Erkegin tarafinda karakter yokmuş, evlenip ayrilmis olmasa basina kakacak baska sey bulurlardi emin ol..Bir tanıdığımız evlendi, adam da, kadında 2. evlilikleriydi. 2 sininde birer çocukları vardı. Adamın çocuğu annesinde kalıyordu, bayanın .çocuğunada kendi annesi bakıyordu. Buna rağmen oğlan evi arada tartışma olunca kadının ilk evliliğini hep başına kakıyorlardı. İşin gerçeği aileler pek istemiyor evlilik yaşamış birini, ama erkek ısrar ederse kabul edenlerde yok değil. bi akramızın oğluda boşanmış birirni aldı, düğün yaptı. Ailesinden kimse katılmadı düğüne. sonradanda barışmadılar, adam 2 yıl sonra boşandı. Sizi kabul eden bir aile olsa bile ilerde başınıza kakabilirler, bunun garantisi yok. ama benim düşüncem evlenen 2 insanda dik bir duruş sergiler, milletin ne dediğini takmazsa sorun olmaz. Şans meselesi evlilik.
Evlilik kurumunu bu kadar basite indirgemeyin.. Ne demek "150kg olanlar eş buluyor"? Sadece 90-60-90 olanlar evlensin madem.. Bu mu evlilik?Ben 30 lu yaslarda yim, ilk evliligi bile yasiyamadim en azindan denemissin.. Bu duyguyu yasamadan olmek istemiyorum... Cok umitsiz mutsuz hissediyorum ne 150 kg llalarda kisiler Es buluyor. Ne itici tipler Es buluyor anlasilcak is degil.
Merhaba ben ikinci evliliğimi yaptım eşimin ilk evliliğiydi . Ne eşim ne de ailesi sorun etti bu durumu.Eşim lafını bile ettirmedi diyebilirim. Bence burada önemli olan evleneceğiniz insanın bakış açısı ve sizin her durumda arkanızda durabilmesi.Arkadaşlar merhaba önce kendimi anlatıp sonrada sizlere sorularımı sormak istiyorum.
Ben 28 yaşındayım 3 yıl önce boşandım çocuğum yok zaten çok kısa süre sürdü. Eş kişinin ailesi , kültür farkları ve en sonunda aldatılma ile noktalandı evliliğim . Hemşireyim çalışıyorum ve ailemle yaşıyorum. Etrafımda akrabalarım dışında kimse benim daha önce evlenip boşandığımı bilmiyor zaten yaşımda küçük göründüğü için şaka gibi geliyor duyanlarada .3 yıl boyunca hayatıma girmek isteyen birkaç kişi oldu hepsi de iş ortamında. Ama daha önce boşandığımı duyan uzaklaştı yada geri adım attı ailesini bahane ederek . Saygıyla karşıladım çünkü bunu ayırt edip sorun yapabilecek kişilerle ben zaten yapamam. Dışarıdan herkes nasıl hanımsın nasıl cicisin diyor anlatınca da şok . Hâl böyle olunca bende artık benim gibi başından bir deneyim geçmiş biri gelirse onunla düşünürüm dememeye başladım. Ama yaşımdan mıdır tesadüf müdür tanımak, görüşmek isteyenler hep bekâr çok korkuyorum sorun çıkmasından ailelerin sorun çıkarmasından. Herkesin isteğine , kriterine saygı duyarım böyle de bir ailem var. Abim yengemle severek evlendi yengemin ilk evliliğinden bebişide vardı ama biz hiç yadırgamadık yadırgamayız da. Sizlere sorum
İkinci evlilikte artık çok daha dikkatli olmalıyım
İkinci evliliğini yapıp gerçekten mutlu olan veya tanıdığınız var mı?
İkinci evlilik ne zaman yapılmalı?
Bekar kişilerlede düşünmeli miyim?
İkinci evliliği yapıp sonradan pişman olan , evliliğinde sorun olan var mı tanıdık da olabilir. Şimdiden cevaplarınız ve vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim.
