İkinci evlilik ve çocuk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Misisipili

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2020
706
344
53
Herkese merhaba ben yaklaşık 9 ay önce anlaşmalı olarak boşandım eski eşimle bir problemimiz yok tek noktamız çocuk onun haricinde bir diyaloğumuz yok. Sormak istediğim şu benim hayatımda biri var evlilik olur ise ki çok erken ama annem diyor ki çocuğun düzenini bozma (2 yaşında). Vardiyalı çalışıyorum sabah 8 akşam 9.30 arasında 2 vardiya zaten bizimle yaşadığınız için çocuk buraya alışık gelir görürsün izinli gününde alırsın çıkın gezin gibi hem bu durumda eski eşin çocuğun velayeti için bir sorun yaratamaz diyor. Şimdiii bir anne evladını nasıl bırakabilir? Hadi diyelim bıraktı eski eşim bu durumda gerçekten bir problem çıkartamaz mı? Tamamen merakımdan soruyorum.

Önce çocuğu düşünmek lazım. Anne baba ayrılmış, bu zaten zorlayıcı bir durum, bir de üstüne anne evlenip anneanne evinde bırakırsa bundan nasıl etkilenir?

"Bi anne olarak" bırakamazsınız gibi gelmedi bana nedense, öyle olsa bırakınca olabilecek olasılıkları düşünüp konu açmazdınız. Yargılama derdinde değilim ama konuda gördüğüm bu.

Ben sadece dediğim gibi merak ettiğim için sordum teşekkür ederim cevabınız için

2 yasinda bir cocugu annenize birakip gecmisinizi yok sayip evlilik yapmayi düsünmek icin coook erken.

Ayrica kendi anlayisima cok ters, anne degilim ancak anneyle buyumekle ananeyle buyumek cocukta nasil travmalara sebep olur bilemedim. Ha derseniz yan yana olsak da ben de o duygular yok, o zaman sorgulamaya da gerek yok.

Yanlış anlamayın ve büyük konuşmayayım ama, ben tercih yapmam gerekse evladımı seçerdim.
Yok bi seçim için değil aslında benim kafama fakılan şey eski eşin velayet için problem çıkaıp çıkaramıycağı merak ettiğim için sorum teşekkür ederim

Asla ayrilmayın cocugunuzdan.

Reactions: Cac
Yok zaten bırakıp gitmek söz konusu değil dediğim gibi merak ettiğim için sordum teşekkür ederim

Yok canım ayrılmıycam zaten velayet için gerçekten doğru mu diye sordum teşekkür ederim
Icim rahatladı.empati yapinca bile uzucu. O yaslarda bir cocugum var deil ayri evlerde yasamak. 1 gun ayri kalamam.

Bu şekilde büyüyen bir sürü çocuk var Türkiye'de.
Çok acı bir travma olarak bahsediyorlar hem anne hem de baba tarafından terk edilmeyi.
Bu apaçık istenmemek, yük olarak görülmek, ayak bağı gibi hissetmek ve bunu çocuğunuz ömür boyu tüm ilişkilerinde hissedicek.
Maddi durumunuz olmaz, çalışmak için gidersiniz o ayrı onun açıklaması çocuğun aklında kabul görür ama bu zevkine

Yok canım ayrılmıycam zaten velayet için gerçekten doğru mu diye sordum teşekkür ederim
velayet için gerçekten doğru olabilir mi sizce? ve anneniz hukuk profesörü mü maşallah...

hukuken çocuğu bir başkasına bırakmış oluyorsunuz..babası dese ki anası bakmıyor gitti evlendi çocuğu da başından attı, bana verin çocuğu, haksız mı olur şimdi sizce? siz bunu kendiniz düşünemediniz mi yani gerçekten?

ha ama türkiyede çocuklar annelerin tapulu malı olduğu için, boşanan babalar kolay kolay çocuk mocuk almadığı için, alsa o da anasına atıp kendi bakmayacağı için (siz de mahkeme olsa bunu dersiniz zaten, sanki kendisi bakacak mı yok) evet, genelde velayetler annede.

bu arada hadi diyelim evlendiniz hadi diyelim başka eve geçtiniz.
akşam 9.30'a kadar çalışıp 2 yaşındaki çocuğa bakmayacağınız için zaten çocuğa yine anneniz bakacak. çocuk sizi neredeyse görmeyecek. belki siz işten gelene kadar uyumuş ile olacak uyandırmayacaksınız bile belki...

yakınlarda ev tutarsın akşam evine geçersin neden demiyor da bende kalsın diyor mesela?
evlenince başka yere gitme durumu mu var?

şu şekilde de görmüyor ki
vardiyalı iş, fabrika filan herhalde, 8de başlıyorsa servisi en iyi ihtimalle 7.20 de alıyordur 9.30 da bitiyor servisin gelmesi 22 bilmem kaç. o saatten sonra 2 yaşında çocuğu göremez ki.

Yapmayacağınız bir şeyi neden sırf merak için soruyorsunuz ki?
Sanki aklınıza yatmış da çevrenin fikrini ve özellikle eski eş böyle bir düzende çocuğu alabilir mi diye merak etmişsiniz gibi geldi bana.
Sırf meraktan soruyorsanız da eski eşin çocuğu alabilmesinden önce çocuğun psikolojisi için kötü değil mi bu? Siz onu merak etmemişsiniz ama ben de sırf merakımdan sordum işte.

Yok bi seçim için değil aslında benim kafama fakılan şey eski eşin velayet için problem çıkaıp çıkaramıycağı merak ettiğim için sorum teşekkür ederim
Mahkeme velayeti anneanneye değil de size verdiğine göre, sizde çocuğu bırakıp gitmeyi planladığınıza göre eski eş burda eşek başı olmuyor haliyle, gider dava açar paşa paşa alır çocuğu. Anne ve baba dururken anneanneye noluyormuş?
2 yaşındaki çocuk süs eşyası değil ayrıca, istediğin zaman gelir görürsün ne ya? Gidip yeni çocuk yapacaksınız eskiyide anneanneye bırakacaksınız. Mantığa bak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…