ben senin yerinde olsam eşime eski eşinle görüşme,arama sorma gibi laflar etmek yerine hiç oralı olmam.eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmeyeceksin derler ya(bu bir deyim aman yanlış anlaşılmasın).son derece cool takılırım bahsi geçerse hiç oralı değilmiş gibi "e o napıyor iyi miymiş " falan bile derim.bu arada hep bakımlı olurum,yatakta da kendimi fazlasıyla gösteririm.çocuğa da son derece sevecen davranırım.ilk yıllar bu sorun devam edebilir ama bakar ki o kadın eski eş kenidne dönmeyecek bir daha, mecbur o da yolunu çizer.
siz dövündükçe eşinizin aklı ona gidecek,siz dırdırcı kadın olacaksınız o kafa rahatlatan.bu durumda adam da nefes almaya onun yanına gitmeye başlayacak.o kadının ekmeğine kendiniz bal sürmüş olacaksınız.
ben sana kesinlikle katılmıyorum ben olsam kıyameti koparırım ki, adı geçtiği zaman bile adını ağzına nasıl alırsın diye burnun getirirdim şimdi ağzına bile alamıo adını, ondan bahseldiği zaman da '' o '' diye bahsedio, eğer cool takılsaydım rahat rahat bahsederdi, şimdi bu arkadaşımızın ki daha ileri boyutta geniş davrandığı taktirde yanında bile konuşabilir telefonla, eski eş de de umutlar daha çok yeşerir düzelio yeni eşi de umursamıo acaba durumları mı iyi değil vs kuruntularla daha çok yapışır. bence ölçülü bi biçinmde eşini tanıdığın kadar sesini yükselt. erkek milletine aslaaaa yüz verilmeeez arkadaŞIM geçen haftaya kadar sinirlendiğinde alltan alırdım bağırırdı tamam aşkım sakin ol derdim kaybetmekten korktuğum için, ama tepeme çıktı artık hizmetçi gibi davranmaya başladı, ama gçen hafta boaşanmayı göze alarak evin içinde kendimi yırttım o bana vurmadan ben ona vurdum hayatımda ilk defa bu derece biriyle tartışma yaşadım baktım ki şaşkın ördek gibi bana bakıo devam ettim dozu azaltarak. bana da arkadaşım dedi böyle yap diye sustukça abarttı üstüne geldi bide böle dene dedi ben çok başarılı oldum erkekler sustukça tepelio
ne kadar yüzsüz midesiz pişkin kadınlar var yaaa madem çok kıymetliydi boşamasaydın. sen hem herşeyi hertürlü rezilliği yap boşa git ondan sonra da arıza ol. ya bunlara çanak tutan adamlara ne demeli
bunlarla mı uğraşıcaz yaa bizim suçumuz neydi sanki, bu sorumluluk onların sorumluluğu mesafeyi koyacaklar yani.engel olacaklar bunlara. neymiş kötü olamazmış nafaka ödemiyormuş da onun yerine özel okula yolluyormuş eğer tersine giderse dava açarmış da nafakayı istermiş. hoşlarına da gidiyor ilgi görmek, bir zamanlar yapılan kötülüklerden sonra şimdi bu kadınların böyle davranmaları. Gelde deli olma yaa gel de deli olma, hiç evlenmemiş bekar işi gücü olan iyi bir aileden gelen bi bayanım bunumu çekicem yanii yaa diyorum bazen. inan canım senle aynı durumumuz tek farkımız evli ve hamile değilim gerisi hep aynı,birike birike içimde yedi beni..
merhaba kızlar, ben de sizdenim. başından bir evlilik geçmiş ve bir çocuğu olan birisiyle yaklaşık bir senedir birlikteyim. konu sahibi arkadaşım inan sende geleceğimi gördüm hatta linki erkek arkadaşıma yolladım okusun diye. aynıları benim de başımdan geçti geçiyor.çok dertliyim yaa,konuyu görünce sanki kendimi okudum ben yazdım sandım bir an.sevgilimin eşi ona çok kötülükler yaptıktan sonra bırakıp gitmiş sevgilim boşanmak istememiş ama eski karısı geri dönmemiş. o da bu sayfayı kapatıp kendine yeni bir hayat kurmuş. boşanalı 6-7 sene olmuş. haftasonları oğlunu alır.buraya kadar normal.
