- 25 Nisan 2014
- 1.799
- 4.784
- 208
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
O üniversitede memur, ben özel sektör çalışanıyım.Çok haklısın bence zor bir durum. babalarının dahaçok kafa yorması gerekir başkasına muhtaç etmemesi lazım. Gurur yapması lazım. Müstakbel eşinizin sizin bulunduğunuz(çalıştığınız) ile gelme şansı yokmu? Başkasının parasını istemezdim ben olsam
Hangi konuda?Ne cesaret demeye geldim, gidiyorum...
Çok haklısın ebru, ben de bunu duymak istiyorum belkide bilmiyorum.İmkanları buna elveriyormuş ama..
Ayrıca bu katlanmak değil paylaşmak...
Şu kurduğunuz cümleler benim için çok önemli.
Ben ilk evliliğimde bi melekle evleniyorum diye düşünüyordum, ilgisi alakası kişiliğime fikirlerime saygısı.. anlatamam yani.
2. çocuğum doğdu ve adam 15 gün içerisinde bi canavara dönüştü, süregiden hergün ama hergün daha da çirkinleşti.
Bunun en büyük sebebi 2.oğlumun doğumuna yakın eski kayınvalidemin evimize çok yakın bi yerden ev kiralaması oldu bence gerçi.
O yüzden bu ani değişimler konusunda çok dikkatliyim, çok üzüldüm zamanında bu konuda çok paralandım.
Şuan yeni adayımın aklınıza gelebilecek herşeyini izliyorum, tartıyorum, çevremdekilere tarttırıyorum olaki benim görmediğim bi durum varsa diye..
Ama bu kurduğunuz cümleler tabiki benim içimde yine de kurt.
Bi dayanağınız mı var bunları söylerken yoksa?
Şuan böyle düşünüyor olabilir; belki de gerçekten söylediklerini yapacak biridir. Fakat çocuklarınız için riskleri düşünüp öyle hareket etmek sizin için faydalı olacaktır.
Kendisi çocuk sahibi değil; öz baba üvey baba manasında söylemiyorum fakat siz de bilirsiniz ki çocuk sorumluluğu uzaktan bakıldığı gibi değil. Bu sorumluluğu kaldıramama durumunda bir planınız olmalı ki çocuklarınız zarar görmesin.
Evlilik zamanına kadar birikim şansınız var mi? En azından o boşluğu telafi edebilmek adına yapacağınız birikim daha rahat hissetmenizi sağlar. Aksi takdirde kendisi şikayetçi olmasa da siz rahat olamayacaksınız.
Bu nasıl bi önyargıdır ? Konu sahibide boşanmış o zaman evlilikte yapamayan bi kadın mı oluyor bu durumda ?Üstelik adamı tam manasıyla taniyormusunuzki? ? Ayrıca adam zaten evlilikte yapabilseydi zaten bosanmazdi öyle değilmi?
Anlıyorum, zaten maddi her şeyi karşı tarafa yıkma eğiliminde olsanız böyle bir konu açmazdınız. Evlilik iki kişilik başlar sizin ki 4 kişiyle başlayacak ne güzel. Eğer aksi bir durumda çocuklarınızı garantiye alabilecek birikim yaparsanız neden olmasın? Iş bulana kadar ki süreç zaten birikiminizden de harcayacaginız için bahsettiğiniz türdeki biri için sorun olmayacaktır. Umuyorum hayal ettiğiniz gibi bir evlilik olur.Mantıklı yaklaşımınız için çok teşekkür ederim :)
Şuan elimden geldiğince birikim yapmaya çalışıyorum zaten, tamamen bi adamın üzerine herşeyi yıkmayı kişiliğim kaldırmaz en başta.
Ben çalışırken annem çocuklarımla ilgilendiği için bugün anneme bile yaslanamıyorum, her türlü ihtiyacını gidermeye çalışıyorum, çocuklarımın yediğini içtiğini giydiğini herşeyi kendim karşılamaya çalışıyorum.
Düşünün ki anneme bile bu konuda çekimser yaklaşırken tabiki evlenmeyi düşündüğüm adama herşeyi yıkamam.
Ben 1 yıl diyorum belki de o çalışamama süreci 3 ay olur şuan herşey farazi zaten, ama o 1 yıl olaki iş bulamadım 3 yıl da olabilir, sonuçta küçük bir şehir iş imkanı oldukça kısıtlı.
