Ikinci Evlilik

Kendinizi boş yere üzmeyin. Çocuğunuz olmasa bile yeni eşinizin kafa yapısı böyle olacaktı. Yani çocuğunuz var diye değil bu sorunlar.

Diyorsunuz ki "al elinde kır bakalım böyle yapacak mı" diyor diye. Bu anlayıştaki bir erkeğe siz bir değil 10 çocuk yapsanız aynı üzüntüyü yaşayacaksınız.

O yüzden çocukla evlilik yaptığım için böyle oldu diye düşünmeyin. Çocuğunuzun ona baba demeye mecburiyeti yok, oraya babası olarak gelmedi zaten. Ailenizin reisi olarak geldi, size koca olarak geldi. Zaten ergenlik döneminde bir çocuğun üstüne bu kadar gitmek doğru değil. Eşiniz iletişim yolunu kendisi bulacaktı.

Benim de 2 kızım var, evlenmeye korkuyorum. Sadece kendime koca olmayacak çünkü evleneceğim kişi, kızlarıma evde "örnek, erkek modeli" olacak. Baba olmayacak. O yüzden gerçekten ruhsal olarak "sağlıklı" bir erkekle karşılaşmam gerek. Kızlarım bazen bana soruyor, anne sen birine aşık mısın diye. Şu anda hayır diyorum ama olabilirim ve evlenebilirim. O zaman biz ona baba mı diyeceğiz diyorlar, hayır diyorum, sizin babanız var. Zamanı gelsin, siz ne demek istediğinize karar verirsiniz diyorum.

Eşinizin kızdığı nokta başka, kızgınlığını yönelttiği nokta başka.

Ben de eşimden ayrılalı 3 sene oldu, kendi evimi aldım, eşyalarımı aldım. zevkime göre dekore ettim. Evlenecek olsam aynı sizin dediğiniz gibi hiçbir şey alınmasına gerek yok. Kıyafetlerini alıp gelecek.

Ama ben evlenecek olursam bu evimi anneme bırakacağım. Kullanması için. Ben yeni eşimle ayrı ev açacağım. Elini taşın altına koysun herkes diye düşünüyorum. Birlikte emek ve para harcayalım. Kolay elde edilen şeylerin değeri çok olmasına rağmen bile değersizleştirilebiliyor bazen.

Haklısınız işte ama ben ona bunu anlatamıyorum.
Ben ona en başından söyledim zordur çocukla dedim yalvar yakar yıllarca istedi beni..
Bana çocuğumun saygısız olduğunu, yemekten başka birşey düşünmediğini söylüyor.
Ve bunu üzerine basa basa söylüyor. Çok şey söyledi de buraya yazarken bile üzülüyorum hakaret etti

Canim cok uzuldum. Allah selamet versin oncelikle. Cocuk istemesini hakli buldum once, hic cocugunun olmadigini sanarak. Ama sonraki mesajlarinda gordum ki, cocugu var ve konusmuyor cocuklariyla. Bir babanin ya da annenin cocuklarina kusmesi diye birsey soz konusu olamaz. Esiniz sorunlu bir kisilik. Oz cocuklarina kusen adam, senin cocuguna anca bu kadar babalik yapar. Lutfen alinma yazdiklarima. Ama esin bir cocugu haketmiyor. Bence yapma. Zaten zor bir evlilikmis sizinki. Olmayinca olmuyor iste. Haxir eve gelup bu kadar cemkirmesi de yuzsuzluk, nankorluk. Bence siz ona bunlari hatirlatin ve kendisine ceki duzen vermesi gerektigini, yoksa sizin ona katlanma mecburiyetinizin olmadigini, oglunuzun herseyden daha degerli oldugunu hatirlatin ona.

