İkinci eş üvey anne yeni anne ...

Nasil hersey bitti. Iletisim sorunu mu var. Herhalde kocan herseyi sana bıraktı birseye karışmıyor oyle bir durum mu? Yani mesela sen hem o kizla hem kendi kizinla hem evle ilgileniyorsun oda pasifce duruyormu. Baska sorunlarmi var
Her akşam kafasını dinl
Insan evladını hiç bilmediği bir kadının yanına yollarda arayıp sormaz mı hepsi oyun hepsi tuzak biliyorum ama o kadar caresizimki. Elim kolum bağlı bari eşim destek olsa iki güzel sözle umrumda olmaz hiçbirşey

Şu an 19 yaşında kızlar ergenlik geceli 3 sene oldu ama kendinde değişen olumlu 3 huy bile olmadi nolur yapmayın öfkemi azcık anlayın.

Herkes herkesin çocuğuna annelik yapacak diye bir sey yok.aranizi başta babasi yapmadiysa nasil anlasirsiniz bilmiyorum.adamda pasifligi caresizligi her dedigini yapmayı babalik zannediyor.annesinin istememesi firsat olsa da kiz bu ergenlikle babam başkası ile evlendi modundaysa kendi daha bi köşeye koyuyorsa.sacma bir aile yaşantısı yasiyordur.sizin bebeginizde onun kardesi oluyor ama gel gor ki böyle babayla ne olur bilmem

Ben ergenlik dönemindeki çocuğuna zor tahammül eden anneler gördüm kaldı ki siz üveysiniz. Size haksızlık etmek istemiyorum, kolay değil. Bu çocuğun sorumluluğu zaten sizde. Olumlu düşünüp idare edin ki bu fedakarlığın anlamı olsun. 19 yaşına gelmiş zaten. Üniversite işi ne durumda?

Nolursa olsun ne kadar agresif bı çocuk olursa olsun bı çocuğa yaratık demek ne demek ya !!! Bide annesiniz hiç yakıştıramadım o çocuk ergenliğe geçiyor tabiki agresif olucak kusura bakmayın uslubunuzu hiç yakıştıramadım bide egitimcisiniz !!

Dönüşmemişsen tabii yazabilirsin
Ayrıca anlamadığım şu ben burda derdimi anlatıyorum dert dert keyif değil sikin
Ailesiz büyüyen çocuklara yaratığa dönüşüyor ne demek. Bu kadar genelleme de olmaz. Eğitimciliginizin evde neden beş kuruş etmediği anlaşılıyor aslında.
Yarattık lafından ne anladığımıza bağlı bana göre saldırgan ve duyguları alınmış demek ya size göre ? Hadi hayal gücünüzü test edelim.

Yollayın annesinin yanına. Çocuğu olan bi adamla evlenmek demek hayatınızı onun çocuğuna adamak demek değil. Bakmaya da kızı kabul etmeye de mecbur değilsiniz bence

özel kursa gönderiyoruz bakalım hayırlısı

Ergen bir çocuktan bahsediyoruz. Hele ki anne babası ayrılmış ve babası yeni aile kurmuş bir insan bu durumu kaldıramazken 16 yaşındaki çocuktan bunu anlamasını beklemek çok zor. ya ona ulaşmanın yolunu bulmanız lazım ya da annesine gönderin.

Cocuk dediginiz 19 yaşında bir genc bir kadin. 3 yaşında bebe değil.

Şu an 19 yaşında kızlar ergenlik geceli 3 sene oldu ama kendinde değişen olumlu 3 huy bile olmadi nolur yapmayın öfkemi azcık anlayın.

Ergenliğin bittiği bir yaş mı var? şu yaşta biter diye? ya da bunlar sadece ergenliğe mi dayandırılmalı istemeyen bir anne,ona göre yabancı olan bir kadından çocuğu olan bir baba, kendini hiçbir yere ait hissedememe tüm bunlar davranışlara yansır. Bunları benim dememem sizin bilmeniz lazım.

Ailesinde ayrı olan çocuklar yaratığa dönüşüyor yok yarımakıllı falan bu tabirleri ağzına alan birinin çok yakın davrandığını çaba harcadığını düşünmüyorm ne yazık ki.. zaten konunuzda 16 yaşına ama yarımakıllı dediniz nasıl şimdi 19 oldu?

kendinizi ne guzel ifade ediyorsunuz bir egtimci olarak size degilde uvey kiziniza cok acidim siz kim oluyorsunuz ki baskasinin hayal gucunu test ediyorsunuz siz baskasinin hayal gucunu test etmeyi birakinda uslubunuzu degistirin ve empati yapmayi ogrenin yazik sizin yetistirceniz cocuklara daha yaninzda ki kizi anlayip egitemiyorsunuz bu nasil bir egitimcilikdir bide 16 yasinda ergenlik baslar 20 yasina kadar surebilir buda sizin icin bir odev olsun arastirin

