- 12 Mart 2013
- 37.829
- 51.656
- 798
- Konu Sahibi BellaGasca
-
Ben sana kızacak bir şey bulamadım
Ama seninki sorumsuz
Ne vardır biliyor musun muhtemelen kadın bundan maddi bir şeyler talep ediyordur senin pinti de vermek istemiyordur nasılsa seninle de Amerikada evli amaan o kadın da orda dursun parama da dokunmasın diyordur
Hikayeni baştan okuyunca üzüldüm ta ki evli bir adam olduğunu öğrenene kadar...
Artık her durumda boşanabilir insanlar adam şuan istese şuan boşar önce bunun farkına varman lazım yaşım senden küçük sen ki 39 diyorsun bunları benden iyi bilmen lazım.
Öncelikle evli barklı adamlarla değil çocuk yapmak aynı yatağa bile girmemen lazım.senin suçun olmuş açıkcası zerre kadar sana üzülmedim.
Ve sen resmi nikah yapmadan aklın beş karış havada başka bir ülkeye girmişsin.seni orda dövse öldürse hiçbir hak talep edemezsin neden resmi nikahın Yok çünkü.metressin..
Sen adama ne yap ne et madem ilişkin kalmamış boşan deseydin yada 12 yıl ayrı yaşıyorsunuz devletin boşamasınlazım deseydin haklı olurdun..
Ama senin gibi evli barklı erkeklerin peşinden giden kadınlara pardon metreslere bu haktır.
Üzülüp ağlayıp ahlayıp vahlama.allahtanda cocuk olmamış yarın bigün öğrenecek resmi nikahınızın olmadığını ne kadar ayıp.burayı İran'la filan karıştırdın heralde..A bu arada aklıma gelmişken böyle evli erkeklerle olma fantezin varmış irana git.hem orda devletin gözünde haklarında olur 2.(metres) eş olarak...allah kocalarımızı sizin gibilerden korusun.ve arada söylediğiniz yalanları açıklayın yani.adam 12 yıl ayrı kalacak boşanmayacak devlet boşar be.sen buna evli adamlayım desene...
şu kk da kendini bu kadar iyi tanıyan kadın görmemiştim doğrusu..
bundan sonra çalışsın madem..polyannacılık oynayalım mı:
ilk iş olarak adamın yüzünü bir daha görme.....ne güzel bak nikah olmdaığına göre ,boşanma işleriyle uğraşmana gerek yok..masraf da yok,adliye koridorları da..
sonra iş bul..........amerikada kraliçe olamadın ama en azından dil pratiği yaptın,en kötü tercümanlık yaparsın..
ailen mutlu olur,.....yanlarında olursun,bu adamdan kurtulmuş olursun
kk tavsiyesi: uni.mezunusun master yaptın,nikaksız adamdan tüp bebek yapmaya çalıştın,bi de hakarteler ettin adama,kafasızlık diploması aldıysan da üstüne master yapma bariii
eski konularından gördüğüm kadarıyla Amerika'da yaşamışsınız ve oranın kanunlarına göre evlisiniz.. benim anlamadığım orada iyi-kötü bir işi var eşinizin.. ne demek bana vaad ettiği hayatı sunamadı? prenses değilsiniz, kraliçe değilsiniz.. kim neden size bir hayat sunsun? girin bir okula veya bir işe çalışın, siz kurun hayalinizdeki hayatı birlikte.. buraya gelip neden sıkıntı çekiyorsunuz ki? üstelik adam sizin için hayatını bırakıp Tr'ye gelmiş.. siz hayattan ne istiyorsunuz ben anlamadım!
töbe töbe hakket öyle.
bak dilin iyi seviyede sanırım 3 yıl kaldıysan eve de kapanmadığına göre..
diploman da var. sen gayet rahat iş bulursun. ithalat ihracat yapan yerlerde.
Evet, aynen oyle yapiyor.
