İkinci evlilik

evet benim arkadaşım var. bir çocuğu var ve hiç evlenmemiş biriyle evlendi. kız o kadar mutlu ki yeniden doğmuş gibi. adam çocuğu kendi çocuğu gibi göremez elbette ama abilik ediyor.

Bence onun istememesi değil sizin istememeniz lazım. 2 kızımla bekar bir anne olsaydım kendilerini kurtarana kadar evlenmeyi düşünmezdim sanırım. Artık öz babalar öz çocuklarına neler yapıyor. Ben yaşanma ihtimali olan şeyleri göze alıp evlenemezdim. Ki siz hayata ve insanlara bana göre çok çok pozitif bakıyorsunuz. Ben bir anne olarak bile düşünüyorum bekar ve çocuksuz biri olsam ilk önceliğim yine çocuksuz biri olurdu. Ancak gerçekten aşık olursam ve çocuğa gerçekten iyi bir 'abla' olabileceğime emin olabilirsem evlilik düşünürdüm.

büyük lokma ye büyük konuşma demişler unutmayın hayat bu ne yaşayacaksınız hayatta bilinmiyor vesselam .Yaşayın ve görün ,yol uzun daha sizinki bitmedi .
Gerçekten düşündüğünüz sorularla takılı kaldığınız şeyi burada herkese açık açık soruyorsunuz ,nasıl ki insanlar sizinle aynı düşünce de olmayınca hemen böyle dileklere girmeniz gerçekten hayattan henüz pay alamadiginizi gösteriyor ,insanlar size hayatın gerçeğinden bahsediyor niye ruhunuzu oksayacak şeyler söylemiyorlar diye hatalı oluyor , aydın olduğunuzu gerçekten öne serdiniz tebrikler .

Yoldaş diye aradığınız insan size ekstra yük olmasın dikkat edin.

Talip olan arkadaş çocuğunuz olduğunu bilerek mi talip oldu ?

büyük lokma ye büyük konuşma demişler unutmayın hayat bu ne yaşayacaksınız hayatta bilinmiyor vesselam .Yaşayın ve görün ,yol uzun daha sizinki bitmedi .
Daha çok çiğsiniz. Ve demek ki ders almıyorsunuz hatalarınızdan. Sizinde yolunuz uzun. Ve dikkat etmezsiniz hayat size ders alıncaya kadar aynı hatayı yaşatır.

Neden yeni bir evlilik düşünüyorsunuz iki çocuğunuz varken. Ayaklarınız üzerinde durabiliyorsanız hiç düşünmeyin. Evliliği dolduran çocuktur. Çocuğunuz var zaten. Düşünmeyin derim çocuklarınıza sarılın mutlu huzurlu sağlıklı çocuklar olarak yetişsin. Ama ekonomik olarak birine ihtiyacınız varsa ona birşey diyemem. Ama çocuklarınızı başkası için heba etmeyin.

burada bır guruh var bır sızın bırebır bu cumlenızı kuran , bırde ınsan kınamadıgını yasamadan olmezmıs dıyen ...sızler aynısınız... gerceklerı duyunca canınız oyle acıyor kı saldırmaya baslıyorsunuz ...bıze bırsey olmaz hanımefendı olan yıne sıze olur bızde kendı dusen aglamaz yer gecer yerımıze otururuz.

neyı yasıcaz mesela ? neyı yasayıp gorelım ?
bosanıp bosanmayı hazmedememısken bosandıgımız adamla tekrar evlenmeyı dusunup, bu dusuncelerı oturtamamısken baskasıyla gorusup eve cagırıp onunla evlenmeyecegım ama gorustuk deyıp kararsızlıklarla mı bogusalım?

bunu mu dılıyorsunuz?

neden yapalım? ne munasebet ?aklımız mantıgımız var cok sukur, şuurumuzu henuz kaybetmedık.

Evlenilecek kişinin ailesini, çevreyi vs geçin iki çocukla evlenirken milyon kere düşünmek lazım bu devirde maalesef.
Diğer şekilde de ben doğru bulmuyorum erkek için de kadın içinde böyle evlilikleri, anca iki tarafında çocukları olur o şekilde olabilir, diğer türlü pürüz çıkma ihtimali yüksek. Hoş iki tarafın çocuğu varken de çıkabilir pürüz, iyi tanımak lazım.

Ne munasebet? Size hatalarinizi soyleyince neden cirkinlesiyorsunuz ve neden biz de onlari yasayalim diye temennide bulunuyorsunuz? Kendi aklimiz var bizim, herkes kendi secimini yasar

Bu insana göre çok değişir. İki örnek de var çevremde. Hiç evlenmemiş, eşinin ilk evlilikten olan çocuğuna baba olan gözünün içine bakan, bir de ayıran ve hep başa kakan.
Siz de aslında istiyorsunuz. İstemeseniz ne buna takılırdınız ne de zaten çevre küçük, zaten şaka vs bu kadar ikna ederdiniz. Belki farkında değilsinizdir.
Adayın nasıl bir adam olduğu çook önemli, ailesi tıraş. Sevdim evlendim der kapatır çeneler en kötü. Bunu yapamayacak adam çocuksuz bekar kadına da eziyet çektiriyor ailesinden, farketmiyor. Misal ben ilk evliliğimi yaptım, boşanmayı düşünüyorum. KV normal doğum düşünüyorum dememe bile kulp taktı, oğlum orası burası bozulur diye sezeryan empoze etmeye çalıştı. En az iki sene çocuk düşünmüyordum halbuki.
Hep adamdan bahsediyoruz ama sizin de çocuklarına saplantılı, kocası ikinci plan bi kadın olmanız normal olmaz. Sonuçta insan evlenince öncelik olmak ister. Aman evladım bu lafa alındı, aman evladım çikisu doymadan kocamla muhabbet edemem, ben saçım süpürge gezerim adam beni böyle görsün yeter ki çikisuya oyunvak alayım derseniz bu adama batar. Siz konuyu evladımı istemiyor diye yorarsınız. O da baksana evlatları hep sorun der. Kendi kendini gerçekleştiren kehanet ortaya çıkar.
Küçük yer,yalnızım diye çocuklara aşırı (olması gereken bakımın üstünde) düşkünseniz bunu ister evlilik olsun ister olmasın azaltın ki önce 'anne' dışında bir birey olun. Gerisi kısmet. Gönlünüz tek olmak istiyorsa mutlu olun dilerim, evlenmek istiyorsa yine mutluluk dilerim.

neden bu kadar üzerinize gelinmiş anlamadım ama bence evlenmek en doğal hakkınız.
ayrıca iyi insanlar da var hayatta. o yüzden eğer karşınızdaki kişiyi iyi tanırsanız kızlarınızla çok güzel bir yuva kurabilirsiniz.
benim bir tanıdığımız iki kızı ile yine bir kızı olan bir adamla evlendi. toplamda 3 kız ve arkadan da bir tane daha yaptılar. bilmiyorum gerçekten evleri neşe doluydu.
yani hayatı yalnız geçirmek zorunda değilsiniz. sadece iyi insanlarla karşınıza çıksın diye dua edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…