Gerçek bir tanedir kimse kusura bakmasın
Benim ikinci evliligim cok sukur mutluyum kocam daha once hic evlenmemisArkadaşlar merhaba önce kendimi anlatıp sonrada sizlere sorularımı sormak istiyorum.
Ben 28 yaşındayım 3 yıl önce boşandım çocuğum yok zaten çok kısa süre sürdü. Eş kişinin ailesi , kültür farkları ve en sonunda aldatılma ile noktalandı evliliğim . Hemşireyim çalışıyorum ve ailemle yaşıyorum. Etrafımda akrabalarım dışında kimse benim daha önce evlenip boşandığımı bilmiyor zaten yaşımda küçük göründüğü için şaka gibi geliyor duyanlarada .3 yıl boyunca hayatıma girmek isteyen birkaç kişi oldu hepsi de iş ortamında. Ama daha önce boşandığımı duyan uzaklaştı yada geri adım attı ailesini bahane ederek . Saygıyla karşıladım çünkü bunu ayırt edip sorun yapabilecek kişilerle ben zaten yapamam. Dışarıdan herkes nasıl hanımsın nasıl cicisin diyor anlatınca da şok . Hâl böyle olunca bende artık benim gibi başından bir deneyim geçmiş biri gelirse onunla düşünürüm dememeye başladım. Ama yaşımdan mıdır tesadüf müdür tanımak, görüşmek isteyenler hep bekâr çok korkuyorum sorun çıkmasından ailelerin sorun çıkarmasından. Herkesin isteğine , kriterine saygı duyarım böyle de bir ailem var. Abim yengemle severek evlendi yengemin ilk evliliğinden bebişide vardı ama biz hiç yadırgamadık yadırgamayız da. Sizlere sorum
İkinci evlilikte artık çok daha dikkatli olmalıyım
İkinci evliliğini yapıp gerçekten mutlu olan veya tanıdığınız var mı?
İkinci evlilik ne zaman yapılmalı?
Bekar kişilerlede düşünmeli miyim?
İkinci evliliği yapıp sonradan pişman olan , evliliğinde sorun olan var mı tanıdık da olabilir. Şimdiden cevaplarınız ve vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim.
Çok Teşekkür Ederim :)))Amin inşallah. darısı da hayırlısıyla sana olsun :) Asla duanı eksik etme , eşimle karşılaşana kadar ne kadar saçma sapan şeyler yaşadım tahmin edersin az çok. Ama sabret,çok çok dua et. İnşallah senin için de Rabbim en güzelini verecek canım benim. Kendini hiç bir zaman eksik veya geride hissetme. Aksine daha olgun, daha aklı başında ve insan ilişkilerinde tecrübelisin artık.
Çok sevdiğim bir şiir armağan ediyorum sana , tüm güzellikler seninle olsun..
"Unutma!
Bir gün kaldığın yerden başlayacaksın
Biri seni bulacak…
Önce korkacaksın eski acılara yakalanmaktan
Biraz ürkeceksin.
Ne kadar dirensen de nafile
İnsansın sonuçta seveceksin….
Eski acılara bakıp da küsme sevdalara
Gavura kızıp da oruç bozulmaz
Sök at kafandan acaba’ları!
Bir kemik aynı yerden
İki defa kırılmaz..
Artık kararmaz gecelerin.
Bir daha yaşlar akmaz gözünden.
Sabahların gecikmez.
Kim bilir ağladığın günlere gülersin
Bir defa öldün ya zamanında?
Bir daha ölmezsin…"
İnşallah çok teşekkür ederim bende tam böyle örnekler arıyordum içime umut oldu gerçektenSeni cok iyi anliyorum.Bende ayrildim karsima cikanlardan kimisi sorun etti kimisi sorun etmedi.Hepsi hic evlenmemisti.Sorun etmeyenlerde de ben eksiklikler buldum kabul etmedim acelemiz yok.Tecrubelerimiz var bence bu yonden sansliyiz artik nasil secim yapmamiz gerektigini biliyoruz.Cevremde iki tane var ikisi de ayrilip hic evlenmemis erkeklerle evlendiler.Hatta bi tanesinin ailesi cok israr etti kiz tarafina evlenmeleri icin.Ikisinin de esi gercekten cok iyiler.Burda da cok ornek okudum darisi senin basina olsun insallah:)
Elinize emeğinize sağlık gerçekten vakit ayırıp üşenmeden yazmışsınız bana güç verdiniz.Başınızdan iyi kötü bir evlilik geçmiş ve siz yolları ayırmışsınız ve tabii ki bu sizin için büyük bir tecrübe olmuş.
