Aile terapistine gitseniz, üniversite hastanelerinde ücretsiz diye biliyorum. Eşiniz çocuğa nasıl yaklaşacağını bilmiyor. Öğrenmesi şart. İnanki senin ne yaşadığını, yazamadıklarını burda herkes çok iyi biliyor ve anlıyor. Senin için yeni intihan bu evlilik. Başarabileceğine inanıyorsa devam et, inanmıyorsan bitir. Böyle devam ederse çocuğun büyüdükçe eşin için sorun olacak, 18 yaşına geldiğinde üniversite sınavına çalışması gerekirken çalışması gerektiğini söyleyecek. Yazdığın bir yerde okumuştum ama bulamadım, eşin çocuk yapalım oğlun bırakır gider gibi bir cümle kurmuş. Bu ne demek biliyor musun? Senin oğlun belli bir yaşa geldikten sonra bu evden gitmek zorunda!. Öz evlatlarına babalık yapmamış senin sabine mi babalık yapacak. Hakaret etmesi başlı başına zor bir durum.Yaşayan bilir canım ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım.
Aile terapistine gitseniz, üniversite hastanelerinde ücretsiz diye biliyorum. Eşiniz çocuğa nasıl yaklaşacağını bilmiyor. Öğrenmesi şart. İnanki senin ne yaşadığını, yazamadıklarını burda herkes çok iyi biliyor ve anlıyor. Senin için yeni intihan bu evlilik. Başarabileceğine inanıyorsa devam et, inanmıyorsan bitir. Böyle devam ederse çocuğun büyüdükçe eşin için sorun olacak, 18 yaşına geldiğinde üniversite sınavına çalışması gerekirken çalışması gerektiğini söyleyecek. Yazdığın bir yerde okumuştum ama bulamadım, eşin çocuk yapalım oğlun bırakır gider gibi bir cümle kurmuş. Bu ne demek biliyor musun? Senin oğlun belli bir yaşa geldikten sonra bu evden gitmek zorunda!. Öz evlatlarına babalık yapmamış senin sabine mi babalık yapacak. Hakaret etmesi başlı başına zor bir durum.
Aile terapisti faydalı olur mu onu dinler mi bilmiyorum. Kafam durdu
Eski konularıma keşke göz gezdirebilseydiniz kızlar çok canım sıkılıyor.
Boğuluyorum iş yerinde elim kolum tutmaz oldu. Ben olsam beni kovarım yani o derece
Biraz başlıklara baktım, o zamanki dertleriniz lazer epilasyon, masaj kemeri, kırılan güneş gözlüğü. Sanırım evlenmeden öncekiler.
Evlendikten sonrakiler: Özetle; eziyet çekiyorum. Çok üzülüyorum.
Diyorum ya evlilik insana artı şeyler katmalı, hayat şu an olduğundan daha güzel olmalı.
Yoksa onun adına evlilik denemiyor.
Şimdi okudum eleştirecegine kendi yakınlık kurmayı denese baba demek istemesi normal niye takıyorsa bunaErgenlik çağında bir çocuğum var. Ona eşim yaklaşmaya çok çalıştı ama oğlum ona baba demedi.
Demeyebilir çünkü oğlum ergenken evlendim ben. hani 3-5 yaşlarında olsa belki diyebilirdi.
Şimdi eşim çocuk bana soğuk sen nasıl çocuk yetiştirmişsin diyor. Oğlumu hep eleştiriyor.
Ders çalışmıyor.. yok çok yemek yiyor.. (kilo aldı çok ondan diyor)
Ne biliyim bıcak gibi artık lafları. Oğluma yansıtmıyorum. Onun yüzüne de birşey demedi ama
Beni resmen didiyor. Ona böyle davranıyosun, yok o şöyle bir çocuk çok yüz veriyorsun...
Anlatsam ağzın açık kalır. Ya sen konuş yoksa ben konuşucam diyor.
Sen aramızdaki köprüyü kuramadın. Sen istemedin baba demesini diyor hep beni suçluyor.
Nasıl hareket edeceğimi şaşırdım. Sanırım ben yolun sonuna geldim..
hersey seninmiş zaten konuşmasına böyle izin verme benceBen çalışıyorum canım. Ev bark benim.. bir tek bardak almadı. Hazır eve geldi.
Şoktayım kızlar.. yeni yeni aklıma geliyor söyledikleri.
Babası bile bakmazken ben enayimiyim dedi.. ben şok oldum ya çocuğun bana saygılı olsun yada ben çocuk istiyorum diyor.
Eski konularına baktım. Dertsiz başına dert almışsın senEski konularıma keşke göz gezdirebilseydiniz kızlar çok canım sıkılıyor.
Boğuluyorum iş yerinde elim kolum tutmaz oldu. Ben olsam beni kovarım yani o derece
Evlilikleri her şeye rağmen sürdürmek diye bir şey yok. Saygı ve sevgi varsa yürütülür. Yoksa illa da boşanmış olmak istemiyorum diye o sağlıksız evlilik devam ettirilmez.
Evlilik kumar gibi bir şey, o kişiyle beraber yaşamayınca, beraber zorluklarla karşılaşmayınca nasıl biri olduğu anlaşılmıyor.
