• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci eş üvey anne yeni anne ...

Gece uyanıp bez değişip mama yaptığım doğrudur kendi çocuğuma kii ALLAH nasip ederse 19 yaşında kendini başkasına yük etmeyecek bir evlat yetiştirme niyetindeyim. Ilk geldiği günden beri bana evin temizlikçisi aşçısı kasası muamelesini yapan bir çocuğa!!! gösterdiğim toleransı umarım evladıma da gösterebilecek sabrım kalır derdindeyim
19 yaş büyük bir yaş mı? henüz çok küçük. sanki 29dan bahsediyorsunuz? 19 yaşında daha üniversiteye yeni gitmiş oluyo nasıl kendi ayakları üstünde dursun? eskortluktan mı pra kazansın? nasıl bi zihniyettesiniz?

19 yaş büyük bir yaş mı? henüz çok küçük. sanki 29dan bahsediyorsunuz? 19 yaşında daha üniversiteye yeni gitmiş oluyo nasıl kendi ayakları üstünde dursun? eskortluktan mı pra kazansın? nasıl bi zihniyettesiniz?
Siz konuyu biraz yanlış anladınız sanırım. Para kazansın dememiş konu sahibi. Kendi temizliğini yapsın, usul yordam öğrensin demiş. 17-18 yaşında ailesinden ayrılıp üniversite okuyanlar var, kendilerine bakabiliyorlar. Eskortluğa nereden geldiniz anlamadım. O yaşta para kazanan, ki mevzu bu değil, gençler başka işler! de bulabiliyor.

Ben 19 yasinda hem okudum hem calisitim. Eskortlukta gerekmiyordu yani. Ama konu sahibinin derdi kızın para kazanmasi değil

Selam kızlar ilk defa yazıyorum foruma,merak ettiğim ben gibiler varmı varsa ne yapıyorlar öğrenmek istiyorum. Esimin ikinci evliligiyim 16 yasinda annesiyle yasayan kizi vardi bunu biliyordum. Biz evlendikten 5 gün sonra eski eşi kızı istemedi kiz da annesini bende sorunsuz gelsin diye kabul ettim. Etmez olaydım, kız problem çocuk resmen eşşşek kadar ama yarim akıllı bildiğiniz. Cok sıkıntılar atlattık eşim çok pasif. Kızına karşı hep el pençe. Neymiş zamanında ona babalık edememiş. Zerre kadar eğitim vermiyor görgü kurallarından bihaber kız sofraya bile oturmak gelmiyor içimden. Ayrıca elini sicak sudan soğuk suya koymaz. Surdan kalk şuraya otur demeyiz. Her istediği alınır. Alınmazsa kiyamet kopar.Karşılığında bir evlatlık yapmaz mesela bir bardak su bile getirmez. Kızı ve yaptıklarını zar zor sineye çektim ama eşime karşı buz gibi oldum bu arada. Evin içinde yabancı gibiyiz birbirimize ne bende eski sevgi ilgi kaldı ne de onda. Tek istediğim azıcık baba gibi davranması görseniz evimizin direği kızı gibi davranıyor. Bazen oturup gülüyorum bu hallerine bazen ağlıyorum. Bu arada ikimizde egitimciyiz sözüm ona beş kuruş etmedi evimizin içinde eğitimimiz bize. Ayrica benimde bir kızım oldu henüz dört aylık. Danışacağım birsey yok aslında sadece anlatmaya ihtiyacım vardı. Boşanma gibi bir düşüncem en azından şimdilik yok bende bir evlat büyütüyorum ve aile olmayinca bir yaratığa donustuklerine bizzat şahit oldum. Şimdi düşünüyorum da beş günlük gelinken ona gelsin demesemiydim aceba???
Siz biraz da yeni Doğum yapmış olmanın etkisiyle eşinizin kızına bu kadar tepkilisiniz. Aslında olması gereken çocuğun evin kurallarına uyması, babasından bu yönde teşvik alması, olmuyorsa çocuğa babasının bakmasıydı. Her ne sebeple gelirse gelsin.
Babasının bu yaştan sonra öz anne muamelesi beklemesi yanlış, hele de kendisinin katkısı, yönlendirmesi yokken.
Sizin de kullandığınız kelimeler hoş değil. Ayrılmayı düşünmüyorsanız eşinizle oturup bunu konuşmanız lazım. Eşiniz kızıyla da konuşmalı. Gerekirse uzman desteği almalısınız.