Burada bu kadar da metressin osun busun diye bu kadar saldirilmasini anlayamiyorum, insanlar normal hayatta gosteremedikleri tepkileri burada anck gosterebiliyorlar sanirim. Kadini yillardir gormuyor, konusmuyor bile diyorum, 'Allah kocalarimizi sizin gibilerden korusun' falan yaziyorlar, asiri enteresan. Insanlarin diline pelesenk olmus bazi kaliplar, kimi gorseler yapistiriyorlar.
Biz Amerika da evliyiz bayanlar, gayet international bir evlilik cuzdanim da var. Sadece ulkelerarasi anlasma olmadigindan Turkiye'de sorunum var. Adam da onu cozmek icin ugrasiyor ancak uzun surdugu icin ben cildirma durumundayim artik. Cunku sorunu bastan bilip kabul etmis olmam, sonsuza dek bu durumu kabullenecegim anlamina gelmiyor.
ya metres kimdir?
metres adamın karısından haberi olan, adamla buna rağmen beraber olan, ne bileyim adamın ikinci ev açtığı ama esas karısıyla beraber yaşadığı durumdur.
biz burdan bilemeyiz ki sizin hayatınızı en iyi siz bilirsiniz eşiniz o kadınla görüşüyor mu görüşmüyor mu
ben karısıyla aynı evde yaşadığını aynı yatağa girdiğini bildiği halde devam edenlere kızıyorum sadece.
bir imza mıdır yani evlilik birliğini ayakta tutan değil.
o yüzden herkes bir şeyler söyler
çoğu kadın da evli burada kocaları belki aynı şeyi başlarına getirir diye korktuklarını düşünüyorum
o yüzden bu kadar tepki veriyorlar
neyse demem o ki sen metres falan değilsin çünkü adam 13 yıldır ayrıymış zaten eşinden öyle metres mi olur ayol
Karısına para vermemek için sizi harcıyo farkındasınız dimi.
Bu arada o 75 yaşındaki adama anns parlarken sizin o zatı muhterem nabtı acaba?
Bu konuyu aciyorum, cunku aptalligimin cezasini burda da cekmek istiyorum.
Doldurusa gelmenin, sinirime hakim olamamanin acisini. Herkesin bana yuklenecegini biliyorum, bunu hakettim, hazirim.
Su an o kadar aptal bir durumdayim ki. 3 yil once ikinci evliligimi yaptim, dunyanin obur ucuna gittim, 14 yil onceki sevgilimle evlendim. Ilk esimden bosanmamdan 8-9 ay sonrasiydi. Cok problemli gittim, psikolijim bile bozuktu, bana cok iyi bakti, beni iyilestirdi. Ancak zamanla bana vaad ettigi hayati sunamadigini gordum, maddi imkanlari kisitliydi, cok calisiyordu ama istedigimiz gibi olmuyordu.
Bu sorunlardan ve baska sorunlardan dolayi vatandaslik icin basvuramadim, turist olarak kalabildigim kadar kaldim ve vizemin dolmasina 3 ay kala esimle beraber istanbula geldik. o beni birakip donup calisacak, ben de burda tup bebek yapacaktim. Olmadi, olamadi.Yapamadik. Cunku o turkiye de baskasiyla evliydi, 12 -13 yildir gormedigi ve dava acip kaybettigi biriyle. 2 tane de yetiskin cocugu vardi, 19 yasinda evlenip 22 sinde ayrilmisti. Simdi ise 43 yasinda. Ben de 39.
Bunu halledecegini soyledi, halledemedi. O dava bir turlu tekrar acilamadi. hep bir engel cikti..Ilk yil cok mutluyduk, sonra problemler cikmaya basladi. Cunku bana verdigi hicbir sozu tutamadi, ben calismak istiyordum ama onun vergi problemi yuzunden ben bir turlu ne calisma iznine, ne de oturma iznine basvuramadim. Vergi problemini cozemedi, yaptiramadi. Cunku cok uzun yillar yaptirmamisti. Tup bebek sozunu tutamadi, cunku bulundugumuz ulkede cok pahaliydi.Evliligimizin 2. yilinda birlikte istanbula geldik, dedigim gibi ben burda tup bebek yapacaktim, o sperm dondurdu ve gitti. Calismaya devam etti, ha bugun ha yarin tedaviye basliyoruz dedik ama baslayamadik. .
