- 2 Ağustos 2008
- 1.708
- 2.812
- 733
- Konu Sahibi virastgele
-
Şu saatten sonra annesine de göndersem bizde inanılmaz yaralar açtı. Ben o yaraları kapatmak istiyorum. Evlenmeden önce eşimi yere göğe sigdiramazdim. Dünyanın en mutlu evliliğini yapacaktık örnek olacaktı herkese. Üç senede bittik resmen ve kendi kanından kendi canından biri sayesinde. Geçenlerde bana "annem buraya beni sizin yuvanızı yıkmam için bilinçli gönderdi Abla" dedi ve bunu soyleywn birine ben yemek yapip camasirini yikayip temizligini yapiyorum. Cok kolaysa ustune alinan yasadiklarimi anlamayip klavye kahramani olan herkes bulsun benimki gibi bir hayat ve kendi yaşasın güllük gulistanlik. Ama benim hayatımı özverilerimi fedakarlıklarını bir mecburiyet gibi görmenize anlam veremedim. Kimsenin kimse için hayatını feda etmeyeceği bir devirde yaşıyoruz. Madalya beklentim yok ama en azından evimin içinde bana hem kendini hemde kızını idare ettiğim için tebessüm bile esirgeyen bir adamla yaşıyorum derdim budur. Umarım orda bir kelimeye takılıp beni taşlamaya kalkan herkes bu mesajı da okur ve iki dakika empati yapabilme becerisi sergiler
Ergenlik yaşı 8e indi tatlım güncel bilgidir araştırabilirsinkendinizi ne guzel ifade ediyorsunuz bir egtimci olarak size degilde uvey kiziniza cok acidim siz kim oluyorsunuz ki baskasinin hayal gucunu test ediyorsunuz siz baskasinin hayal gucunu test etmeyi birakinda uslubunuzu degistirin ve empati yapmayi ogrenin yazik sizin yetistirceniz cocuklara daha yaninzda ki kizi anlayip egitemiyorsunuz bu nasil bir egitimcilikdir bide 16 yasinda ergenlik baslar 20 yasina kadar surebilir buda sizin icin bir odev olsun arastirin
Merhaba, kendinizi suçlamayın. 5. gün gelmeseydi, 5 ay sonra da gelse değişen birşey olmazdı bence. Eşinizin net tavır sergilemesi lazım, dengeyi sağlamak adına. Sırf anne baba ayrı diye otoritesiz bir durum olmamalı bence.Selam kızlar ilk defa yazıyorum foruma,merak ettiğim ben gibiler varmı varsa ne yapıyorlar öğrenmek istiyorum. Esimin ikinci evliligiyim 16 yasinda annesiyle yasayan kizi vardi bunu biliyordum. Biz evlendikten 5 gün sonra eski eşi kızı istemedi kiz da annesini bende sorunsuz gelsin diye kabul ettim. Etmez olaydım, kız problem çocuk resmen eşşşek kadar ama yarim akıllı bildiğiniz. Cok sıkıntılar atlattık eşim çok pasif. Kızına karşı hep el pençe. Neymiş zamanında ona babalık edememiş. Zerre kadar eğitim vermiyor görgü kurallarından bihaber kız sofraya bile oturmak gelmiyor içimden. Ayrıca elini sicak sudan soğuk suya koymaz. Surdan kalk şuraya otur demeyiz. Her istediği alınır. Alınmazsa kiyamet kopar.Karşılığında bir evlatlık yapmaz mesela bir bardak su bile getirmez. Kızı ve yaptıklarını zar zor sineye çektim ama eşime karşı buz gibi oldum bu arada. Evin içinde yabancı gibiyiz birbirimize ne bende eski sevgi ilgi kaldı ne de onda. Tek istediğim azıcık baba gibi davranması görseniz evimizin direği kızı gibi davranıyor. Bazen oturup gülüyorum bu hallerine bazen ağlıyorum. Bu arada ikimizde egitimciyiz sözüm ona beş kuruş etmedi evimizin içinde eğitimimiz bize. Ayrica benimde bir kızım oldu henüz dört aylık. Danışacağım birsey yok aslında sadece anlatmaya ihtiyacım vardı. Boşanma gibi bir düşüncem en azından şimdilik yok bende bir evlat büyütüyorum ve aile olmayinca bir yaratığa donustuklerine bizzat şahit oldum. Şimdi düşünüyorum da beş günlük gelinken ona gelsin demesemiydim aceba???
Şu saatten sonra annesine de göndersem bizde inanılmaz yaralar açtı. Ben o yaraları kapatmak istiyorum. Evlenmeden önce eşimi yere göğe sigdiramazdim. Dünyanın en mutlu evliliğini yapacaktık örnek olacaktı herkese. Üç senede bittik resmen ve kendi kanından kendi canından biri sayesinde. Geçenlerde bana "annem buraya beni sizin yuvanızı yıkmam için bilinçli gönderdi Abla" dedi ve bunu soyleywn birine ben yemek yapip camasirini yikayip temizligini yapiyorum. Cok kolaysa ustune alinan yasadiklarimi anlamayip klavye kahramani olan herkes bulsun benimki gibi bir hayat ve kendi yaşasın güllük gulistanlik. Ama benim hayatımı özverilerimi fedakarlıklarını bir mecburiyet gibi görmenize anlam veremedim. Kimsenin kimse için hayatını feda etmeyeceği bir devirde yaşıyoruz. Madalya beklentim yok ama en azından evimin içinde bana hem kendini hemde kızını idare ettiğim için tebessüm bile esirgeyen bir adamla yaşıyorum derdim budur. Umarım orda bir kelimeye takılıp beni taşlamaya kalkan herkes bu mesajı da okur ve iki dakika empati yapabilme becerisi sergiler
Buna gerçekten güldüm katıla katıla.Komik mi ?Ruhunu kırbaçladığınız ortada ama..