Evlilikleri her şeye rağmen sürdürmek diye bir şey yok. Saygı ve sevgi varsa yürütülür. Yoksa illa da boşanmış olmak istemiyorum diye o sağlıksız evlilik devam ettirilmez.
Evlilik kumar gibi bir şey, o kişiyle beraber yaşamayınca, beraber zorluklarla karşılaşmayınca nasıl biri olduğu anlaşılmıyor.
Ne yazık ki erkeklerin çoğu da kadınlar kadar olgun, fedakar, aklını kullanabilen kişiler olmuyor. Yoksa kadınlar kolay kolay yuvalarını yıkmıyorlar, ama bazı erkekler onu bile beceremiyorlar.

Ben kendi adıma tekrar evlenmek istiyorum. Hayat tarzım nedeniyle beraber yaşamak, seviyeli birliktelik vs bana göre değil. Evleneceğim. Eğer ki aradığımı bulamazsam (ki bunlar da saygı, anlayış, merhamet o kadar) boşanırım, tekrar evlenirim. 3-5-7 sınırım yok. Doğru insanı bulana kadar.

Bulamazsam da bekar ölürüm, mutsuz evlilik devam ettirmekten kat kat iyi.

Sağol canım . Bunları hatırlatmama gerek yok ki bal gibi biliyor. Ben Bu lafları söyleyince senin evin senin eşyan diyip onu hor gördüğümü küçümsediğimi ima ediyor. Çocuğumun büyüdükce sorunları artacak o zaman ne yapacak bu.. Nedir bu başıma gelenler

Cocugunuzun yedigi yemek gozune mi geliyor esinizin? Yoksa cocuk gercekten cok yiyiyor mu? Yani obeziteye dogru gidiyorsa, doktora goturun cocugunuzu. Ergenlikte cok oluyo boyle seyler. Obeziteye yatkinlik. Herneyse. Cok mu sorunlu cocukla iliskisi? Birbirlerine nasil hitap ediyorlar mesela? Tartisma oluyor mu, ya da kotu bakislar atiyorlar mi birbirlerine?

Bende öyle düşünmüştüm. Bu evden çıkarım eşyalı kiraya veririm çocuğum için bir birikim olur dedim.
Ama düşündüğüm gibi bir evliliğim olmadı. Sırf merhametli, çok ilgili, aile olmak için can atan biri diye evlendim. Bakın aynı şeyleri düşünüyoruz... Öyleydi.. şimdi işte böyle oldu.. Alınlarında yazmıyor ki. Ben 8 yıl bekar durdum. Uzun flörtler, beraber yaşamak kendim için uygun görmediğim bir durumdu. Hep iyi yürekli bir insanla evlilik hayal etmiştim. Buda gol olmadı..

Çocuk obeziteye yatkın olsa bile kocaya düşmez bu görev. annesi var sonuçta, anneye güzel bir dille anlatılır.

Benim anladığım; adamın böyle bir niyeti olmadığı

Ben yaklaşık 5-6 aydır psikoloğa gidiyorum.
Evleneceğim zaman o kişiyi de götüreceğim. Hem bir nevi birbirimize uyumlu muyuz diye soracağım, hem de evlilik öncesi bir eğitim alalım diye.

Bilmiyorum pratikte ne kadar mümkün olur ve ne kadar işime yarar?

Evet çok yiyor. Doktora gitmeyi reddediyor. Götürdük yarıda bıraktı testleri tamamlamadı. Zor bir çocuk kabul ediyorum
Çocukla ilgisi bana göre yüzeysel, abi diyor oğlum, oda oğlum yada adını söylüyor.
Aralarında tartışma olmuyor. Çünkü ben engel oluyorum. Eşim birşey söylerken kızacakken susturuyorum kaş gözle
Çünkü oğlumun zoruna gittiğini bir kaç kez sezinledim. Eşim kızar gibi oluyor git ders çalış hep oturuyosun oyun oynuyosun diye çıkışıyor. Çocuk bir garip bakıyor sinirli sinirli cevap veriyor. Ben araya girmesem sesler yükselecek. Çocuğum 14 yaşında