10 ay sonra cok sevdigi o ulkeyi birakip buraya geldi. Cok sevindim, cok mutluydum. havalarda ucuyordum. Annesinin yanina akdenize tasindik ama ayni ev degil, sadece ayni binada. Annesi deli cikti. kocasini yanagindan optum diye ( adam 75 yasinda) bana bu adam musluman, bi daha bunu opemezsin deyip adami 'sen de bayiliyosun genc kadinlar seni opsun' diye kapinin onune koydu. Sonra da barisip tatile gittiler. Ve o arada o yasli adam bana ' sen iyi bir kizsin, bu kadinin tek hayali bu adami eski karisiyla baristirmak, dikkatli ol' dedi..
Bu arada esim o kadina karsi hicbisey hissetmiyor, 13 yildir yuzunu bile gormemis adini bile duymak istemiyor ( Asla 100% emin olamam ancak donmek isteseydi bu kadar yil donerdi). Sadece uzaktan onlara para gondermis ve cocuklariyla gorusmus, o kadar.
Neyse, Akdeniz'e geldik, ben is ariyorum 3 ay oldu geleli. Bir suru yerle gorustum, sonunda biryerle anlastim gibi, son bir gorusme yapmam gerek sadece baslamak icin ise. Ama bu arada istanbula gelmemiz gerekti cunku esimin kuzenleri geldiler ve beni gormemeleri gerekiyordu cunku digerine bilgi verme olasiliklari ve bu yuzden tazminat odeme durumumuz vardi. Biz de kalkip anneme, Istanbul'a geldik. Annem ve kizkardesim beni surekli doldurup doldurup doldurup sisirdiler ve sabah ona patladim. Pilini pirtini topla git burdan dedim, keske ilk kocami bosamasaydim o cok iyiydi dedim. Ben cok agir konustum ve bu ilk degildi. Esim gitti. Gunlerce konusmadik, simdi ise beni kesinlikle istemiyor..
Ben bundan sonra ne diyecegini bilmiyorum, asiri agir konusuyorsun, artik kaldiramiyorum diyor. Boyle olmaz geleyim konusalim diyorum, gelsen de sana sadece 2-3 saat ayirabilirim, sanma ki gece seninle kalabilirim, ben artik sana guvenmiyorum sana ne sarilabilirim, ne elini tutup gezebilirim ne de seninle yatabilirim diyor. Cok cok uzgunum. Tam herseyi yoluna koyacakken hersey ustuste geldi, beni kesinlikle istemiyor. Ne yapacagimi sasirdim. cok cok uzgunum.
Hadi bana iyice yuklenin de kendime geleyim :)
En azindan anlamaya calistigin icin tesekkur ederim, ben metres degilim cunku bu adam bu kadini uzun yillardir gormuyor, hatta adi anilinca odadan cikiyor. Metres aktif olarak karisiyla ayni evde yasayan adamlarin sevgililerine denir..Bu adamin benden once ve karisindan sonra 9 yil birlikte yasadigi sevgilisi bile var. Kadinla 22-23 yasinda ayrilmis ve bir daha gormemis bile, ve bu adam 43 yasinda. Sadece bu ulkede olmadigi ve mahkemelere katilamadigi icin, ve annesi bosanmalarini istemedigi icin, sahit goturemedigi icin bosanamamis, davayi kaybetmis. Butun dosyalarini okudum. Simdi tekrar dava acmasi gerekiyor, onun hazirligini yapiyor, avukat arastirdik, kadinin avukatiyla konustu anlastilar. 3 ay surmesi ve benim bazi akrabalarindan saklanmam beni yipratti ve cok agir konustum. Amerika'dayken sorun yoktu cunku orda akrabalar yoktu, saklanmak yoktu. Burda bunlari yediremedim, hazmedemedim ve cok agir konustum. O da bunu hazmedemedi. Istemiyorum diyor. Az once beni ve butun ailemi facebooktan silmis, cocuk gibi..
