İkinci evlilik ve çocuk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Al benden de o kadar. Kavga çıkacak diye yazmadım ama yok efendim merak ettim eşim velayet konusunda sorun çıkarır mı bilmem ne. Demek ki bir acaba demiş. Derdi de çocuğu eski eşinin almaması. Böyle bir şey niye merak edilir ki?

Al benden de o kadar. Kavga çıkacak diye yazmadım ama yok efendim merak ettim eşim velayet konusunda sorun çıkarır mı bilmem ne. Demek ki bir acaba demiş. Derdi de çocuğu eski eşinin almaması.
Bence de öyle. Her şeyi merak etmiş anne çocuğunu bırakır mı,baba çocuğunu alabilir mi diye ama hiç çocuğunun duygusu ile bir şeyi merak etmemiş.
Sanki hisleri yok yemeği var,bakanı var daha ne ki der gibi.

Çok yakın arkadaşımda bizzat aynı konuyu tecrübe ettik. Arkadaşım yoğun çatıştığı için çocuğa kayınvalidesi bakıyordu. Kayınvalidesi de bir süre sonra sabahları erken uyanmak zor geliyor çocuk direkt geceden kalsın burada, istediğinde alırsın dedi. Çocuk şuan 6 yaşında ve babaannnesine anne diyor . Kesinlikle annesiyle bir bağı yok ve arkadaşım o kadar çok pişman ki .. babaanne bir gün öldüğünde o çocuktaki travmayı düşünemiyorum bile. Resmen annesini kaybetmiş gibi üzülecek. Bence çocuk asıl evinin neresi olduğunu ve babaanne/anneannenin ona sadece belirli zaman dilimlerinde baktığını bilmeli .

Cocugumu anneme birakmayi aklimin ucundan bile gecirmedim. Gerekirse baska yollar bulunur. Gece vardiyasina giderken cocuk anneanneye birakilir, babaya birakilir, anneanne ile yakin mesafede oturulur vs. Gerceklesmesi mumkun olan ihtimalleri merak ederiz genelde.
Eski esiniz cocugu tabiiki cocugu almak ister ve problem.cikartir

Daha 9 ay önce bosanip,birini bulup,evlenme durumunda çocuğu annenize bırakma sorusunu buraya sorup,annenizin de buna saçma sapan olumlamalar yapmasina ne diyelim biz şimdi.Sadece merak ettiniz ama eminim.Bu merak da nerden akliniza geldiyse artık.Wallahi ayıp ya.Annenize ne demeli peki.Ben anneme böyle bi fikirle ya da sizin deyiminizle merak edip gitsem oracıkta parçalar beni.

2 yaşında henüz bebeklikten yeni çıkmış çocuğunuzu bırakmak bir an bile aklınızdan geçebilmiş ya ne diyebilim size? Ben iki kedimi eşime bırakıp yarın bir haftalığına başka şehirdeki anneme gidicem diye bin defa darladım adamı mamalarını eksik etme, kumlarını düzenli değiştir, arada ödül maması ver bilmem ne diye. Size söyleyecek tek cümlem yazıklar olsun olur.

Eski eş şu durumda bile dava açabiliyordur belki. Siz çocuğa maddi olarak bakıyorsunuz, fiziki olarak geceleyin yanındasınız. Ben farklı bir yerde çalışmaya bakardım. Yeğenim annesini gündüz görmeyince çocuğun hareketleri bir süre sonra değişiyor. Sizinki sizi aylardır görmüyor.

Buraya gelip yorum aradiginiza gore destek vbekliyorsunuz evet ananesinde kalsin dememizi bekkiyorsunuz heralde ama daha cok beklersiniz.
9 ay once bosanma , kostur kostur yeni iliski, evlenme dusuncesi. 2 yasinda minicik evladinizi guya vardiyali calisma bilmem ne bahaneleriyle ananeye postalama planlari ne bicim insansiniz siz ya ? Pes artik. Tabikii babasi istese catir catir alir velayeti.
Mahkeme size birakti velayeti ananesine degil!
Siz lutfen bakmayacaksaniz bidaha uremeyin.