Böyle konularda "kimse yalan söylemesin, kimse başka çocuğa kendi çocuğu gibi tahammül etmez" diyerek birbirini destekleyen kadınlara ba-yı-lı-yo-rum.
Millet evlat ediniyor, hiç tanımadığı etmediği insanların çocuğunu kendi çocuğu gibi benimseyip büyütüyor da sevdiğiniz adamın çocuğuyla anlaşmaya çalışmak mı zor geliyor size?

Kız kafasız, yaratık; anası çocuğunu başından atmış suçlu. Ama bir kocanız mı masum?
"Kadın 11 yaşından 16'ya 5 senede 5 defa göstermemiş çocuğu şimdi mi aklına geldi" diyorsunuz da eşiniz 5 senede 5'ten fazla görmeye çalışmamış mı çocuğunu?
Kadın ne yapmış? Çocuğu mu kaçırmış, izini mi kaybettirmiş, adam dava açmasın diye elini mi tutmuş ne yapmış? Eşiniz görmek istememiş işte çocuğunu. Kendisi de söylemiş zaten "babalık yapamadım" diye.
Ama bu durum işinize geldi. Dediniz ki "Amaaan zaten 5 senedir çocuğunu görmemiş bile. Evlenince başım ağrımaz.".

5 senede 5 defa çocuğunu görmeyen adamın iyi bir koca ya da iyi bir baba olacağını size düşündüren nedir bilmiyorum ama ortadaki en masum kişi o kız.
11'inde ailesi ayrılmış, babası ilgilenmemiş, babası evlenmiş ve bir kardeşi olmuş. Eşinizin 5 sene yanında olmayıp yetiştir(e)mediği çocuğun hesabını ne anneye ne o kıza kesmeye hakkınız yok.
Önce dönüp eşinize sorun bunun hesabını, sonra da halihazırda var olan çocuğuna babalık yapmayan adamda neyin ışığını görüp evlendiniz, üstüne bir de çocuk yaptınız diye kendinize... Sıra gelirse kıza da sorarsınız "derdin ne" diye.

Böyle konularda "kimse yalan söylemesin, kimse başka çocuğa kendi çocuğu gibi tahammül etmez" diyerek birbirini destekleyen kadınlara ba-yı-lı-yo-rum.
Millet evlat ediniyor, hiç tanımadığı etmediği insanların çocuğunu kendi çocuğu gibi benimseyip büyütüyor da sevdiğiniz adamın çocuğuyla anlaşmaya çalışmak mı zor geliyor size?

Kız kafasız, yaratık; anası çocuğunu başından atmış suçlu. Ama bir kocanız mı masum?
"Kadın 11 yaşından 16'ya 5 senede 5 defa göstermemiş çocuğu şimdi mi aklına geldi" diyorsunuz da eşiniz 5 senede 5'ten fazla görmeye çalışmamış mı çocuğunu?
Kadın ne yapmış? Çocuğu mu kaçırmış, izini mi kaybettirmiş, adam dava açmasın diye elini mi tutmuş ne yapmış? Eşiniz görmek istememiş işte çocuğunu. Kendisi de söylemiş zaten "babalık yapamadım" diye.
Ama bu durum işinize geldi. Dediniz ki "Amaaan zaten 5 senedir çocuğunu görmemiş bile. Evlenince başım ağrımaz.".

5 senede 5 defa çocuğunu görmeyen adamın iyi bir koca ya da iyi bir baba olacağını size düşündüren nedir bilmiyorum ama ortadaki en masum kişi o kız.
11'inde ailesi ayrılmış, babası ilgilenmemiş, babası evlenmiş ve bir kardeşi olmuş. Eşinizin 5 sene yanında olmayıp yetiştir(e)mediği çocuğun hesabını ne anneye ne o kıza kesmeye hakkınız yok.
Önce dönüp eşinize sorun bunun hesabını, sonra da halihazırda var olan çocuğuna babalık yapmayan adamda neyin ışığını görüp evlendiniz, üstüne bir de çocuk yaptınız diye kendinize... Sıra gelirse kıza da sorarsınız "derdin ne" diye.

