• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci Evlilikte Çocuklarımın Maddi İhtiyaçları Sorunsalı

dashboard

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2017
379
1.280
113
İnsan "yapmam!!" dediğini yapmadan ölmezmiş misali; şu aralar ikinci evlilik hayalleri kurmaya başladım.
İlk evliliğimde evlilik haberlerini aldığımda çevremdekilerin,
"beyin bedava ne evlenmesi saçmalamayın" diyordum.
"Bi gün boşansam, erkeksizlikten burnum kuruyup düşse yine de evlenmem" demişliğim bile var.
Fakat gel gör ki; henüz burnum düşmeden bi b.ktan çıkarıp diğerine sokmak gibi planlar kuruyorum şuan.
Çünkü dünyanın en muhteşem adamına aşık oldum :KK51:

Girizgah kısmını bitirdik, şimdi açıklamalarımı dinleyin bu kısım ciddi çünkü;
Bi kaç yıl önce evliliğimi bitirdim, bi düzen kurdum, ev tuttum, iş buldum, hayat erkeksiz ne güzelmiş ohh özgürlük falan derken, çalıştığım şirketin ortak bir projesi için bi adamla karşılaştım, bi kaç ay birlikte çalıştık.
Adam olgun, adam yakışıklı, adam sorumluluk sahibi, adam kibar, adam insan, adam karşısındakinin kadın olduğunun farkında adam gibi adam, bence.

Bir süredir görüşüyorum, fikirlerini nitelikli buduğum (annem dahil) bir kaç kişiyle tanıştırdım ve çok şükür kimseden olumsuz bi yorum da almadım.
Bu derya kuzumun, çocuklarımla henüz tanıştırmadım ama onlarla ilgili fikirlerini planlarını dinleyince ve cümlelerini destekleyici hareketler gördükçe içimi bi ferahlık alıyor.

Konuyu uzatmadan benim kafama çok taktığım ve düşünce gücümle aşamadığım kısma geliyorum;
Ben şu kısımı kafamda bir türlü çözemiyorum, bağnazsam bağnazsın deyin rica ediyorum;

İkinci evliliğimi yapacağım adam çocukların maddi ve manevi tüm yükümlülüklerini üstlenmekte hazır, hatta ısrarcı hatta beni ikna etme çabalarında,
Ama ben bunun doğru olduğunu düşünmüyorum.
Ben ve çocuklarım sanki büyük yük olurmuşuz çalışmadığım dönemde diyorum.
Zaten maddi konularda biraz koyu bi insanım, 30 küsür yaşımdayım daha babamdan okul hayatım dışında kuruş para aldığımı hatırlamam.
Ben çocuklarımın biyolojik babası dururken, üvey babalarından nasıl sorumluluk beklerim?
Nasıl derim çocukların şuna ihtiyacı var, bunu alalım diye?
Bunu bana dedirtmeyecek kendi görecek düşünecek bi adam bunu biliyorum ama kazanmadığım bi parayla çocuklarıma atıyorum bi ayakkabı aldığında ben bunu nasıl kabul edicem.

Kendimi yiyip bitiriyorum,
Rica ediyorum bu durumda olan olmayan herkes bi el atsın çünkü bu durum beni evlilikten çok uzaklaştırıyor, korkutuyor.

Karşımda bir kere ucağından bucağından olsun bunu konu eden bi adam olsa kendimi dizginliyeceğim ama bana;

"babasının vereceği nafakaya ihtiyacımız yok çok şükür, verirse çocuklar adına bi hesap açar üniversite hayatları için birikim yaparız, ben kendime (kazancına) ve sana (minimalist oluşuma) çok güveniyorum biz çocuklarımızı maddi manevi kimseye muhtaç etmeden yetiştiricez inşallah" diyor.
Ağlayasım geliyor.

Çalışamadığım dönemde ben bu düşüncelerimle nasıl baş edicem kızlar?
Lütfen bir fikir?