Anne olarak son nefesinize kadar çocuğunuzun yanında olmalısınız.

Kedi gibi sahiplendiremezsiniz çocuğu.
Velayeti de düşünmeniz komik böyle bir durumda. Siz bakmayacaksın verin babası baksın.
Artı başka çocuk yapmayın yeni koca buldum diye, önce hayata gelmiş olana sahip çıkın.

Her kelimesine katılıyorum
Bende bir anneyim ve zor çocuk sahibi oldum.
2 yaşındaki daha bebek.sen nasıl annesin ...koca diye ölüyormusun konu sahibi.o halde bırak babası alsın velayeti bari babasıyla yaşasın.sirf babası almasın diye niye anannesinde kalsın çocuk oh be ne güzel dünya...gder onla ewlenirsin bikac cocukda ondan!!!!!! Nasıl annesin sen o daha bebek

Bu sizin fikriniz mi yoksa gerçekten de anneniz mi söylüyor? Gelir görürsün ne demek ya? Sizdeki bu anneden kıza genetik galiba. Evcil hayvanı olanlara sorun bakalım kedisini köpeğini bırakır mı böyle? Cevaplar ters gelince yorumu değiştirdiniz, yok tabii yapmam da sadece merak ettim. Yersen.

Velayeti neden babasına vermiyorsunuz, anneniz kim oluyor ki yasal açıdan? Çocuğun kaderine bak, annesi babası hayatta sağlıklı ama ikisiyle de kalamıyor. Tamam velayet babada olsa o da kendi annesine baktıracak çünkü bizim toplumda kural bu. Adamların tek yaptığı görüş günü alıp 2 saat parka götürmek. Çalışıyorum o yüzden annem bakıyor kısmı tamam da evleniyorum çocuğu anneme vericem o baksın olmaz.

Yeniden evlenmek isteyeceğiniz adamın yerinde olsam bir durur sorgularım. Bu kadın çocuğunu nasıl böyle eşya gibi annesine postalıyor, hangi anne bunu yapar derim.

Yani 2 yaşında çocuğum var, 9 ay önce boşandım ve evlenmeyi düşünüyorum boyutunu aşmış, velayet problemi olmasın diye çocuğumu anneme vericem boyutuna geçmişsiniz. Çok hızlısınız, lütfen bir çocuk da yeni kocanızdan yapmayın.

Yok bi seçim için değil aslında benim kafama fakılan şey eski eşin velayet için problem çıkaıp çıkaramıycağı merak ettiğim için sorum teşekkür ederim
Bende yargılamak için yazmıyorum yanlış anlamayın ama beraber yaşamayıp annenize baktıracağınız 2 yaşındaki çocuğunuzun velayeti konusunda eski eşin problem çıkarıp çıkarmayacağını düşünmek biraz sacma değil mi? Eski eşiniz bir zahmet çıkarsın zaten böyle bir durumda...

Böyle bir durumda babası almalı velayeti zaten.

Yazık çocuk anne tarafından anneanneye bırakılıyor ana baba yok birazda çocuğunu düşünmek lazım.

Babasıyla büyümesi daha mantıklı.

Anneniz aslında şöyle düşünüyor gibi geldi.
"Birisi evlenmek isterse sizin çocuğunuz o adamın evlilik kararına engel olmasın"
Çocuğunuz zaten küçük. Düzen kurulacaksa o düzen içinde o da olacak.
18-20 yaşına kadar anneanneyle büyümüş zaten üniversiteye gidecek, çalışacak, evlenecek o da kendi düzenini kuracak yaşta değil ki.

Yok bi seçim için değil aslında benim kafama fakılan şey eski eşin velayet için problem çıkaıp çıkaramıycağı merak ettiğim için sorum teşekkür ederim
Çocuğu annenize bırakmak ta velayeti alması için bir sebep. Sizin önceliğiniz çocuk olmalı. Koca değil. Bu konuyu burada açmanız bile söz konusu olmamalı. Bu adamdan da boşanırsanız ondan olan çocuğu da annenize bırakıp 3. kocayı alırsınız artık. Keşke herkes anne ya da baba olmasa.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…