• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci Evlilikte Çocuklarımın Maddi İhtiyaçları Sorunsalı

Bu adam sizi herşeyinizle kabul ediyor. Siz onun çocuğu olsaydı onlara harcamak konusunda ne düşünürdünüz?

Empati yaparak sorunu çözebilirsiniz. Mustakbel eşinizin çocukları olsaydı ve işten çıkarılsaydı. Çocuklara bakmaz mıydınız? Yük mü görürdünüz onları? Annesi versin para ben niye paramı onlara vereyim der miydiniz?

Ben maddi konularda sınırı olan bi insan değilim, yerim yediririm, varsa harcarım gözüme gelmez.
Tutmam, biriktirmem gereken yerde de çok güzel perhize girerim istersem çok tutumlu da olabiliyorum.
O yüzden karşımdaki insanın çocuğu olsa off demem, empati yaptığımda bu çıkarıma varıyorum.
Bende onun gibi bi tutum sergilerdim, hatta benim gibi bir tavır takınsa beni ötekileştiriyor derdim belkide, önümü kapatıyor çocuğuna alışmamı engelliyor derdim.

Ama kendime bunu anlatamıyorum, hayat şartları zor neden buna katlansın ki diyorum :KK64:

Ben maddi konularda sınırı olan bi insan değilim, yerim yediririm, varsa harcarım gözüme gelmez.
Tutmam, biriktirmem gereken yerde de çok güzel perhize girerim istersem çok tutumlu da olabiliyorum.
O yüzden karşımdaki insanın çocuğu olsa off demem, empati yaptığımda bu çıkarıma varıyorum.
Bende onun gibi bi tutum sergilerdim, hatta benim gibi bir tavır takınsa beni ötekileştiriyor derdim belkide, önümü kapatıyor çocuğuna alışmamı engelliyor derdim.

Ama kendime bunu anlatamıyorum, hayat şartları zor neden buna katlansın ki diyorum :KK64:

İmkanları buna elveriyormuş ama..
Ayrıca bu katlanmak değil paylaşmak...

Adam neden boşanmış?

1 buçuk yıl uzun süre. Tercih sizin ama çocuklar sandığınızdan daha çabuk alışır. Uzun süre beklemeyin iş aramak için..

Bir evlilik yaşamışsınız adamdan yana hiç şüpheniz yok. Tek derdiniz sizin nasıl hazmedeceğiniz. Ama eşeği sağlam kazığa bağlayın derim..

Cocuksuz olmasi insallah sorunlara yol açmaz. Hayata bktiginiz pencereler farkli olacak cunku. Nedense bekarla boşanmış birinin evliliği, çocuklu boşanmış ve çocuksuz boşanmış iki insanın evliliği çok sağlıklı olmazmis; eşitlik olmalıymış gibi hissediyorum.Istisnalar vardir bu benim düşüncem. Bu konuyu ve evlenilecek adam olduğunu kafanızda netlestirmisseniz maddi konular bana önemli gelmiyor.Gidersiniz iş ararsınız,hemen bulamasanız da destek olur ne var ki. Hayatı paylasacaksiniz

Bence kesinlikle iş bul ne yap et çalış
. Yok ben çalışmıycam evde çocuklarıma bakıcam dersen çok pişman olursun.. eşin ne kadar anlayış sahibi bir insan olsada bir değil iki çocuğun masrafından bahsediyorsun. Lütfen yanlış anlama ama kimse kendinden olmayan çocuğun masrafını bir ömür karşılamaz bir karşılar iki karşılar üçüncüsüde ya yüzüne vurur yada kendini geri çeker.. birde günümüz çocukları gerçekten çok masraflı... çare sende zaten çare çalışmak koca eline bakmadan mutlu mesut yaşamak.

açıkçası bana saçma geldi düşünceniz. ne yapacaksınız evlenince? “hayatım sen biyolojik babaları olmadığın için bir şey almayalım” mı diyeceksiniz ki adam da zaten kabul etmiş ben üstlenirim diye. bence önemli olan adam çocuklara babalık yapabilecek mi, evladı gibi görebilecek mi?

ince dusunceli olmaniz hosuma gitti. cogu bayaninda yazdigi gibi, 1,5 sene fazlasiya uzun. bir an once is bulup calismaniz, kafaniz rahat bir sekilde cocuklariniza harcamaniz en guzeli olacaktir elbette.

mutlu olun insallah:))

bence alışma süresini çok uzun tutmuşsun ,
neden 1,5 sene

bir kaç içinde yaşadıgınız şehre ortama insanoğlu alışır yeterki istesin ,
iyi kötü bir iş bulursanız bu duygudan kurtulursunuz diye düşünüyorum.

Herşey başta günlük gülüstanlık oluyor ama sonrasında hiç öyle olmuyor malesef...