sevgilimin hayatında boşandıktan sonraki bu 6-7yıl içinde ciddi bir ilişki olmamış. ben görüşmelerini hep çocukla sınırlı sanıyordum ve sevgilimin anlattıklarından eski eşinin de bu sayfayı kapatmış ve sadece çocuk için arayan olgun bir bayan profili çizilmişti kafamda. bir kere uzun bir konuşmalarına şahit oldum. çocuk harici abuk sabuk gereksiz şeyler konuşuluyordu. uyardım. ne konuşuyosunuz bu kadar uzun neyin muhabbeti bu diye. ben ortaya çıktıktan sonra eski karısı tarafından kıymetli oldu sevgilim. aramalar,sormalar mail adresi isteyip mail atmalar. hatta o kadar ileri gitti ki, ben sana çok haksızlık yaptım bile dedi yani düşünün. erkek arkadaşıma mesafeyi koymasını bunlara engel olmasını söyledim ancak oralı olmuyor ben bu işi bitirdim,o sayfayı kapattım o ne yaparsa yapsın benim tavrım belli duruşum belli önemli olan da bu diyor. kadının amacını göremiyor.sen mesafeyi koysan bunlara cesaret edemez diyorum. asla kabul etmiyor. beni hayali olarak sorun yaratmakla suçluyor. hatta şizofren sorunlu olmakla bile itham etti. ben mesafeyi koyuyorum bütün köprüleri atamam nafaka olayından dolayı diyor. oğluyla tanışıyoruz beraber geziyoruz.beraberken hiç annesinin ismini ağzına almayan çocuk geçen gün birlikteyken anneyi dilinden düşürmedi.hatta sevgilime baba sen bizim eve gel bilgisayarıma bak bile dedi. küçük çocuk bunları düşünemez o çocuğu da kadın dolduruyor bence. sevgilim kabul etmiyor birtürlü. ettiremiyorum. çok kızıyor bana. ben o sayfayı tamamen kapattım artık naparsa yapsın asla olmayacağını o da biliyor diyor. ama kadın bu cesareti sevgilimden alıyor işte. ondan bu cesareti bulmasa mail de atamaz arayamazda neymiş bu nafaka bu kadar korktukları yaa ödesin ödemesinmi diyoruz sankiii
evet canım bende inanılmaz şaşırdım okuyunca. aynı şeyleri yaşıyoruz tıpatıp. neyin önlemini alacağım ortada sorun yok diyor. kadın mesaj atmış buna ilişkinizin boyutunu bileyim oğlumu hazırlıcam demiş. sevgilim de gerekli cevabı vermiş ama iki gün sonra da senin mail adresin neydi işle ilgili mail atıcam diye aramış mail adresini alıp mail atmış bir işle ilgili. bu ne sen işsizmisin ondan iş mi istedin baksın başının çaresine dedim yardım etmeyeyimmi diyor bana yaaa,anlamıyorki bunların hepsi bahane.birde benden saklıyor bu mesajları görmeyim diye silmiş. anlatamıyorumki o mesafeyi koysa bu çizgiyi aşamaz bu kadın. yookk nato kafa nato mermer. kavgalıyız zaten konuşmuyoruz.çok şaşırdım, durumlarımız inanılmaz benziyor. benim eşim de eski eşiyle böyle samimi samimi konuşurken, gerekçesi nafaka, borç bilmemne idi. kesinlikle erkek arkadaşın mesafeyi koymadığı için, yüz verdiği için böyle davranabiliyor. eşim de benim tavrım önemli derdi, evet önemli koysun tavrını öne. ben de çok bastırıldım, çok suçlandım. ikinci plana bile atıldım. o tür yüzsüz kadınlar bıkmaz usanmaz, sürekli rahatsız eder. eski eşi, beni bırakıp onunla tekrar beraber olması için gecenin bir vakti arayıp telefonda bile zırladı. hamile olmasaydım, bizim evliliğimiz çoktan bitmişti. bu sorunlar gerçekten büyüyor. bazen keşke zamanı geri alabilsem diyorum. hiç bir şeye zorla katlanmak zorunda değilsin. şu an sevgilin ama eşin olduğunda daha büyük şeyler bile olabilir. gerçekten iyi düşünmek lazım. flört ettiğim zamanlarda da vardı bunlar hem de daha fazlası, şu an ki aklım olsa dönüp arkamı giderdim. o zaman üniversite öğrencisiydim, insanın en deli dolu zamanları olduğu o dönemlerde, ben antidepresan kullanan ruh hastası haline gelmiştim, hala da öyle sayılırım. sana bırak, dönüp git diyemem ama sevgilin bunların önlemini almalı, nafakaysa nafaka, paraysa para bu yüzden birilerinin incinmesinin hiç bir manası yok.