Bende aynen böyle düşünüyordum, hatta ailesiyle tanışana kadar çok büyük ikilemlerim vardı rol mü yapıyor acaba diye.Temiz kalpli, vicdanli insanlar hala mevcut inanmak istemesekte böyle insanlar var tabi ki.
insallah bu adamda öyle biridir ve siz mutlu olursunuz.
ben cok vericiyimdir mesela, vicdanliyimdir, merhamet benim icin cok ama cok önemlidir ama bosandiktan sonra hic iyi biri cikmadi karsima bu yüzden hala korkuyorum ve var mi ki öyle erkek diyorum.
Konu komple epey cesaret içeriyor...Hangi konuda?
Merhaba, sevgilinizin akademisyen olduğunu yazmışsınız. Ünvanı ve yaşı nedir acaba? Akademide çalışma ortamı kolay gibi görünür ama akademik yükselme ve iş arkadaşları olan ilişkiler, ev hayatınıza yansıyabilir. Bu basamakları atlatmış biriyse karşınızdaki düzenli huzurlu bir yaşam istiyor olabilir. Çok da tatlı olur.
Babalarından elbette nafaka almaya devam etmeliler. Nafaka vermek babalarının da içini rahatlatan birşey olmalı. Nafakanın bir kısmı ile ihtiyaçlarını karşılar bir kısmı ile birikim yaparsınız. Özel okula göndermeyi sevgiliniz talep ediyorsa onu o karşılayabilir. Bence sıkıntı yok. Çekinmenize de gerek yok. En kötü devlet okuluna dönerler. Tüm ihtiyaçlarını yeni eşin karşılaması hoş olmaz.
Şuan içinde bulunduğunuz durum böyle romantik duygusal, ütopik diyeceğim hatta cümlelere kanmayacak kadar ciddi değil mi? Hadi yalnız olsanız neyse de.. İki çocuğun hayatını nasıl başka bir adama teslim ediyorsunuz? Bakın diğer konularımı okursanız görürsünüz ben de evliyim, evlenince işi bıraktım.. 4 yıl oldu bir gün pişman olmadım ah demedim o kadar iyi bir eşim var.. Ama asssla benim kocişkom yapmaz dünya iyisidir demem beni gün olur aldatabilir, gün olur aşkı biter, kendimi maddi manevi güvencede tutuyorum çalışmasam da.. Çünkü insanogluna asla güven olmaz..Bunu en iyi bir evlilik bitirmiş kişi olarak siz bilirsiniz aslında. İki çocuğun hayatı üzerine kumar değil mi bu?Bende aynen böyle düşünüyordum, hatta ailesiyle tanışana kadar çok büyük ikilemlerim vardı rol mü yapıyor acaba diye.
Ama bi annesini tanıdım ve babasını..
Armut dibine düşmüş diyeyim.
Muhteşem anlayışlı insanlar, torunları bugüne kadar hiç olmamış ve sürekli çocuklarımla ilgili güzel yorumlar planlar yapıyorlar, eş adayıma (kendi oğluna) kurduğu şu cümle beni çok duygulandırmıştı;
"Sende, dashboard da bi evlilik yapmış ve iyi kötü tecrübeleriniz var, ben mutlu olacağınıza eminim ama eğer ki o çocukların maddi manevi sorumluluğunu kaldıramayacaksan bu ilişkiye hiç adım atma çünkü siz bir şekilde atlatırsınız ama altından kalkamayacağınız ikinci bir evlilik o küçcük çocukları allak bullak eder, vebaline girersin.Kendinize güvenmiyorsanız lütfen o minicik çocukların psikolojileriyle oynamayın" demişti.
Tamamdır. Doçentlikten sonrası sıkıntılı değil:)Konuyla ilgili çok detay veremiyorum ama şuan ünvanı doçent dr. ve yaşıda tahmin edersiniz ki oldukça ileri.
Yaş farkımız 5.
Babaları nafaka konusunda başından beri sıkıntı çıkarıyor, dön dedikçe ve ben o evliliğe dönmedikçe (ki hala tekrar evlenelim konuşmaları yapıyor ara ara) zorlanmam, pes etmem için sürekli sorun çıkarıyor.
Velev ki çocukların hakkı olan nafakayı ödedi, dediğim gibi komik bi rakam bırakın birikimi çocuklarımın ihtiyaçlarını bile karşılaması imkansız.