Bu tecrübeye dayanarak daha dikkatli davranmanızda fayda olur tabii ki, çünkü insan bir defa yaptığı hatayı bir daha yaşamak istemez, zaten kim boşanmak için evlenir ki? O yüzden karşınıza çıkacak insanlara daha önce yaşadığınız tecrübelere dayalı olarak temkinli yaklaşımda bulunabilirsiniz.
İkinci evlilik ne zaman yapılır diye bir kavram var mı orası şaibeli? Çünkü hiç ummadığınız zamanda karşınıza gerçekten size göre birisi çıkabilir. Gerçi siz evlenip ayrılalı da bir hayli zaman geçmiş zaten. Bence tekrardan evlilik düşünebilecek zamandasınız. Bu anlamda bir zaman kısıtlamanız yok bence.
Mutlu olan insanlar tabii ki var, ama mutsuz olanlarda var.
Bence bu bir kıstas değil, herkes bir değil çünkü.
Sizin karşınıza çok düşünceli bir insan da çıkabilir, düşüncesiz de çıkabilir. Bu kader kısmettir bana göre. Kısaca tabiri caizse "kavun değil ki dibini koklayasın, bunu dışardan bilmek ne kadar mümkün olabilir ki? İnsan yaşamadan bilmiyor, göremiyor, ki zaten siz bunu daha önceden tecrübe etmişsiniz.
Bekar veya evli fark etmez bence. Ancak eğer bekar kişi hayatınıza girecekse, ailesinin ve çevresinin bunu olgunluk ile karşılayabilecek kişiler olacağından emin olmanız gerekir. Çünkü hayatınıza böyle bir kişi girdikten sonra "aman da dul aldı" muhabbetlerini duymak istemezsiniz. İlla siz boşandınız diye karşınızdaki kişinin de boşanmış bir erkek olması gerekmez bana göre.
Ama yine altını çiziyorum, belirli bir olgunlukta kişiler ile olabilir bu ancak.
Yaşadığınız tecrübeleri farklı versiyonu ile size yaşatabilecek insanlardan uzak durmanızda fayda var bence.
Sonuç olarak işi gücü olan, aklı başında bir kadınsınız.
Eminim ki siz de kendiniz için en doğru şekilde karar alacaksınız.
Ne güzel olgun düşünebilen bir aileniz var, zaten böyle bir aileden de farklı şekilde bir insan çıkmayacağı için,
tek diyeceğim sizin doğrularınıza yakın, sizin tercihlerinize saygı gösteren, sizi siz olduğunuz için sevecek insanı seçebilmeniz.
Geçmişinizi irdeleyip, bugününüzü geçmişiniz ile yargılayacak veya sizi üzecek insanlardan uzak durun...
Hep de mutlu olursunuz umarım :)26 da evlendim
30 da boşandım
34 de ikinci eşimle evlendim
eşimin ilk evlililiği ve çok mutluyum.
Gerçekten büyük cesaret :) Tebrik ediyorum öncelikle. Ben sizin kadar cesur olamam sanırım. Çünkü zamanla erkeklere karşı içim buruklaşmaya başladı. Hani fırıldak olarak etrafınca bilinen insanlar bile Dokunulmamış kadın istiyor . Çok dar görüşlüler . Ve korkuyorum ilerde olduda evlendim diyelim. Beni küçük düşürür mü? İnsanlara belli olmuyor çünkü :)6 yıla yakın evli kaldım. Psikolojik şiddetin alasını gördüm. O 6yılın 1 yıla yakını boşanma aşamasıyla geçti. İnatla boşanmak istemediği için uzadı yoksa ne nafaka ne tazminat 1 çöp bile istemedim. Yeter ki çıksın gitsin hayatımdan diye.