Bu arada bugun senin konunu okumustum biraz, umarim hersey istedigin gibi olur. Cok yipratici oluyor sorunlu evlilikler.
Anlaştı ama. Sizinle bagı koptu.Anlasti iste kadinla simdi. Oturduklari evi kadinin ustune yapacak tazminat olarak, kadin kabul etti. Esim o durumda beni korudu, annesine resti cekti. Karimi ezdirmem, beni de kaybedersin dedi.
ya ben anlayabiliyorum çünkü 3 örneğini gördüm duydum
benim eşimin ikinci evliliği eşiyle 3 yıl ayrı yaşayıp boşanmışlar mesela öyle anlattı
amcam aynı şekilde eşiyle 5-6 yıl ayrı yaşadı
şimdi kendim de boşanma sürecine girince anlıyorum bu iş uzadıkça uzuyor eminim eşimden maddi taleplerim olsa o da böyle yıllarca bekler adamın kaybedicek bişeyi yok ki olan benim gençliğime olucak ben maddi talepte bulunmakta kararsızım o yüzden her neyse ben çok senden saptım kendime geçtim o yüzden üzülme
mesela geçen bi konu vardı adam evliymiş bi kurumda müdürmüş falan aklıma direkt eşim geldi bi kalbim sıkıştı fena oldum sonra detayları öğrenince eşim olmadığını anladım bence tepki veren çoğu kadın bu yüzden tepki veriyor yani kendi ya da etraflarındaki bi adam olmasından
hepsini geçtim ama senin kocan çok sorumsuz değil mi?
eğer barışacaksan da eski eşi bi kenara bırakıp bu yüzden düşün
maddi olarak sıkıntıları mı var inat ediyor para konusunda
Anlaştı ama. Sizinle bagı koptu.
3yılda hayatındasınız bu konuda bi arpa yol alamamış.
Neyse ama şanslısınız. 2. Evliliğiniz diye bişi olmucak türkiye sınırları içinde.
Sap, sorun degil zaten cok kotu yazmislar. Ustume gelin falan dedim ama iyi olmuyormus, pismanim :) olabiliyor boyle seyler, dogrudur buyuk ihtimalle. Maddi talepte bulunup bulunmayacagin da senin bilecegin sey, ama bence sizin olayiniz oralara kadar gitmeyecek, buyuk ihtimalle davaya gitmeyeceksiniz cunku birbirinizi seviyorsunuz.
Ben barismak istiyorum cunku hersey duzene girmeye baslamisti ama istemiyorum diyen birine de yalvaracak biri degilim, 2 gundur konusuyoruz kesinlikle devam etmek istemedigini soyluyor ama uzgun o da. Ben su andan itibaren sessiz kalacagim.
Aslinda benim kizlara sormak istedigim sey acaba kalkip yanina gitsem miydi ama konu cok sapti.
3ayda 1 saatini ayırmak zor olmazdı herhalde.Yok:) maalesef simdi dunyanin obur ucunda bir bosanma davasi acip takip etmek zorundayim artik nasil yapacaksam. Bunu da hayatima biri girerse saklayacak degilim ki sansli olayim. Evet, yol alamadi. Aslinda 3 yil degil 3 ay oldu Turkiyeye doneli ama ben cok tezcanliyim, cok soyleniyorum. bu huyumdan nefret ediyorum, daha once de yaptim, soz verdim bir daha bu kadar agir konusmam diye ama yapim bu, kizinca duramiyorum. En sonunda sinirini astim. Bu kadar saygisizliga katlanamam dedi.
niye kadını ezmeye çalışıyorsunuz ki ısrarla
ne geçiyor elinize
kadın Amerikada da olsa evli
hayret bir şey yav
herkes bi yorumunda sen evli değilsin, birlikte yaşıyosun ıvır zıvır
kadının elinde nikah cüzdanı var.
konu sahibi olsam eeeh be der kapatırdım valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?