evet canım bende inanılmaz şaşırdım okuyunca. aynı şeyleri yaşıyoruz tıpatıp. neyin önlemini alacağım ortada sorun yok diyor. kadın mesaj atmış buna ilişkinizin boyutunu bileyim oğlumu hazırlıcam demiş. sevgilim de gerekli cevabı vermiş ama iki gün sonra da senin mail adresin neydi işle ilgili mail atıcam diye aramış mail adresini alıp mail atmış bir işle ilgili. bu ne sen işsizmisin ondan iş mi istedin baksın başının çaresine dedim yardım etmeyeyimmi diyor bana yaaa,anlamıyorki bunların hepsi bahane.birde benden saklıyor bu mesajları görmeyim diye silmiş. anlatamıyorumki o mesafeyi koysa bu çizgiyi aşamaz bu kadın. yookk nato kafa nato mermer. kavgalıyız zaten konuşmuyoruz.
ilk eş için senin eşin kel ölür sırma saçlı olur misaline dönmüş madem o kadar arayıp sorası varmış çocuğunuda bu kadar düşünüyormuş ne diye ayrılmış. madem ayrılmışsın sonuçta kimse durup dururken mutlu bir evliliği yıkmak istemez demek ki her iki taraf içinde ev dayanılmaz hale gelmiş ve sürekli kavga etmiş durmuşlar ve yıkılmış bu evlilik. şimdi ilk eşe düşen görev sadece oğlunu babadan mahrum etmeyip çok çok çok ciddi ölüm kalım meselesi olmadıkça eski eşi aramamak olmalı. yani oğlunun tuvalete gittiğini anlatacak kadar samimi olmaya lüzum yok. bu ne canım sen evlenince mi eski eşi aklına vurmuş ne ayıp ya. kadın eski eşinin kıskanmayamı başladı anlamadım ki hayır yani illa eski kocasının değerinin anlaması için adamın tekrar mı evlenmesi lazımmış. eşin baba olarak görevini yerine getirmek dışında eski karısının derdini dinlemek zorunda değil sonuçta madem o kadar eski eşi kıymetliymiş ayrılmadan önce düşünseymiş ben o kadında art niyet sezdim yazdıklarınızdan sizden ziyade kadında kişilik sorunu var ya tekrar eski eşe sinir olduğundan böyle bir yöntemle eski eşinin yuvasını yıkmak istiyor ya da sizin mutluluğunuzu yediremeyip seni kıskanıyor
asla ve asla çocuğuna tek bir lafım olamaz seviyorum çocuğunu da. üstelik günahsız herşeyden habersiz bir sabi o ama doldurulmuş o da belli. cuma günü anne dilinden düşmedi. hiçç bahsetmezdi. hadi bunu bırak öğretildiği her halinden belliydi. anneyle ilgili bir konudan bahsediyor 10dk geçmeden başka bi anne muhabbeti. belli ki öğretilmiş yanında benden bahset diye. bardağı taşıran son damla da cmt beni almaya yarım saat kala randevumuzu iptal etti. çocuğu bahane ederek. diyorumki ben çocuk anneye sölüyo babam cmtleri prenses006 ablayla birlikte diye kadın da heralde dedi ki ağla zırla gönderme babanı. çünkü ilk defa oluyo bu ne çocuk bişi derdi görüşmemize ne de sevgilim böle iptal etmişti buluşmamızı. yeter artık yaa
üstüne bir de sevgilimin ailesi kadını arayıp soruyor, görüşüyorlar hala. çok doluyum çokk. mümkünatı yok bir sorun olduğuna inanmıyor. ben bitirdim başka ne sorun olabilir diyor. konuşmak isteyince kavga çıkıyor bağırıp çağırıyor.ama biticek bu gidişle gerçekten. kaç kere ayrılıp barıştık ama ben artık dayanamıyorum buna. evlenince daha da büyüyecek sorunlar biliyorum. madem öle barışsınlar bende rahat edeyim o kadın da sevgilim olacak adam da