Hoslarina gidiyor..Oh ne güzel çocuğuna ilgisi yok..Çocuksuz gibi..Copsuz üzüm gibi..Onu akil etse zaten bu duruma düşmez..Ise alırken bile cv sine bakiyorlar referans istiyorlar..
Yarın benim çocuğuma yapmaz çünkü beni seviyor ..Adam neyse odur öteki çocuğuna yapan buna da yapar

Hoslarina gidiyor..Oh ne güzel çocuğuna ilgisi yok..Çocuksuz gibi..Copsuz üzüm gibi..Onu akil etse zaten bu duruma düşmez..Ise alırken bile cv sine bakiyorlar referans istiyorlar..
Yarın benim çocuğuma yapmaz çünkü beni seviyor ..Adam neyse odur öteki çocuğuna yapan buna da yapar

Aynen öyle. Öncekine hayrı olmamış ki şimdikine olsun.
Adam "babalık yapamadım" diye vicdan yapmış güya ama şimdi de pek babalık yapmıyor anladığım kadarıyla. Kızını konu sahibinin başına bırakmış vicdan rahatlatma peşinde. Ama sorunlu olan kız oluyor nedense :işsiz:

Adam "babalık yapamadım" diye vicdan yapmış güya ama şimdi de pek babalık yapmıyor anladığım kadarıyla. Kızını konu sahibinin başına bırakmış vicdan rahatlatma peşinde. Ama sorunlu olan kız oluyor nedense :işsiz:
O kız sorunlu olmasa zaten saşarım..Anlatilanlarda da öyle kayda değer bir şey yok..Kızın davranıarı ile ilgili

Akla şu gelmiyor ama. "Bir zamanlar eski eşini/sevgilisini de seviyordu."

Bugün ölüp bittiğin adamla yarın kanlı bıçaklı olmayacağının garantisi yok. Birbiriyle gırtlak gırtlağa gelip boşanma aşamasında olan bazı çiftlerin tanışma hikayelerini dinliyorsun, masal gibi. Dediğiniz gibi kişi neyse odur, adam ilk çocuğunu gözden çıkarabilmişse ikincisini de işine gelmeyen bir olay olduğunda gözden çıkarmakta bir sakınca görmeyecektir. Çünkü babalık içgüdüsü (tam olarak içgüdü de denemez gerçi de lafın gelişi) oluşmamış adamda, yok.

Fakat önemli olan saygı. İnsanlar birbirlerini sevmeyebilirler kabullenmeyebilirler ancak saygı duymak zorundalar. Ben bir de Astoria Astoria 'nın görüşünü merak ettim.

Alıntılamanızı görmemişim özür dilerim, görmeden bir cevap yazmış bulundum. Sizin yazdıklarınızla benzerlik taşıyor, doğru söylüyorsunuz. Hiçbir evliliğin boşanmayla bitmeyeceğinin garantisi yoktur, doğru. Bir de şu var, çoğu çocuk için üvey ebeveyni kabul etmek, öz ebeveyni reddetmekle eş değer. Yani mesela üvey ablanız, sizin annenizi kabullense kendi annesine ihanet ediyor gibi hissediyor olabilir. Annesini üzeceğini düşünüyor olabilir. Çocuk için çok çok zor, bu konuda da haklısınız zaten bizzat tanık olmuşsunuz yaşananlara. Saygı çok önemli gerçekten, çocuk deyip geçmeden onun duygu ve düşüncelerine saygı duymak, zorlamamak, tanıması için zaman vermek iyi iletişimi başlatacak şeyler.

bir de diyorlar boşanmış ailelerin çocuklarının hepsi yaratık gibi
sanki kendisi asla boşanmayacağına dair kanunname hazırlamış
böyle büyük konuşma görmedim