Iyi bari sevindim..Buna gerçekten güldüm katıla katıla.
Ergenlik yaşı 8e indi tatlım güncel bilgidir araştırabilirsin
Anne olmak istedim biliyor musun bana bir yoldaş olsun hayata bağlayan bir nedenim olsun istedim bu sorunları bile bile. Hatta hamileligimin 4. Ayında kızı yüzünden ettiğimiz bir kavgada düşük tehlikesi yaşadım ona ragmende istedim. Bla bla bla konuşuyorlar işte işime gelmeyenleri tiye alıyorum ALLAH bilir zerre anlamıyorlarsa sırf muhalefet için yazıyorlar. Eşim sorunların farkında ama o da yoruldu. Köşesine çekildi tek uğraştığı kızımız ve işi. Büyük kızı ne derse he he diyor, ben zaten elimden geldiğimce huzursuz etmemeye calisiyorum. Üzülüyorum bu halimize işte ne bileyimEşekten düşmüşün halinden eşekten düşen anlar derler, aramıza hoş geldin. Buradaki herkes çocuk psikolojisi abidesi maşallah ağzından bir kelime çıktığı zaman öldürene kadar taşlamadan gitmezler.
Görüşüme gelince bu sorunları çözmeden çocuk yaparak büyük hata yapmışsın, eşinle mesafeleri kapatmak için birbirinize zaman ayırmanız lazım, eskisi kadar olmasa da mutlaka bir yol katedilir. Benim eşimin iki çocuğu var, anneleri ile yaşıyorlar şansım eşimin çok mantıklı bir adam olması oldu. Ara bozmak için çocukların kullanılmasına izin vermedi , başta suistimaller yaşadık ama sonra tavrını koydu. Eşinizin durumu nasıl, sizinle sorunlarının farkında mı?
Ergenlik yaşı 8e indi tatlım güncel bilgidir araştırabilirsin
Tey tey teyyyyy. Takip et bari yazılanları da daha fazla komiklesmeozman demki yorumunuzu yanlis yaptiniz 16 dyi simdi 19 oldu erkenligide gecti diye bencede boyle guncelemede olun
ozman demki yorumunuzu yanlis yaptiniz 16 dyi simdi 19 oldu erkenligide gecti diye bencede boyle guncelemede olun
Tey tey teyyyyy. Takip et bari yazılanları da daha fazla komiklesme
http://www.milliyet.com.tr/modern-hayatin-yeni-sorunu--erken-pembenar-detay-cocuk-1675003/ en güncel haliyle !!!! Aaaa siz şimdi gazete haberi de dersiniz ama madem üniversitede çalışıyorsunuz kütüphanesinden daha da bilimsel verilerini bulabilirsiniz. Evlendirme meselesine gelince bunu kendi hayatınıza uyarlamak isterseniz siz ayrıca düşünebilirsiniz zira benim o konuda pek bir uzmanlığım yok8 mi o güncel bilgi nerede yazıyor? beden olarak kızlar erken olgunlaşıyor artık o ayrı birşey ama 8 yaş çocuktur iyi o zaman 8 yaşında ergenliğe giriliyorsa 15 yaşında da evlendirelim ne dersiniz?
Bende üniversitede çalışıyorum memurum gelen öğrencileri görüyoruz şimdiki kızlar umursamaz kütüphanede çalışıyor kurallardan bi.haber su şişesini kağıtları bile çöpe atmıyorlar. Bu nesil böyle hayata atılmaları lazım hayatı anlamaları için napalım yaratık yarım akıllı mı diyelim öğrencilere?
Ayrıca tepki alınca birden kız kendi dedi annem özellikle yolladı beni diye ama konunuzda bunu yazmadınız ve yorumlarda da sadece ben öyle düşünüyorum dediniz ama birden yok kızda söyledi annesinin o amaçla yolladığını diyorsunuz haklı olmak için!! Allah size sağlık versib dua edinde sizin çocuğunuzda ona yaratık yarım akıllı diyecek birine düşmesin!!
Ya evet dimi 16 yaşı ergenlik olarak kabul etti önce ve 19 yaşında ergenliği.geçti dedi şimdi 8 yaş ergenliktir diyor bunun ne kadar uzub bir süreç.olduğundan yaşanan olaylardan etkilenen psikolojisi bozulan 30 yaşında kadınlar bile olduğundan bunun yaşla da alakası olmadığından da bihaberde 19 yaşındaki birine koca kadın muamelemesi yapmak ayrı olay valla ben üniversitede görüyorum akılları bir karış havada ama gençlik işte
bende bir evlat büyütüyorum ve aile olmayinca bir yaratığa donustuklerine bizzat şahit oldum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?