ilk eş için senin eşin kel ölür sırma saçlı olur misaline dönmüş madem o kadar arayıp sorası varmış çocuğunuda bu kadar düşünüyormuş ne diye ayrılmış. madem ayrılmışsın sonuçta kimse durup dururken mutlu bir evliliği yıkmak istemez demek ki her iki taraf içinde ev dayanılmaz hale gelmiş ve sürekli kavga etmiş durmuşlar ve yıkılmış bu evlilik. şimdi ilk eşe düşen görev sadece oğlunu babadan mahrum etmeyip çok çok çok ciddi ölüm kalım meselesi olmadıkça eski eşi aramamak olmalı. yani oğlunun tuvalete gittiğini anlatacak kadar samimi olmaya lüzum yok. bu ne canım sen evlenince mi eski eşi aklına vurmuş ne ayıp ya. kadın eski eşinin kıskanmayamı başladı anlamadım ki hayır yani illa eski kocasının değerinin anlaması için adamın tekrar mı evlenmesi lazımmış. eşin baba olarak görevini yerine getirmek dışında eski karısının derdini dinlemek zorunda değil sonuçta madem o kadar eski eşi kıymetliymiş ayrılmadan önce düşünseymiş ben o kadında art niyet sezdim yazdıklarınızdan sizden ziyade kadında kişilik sorunu var ya tekrar eski eşe sinir olduğundan böyle bir yöntemle eski eşinin yuvasını yıkmak istiyor ya da sizin mutluluğunuzu yediremeyip seni kıskanıyor
kadın bal gibi çocuğu kullanıyor. iyi anneler ya güya, bu kadar karmaşa yaratıp bu kaosa o masum çocukları da ekliyorlar, bir de üstüne her şeyi düşünen iyi anne rolü oynuyorlar. çok sinirlendim şimdi.
sevgilinin ailesinin kadını arayıp sormasına şaşırdım doğrusu ama muhtemelen çocuğun yani torunlarının hatırınadır. gerçi onu yapmasalar, görüşmeseler bile senin yanında ondan bahsedip seni rahatsız edeceklerdir. onun bitirmesiyle sorunlar ortadan kalksaydı bunları tartışmıyor olurduk. hem o kadın çocuğunun annesi olabilir, tamam ama bu onu o kadınla samimi yapmayı gerektirmez ki, özellikle bir ilişkisi varken. empati yapsın canım o da, hoşlanır mıydı acaba ?
söyleyince çok fena kavga çıkıyor güvenmiyormuşum ona. kendine hakaret edilmiş gibi geliyo galiba
seninki basit bir kıskançlık değil. kıskanmıyorsun ortada yapılan bir ayıp, terbiyesizlik var eski karısının. benim eşim de böyleydi, ama ben kıskanmadığımı bana büyük bir saygısızlık yapıldığından bahsettim. ona güvendiğini, güven sorunu yaşamadığını sadece sana yapılan, ilişkinize yapılan saygısızlığı anlat. o kadın beni çileden çıkardığı günlerden birinde ben en sonunda farkettim ki, çocuğuyla iletişim kuramıyorum yani aramızdaki bağı kaybediyoruz onunla. bunlar olabilir, bu sorunun olabileceğinden de bahsetmelisin.
Dizi gibi....Sinir oluyorum gururu olmayan,başka birinin olduğunu bile bile dön diyenlere...Allahım düşürmesin,Size de sabırlar versin..İnşaAllah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?