Son düzenleme:
Bir evlilik yapmış ve iki çocuklu olarak ayrılmışsınız. Evliliğin ne demek olduğunu çok çok iyi biliyorsunuz. Sütten ağzınız yanmış, yoğurdu üfleyerek yiyin bence. Gider gitmez kesinlikle iş aramanızı ve kendinizi garantiye almanızı öneririm ben. Çocukların adapte olması için sürekli yanlarında olmanıza gerek yok.

Daha önce tecrübe etmişsiniz evliliğin ne demek olduğunu biliyorsunuz. Söylediklerinde samimi olabilir ama zamanla düşünceleri değişedebilir.
Bilemezsiniz. Çalışmaya devam edeceksiniz gidin ama şehir değiştirip işsiz kalmayı göze alabilmeniz risk olur.

bence bu arayi uzun tutmayin ve biraz birikmisiniz olunca ara verin.
cunku herkes iyi niyetli olsa bile bu kadar degisiklik birden insani gerebilir ve soylenecek ufak bir gaf kalplerde yara acabilir.
maddi konular boyledir. ben yerinizde olsam bu sureyi minimumda tutmaya calisirim.

Çok haklısın bence zor bir durum. babalarının dahaçok kafa yorması gerekir başkasına muhtaç etmemesi lazım. Gurur yapması lazım. Müstakbel eşinizin sizin bulunduğunuz(çalıştığınız) ile gelme şansı yokmu? Başkasının parasını istemezdim ben olsam

Bilemedim, başladığı gibi gider inşallah diyelim sonrasını kestirmek zor..
Aşık olup 2. evliliğini yapan bir arkadaşım vardı ilk eşinden de bir çocuğu vardı. İlk zamanlar çok iyilerdi, oğluyla eşinin resimlerini paylaşırdı. Sonra eşinin oğlunu istemediğini, kavga çıkardığını, dövme girişiminde bulunduğunu hatta kapının önüne koyduğunu anlattı, o eşinden de bir çocuğu oldu bir de. Sonrası karanlık..

Sizi üzmek için anlatmadım. 2. evlilik bana göre çok büyük risk, şimdi her şeyi kabul etse de sonrasını bilemezsiniz bir anda tüm bu düşüncelerin tam tersini düşünür hale gelebilir. Kimseyi aynı evin içine girmeden tanıyamazsınız derler ya hani, aşk ömürlük değil, hayatta hep güllük gülistanlık değil.

iyice düşünüp tartmak lazım
bence evlenip gitseniz bile çalışmak için o kadar beklemeyin derim
hakkınızda hayırlısı olsun

Çok küçük yaşlarda iki küçük çocuğu olan bi kadınsınız,daha önce hiç çocuk sorumluğu almamış bi adamla onun şehrine gitmek cidden büyük cesaretmiş gibi geliyor,hele ki çalışmayacaksınız bütün maddi manevi yük adamın üzerinde olacak. Kesinlikle verebileceğim bi karar değil.

Ben 25 yaşında eşime deli divane aşıkken dahi onun yaşadığı şehre atanmadan gelmedim,ki bekardım ki ilk evliliğimdi ki beş yıldır sevgiliydik,değil ki sizin sartlarınızda böyle bi adım atayım. Bence oluru çok zor bu işin.

1.5 yıl ne alışması pardon ? Bence abartmışsınız bu kısmı. Girin bir yere çalışın hemen tabii ki. Ben de olsam istemezdim sorumluluğu tamamen karşıya atmak. İnsanlar kendi çocukları için bile ortak harcama yapıyor. Sizin ailenin böyle adamı istemesine şaşırmamak lazım. Aynı durumu onun ailesi nasıl karşılayacak hiç düşündünüz mü? 2 çocukla evlenip, işten çıkan gelin adayı olarak pek de sevileceğinizi sanmam. Ki söylediğiniz hastalık gibi mantıklı bir sebep bile değil. Keyfi..

var böyle erkekler var da insallah böyle de kalir.
degismez. kendini size tanittigi gibidir, evlenince farkli cikmaz.

Back
X