Ne yazık ki erkeklerin çoğu da kadınlar kadar olgun, fedakar, aklını kullanabilen kişiler olmuyor. Yoksa kadınlar kolay kolay yuvalarını yıkmıyorlar, ama bazı erkekler onu bile beceremiyorlar.
Ben kendi adıma tekrar evlenmek istiyorum. Hayat tarzım nedeniyle beraber yaşamak, seviyeli birliktelik vs bana göre değil. Evleneceğim. Eğer ki aradığımı bulamazsam (ki bunlar da saygı, anlayış, merhamet o kadar) boşanırım, tekrar evlenirim. 3-5-7 sınırım yok. Doğru insanı bulana kadar.
Bulamazsam da bekar ölürüm, mutsuz evlilik devam ettirmekten kat kat iyi.
Kırmızı renge boyadığım yerde ciddi misiniz. Hani olmaz inşallah Allah korusunda iyi çıkmadı diyelim 2-3 derken
Peki çocuklar üzerinde ne gibi bir izlenim olacak. Çocuklar farklı değerlendirecek anneyi o zaman
Çok güldüm yazdığınıza
İyi çıkmaması riskine karşı önlemlerimi alacağım. Mantığıma uymayan birine sırılsıklam aşık da olsam evlenmeyeceğim. Aile büyüklerimin fikirlerine önem vereceğim. Psikoloğuma birlikte gidip onun da fikrini alacağım.
Büyük kızımın tikleri ve hiperaktivitesi için düzenli gittiğimiz bir çocuk psikoloğu var zaten, eğer evlenmeye niyet edersem ondan danışmanlık alacağım. Her türlü detayı önceden müstakbel kocamla konuşacağım.
Bu arada yaşım oldu 40Yani bugün evleneyim desem biriyle tanışmam, nişan nikah derken o evliliğin yürümemesi, yürümediğini kabullenmek, boşanma süreci derken seneleri alacak zaten. 60 yaşından sonra da ben evlenmem zaten. 3-5-7 teorik olarak mümkün olamaz yani O işin kinayesi idi. Orada demek istediğim şey, "evliliğimde mutsuz oldum diye evliliğe küsmeyeceğim, hep umutlu olacağım" idi.
naptın canım hakkında hayırlısı olsun inşallah.. herşey zamanla rayına oturacak .. oğlun nasıl karşıladı?
sen ona çok şans verdin kend,i kaybetti bence senin için çok daha iyi olacak
Sağol canım
Oğlumla kısa bir konuşma yaptım. Oda yorum yaptı iki kelime o kadar. Üzülmedi hatta daha mutlu gibime geldi.
Ben düzelir diye bekliyordum, çok şaşırdımYıldırım hızıyla dün boşandım arkadaşlar. Allah kimseyi yuvasında huzursuz mutsuz etmesin.
Düzelmeyecek şeyler için hayatımızı heba etmeyelim. İnsanlar değişmiyor sadece bir kaç hafta yada ay iyi oluyor.
Sonra tekrar aynı hataları yapıyor. Can çıkar huy çıkmaz. Ben 2. evliliğimde de hüsrana uğradım.
Çok zor sancılı günler yaşadım. Neden, keşke, acaba demek istemiyorum. Olan oldu
Hiç iyi değilim Sanki ameliyattan çıkmış gibiyim. Düzelmeyi bekliyorum.
canım senin yazdıklarını burdan takip ediyordum.Sağol canım
Oğlumla kısa bir konuşma yaptım. Oda yorum yaptı iki kelime o kadar. Üzülmedi hatta daha mutlu gibime geldi.
Dogru bir karar verdim bunu biliyorum ama işte aması var. Hep ağlamakliyim. Gozlerimin şekli kaydi. Affedersin wc ye giriyorum agliyorum. Balkona cikiyorum agliyorum. Dun bosandim bugun işe gittim kafa dagitacak yada ne biliyim evden uzaklasmaya firsatim olmadi. Zaten cok sosyal biride degilim. Aceyip evcimenim. Evlilik ne kadar tam bana gore olsada gulmedi yuzum. Bugun kapidan eve girdim içim doldu geldi. Dili tatliydi hep çicegin derdi. ne biliyim zor oluyor.sanki evde biyerde gibi.canım senin yazdıklarını burdan takip ediyordum.
maşallah iyi olduğun burdan bile anlaşılıyor.
rabbim oğlunla güzel hayırlı bir ömürversin.
darısı başıma.
Dogru bir karar verdim bunu biliyorum ama işte aması var. Hep ağlamakliyim. Gozlerimin şekli kaydi. Affedersin wc ye giriyorum agliyorum. Balkona cikiyorum agliyorum. Dun bosandim bugun işe gittim kafa dagitacak yada ne biliyim evden uzaklasmaya firsatim olmadi. Zaten cok sosyal biride degilim. Aceyip evcimenim. Evlilik ne kadar tam bana gore olsada gulmedi yuzum. Bugun kapidan eve girdim içim doldu geldi. Dili tatliydi hep çicegin derdi. ne biliyim zor oluyor.sanki evde biyerde gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?