Merhaba
Ben size kendi hayatımdan bahsedeyim
İlk evliliğimi bir kız çocuğu olan adamla yaptım
Ve çok kısa bir evlilikti 6 ay sürdü
Boşanma sebebimiz kesinlikle çocuk değildi
Çocuk olması beni asla rahatsız etmedi
Çok iyi yetişmiş 7 yaşında bir kız çocuğuydu
O yaşında bana şiir yazıyor benim davranışlarımı taklit ediyordu gayet güzel anlaşıyorduk. Bundan mütevellit ikinci evliliğimi yaparken çocuklu bir adam olmasına hiç aldırış etmedim
Diğer evliliğimde olan çocuk gibi çocuklar olabileceklerini düşünerek ikinci evliliğimde eşimin 14 ve 16 yaşında iki oğlu var ve yaklaşık 8 yıl önce biten bir evlilik biz evleneli 5 ay oldu ve buradan tavsiyem kimse çocuklu bir adamla evlenmesin asla ve asla çünkü çocuğu olmayan bir birey yetişmemiş bir çocuğu yetiştiremez. 14 15 yaşındaki çocuğu değiştiremezmişiz sadece kabul edebiliriz oysa ben 7 yaşındaki kız çocugunun naifliğini her çocukta olur sandım ve hayatımın hatası...

Çocuklar gelip 2 hafta yaz tatili diye kaldılar
Düşünün wc ye girip sifon çekmek nedir bilmiyorlar
Duş alıp sadece su döküyorlar sabuna life dokunmak yok
Ve o an anladım ki hayatımı zehir ettim
Ve bu çocuklarla iki haftada bir görüşeceğim gelip kalacaklar
Birini görmesen birini görürsün
Bunlar genel temizlik görgusuzlüğünden bir kaç örnek
Babalarına karşı laubali konuşmaları
Sosyal alanda davranış eksikliği söylenmez bile
Ve yaklaşımımı sıcak tutsamda sadece babalarını cüzdan olarak görmeleri sinirlerimi bozmaya yetti.
2 hafta geldiler gittiler 2 haftadır tartışmalarımız bitmedi.
Eşimi seviyorum ama gelecekte daha büyük sorunlar olacağını gördüğüm için boşanmak istedim ve eşim kabul etmedi. Ama bu iki çocukla baş edecek gücüm yok.
İlk evliliğim eşimin ahlaksızlığı yüzünden bitti.
İkinci evliliğimde çocuklar yüzünden bitecek. Eşim çocuklarının bu kadar terbiyesz olduklarını bilmediğini benimle düzgün bir kaşın olduğum ve çocuklarının o durgunluğu görup bişeyler öğrenmelerini istediğini söyledi. Ben de ona iki yıl sonra çocuk yapmayı dusundugumu söyledim ve çocuklarına annelik yapabilecek durumda olmadığımı evlenmeden söylemiştim. Neticede çocuklarına karşı saygısız sevgisiz değilim ancak annelik yapacak kişi de ben değilim.ve her kimki bu mesajımı okuyor
Çok büyük tavsiyemdir davul bile dengine
Kimse kimsenin aşkından ölüp mecnun olmuyor
Her insan güzel insandır sevene
Birini sevip bütün hayatınızı karartmayın. Eşimle 2 yıl sevgiliydik bir kezbile çocuğumuz olursa diye başlayan bir cümlesi olmadı. O zamandan gözümü açmalıydım. Sizin hayalleriniz karşı tarafın yaşanmışlığıysa aynı yolda yurunmezmiş.