Şu saatten sonra annesine de göndersem bizde inanılmaz yaralar açtı. Ben o yaraları kapatmak istiyorum. Evlenmeden önce eşimi yere göğe sigdiramazdim. Dünyanın en mutlu evliliğini yapacaktık örnek olacaktı herkese. Üç senede bittik resmen ve kendi kanından kendi canından biri sayesinde. Geçenlerde bana "annem buraya beni sizin yuvanızı yıkmam için bilinçli gönderdi Abla" dedi ve bunu soyleywn birine ben yemek yapip camasirini yikayip temizligini yapiyorum. Cok kolaysa ustune alinan yasadiklarimi anlamayip klavye kahramani olan herkes bulsun benimki gibi bir hayat ve kendi yaşasın güllük gulistanlik. Ama benim hayatımı özverilerimi fedakarlıklarını bir mecburiyet gibi görmenize anlam veremedim. Kimsenin kimse için hayatını feda etmeyeceği bir devirde yaşıyoruz. Madalya beklentim yok ama en azından evimin içinde bana hem kendini hemde kızını idare ettiğim için tebessüm bile esirgeyen bir adamla yaşıyorum derdim budur. Umarım orda bir kelimeye takılıp beni taşlamaya kalkan herkes bu mesajı da okur ve iki dakika empati yapabilme becerisi sergiler

Evladını seven anne yollamaz. Eski kocasıyla karısını huzursuz etmek için çocuğunu kullanmaz. Siz evladınızı yollar mısınız. Burdan anlayın o kızın ruh halini. Söylemek yapmaktan kolaydır biliyorum ama kızı kazanmaya çalışın. Kocanızla da açık açık durumu konuşun. Babalığın nasıl olması gerektiğini anlatın. Bir evlat yanında büyüyor bari ona düzgün babalık yapsın. Kimse için uğraşmaya değmez diye düşünüyorsanız kızınız için uğraşın. Biri babası biri ablası.
Bu arada kızın kardeşine davranışları nasıl.

16 yaşındaydı evlendigimizde suan 19 yanı ben evleneli 3 yıl oldu anlatabildim mi şimdi???

Evlenmeyi dusundugum adamin 18-19 yaslarinda iki tane cocugu var.Oglu yeni sozlendi ve babasiyla direkt konusmak yerine aile buyugunden biriyle gorusme yapmis "Babam dugununu benden sonra yapsa bende sonra evlense keske" demis.Konu babasina dolayisiyla bana geldi.Seneye evlenmeyi dusunuyorlar.
Simdi.. "Yaratiga bak neden bizden once evlenecekmis.Ona ne!" deseydim eminim baba olarak direkt savunmaya gecerdi.Karsilikli gerilim ruzgari eserdi.Hic sasmaz boyle olur genelde..
"Belki sevdigi kizin etkisinde kalmistir.Biz daha genciz ama once biz" demistir.
Bir orta yol bulunur mutlaka herkes nasil huzurlu olacaksa oyle olsun" dedim.
"Baba olan benim onun benden fazla dogru olani bilme sansi yok henuz seni yakindan tanimiyor bence tanisa ikimizi de yan yana en mutlu gununde yaninda olabilmemiz icin once biz demez/demezler.Tabiki de bunun tartisma haline gelmesine izin vermeyecegim olmasi gerektigi gibi olacak" dedi.
Suan muamma gerisini berisini zaman gosterecek artik.
Bir anlik gaflet,bir anlik agizdan cikabilecek soz olaylari surukluyor ve hic olmadik noktalara getirebiliyor.Ne derece dogru davrandim,konustum tartisilir ama onu ilgilendirmez vari konussaydim savunmaya gececekti ki icimden en ufak bu cumleyi kurmak gecmedi."Yaratik" cok sevimsiz bir kelime.
Bu kelimeyi agzinizdan cikaracak kadar acitmis olabilir caninizi.Ama evlilik beraberligini surdurebilmek icin daha mantikli,daha sagduyulu,daha enine boyuna dusunup,davranmalisiniz.Hele ki evladina olan duskunlugu varsa ki olmamasi anormal olurdu bence.
Umarim daha orta yol saglayabileceginiz bir huzur ortami saglayabilirsiniz kosesine cekilmis bir baba ve arada kalmis evladi ile..
Bu sizin cocugunuz da olabilirdi.
Biraz daha sevgi,anlayis olmaz mi?
Baktiniz kriz buyuyor onune gecilemeyecek asamaya dogru gidiyor ozaman daha net kararlar almaya baslarsiniz.
Bilemedim.Ani kararlarla fevri davranmamaya calisin.
Nereye giderse gitsin bosvermeler yapmak icin henüz erken bence.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…