Umarım her şey hayal ettiğiniz gibi olur.

Aman dikkat gönlünün efendisi 2 ay sonra 2 cocuk ve bakımlarıyla bunalmasın da...

var böyle erkekler var da insallah böyle de kalir.
degismez. kendini size tanittigi gibidir, evlenince farkli cikmaz.

Şu kurduğunuz cümleler benim için çok önemli.
Ben ilk evliliğimde bi melekle evleniyorum diye düşünüyordum, ilgisi alakası kişiliğime fikirlerime saygısı.. anlatamam yani.
2. çocuğum doğdu ve adam 15 gün içerisinde bi canavara dönüştü, süregiden hergün ama hergün daha da çirkinleşti.
Bunun en büyük sebebi 2.oğlumun doğumuna yakın eski kayınvalidemin evimize çok yakın bi yerden ev kiralaması oldu bence gerçi.

O yüzden bu ani değişimler konusunda çok dikkatliyim, çok üzüldüm zamanında bu konuda çok paralandım.
Şuan yeni adayımın aklınıza gelebilecek herşeyini izliyorum, tartıyorum, çevremdekilere tarttırıyorum olaki benim görmediğim bi durum varsa diye..
Ama bu kurduğunuz cümleler tabiki benim içimde yine de kurt.
Bi dayanağınız mı var bunları söylerken yoksa?

Zaten evlenmissiniz ve evliliğin ne oldugunu biliyorsunuz ee ne güzel hayat ve düzen kurmussunuz kendinize neden yeniden bir bilinmezlige giresinizki? Üstelik adamı tam manasıyla taniyormusunuzki? ? Ayrıca adam zaten evlilikte yapabilseydi zaten bosanmazdi öyle değilmi?
Fikriniz çok yanlış her boşanan kendi problemli olduğu için bitiriyor evliligini

1.5 yıl ne alışması pardon ? Bence abartmışsınız bu kısmı. Girin bir yere çalışın hemen tabii ki. Ben de olsam istemezdim sorumluluğu tamamen karşıya atmak. İnsanlar kendi çocukları için bile ortak harcama yapıyor. Sizin ailenin böyle adamı istemesine şaşırmamak lazım. Aynı durumu onun ailesi nasıl karşılayacak hiç düşündünüz mü? 2 çocukla evlenip, işten çıkan gelin adayı olarak pek de sevileceğinizi sanmam. Ki söylediğiniz hastalık gibi mantıklı bir sebep bile değil. Keyfi..
Siz eşinizle falan mı tartıştınız da bana böyle hesap sorar gibi konuşuyorsunuz?
Hayırdır?
Kime sinirlendiyseniz gidin onunla muhattap olun, bu üslupla benim muhatabım değilsiniz!!!

Kac zamandır tanışıyorsunuz ?
Çünkü söyledikleri çok afaki Şeyler duruyor buradan bakınca gercekten bu sorumlulukları alacak pek az erkek bulunur.
Eğer bu adam gercekten düşündüğüm gibi biri diyorsanız şanslısınız.
Evlenseniz bile küçük bir Şehre taşınsanız bile ne olur ne olmaz iş bulun zaten adam iyi durumda biriymiş küçük Şehirde eşine iş bulacak kadar da Çevresi vardır Herhslde.

İkinci evliliğimi yapacağım adam çocukların maddi ve manevi tüm yükümlülüklerini üstlenmekte hazır, hatta ısrarcı hatta beni ikna etme çabalarında,
Ama ben bunun doğru olduğunu düşünmüyorum.

Evleneceğin adam senin 2 çocuğunun olduğu bilincinde ki seni böyle sevip böyle sahiplenmiş ve öz babalarının yapmadığı şeyi yapıyor ne mutlu sana :) Bunun doğru olmadığı düşüncesini at kafandan ve şöyle düşün, yıllardır beklediğin mutluluk, huzur gelmiş tadını çıkar ve sende ona sahip çık.

Senin adına gerçekten çok sevindim, böyle konuları okudukça da mutlu oluyorum. :) İnşallah herşey gönlünüzce olur çok mutlu olursunuz.

diyelim ki adam bunu kabul ediyor siz nasıl kabul edebiliyorsunuz o kısmı gerçekten hiç anlamadım...yarın da burada konu açarsınız eşim çocuklarımı ve beni istemiyor diye ...

Bitirmiyor yazacaktım aldatılan şiddet gören karşı tarafın ailesi tarafından dışlanan eşi tarafından benimsenmeyen bir suru insan var a boşanmış bu kesin sorunlu demek çok yanlış
Ya evet orası tabiki öyle sanırım bende yanlis ifade ettim ama 10 yıllık bi evlilik bir adam tarafından bitiriliyor yada karsina taraf belkide bitirdi belli değil neden niye bittiği bence bunuda öğrenmesi lazım. .

Back
X