Selam kızlar ilk defa yazıyorum foruma,merak ettiğim ben gibiler varmı varsa ne yapıyorlar öğrenmek istiyorum. Esimin ikinci evliligiyim 16 yasinda annesiyle yasayan kizi vardi bunu biliyordum. Biz evlendikten 5 gün sonra eski eşi kızı istemedi kiz da annesini bende sorunsuz gelsin diye kabul ettim. Etmez olaydım, kız problem çocuk resmen eşşşek kadar ama yarim akıllı bildiğiniz. Cok sıkıntılar atlattık eşim çok pasif. Kızına karşı hep el pençe. Neymiş zamanında ona babalık edememiş. Zerre kadar eğitim vermiyor görgü kurallarından bihaber kız sofraya bile oturmak gelmiyor içimden. Ayrıca elini sicak sudan soğuk suya koymaz. Surdan kalk şuraya otur demeyiz. Her istediği alınır. Alınmazsa kiyamet kopar.Karşılığında bir evlatlık yapmaz mesela bir bardak su bile getirmez. Kızı ve yaptıklarını zar zor sineye çektim ama eşime karşı buz gibi oldum bu arada. Evin içinde yabancı gibiyiz birbirimize ne bende eski sevgi ilgi kaldı ne de onda. Tek istediğim azıcık baba gibi davranması görseniz evimizin direği kızı gibi davranıyor. Bazen oturup gülüyorum bu hallerine bazen ağlıyorum. Bu arada ikimizde egitimciyiz sözüm ona beş kuruş etmedi evimizin içinde eğitimimiz bize. Ayrica benimde bir kızım oldu henüz dört aylık. Danışacağım birsey yok aslında sadece anlatmaya ihtiyacım vardı. Boşanma gibi bir düşüncem en azından şimdilik yok bende bir evlat büyütüyorum ve aile olmayinca bir yaratığa donustuklerine bizzat şahit oldum. Şimdi düşünüyorum da beş günlük gelinken ona gelsin demesemiydim aceba???
Sizi cok iyi anliyorum ne yazikki bosanmis ve cocuklu adamlar cocuklarina karsi cok bagimli oluyorlar, baslarinda olmamanin verdigi bir cesit vicdan duygusu onlardaki bu nedenle cocuklar cok simartiliyor ve bahsettiginiz sikintilar ortaya cikiyor.
Bence cocuk eve gelmeden esiniz sizinsizinde fikrinizi almaliydi, annesi bu durumu firsata cevirmis ama siz ona annelik yapmak zorunda degilsiniz, ayrica kimse kusura bakmasin siz o evin hanimisiniz o da kazik kadar olmus cocuk degil artik kimse heleki siz kaprisini cekmek zorunda degilsiniz.
Esinizle rahatsiz oldugunuz konulari konusun, saygisizlik etmesine asla musade etmeyin, o evde yasiyorsa onada sorumluluk verin, ev islerine yardim etsin vs vs. siz kendi bebeginiz ile ilgilenin gerisi ile esiniz ilgilensin mesafeli olun sorunlar cozulur...

Eşinizin çocuğu olduğunu bile bile evlenmişsiniz. Zira kızını kabul etmeme gibi lüksünüz yok. İnsan eşinin kızına "yaratık" diyorsa ben problemi kızda değil sizde ararım. Bir de kızcağızdan dinlemek lazım. Bir de eğitimici (!) Olacaksınız. Türkiye'nin eğitiminin neden yerlerde olduğunun içler acısı bir kanıtısınız. Daha empati bile yapamıyorsunuz.

Esinizin eski eşi siz evlendikten 5 gün sonra yanınıza yolladıgı 16 yasindaki kızın psikolojisini hic düşünmemiş mi?
Oldukça düşünceli bir davranış!!!
Sen gel uykusuz kal emzir besle büyüt 5 yıldır ayri oldugu babaya gösterme uzak tut tam baba evlensin ve bingooooo bu kızın bir babaya ve uvey anneye ihtiyaci var de!!!
Annenin davranişı takdire şayan tabi sizin yaratık benzetmeniz nasil bir uvey anne olacaginizin göstergesi!!ama eski eş kisisinin anneligini asla sorgulamayalim ne ala memleket!Baba konusunda cogu yorum bence benzer ve dogru,Esinizin yetersiz kaldigi ortada bir denge kuramamis ve kesinlikle uzman destegi almaniz fikrindeyim.....Rabbim bol sabir versin Elbette 19 yasinda bir gencin yasadiklarini hafife alamam anne tarafından bu sekilde kullanilmasini da hazmetmem mumkun degil ne o genç kızın ne de sizin yerinizde olmak istemem ....Umarim sizin iyi niyetinizin farkindadir hoş olmasa asli gorevini yerine getirememenin verdigi buruklukla coktan annesine gitmisti...Yazık cok yazık bazi hemcinslerime akıl erdiremiyorum......

Aradan baya zaman geçmiş ama merak ettim sorununuza çözüm bulabildiniz mi?

Ne yaptiniz kiz hala aynimi araniz nasil?

Back
X