali bu yüzden. Maddi konular bir kenara insan kendi hazir olmali. Cünkü her Cocuk farkli oluyor. Farkli ihtiyaclari oluyor. Sizin de ihtiyaclariniz oluyor, o yüzden bunlarin dengesi önemli. Ben anne olduguma pisman olmadim, Allah da pisman etmesin, cünkü herseyin dengesini kurmaya calisiyorum. Herseyden önemlisi: cocuklarin mutlu ve saglikli bir ortamda büyümesi. Binbir kursa gitmesi degil.
Bi zahmet siz güzelmiş 2.çocuk diyin ben bile babaanne yok anneanne çok destek değil bırak devamlı yardımcıyı eve temizlik için kadın bile çağırmamışım üstelik çalışıyorum bende 2.yaptım kardeşlik zor ama güzel diyorum ama tek çocuk yapanlara da asla onlara göre doğru yapmışım demem herkesin şartları farklıKızımın 2. Yaş doğumgününde oğluma yeni hamileydim. Maddi durum ve koşullar çok önemli. Yardımcım olmasa ve eşim bu kadar destek olmasa asla yapamazdım ben çocuk. Tek başıma olduğumu düşününce depresyon sebebi benim için. Bizde eş,anneanne,babaanne aşırı destek birde üstüne yardımcımız var. Buna rağmen ilk 1 yıl zordu. Şimdi oğlum 4 yaşında kızım 6 herşey gerçekten çok güzel. Tek çocuk olan çocukları ve annelerini gördükçe kesinlikle doğru yapmışım diyorum.
Anam işte benim durum bu oğlum 13 aylık hamileyim şimdi neler yaşadınız ücretsiz izinde olacağım inşallaj bende nasıl yaptınız zorlandınız mı?2. ÇocukKaç aylıkken işe döndünüz? Anne kv desteği var mıydı ay çok soru sordum ama
Ay vallahi yazdıklarınız da ne kadar haklısınız.su zamanda çok zor.Tek çocuğum , tek çocuk sahibiyim. Kesinlikle tek çocuklar daha özgüvenli ve sorumluluk sahibi oluyor. Ayrıca siz onunla yeteri kadar ilgilenirseniz,aile bağlarınız güçlü ise ve çevrede yaşıt sayılabilecek kuzen vs varsa görüştüğü bir kardeşe ihtiyaç duymaz.
Birde çalışan anneler için bakacak kişi büyük problem,işi bıraksanız gelir ve imkanlar azalacak, şuan nasıl idare ediyorsunuz bilmem ama en kötü kreş aylık 3000 TL den başlıyor ve masraflar her kalemde günden güne artıyor. İki çalışan ebeveyn olarak tek çocuğa bile zor yeterken 2. ci gereksiz geliyor bana.
Çalışma zorunluluğum olmaz, borç harç olmaz, eve en az aylık giren meblağ 30000 TL falan olur o zaman yaparsın ama iki kişide çalışsan kredi borcu vs varken ,üstüne okul masrafları, sağlık giderleri, yeme içme-faturalar derken zaten ele birşey kalmazken fazlası lazım değil bence.
Aslında ,önce Allah takdiri tabiki.biz oğlum 3.5 yaşındayken bebek olacak şekilde ayarlamaya düşünüyoruz.3_ 4 yas de ideal diyorlar geneldeCocugunuz daha 2 yasindayken esinizi kovalayan kimmis, ne bu acele?
Koalina senin önceki konularını okumustum onlardan sonra sen bu sözü soyluyorsan herkes ikinci yapar diyorum :))Piyango çıkarsa 2.yi yapacağım kesinlikle. bazen keşke ikiz olsalarmış diyorum
Zaten bizde o yaşlara göre plan yapıyoruz.ama sanırım bir yıl daha beklemeye karar verdim.yani hala bebek gibi ,anneye çok düşkün. İki cocugumada ilgili olmam gerekiyor anladım onu2 yaş erken bence. Biz istediğimize emin olduğumuz halde 3 yaşına kadar bekledik. Bence biraz daha zamana ihtiyacınız var çünkü 2 yaşında ki çocukla ilgilenmek gerçekten zor. Doğuma kadar da 3 yaşına yaklaşıcak ki hala zor. Benim kızım şuan 3 buçuk yaşında yeni yeni bu aylar daha az zorlamaya başladı. Kreşe gitmesine rağmen zor oluyor.
Hiç aynı durumdayız.tek fark benim oğlum hala tuvalet eğitimini tamamlamadi.cok inatçı bir türlü ikna edemiyorum malesef.suan çok uygun gibi ama bebek gelirse onunla ilgilenemessem çok üzülürümKızlar merhaba benimde 2.7 yaşında Bi oğlum var şuan ikinci çocuk düşünüyoruz hemen olursa 3. 4 olucak anaokuluna başladığında küçük inşallah 1.5 yaşar ilkokula başladığında 2.5 yaşar okul zamanı yeni doğan bebekle olmaktansa bu daha mantıklı geliyor bana oğlum zaten şuan çişini öğrendi kendinide ifade edebiliyor sizin fikriniz nedir kızlar yinede çok kafam karışık ikinci çocuk konusunda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?