Psikolok faydalı oluyor mu? Ben de hiç iyi değilim. Nasıl duracağımı ne yapacağımı bilemez bir hal aldım.
İnanın ben böyle değildim. Ama akıl sağlığım hasar gördü, hiç iyi değilim eskiden beri

Valla iyi gelmese ona verdiğim paralarla kendime birsürü kıyafet, ayakkabı alırdım

Ama geliyor.
En son dün gittim mesela. Dedim ki eski evliliğimde memleketlerimiz çok ayrıydı, dolayısıyla kültürlerimiz. O yüzden karar aldım, ikincisi benim memleketime en fazla 100 km uzakta bir şehirden birisiyle olacak.

Bana dedi ki, farzet ki aynı memleketten birini buldun, o adamın sağlıklı bir psikolojisi olduğunun kanıtı mıdır bu?

Ben höönnkkk diye kaldım tabi. Aslına bakarsan nereli olduğu değil ruhsal sağlığı önemli.

Yani işyerindekilere ya da aileme bu kadar detaylı anlatamıyorum çoğu şeyi. Anlattıklarım da genelde türk toplumundaki "aman yuvan bozulmasın, aman sabret, aman her evlilikte var bunlar" anlayışındalar. Bazıları eski kocama geri dönmem gerektiğini bile tavsiye ediyorlar.

Farklı bakış açılarını gösteriyor psikolog. Ben rahatlıyorum. Kendime ne haksızlık yapmış olduğumu farkediyorum. Aslında ne kadar değerli olduğumu hissediyorum.
Çocuklarıma hiç vurmuyorum, bağırmıyorum (=bu da bir çeşit şiddet çünkü)
Kendimle barışığım.
Mutluyum.

Tek eksiğim sevmek ve sevilmek, o da kısmet

Bence cocugunuzu bir psikologa goturun. Size soylemeyemediklerini ona soyler belki. Arti bu yaslarda cocuklar, oz anne babalariyla bile zitlasiyorlar surekli. Peki evlenmeden once cocukla esiniz nasildi aralari?
Simdi ikisi de caba sarfediyor mu iyi gecinmeye? Belkide cocuk hakkindaki dusuncelerini bildigi icin oyle ters davraniyordur.

Ben de gitmek istiyorum ama özele gidemem. Çocuğun masrafları evin masrafı derken bana para kalmıyor.
Devlet hastaneleri nasıl olur acaba
İnanırmısınız kızlar. Aldığım maaştan kendime 100 lira bile harcayamıyorum. İnanın gerçek bu
Ne saç ne makyaj ne kıyaafet hiç birşey alamıyorum son 2 yıldır.

Dediğim gibi yıllarca istedi beni. Çocuk benim evlenmemi hiç istemedi. Bu bir gerçek
Ama çok konuştum gönlünü ettim. Mecburen ben mutlu olayım diye oğlumda tamam dedi.
Çünkü hiçbir zaman 3. bir kişinin lafını bile ettirmiyordu. Eşim yakınlık gösterdi ama ancak evin içinde geçinecek kadar yakınlaşabildiler. Son zamanlarda oda olmuyor.
Çocuğu piskoloğa zamanında götürdüm. Ağladı asla gitmem diye. Piskolağa gidince dahada farklı sanki sorunluymuş gibi davranmaya başladı.

Devlet hastanelerini deneyin, bilmediğim için bir şey diyemeyeceğim.
Ama evlilik insana bir şeyler katmalı diye düşünüyorum, ondan bir şeyler alıp götürmemeli.

Ah be canım, 8 yıl senin yavrun seninle yalnız kalmış, eşinin bunu anlaması lazım dicem de kendi çocuğuna baba olmayan adam ne anlayacak

Çok mantıklı geldi bu bana

Ah be canım, 8 yıl senin yavrun seninle yalnız kalmış, eşinin bunu anlaması lazım dicem de kendi çocuğuna baba olmayan adam ne anlayacak

Yaşayan bilir canım ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…