Boşanma kesin kararım çıktığında bana değişiklik olsun az kafa dağıtayım diye başka bir şehirdeki arkadaşlarım ufak bir toplantı düzenledi. Orda onlarla gezip eğlenirken şimdiki eşim ile tanıştım... 3. gün evlenme teklif etti direkt. Kabul etmedim. Benden ufak ve hiç evlenmemiş birisi diye.
Döndükten sonra ısrarından vazgeçmedi. Ara ara bulunduğum şehire geldi. Bazı gelmelerinde görüşmedim, boşuna gelip geri döndü. Korkuyordum çünkü daha başıma ne geldi idrak etmemişken...
Babam ağır hastaydı ona anlattım gelsin tanışalım dedi. Tanıştıkları gün babamdan istedi. Babam çok sevdi. Ki önceki eşimden zerre haz etmemişti sırf ben istiyorum diye kabul etmişti. Babam tutturdu evlen bu çocukla diye. Adı ne zaman geçse neşeleniyordu. 2 hafta sonra gün aldık bir sonraki hafta beni eşyalarımla aldı 2 gün sonra da oda nikahı. Boşanmamdan 7 ay sonra evlenmiş oldum yani. Bu tamamen şans, şu kadar süresi var diyemem.
2 seneye yaklaştı evliliğimiz. 38'imden sonra mutlu oldum. Allah bozmasın. Bir gün bana sensin demedi. Öyle merhametli, sevgi dolu bir insan.
Ailesi ile ilişkisi mesafeli. Beni hiç onlarla muhatap etmedi. Zaten ben de baştan görüşüyor olsalardı bile resmi olacağımı söylemiştim. Kendisi zaten onlarla görüşmüyor. Kimim, neyim bilmiyorlar. Bir nikaha geldiler. Bir de ağır bi ameliyat geçirmişti kp 5dklık bir ziyarete gittik o kadar.
İlk 3 ay hep korku ile geçti ama. Hem kısa sürede neredeyse hiç tanımadığım ve çok fazla kimsemin olmadığı bir şehir, hem de her hareketimi, her hareketini önceki evliliğimde yaşadığım kötü deneyimlerle mukayese etmem yüzünden alışma sürem sancılı geçti. Hep sevgiyle yaklaştı. Şimdi evliliğin gerçek tanımı ne biliyorum. Umarım sizin de karşınıza sizi mutlu edecek, beraber mutlu olabileceğiniz merhamet ve sevgi dolu bir kişi çıkar.
Ne güzel mutluluğunuzun devamını dilerim. Peki nasıl karşıladı ilk duyduğunda düşünmek filan istedi mi?Merhaba ben ikinci evliliğimi yaptım eşimin ilk evliliğiydi . Ne eşim ne de ailesi sorun etti bu durumu.Eşim lafını bile ettirmedi diyebilirim. Bence burada önemli olan evleneceğiniz insanın bakış açısı ve sizin her durumda arkanızda durabilmesi.
Aynı yaşlarda mı yaşadık acaba. Aslında bende yaşıtlarımla hiç anlaşamıyorum . Normal dostlarım bile 35 45 yaşlı kimseler . Umarım bende sizin gibi mutluluğu yakalayabikirim. Destek oldunuz bana eksik olmayın. Çok teşekkür ederim.Yaşadıklarınızın aynısını yaşadım acaba bi an ben mi yazdım diye düşündümevet gelelim sorunun cevabına şuan evliyim hemde hiç evlenmemiş biriyle ailesi istemedi sanırım benimle evlenmesini pek bilgim yok 33 yaşında adamım istediğimde evlenirim demiş tek bildiğim 2 sene oldu evleneli şuna da Yanımda uyuyan 5 aylık dünya güzeli bir kızım bile var he bu ara da eşimdende Allah razı olsun bi gün olsun bu konuyu açmayı bırakın ima edecek bi laf bile etmedi kendisi dünya iyisidir biraz odun oluşunu saymazsak tabi o yüzden merak etme en güzeli gelip kapını çalıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?